Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

z tymi szelkami to .... no jak zwykle wsio zalezy od psa i z tym ciagnieciem tyz , ja swoje swego czasu mialam tak dopracowane ze wlasnie uzywalam ich jako sily napedowej na rozkaz "ciagnij " pies przejmowal role napedu do momentu gdy padal rozkaz" nie ciagnij" i toz samo wykorzystywalam we wszytskich bardzo przydatnych sytuacjach ciezkie podejscie ,sanki lub chec szybszego chodu ale bez mojego wielkiego udzialu hihihi
z dobrym psem fajnie sie zyje i mozna miec bardzo wiele korzysci hihihi wymiernych
ale w pelni sie zgadzam ze nawet najlepiej wyszkolony i najmadrzejszy nigdy w 100% nie jest kontrolowalny ze tak to nazwe, zawsze te troche procent zostaje na instynkt, wiec zawsze trzeba widziec szybciej niz pies, myslec szybciej niz pies , wyciagac wnioski szybciej niz pies i zawsze go ciutke wyprzedzac wtedy to wszystko jest latwiejsze.

Posted

[quote name='Tekla64']z tymi szelkami to .... no jak zwykle wsio zalezy od psa i z tym ciagnieciem tyz , ja swoje swego czasu mialam tak dopracowane ze wlasnie uzywalam ich jako sily napedowej na rozkaz "ciagnij "prze pies jmowal role napedu do momentu gdy padal rozkaz" nie ciagnij" i toz samo wykorzystywalam we wszytskich bardzo przydatnych sytuacjach ciezkie podejscie ,sanki lub chec szybszego chodu ale bez mojego wielkiego udzialu hihihi

całkowicie się zgadzam,mój ciągnął mnie na sankach

tylko myślę,że Tazzik jeszcze do tego nie dorósł,tego bedzie można go uczyć za 1-1,5

Posted

eee chyba nie az tak pozno ale fakt to trza wywazyc
choc ja "" ciagnij" i "nie ciagnij" wprowadzalam zawsze od samego poczatku choc by przy samym chodzeniu na smyczy, nie zawsze pies musi isc przy nodze a chodzi o to by nie ciagnal , a do tego ze jest coraz ciezej z tym ciagnieciem tez sobie mozna na spacerze podajac rozkaz "ciagnij" i dawac mu coraz wiekszy opor

Posted

Tekla nasze psy rownież od początku były uczone hasła "nie ciągnij" bo tęż chodziły na dłuższych smyczach

co do Tazzika to czas podałam przypuszczalny ale aby pies ciągnał rower to musi być posłuszny a u Tazza są jeszcze problemy; myślałam również o okresie dojrzewania olbrzymków; jak najbardziej wszystko wprowadza się indywidualnie

Posted

Ale żeście "nastukały" tych stron.Super skoki.A potfffforek przesłodki.
Ja kiedyś ufarbowałam sobie włosy na fiolet.Miały być troszkę inne, ale wyszły takie :).Ostatnio postanowiłam nie farbować, żeby "odpoczęły".Kiedyś mieliśmy z mężem w planach zrobić się we dwoje na jeżyka :).

Posted

[quote name='savahna']W trakcie czytania jestem nadal. Ale mam zaleglosci.....:roll:

Heheh nikt nie goni Cię;) Odezwij się czasem;)
[quote name='wilczy zew']całkowicie się zgadzam,mój ciągnął mnie na sankach

tylko myślę,że Tazzik jeszcze do tego nie dorósł,tego bedzie można go uczyć za 1-1,5

heheh nie chciało się po sniegu chodzić?:)

[quote name='wilczy zew']Tekla nasze psy rownież od początku były uczone hasła "nie ciągnij" bo tęż chodziły na dłuższych smyczach

co do Tazzika to czas podałam przypuszczalny ale aby pies ciągnał rower to musi być posłuszny a u Tazza są jeszcze problemy; myślałam również o okresie dojrzewania olbrzymków; jak najbardziej wszystko wprowadza się indywidualnie

