Fides79 Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Świnka? jej niestety zachorowanie na świnkę w dzieciństwie, nie daje 100% pewności nie zachorowania w wieku dorosłym a zachorowanie jako dorosły może się skończyć niezbyt miłymi w konsekwencjach powikłaniami :shake: sam czy z rodziną??? :lol: o to samo miałam zapytać? ;) Quote
ulana Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Fides79 napisał(a):niestety zachorowanie na świnkę w dzieciństwie, nie daje 100% pewności nie zachorowania w wieku dorosłym a zachorowanie jako dorosły może się skończyć niezbyt miłymi w konsekwencjach powikłaniami :shake: Fides - ty też cierpisz na bezsenność. ;) Quote
Saththa Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 Margi napisał(a):Zima się zbliża to wrócił lub wróciła ;) Muszę kupić karmę :lol: Kurde wiecie co tak mnie ruszyło ostatnio o tych bazarkach takich avonowych, oriflaimowych i FMowych... Jak wiemy nie można ich już robić tak jak bazarków normalnie. Zastanawiam się czy tak "po cichaczu" w "zaufanej" grupie bo zdaję sobie sprawę z tego, ze to jednak duża doza zaufania musi być aby tak na słowo honoru całkowicie. Zbliżają się święta w avonie jest już dostępny katalogach 16 świąteczny. Tak sobie pomyślałam, ze może na kształt tamtych bazarków można by było uzbierać troszkę kasy dla sznupów. Katolog świąteczny pełny jest różnego rodzaju zestawów, nadających się i na prezent dla bliskiego i dla siebie bo ceny tez zazwyczaj są całkiem fajne. Nie wiem czy tak wszem i wobec pisałam ale jestem konsultantką :lol: stad duża ilość avonu na moich bazarkach. Mogłabym udostępnić katalog. jeśli ktoś chciałby coś zamówić to przez PW, wpłacałby normalnie całą kwotę a ja to co dla firmy wpłacałabym do firmy a to co normalnie "zostaje w kieszeni" przekazałabym na sznupki. Oczywiście dysponuję fakturami w których widać ile co kosztuje, jaki % upustu na daną rzecz i ile rzeczywiście w złotówkach ten upust wychodzi czyli w realu ile idzie na sznaucery. Zasadniczo wyjściowo upust jest 25% na kosmetyki, na biżuterie i różne różności - czasem jest 10%. Do kosztów później doszłyby koszty przesyłki ale to tak jak na bazarkach w sumie. Im wyższa kwota zamówienia i przekroczy próg 500 zł to jest wtedy 30%. Ja składam zamówienia więc kwota tych "moich " wlicza się do upustu oczywiście. Na Sznacerowe konto wpadłoby trochę dodatkowych pieniążków tak poza bazarkami. Co o tym myślicie? Tak niezobowiązująco... Quote
Saththa Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 [quote name='malawaszka']sam czy z rodziną??? :lol: Sam :lol: [quote name='Fides79']niestety zachorowanie na świnkę w dzieciństwie, nie daje 100% pewności nie zachorowania w wieku dorosłym a zachorowanie jako dorosły może się skończyć niezbyt miłymi w konsekwencjach powikłaniami :shake: Jezu Kinga o to samo miałam zapytać? ;) Sam :lol: [quote name='ulana']Fides - ty też cierpisz na bezsenność. ;) No Kinga ma małe dziecko :lol: Quote
Margi Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 ulana napisał(a):Margi ty chyba źle sypiasz i chcesz mieć towarzystwo... Zaczynam się bać :razz: Quote
zerduszko Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Też teraz jestem na etapie chorób zakaźnych i szczepionek. A na świnkę nie chorowałam, chyba ;) Moja mama za to była teraz chora ospę i jakie ona ma powikłania! A ja tyłkiem trzasłam, coby się nie zarazić, bo wirus "ospy" wywołuje też półpaśca. Coś jeszcze? :lol: Garaż to bardzo oryginalne imię dla kota :lol: A kiedy się wyprowadził? Quote
Saththa Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 w wakacje widywałam go tylko jak przemykał w okolicy albo siedział na płocie :) A dzis spał w garażu :) A Imie jak Imię;) Jest w garazu to Garaż :) Quote
Fides79 Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Fides - ty też cierpisz na bezsenność. ;-) od kąd wróciłam do pracy to wręcz przeciwnie, cierpię na niedospanie i Ania również dba o to abym się zbyt mocno nie wysypiała ;) Jezu Kinga weź się zdecyduj, albo Kinga albo Jezu :lol: Quote
marako Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Fajnie, że w garażu u Was zimuje kot. U nas tylko myszy niestety i to bezimienne. Ale jeszcze nie wróciły. Quote
zerduszko Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 marako napisał(a):Fajnie, że w garażu u Was zimuje kot. U nas tylko myszy niestety i to bezimienne. Ale jeszcze nie wróciły. Mozesz je nazwać garażanki :lol: Quote
