Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zerduszko'] Co więcej zdarzają się psy, które i swoich właścicieli by użarły, bo mają tak złe skojarzenia. Tak jak moja Sadie, ona w swojej obronie by użarła znajome jej osoby.

ale przygarnięty pies od razu nie traktuje nas jak właściciela,pies mojej mamy jest z nią już prawie 5mies. nie ucieknie ale nie ma jeszcze pełnego zaufania i np.:jest strzyżony za nagrodki,potrzeba więcej czasu aby w pełni mame zaakceptował;oddanie czegoś a obrona siebie to dwie różne sprawy;

Jeśli dobrze przeprowadzimy ćwiczenia, to pies odda kawał mięcha za darmo. Trzeba mieć wyczucie, co i kiedy.

mówisz,że po dobrych ćwiczeniach a ja pytałam o poczatek,masz całkowitą rację co do wyczucia,pisałam o tym w pierwszym poscie;nigdy do psa nie podchodzę schematycznie

Posted

[quote name='wilczy zew']oddanie czegoś a obrona siebie to dwie różne sprawy;
Nie dla wszystkich psów. Psów z negatywnymi doświadczeniami odbierania przemocą jest to to samo.
[quote name='wilczy zew']mówisz,że po dobrych ćwiczeniach a ja pytałam o poczatek
To chyba logiczne, ze zaczynasz tak, żeby pies miał sukces. Podstawy pozytywnych wzmocnień się kłaniają.
[quote name='wilczy zew']nigdy do psa nie podchodzę schematycznie
Cały czas to robisz, uogólniasz.

EOT :P

Posted

to nie musi być odbieranie przemocą,można wykorzystać wcześniej nabyte przez psa umiejętności;

mówilyśmy o wymianie jakiejś zdobyczy na nagródkę a pies nie jest tym zainteresowany i co wtedy

Posted

[quote name='malawaszka']ale nagadane :lol:

Saththa współczuję wyskoku doga na Was - a jak się zachował Tazz? jak zareagował? nie ma urazu?

Tazzman chyba nie bardzo się zorientował o co chodzi. Jak się podniosłam to stał taki zdezorientowany z podkurczonym ogonem i potem nie chciał przechodzić koło sprawcy zdarzenia:) Ale nie pisnął ani nic wiec wydaje mi się ze jedyna poszkodowana jestem ja;) I dobrze;)

EDIT

A jako, że własnie wróciłam z wystawy w szczecinie :lol: Tazzio właśnie zajada penisa bleee
Ja się zakochałam w fioletowym Rogzie.
Ale kupiłam łańcuszek heh Takie piekne były sznupowe breloczki metalowe... ale ja jak zwykle kaski nie wziełam :) Zresztą ile miałam przy sobie tyle wydałam :)

A mój siniaczek na łydce dojrzewa :lol
Coraz więcej kolorów się robi ;) Jako i on coraz bardziej się rozlewa :)

Dla ciekawych:

http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/d.jpg

Posted

Saththa napisał(a):
Tazzman chyba nie bardzo się zorientował o co chodzi. Jak się podniosłam to stał taki zdezorientowany z podkurczonym ogonem i potem nie chciał przechodzić koło sprawcy zdarzenia:) Ale nie pisnął ani nic wiec wydaje mi się ze jedyna poszkodowana jestem ja;) I dobrze;)

a byliście w Lubieszynie dzisiaj na wystawie ? ;) czy jutro dopiero do Szczecina jedziecie ? :D

Posted

klaudusia0219 napisał(a):
a byliście w Lubieszynie dzisiaj na wystawie ? ;) czy jutro dopiero do Szczecina jedziecie ? :D

Oooo patrz posta edytowałam i nie zauwazyłam Twego wpisu ;)

Do lubieszyna nie jechałam, bo mi się znajomi dziś wystawiali w sczzecinie. Jutro na sznupy tez idziem ;)

Posted

malawaszka napisał(a):
o kurde mega ten sinior :mdleje:

a o którym fioletowym rogzie mówisz? z nitką odblaskową czy jakiś wzorzysty?

