wilczy zew Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 [quote name='zerduszko'] Co więcej zdarzają się psy, które i swoich właścicieli by użarły, bo mają tak złe skojarzenia. Tak jak moja Sadie, ona w swojej obronie by użarła znajome jej osoby. ale przygarnięty pies od razu nie traktuje nas jak właściciela,pies mojej mamy jest z nią już prawie 5mies. nie ucieknie ale nie ma jeszcze pełnego zaufania i np.:jest strzyżony za nagrodki,potrzeba więcej czasu aby w pełni mame zaakceptował;oddanie czegoś a obrona siebie to dwie różne sprawy; Jeśli dobrze przeprowadzimy ćwiczenia, to pies odda kawał mięcha za darmo. Trzeba mieć wyczucie, co i kiedy. mówisz,że po dobrych ćwiczeniach a ja pytałam o poczatek,masz całkowitą rację co do wyczucia,pisałam o tym w pierwszym poscie;nigdy do psa nie podchodzę schematycznie Quote
zerduszko Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 [quote name='wilczy zew']oddanie czegoś a obrona siebie to dwie różne sprawy; Nie dla wszystkich psów. Psów z negatywnymi doświadczeniami odbierania przemocą jest to to samo. [quote name='wilczy zew']mówisz,że po dobrych ćwiczeniach a ja pytałam o poczatek To chyba logiczne, ze zaczynasz tak, żeby pies miał sukces. Podstawy pozytywnych wzmocnień się kłaniają. [quote name='wilczy zew']nigdy do psa nie podchodzę schematycznie Cały czas to robisz, uogólniasz. EOT :P Quote
wilczy zew Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 to nie musi być odbieranie przemocą,można wykorzystać wcześniej nabyte przez psa umiejętności; mówilyśmy o wymianie jakiejś zdobyczy na nagródkę a pies nie jest tym zainteresowany i co wtedy Quote
malawaszka Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 ale nagadane :lol: Saththa współczuję wyskoku doga na Was - a jak się zachował Tazz? jak zareagował? nie ma urazu? Quote
Saththa Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 [quote name='malawaszka']ale nagadane :lol: Saththa współczuję wyskoku doga na Was - a jak się zachował Tazz? jak zareagował? nie ma urazu? Tazzman chyba nie bardzo się zorientował o co chodzi. Jak się podniosłam to stał taki zdezorientowany z podkurczonym ogonem i potem nie chciał przechodzić koło sprawcy zdarzenia:) Ale nie pisnął ani nic wiec wydaje mi się ze jedyna poszkodowana jestem ja;) I dobrze;) EDIT A jako, że własnie wróciłam z wystawy w szczecinie :lol: Tazzio właśnie zajada penisa bleee Ja się zakochałam w fioletowym Rogzie. Ale kupiłam łańcuszek heh Takie piekne były sznupowe breloczki metalowe... ale ja jak zwykle kaski nie wziełam :) Zresztą ile miałam przy sobie tyle wydałam :) A mój siniaczek na łydce dojrzewa :lol Coraz więcej kolorów się robi ;) Jako i on coraz bardziej się rozlewa :) Dla ciekawych: http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/d.jpg Quote
Culineo Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Saththa napisał(a):Tazzman chyba nie bardzo się zorientował o co chodzi. Jak się podniosłam to stał taki zdezorientowany z podkurczonym ogonem i potem nie chciał przechodzić koło sprawcy zdarzenia:) Ale nie pisnął ani nic wiec wydaje mi się ze jedyna poszkodowana jestem ja;) I dobrze;) a byliście w Lubieszynie dzisiaj na wystawie ? ;) czy jutro dopiero do Szczecina jedziecie ? :D Quote
Saththa Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 klaudusia0219 napisał(a):a byliście w Lubieszynie dzisiaj na wystawie ? ;) czy jutro dopiero do Szczecina jedziecie ? :D Oooo patrz posta edytowałam i nie zauwazyłam Twego wpisu ;) Do lubieszyna nie jechałam, bo mi się znajomi dziś wystawiali w sczzecinie. Jutro na sznupy tez idziem ;) Quote
malawaszka Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 o kurde mega ten sinior :mdleje: a o którym fioletowym rogzie mówisz? z nitką odblaskową czy jakiś wzorzysty? Quote
Saththa Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 malawaszka napisał(a):o kurde mega ten sinior :mdleje: a o którym fioletowym rogzie mówisz? z nitką odblaskową czy jakiś wzorzysty? O każdym fioletowym :lol:ale najbardziej mi podpasował len nie wzorzysty;) Quote
Culineo Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Saththa napisał(a):Oooo patrz posta edytowałam i nie zauwazyłam Twego wpisu ;) Do lubieszyna nie jechałam, bo mi się znajomi dziś wystawiali w sczzecinie. Jutro na sznupy tez idziem ;) a pochwalisz się łańcuszkiem ? ;> liczę na zdjęcia ;) ze sznupków :D Quote
Saththa Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 klaudusia0219 napisał(a):a pochwalisz się łańcuszkiem ? ;> liczę na zdjęcia ;) ze sznupków :D Ile dam rade tyle dam rade ogólnie mój aparat pozostawia wiele do zyczenia wiec nie ma na co liczy zbytnio;) Pochwale ;) Quote
malawaszka Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 [quote name='Saththa']O każdym fioletowym :lol:ale najbardziej mi podpasował len nie wzorzysty;) taki? :loveu: chciałabym jeszcze takie jak ma weszka z tymi łańcuszkami - wszystkie bym chciała :roflt: Quote
Fides79 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 łooo sinor niezły, wszystkie kolory tęczy gwarantowane a Pepowa obróżka super, ja bym chciała tego typu pomarańczowe szele ze smyczą dla F, ale rogz strasznie drogi, wiec chwilowo obejdziemy sie smakiem Quote
Rumi. Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Fides79 napisał(a):łooo sinor niezły, wszystkie kolory tęczy gwarantowane a Pepowa obróżka super, ja bym chciała tego typu pomarańczowe szele ze smyczą dla F, ale rogz strasznie drogi, wiec chwilowo obejdziemy sie smakiem a nie chcesz spróbować zamówić u Taks szelek ze smyczą? Piękne i wytrzymałe rzeczy ma, nie takie drogie i cały dochód idzie na psiaki :D Ja mam dla mojej suni i dla schroniskowców rzeczy od niej i są cacy. No siniol niezły, współczuję, lecz myślę iż jeszcze nabierze kolorków Quote
Fides79 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 greatmadwomen napisał(a):a nie chcesz spróbować zamówić u Taks szelek ze smyczą? Piękne i wytrzymałe rzeczy ma, nie takie drogie i cały dochód idzie na psiaki :D Ja mam dla mojej suni i dla schroniskowców rzeczy od niej i są cacy. tak tak, wiem że na pieski i że Taksowe rzeczy są super ostatnio zakupiłam smycz:lol: Pisałam w sprawie szelek do Taks, i niestety nie szyje ich z tasmy 15mm:shake: a szersze sie F rolują pod pachami :roll: Quote
Rumi. Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Fides79 napisał(a):tak tak, wiem że na pieski i że Taksowe rzeczy są super ostatnio zakupiłam smycz:lol: Pisałam w sprawie szelek do Taks, i niestety nie szyje ich z tasmy 15mm:shake: a szersze sie F rolują pod pachami :roll: no racja... minimum to 2cm. Nie chcę wiedzieć jak to będzie na wystawie w Krk... chyba zostanę bankrutem jak tam pójdę... Tyle pięknych rzeczy a ja uwielbiam kupować rzeczy dla psiaków :loveu: Quote
Fides79 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 hi hi ja tez, ale stan mojego konta po opłaceniu rachunków trzyma mnie jakos w pionie ;) Quote
Saththa Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Malawaszko on taki troszku ciemniejszy był ;) Heh Greatmadwomen- tak się domyslam stąd napisałam, że siniak dojrzewa :lol: ja fioletową chyba zamówie u Marty_ares... Quote
FredziaFredzia Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Saththa dalej nie wiem o której nas ocenią więc wpadaj już od rana ;) No i trzymaj kciuki! Quote
Saththa Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 FredziaFredzia napisał(a):Saththa dalej nie wiem o której nas ocenią więc wpadaj już od rana ;) No i trzymaj kciuki! Okaaaa bede kolo 10.30 jakoś tylko jak ja Was poznam :lol: i 3mam oczywista;) Quote
FredziaFredzia Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Po Erisie oczywiście! ;) A serio będę ja, mój chłopak i ruda siostra więc myślę że widoczni. ;) Quote
Saththa Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 FredziaFredzia napisał(a):Po Erisie oczywiście! ;) A serio będę ja, mój chłopak i ruda siostra więc myślę że widoczni. ;) Aaa skoro po Erisie to dam radę :lol: Będzie tylk oon jeden w stawce :evil_lol::) Dobra bede wypatrywac rudej siostry :lol: Quote
zerduszko Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Okropnie to wygląda, dzielna kobitka z Ciebie! :) Quote
Saththa Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 zerduszko napisał(a):Okropnie to wygląda, dzielna kobitka z Ciebie! :) Szkoda, że są wakacje, ze jest ciepło... a ja muszę w długich spodniach... Quote
Yuveza Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 az takie to wielkie? t może sobie plaster załóż żeby w krótkich spodniach chodzić;) Quote
Recommended Posts