marako Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Garażanki to prawie jak grażdanki, super, skorzystam matko chrzestna (ja wymyśliłam garażówki, więc kiepsko) Quote
malawaszka Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Garażówki to jak tirówki - niefajnie :shake: :lol: a Garażanki tak ciut lepiej - lekko arystokratycznie nawet :D edit: chociaż już sama nie wiem bo teraz mi się skojarzyło z galeriankami :evil_lol: Quote
marako Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 No bo niektórym wszystko kojarzy się z tym samym albo podobnym, co można poradzić na takie schorzenie... Quote
Saththa Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 [quote name='wilczy zew']Garaż wrócił,to zima za pasem :-) Coś jest na rzeczy :lol: [quote name='Fides79']od kąd wróciłam do pracy to wręcz przeciwnie, cierpię na niedospanie i Ania również dba o to abym się zbyt mocno nie wysypiała ;) Kinga a z kim Ania? w przedszkolu/złobku? weź się zdecyduj, albo Kinga albo Jezu :lol: Ale mnie się podoba Jezu Kinga :) [quote name='marako']Fajnie, że w garażu u Was zimuje kot. U nas tylko myszy niestety i to bezimienne. Ale jeszcze nie wróciły. U nie były wielkieeeeeeeeeeee szczurzyska :mdleje: A teraz jest wielki kot :lol: Dziś rano tez siedział tj leżał;) przynajmniej już nie ucieka panicznie :) Kupić żarcie trza jak wrócił :) Quote
ulana Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 [quote name='Margi']Zaczynam się bać :razz: Nie no co Ty - mnie? Ja bardzo spokojny człowiek jestem...Tylko po różnych zdrowotnych rewelkach, to koszmary można mieć i lepiej w ogole się nie kłaść. [quote name='Fides79']od kąd wróciłam do pracy to wręcz przeciwnie, cierpię na niedospanie i Ania również dba o to abym się zbyt mocno nie wysypiała ;) Dola mamy. :) [quote name='Saththa'] U nie były wielkieeeeeeeeeeee szczurzyska :mdleje: A teraz jest wielki kot :lol: Mania wielkości jakaś. :) Dziś rano tez siedział tj leżał;) przynajmniej już nie ucieka panicznie :) Kupić żarcie trza jak wrócił :) Zmień tytuł na mendy trzy. :) Quote
Doginka Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Wlazłam, nadrobiłam, mordę białą i czarną oblukałam (białą zacałowałabym na ...) i lecę dalej;-) Quote
Tekla64 Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 no fakt jak wolnozyjace koty wracaja do miejsc gdzie maja cieplo , bezpiecznie i zarcie to znaczy zima za pasem duet czarno-bilay jest superancki i taki ma byc Quote
Fides79 Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 ja ja wtrącę a propos garażanek garażanki - galerianki :evil_lol: Quote
Doginka Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 Fides79 napisał(a):ja ja wtrącę a propos garażanek garażanki - galerianki :evil_lol: Już ktoś zrobił takie porównanie:lol: Quote
Saththa Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 [quote name='ulana'] Zmień tytuł na mendy trzy. :) Wyszło u Emi ostatnio, ze Tamiś tez Menda... Myslę, ze "Mendy otaczają mnie ":) [quote name='Doginka']Wlazłam, nadrobiłam, mordę białą i czarną oblukałam (białą zacałowałabym na ...) i lecę dalej;-) NIe wiem czy on by wczesniej Ciebie nie zalizał :lol: [quote name='Tekla64']no fakt jak wolnozyjace koty wracaja do miejsc gdzie maja cieplo , bezpiecznie i zarcie to znaczy zima za pasem duet czarno-bilay jest superancki i taki ma byc No to Garaż już jestes ale na zime nie czekam :shake: Ale Miseczki już wróciły na miejsce, karma kupiona Garaż pałaszuje :) I naczelna Głupkowata menda... Quote
Saththa Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 A Tak wygląda Tazzio jak wyłaże do pracy :lol: Ponura akceptacja :lol: Albo beznadzieja :lol: sam na sam z Młodym hehhe A ja tymczasem znowu w domu te moje plecy nienajlepiej dwa tyg pracy w domu mnie czeka... a to znaczy, ze Fixio możliwe, ze przez 2 tygodnie nie zje kupki :evil_lol: Iiii to trzeba być mną... mieć "wolne" od łażenia do pracy przez dwa tygodnie akurat jak są długie weekendy :watpliwy: Quote
wilczy zew Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Tazzim ma zdrowe zachowanie psa-bez pańci jest do kitu! Pleców wspołczuje. Nie wiesz kiedy chorować ;) Quote
Saththa Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 wilczy zew napisał(a):Tazzim ma zdrowe zachowanie psa-bez pańci jest do kitu! Pleców wspołczuje. Nie wiesz kiedy chorować ;) od 12 wrzesnia sie kulam z tymi plecami, znowu mam zastrzyki.... Quote
Recommended Posts