Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zerduszko napisał(a):
A co Ci jest w plecy? Praca siedząca?

to po 1 po drugie skolioza i mam stany zapalne, i zapalenie stawu biodrowoledziowwego albo krzyzowego szlag wie nie pamietam i lekką dyskopatie albo dysplazję :shake: pomerdało mnie sie już wszystko :splat:

Posted

Sandra masz raczej dyskopatię (wysunięcie krążka między kręgami ),dysplazja jest najczęściej w stawach biodrowych.
W środku miednicy od tyłu są dwa stawy krzyżowo-biodrowe po obu stronach kości krzyżowej.

Nie myśl o tym,że boli i zbieraj się do życia.

Posted

Margi napisał(a):
Sandra masz raczej dyskopatię (wysunięcie krążka między kręgami ),dysplazja jest najczęściej w stawach biodrowych.
W środku miednicy od tyłu są dwa stawy krzyżowo-biodrowe po obu stronach kości krzyżowej.

Nie myśl o tym,że boli i zbieraj się do życia.

No z stawem biodrowym też mam problem... dostaję zastrzyki kolagenowe prosto do stawu...

I włąsciewie to ja żyje :) tylko nie mogę siedziec wiecej niz 3,4h bez przerwy... stad pracuje w domku

Posted

Bozzz takie młode dziewczę z ciebie a takie dolegliwości...

Ech Kajcia uczy się żyć jako niewidomy i prawie głuchy piesek. Mam zdrowego fizycznie pieska tylko specjalnej troski. Serce mi się kraje jak patrzę jak wpada na ściany ...

Posted

AnkaG napisał(a):
Bozzz takie młode dziewczę z ciebie a takie dolegliwości...

Ech Kajcia uczy się żyć jako niewidomy i prawie głuchy piesek. Mam zdrowego fizycznie pieska tylko specjalnej troski. Serce mi się kraje jak patrzę jak wpada na ściany ...

To co w końcu jej jest tak dokładnie, bo się pogubiłam.

Ja od ponad 10 lat mam problem z kręgosłupem i rwą kulszową, także to chyba niezależne od wieku.

Posted

Kajcia ma 12,5 roku. Problemy z wątrobą wyszły w czerwcu. Skutek: encefalopatia wątrobowa - zatrucie toksynami z wątroby centralnego układu nerwowego. Uszkodzenia mózgu - stopniowo traciła wzrok i słuch. Przeszliśmy na karmę weterynaryjną dla wątrobowców. Dostawała leki. W sobotę kontrolnie po raz kolejny (czerwiec, lipiec robione wcześniej) zrobiliśmy pełną morfologie i biochemię. Wyniki normalne. Jak u zdrowego psa.
Jej babka na skutek cukrzycy tez straciła wzrok i słuch jak miała 12 lat.

Posted

Zatrucie toksynami - przy tej chorobie wątroba nie przetwarza prawidłowo białka i jest zatrucie organizmu - głównie centralnego układu nerwowego (amoniakiem). Te tabletki to sublement diety. A ona ma uszkodzony mózg po zatruciu. Miała straszne objawy neurologiczne - drgawki itd.

Posted

Wet nie łudzi. Wzroku i słuchu nie odzyska. Ją nic nie boli. Jak biorę na ręce to nie piszczy, nie stęka. Przytula sie jak leżę. Zdrowy piesek fizycznie, tylko taki biedny zagubiony teraz. Wyryczałam się dwa dni ale co poradzę...

Posted

Saththa napisał(a):
to po 1 po drugie skolioza i mam stany zapalne, i zapalenie stawu biodrowoledziowwego albo krzyzowego szlag wie nie pamietam i lekką dyskopatie albo dysplazję :shake: pomerdało mnie sie już wszystko :splat:

To polecam znaleźć mądrego lekarza, dobrać sobie odpowiednie ćwiczenia i odstawić leki. Ja się wyleczyłam z kręgosłupa dopiero jak się zatrułam lekami p. zapalnymi i wylądowałam w szpitalu. A zastrzyki w staw też przerabiałam, tylko w kolano. Buła z masłem :P

Posted

zerduszko napisał(a):
To polecam znaleźć mądrego lekarza, dobrać sobie odpowiednie ćwiczenia i odstawić leki. Ja się wyleczyłam z kręgosłupa dopiero jak się zatrułam lekami p. zapalnymi i wylądowałam w szpitalu. A zastrzyki w staw też przerabiałam, tylko w kolano. Buła z masłem :P

Super :shake:
AnkaG napisał(a):
Sandra nie bij ... za tę pisaninę.
Biała menda słodziutka do schrupania :)

Spoko no co Ty?

3mam kciuki za Kajcię!

Posted

[quote name='Margi']Sandra masz raczej dyskopatię (wysunięcie krążka między kręgami ),dysplazja jest najczęściej w stawach biodrowych.

Margi dziś byłam u ortopedy na zastrzyku znowu (:watpliwy:) i podpytałam, co to mi jest bo mnie się pomieszało wszystko :diabloti: miałaś rację nie jestem labradorem to dyskopadia :lol:

Przywlekłam Wam śpiącego Tazzia :)

I Idesixa :)

Nie śpiącego tylko hipnotyzującego :)

Posted

A i ostatnio mnie natchnęło i upiekłam chleb...

Taki nietypowy bo ani grama mąki nie ma :lol:

Oooo w foremce czeka na pieczenie;)

W całej okazałości

i kromeczka :lol:

Musze przyznać, ze wyszedł całkiem fajny tylko mało słony :)

Ooooo i jeszcze Idefix mi się zaplątał jak atakuje sam siebie Głupek :lol:

Iiiii Jeszcze chciałabym Wam przedstawić wroga publicznego naszego nr 1

Nerwów co mnie ksoztowało to to to to masakra.

Bylismy w niedzielę na spacerze... i Tazzio wpierdzielił się w jakąs taką roślinę (TZ go prowadził na smyczy nie widziałam jej) która pokryła Tazzmana dosłownie od czubka nosa po nasade ogona....

wszędzie miał to to to co:

MASAKRA!! a on jest taki zarośnięty. Półtorej godziny go wyczesywaliśmy... część się sama z niego wysypała ( pomijam, ze Tazzio ze 3 razy się połozył w to co się z niego wyczesało, wypadło. Jeszcze te "Osłonki nasionek" jak to sobie nazwałam jakies takie ma haczyki... MASAKRA mówię Wam. Do dzis to z niego wyciagam już pojedyncze kawałeczki ehhhh Gdybym miała maszynke w domu to bym go obcieła od razu po powrocie ze spaceru :shake:

Posted

Tazzio biedny znowu spadł z łóżka :lol:

heh witam w klubie dyskopatów... ja mam w szyi - reszty nie badam bo pewnie w lędźwiach też mam bo boli... ale z szyją to masakra i coraz gorzej, niedługo skończy się przesiadywanie przy kompie

ooo edit - chlebek wygląda smakowicie - to to to fioletowe w nim? jak to się trzyma "kupy" :D jak jest bez mąki?????

och wroga publicznego współczuję... teraz sezon na to badziestwo w pełni

Posted

Wasiu on sie spada on specjalnie się przytula do ściany bo mu gorąco :lol:

To fioletowe to podejrzewam ze chodzi Ci o orzechy laskowe :lol: Trzyma sie przez siemię lniane :)

Ja peirwszy raz widze takie cóś... podejrzewam, ze Tazzman całą roślinę ogołocił był cały w tym (załowałam, ze bez aparatu jestem) Wasiu wiesz co to jest?? musze unikac tego jak ognia.