Oczywiscie do ncizego się nie śpisze;)
[quote name='WATACHA']Ale żeście "nastukały" tych stron.Super skoki.A potfffforek przesłodki.
Ja kiedyś ufarbowałam sobie włosy na fiolet.Miały być troszkę inne, ale wyszły takie :).Ostatnio postanowiłam nie farbować, żeby "odpoczęły".Kiedyś mieliśmy z mężem w planach zrobić się we dwoje na jeżyka :).

cIESZĘ SIĘ ZE SIE SKOKI PODOBAJĄ;)

CHCECIE POWTÓRKĘ ZE SKOKÓW?;LOl:

Posted

[quote name='Saththa']Heheh nikt nie goni Cię;) Odezwij się czasem;)

heheh nie chciało się po sniegu chodzić?:)

Oczywiscie do ncizego się nie śpisze;)

cIESZĘ SIĘ ZE SIE SKOKI PODOBAJĄ;)

CHCECIE POWTÓRKĘ ZE SKOKÓW?;LOl:

Taaaaaaaaaaaaaaak, ale teraz Ty skaczesz jak Tazz

Posted

[quote name='WATACHA']Taaaaaaaaaaaaaaak, ale teraz Ty skaczesz jak Tazz[/QUOTE]

Ooo kurde caps lock mi się włączył.

Ja jak Tazz to chyba nie podołam :lol: no chyba, ze dojdę do wniosku, ze nie potrzebuję dolnej szczeki i całych rak i nóg... skrecenie kark uteż z pewnej perspektywy wygląda super :razz:

Posted

[quote name='Tekla64']dawaj te skoki i nie marudz[/QUOTE]

[quote name='WATACHA']Właśnie, właśnie.Nie takie akrobacje ludzie potrafią ;).[/QUOTE]

[quote name='malawaszka']skoki skoki - poczytałam o szelkach i rowerach, teraz czekam na skoki[/QUOTE]

No to teraz dopiero pomarudze ;)
Mianowicie odnośnie skoków... nie mam zdjęć dopiero musza powstać a żeby owstały musi mi ktos pomóc :lol:

Ale wiecie co? :multi:

w koncu mam pracę :multi:

Posted

[quote name='deer_1987']Gratulacje![/QUOTE]

Dziekuje;)
[quote name='Marta_Ares']a jaką jeśli można wiedzieć :)

ja szukam czegos od maja :( kompletnie nic nie ma, albo za strasznie słabą kase....[/QUOTE]

Ja szukałam od października! W biurze na "stazu" też za słabą kase ale ja juz nie moge w domu siedziec heh już miałam dość. 3/4 szczecina maoje CV heh

Posted

[quote name='Tekla64']ja tez gratuluje jesli ci w miare odpowiada a w miedzy czasie pewnie bedziesz szukala tej wymarzonej a tak latwiej zniesc![/QUOTE]

ja już nie moge wymyslac;)

Posted

[quote name='zerduszko']I z czego tu się cieszyć, ja bym posiedziała w domu :D ;)

Gratulacje :klacz:[/QUOTE]

Ja już siedzeniaw domu mam dośc. Od października bez celu ehhh

Posted

[quote name='Saththa']Ja już siedzeniaw domu mam dośc. Od października bez celu ehhh[/QUOTE]

Jakie bez celu?Przecież sobie skakaliście z Tazzem :).Gratulacje i powodzenia w nowej pracy.

Posted

[quote name='WATACHA']Jakie bez celu?Przecież sobie skakaliście z Tazzem :).Gratulacje i powodzenia w nowej pracy.[/QUOTE]

ha ha ha no własnie :roflt::roflt:
ja też gratuluję :multi:

a mozesz nam uchylic rąbka tajemnicy i powiedziec, czym sie bedziesz zajmowac?

a i ciekawe co Tazio na taką Twoją nieobecnosc?