O każdym fioletowym :lol:ale najbardziej mi podpasował len nie wzorzysty;)

Posted

Saththa napisał(a):
Oooo patrz posta edytowałam i nie zauwazyłam Twego wpisu ;)

Do lubieszyna nie jechałam, bo mi się znajomi dziś wystawiali w sczzecinie. Jutro na sznupy tez idziem ;)

a pochwalisz się łańcuszkiem ? ;>
liczę na zdjęcia ;) ze sznupków :D

Posted

klaudusia0219 napisał(a):
a pochwalisz się łańcuszkiem ? ;>
liczę na zdjęcia ;) ze sznupków :D

Ile dam rade tyle dam rade ogólnie mój aparat pozostawia wiele do zyczenia wiec nie ma na co liczy zbytnio;)

Pochwale ;)

Posted

[quote name='Saththa']O każdym fioletowym :lol:ale najbardziej mi podpasował len nie wzorzysty;)

taki? :loveu:

chciałabym jeszcze takie jak ma weszka z tymi łańcuszkami - wszystkie bym chciała :roflt:

Posted

łooo sinor niezły, wszystkie kolory tęczy gwarantowane

a Pepowa obróżka super, ja bym chciała tego typu pomarańczowe szele ze smyczą dla F, ale rogz strasznie drogi, wiec chwilowo obejdziemy sie smakiem

Posted

Fides79 napisał(a):
łooo sinor niezły, wszystkie kolory tęczy gwarantowane

a Pepowa obróżka super, ja bym chciała tego typu pomarańczowe szele ze smyczą dla F, ale rogz strasznie drogi, wiec chwilowo obejdziemy sie smakiem

a nie chcesz spróbować zamówić u Taks szelek ze smyczą? Piękne i wytrzymałe rzeczy ma, nie takie drogie i cały dochód idzie na psiaki :D Ja mam dla mojej suni i dla schroniskowców rzeczy od niej i są cacy.

No siniol niezły, współczuję, lecz myślę iż jeszcze nabierze kolorków

Posted

greatmadwomen napisał(a):
a nie chcesz spróbować zamówić u Taks szelek ze smyczą? Piękne i wytrzymałe rzeczy ma, nie takie drogie i cały dochód idzie na psiaki :D Ja mam dla mojej suni i dla schroniskowców rzeczy od niej i są cacy.

tak tak, wiem że na pieski i że Taksowe rzeczy są super
ostatnio zakupiłam smycz:lol:
Pisałam w sprawie szelek do Taks, i niestety nie szyje ich z tasmy 15mm:shake: a szersze sie F rolują pod pachami :roll:

Posted

Fides79 napisał(a):
tak tak, wiem że na pieski i że Taksowe rzeczy są super
ostatnio zakupiłam smycz:lol:
Pisałam w sprawie szelek do Taks, i niestety nie szyje ich z tasmy 15mm:shake: a szersze sie F rolują pod pachami :roll:

no racja... minimum to 2cm. Nie chcę wiedzieć jak to będzie na wystawie w Krk... chyba zostanę bankrutem jak tam pójdę... Tyle pięknych rzeczy a ja uwielbiam kupować rzeczy dla psiaków :loveu:

Posted

Malawaszko on taki troszku ciemniejszy był ;)

Heh

Greatmadwomen- tak się domyslam stąd napisałam, że siniak dojrzewa :lol:

ja fioletową chyba zamówie u Marty_ares...

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
Saththa dalej nie wiem o której nas ocenią więc wpadaj już od rana ;)

No i trzymaj kciuki!

Okaaaa bede kolo 10.30 jakoś tylko jak ja Was poznam :lol: i 3mam oczywista;)

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
Po Erisie oczywiście! ;) A serio będę ja, mój chłopak i ruda siostra więc myślę że widoczni. ;)

Aaa skoro po Erisie to dam radę :lol: Będzie tylk oon jeden w stawce :evil_lol::)

Dobra bede wypatrywac rudej siostry :lol: