Culineo Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Saththa napisał(a):pewnie masz racje heh, Ja to już się przyzwyczaiłam, ze pójdzie sie napije a potem z broda na kolana do mnie ) Nawet go już nie gonie, tylko staram się zawczasu wytrzec mu brode jak slysze ze pje :) jak jest się po 'domowemu' to ok najgorzej jak się gdzieś idzie, a później to zdziwienienie 'z kąd ja mam całe mokre i oślinione spodnie' :diabloti: ? Quote
Saththa Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 klaudusia0219 napisał(a):jak jest się po 'domowemu' to ok najgorzej jak się gdzieś idzie, a później to zdziwienienie 'z kąd ja mam całe mokre i oślinione spodnie' :diabloti: ? No wiesz... Ja czuje jak mi mokro się robi jak Tazz atakuje mokra brodą :evil_lol::evil_lol: Z przebraniem tez czekam az do wyjscia coby przypadkiem nie trzeba bylo sie przebierac na ostatnia chwile :D Quote
Culineo Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 ale czasem Sharki atakuje z zaskoczenia :lol:!! Quote
Saththa Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 No ale i tak czujesz :) Chyba, że zapominasz, że czułas to wtedy potem zes zaskoczona :D Quote
Fides79 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 mojemu małemu Gamoniowi tez sie sierść filcuje i kołtuni, najbardziej na brzuchu i pod pachami z przodu a Taziorkowi to pewnie się zrobily od biegania, albo wycierania o meble lub dywan Felkowi jeszcze od wylizywania sie robią, tzn jak sie Głupek wylizuje to ma potem mini dredziki a co do mylenia ras, to ja raczej sznaucerów z CTR nie myle ale CTR z bouvierem to jak najbardziej :lol: Quote
Saththa Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Kurcze jak tak wspomniałaś to ja normalnie zobacze jutro te przednie pachy... Quote
jambi Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Saththa napisał(a):Kurcze jak tak wspomniałaś to ja normalnie zobacze jutro te przednie pachy... tylko pamiętaj koniecznie przednie, nie pomyl z tylnimi :evil_lol: :eviltong: Natula napisał(a):długo był Czarny Terier Rosyjski od paru lat juz tylko Czarny Terier (tak mają Luna z Amelką jeszczew rodo ) ale od stycznia jest Rosyjski Czarny Terier i tak bedą miec szczenięta w rodowodach to brzmi jakby sie zdecydowac nie mogli ... co innego jakby zmiana faktycznie była duża, tak jak swego czasu Dużego Japońskiego Psa przerobili na Akite Amerykańską - zmiana widoczna i co ważniejsze uzasadniona a tu? :stupid: Czarny Terier Rosyjski Czarny Terier Rosyjski Czarny Terier to teraz im juz tylko zostało przerobić go na "Rosyjski Terier", bo że czarny każdy widzi... ;) dobrze, że chociaz rodowodów nie każą wymieniać Quote
Fides79 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 ale pod pachami Felkowi się mechaci sierść od szelek, a Tazio w szelach przecież nie śmiga :) Quote
Saththa Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 jambi napisał(a):tylko pamiętaj koniecznie przednie, nie pomyl z tylnimi :evil_lol: :eviltong: Już nieaktualne :D Fides79 napisał(a):ale pod pachami Felkowi się mechaci sierść od szelek, a Tazio w szelach przecież nie śmiga :) Quote
Natula Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 jambi napisał(a): to brzmi jakby sie zdecydowac nie mogli ... co innego jakby zmiana faktycznie była duża, tak jak swego czasu Dużego Japońskiego Psa przerobili na Akite Amerykańską - zmiana widoczna i co ważniejsze uzasadniona a tu? :stupid: Czarny Terier Rosyjski Czarny Terier Rosyjski Czarny Terier to teraz im juz tylko zostało przerobić go na "Rosyjski Terier", bo że czarny każdy widzi... ;) dobrze, że chociaz rodowodów nie każą wymieniać nazwa rasy nadal nie jest trafiona, nie moga sie zdecydować i wybrac najlepszej... wg mnie powinno byc ' molos rosyjski ' albo cos takiego no bo tak: czarny- nie sa tylko czarne, bardzo czesto zdarzają sie kolorowe, w Rosji sa dopuszczone do hodowli i na ringi eksperymentalne. terier- z teriera to mają tylko erdele gdzies tam daleeeeko, ani to szczekliwy terierek, ani mały terierek ani szotstki terierek, zupełnie nie pasuje rosyjski- jedyne które się zgadza ale ze samo rosyjski zostac nie moze... :shake: swiatczarnegoteriera.republika.pl/n-rozne1_kolory.htm - polecam, śliczne sa kolorki :loveu: Quote
jambi Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Natula napisał(a):nazwa rasy nadal nie jest trafiona, nie moga sie zdecydować i wybrac najlepszej... wg mnie powinno byc ' molos rosyjski ' albo cos takiego no bo tak: czarny- nie sa tylko czarne, bardzo czesto zdarzają sie kolorowe, w Rosji sa dopuszczone do hodowli i na ringi eksperymentalne. terier- z teriera to mają tylko erdele gdzies tam daleeeeko, ani to szczekliwy terierek, ani mały terierek ani szotstki terierek, zupełnie nie pasuje rosyjski- jedyne które się zgadza ale ze samo rosyjski zostac nie moze... :shake: swiatczarnegoteriera.republika.pl/n-rozne1_kolory.htm - polecam, śliczne sa kolorki :loveu: inne kolorki CTR znam, w Rosjo spotkac można podpalane (zapewne spadek po genach rottweilera) ale w Polsce też były już biszkoptowe, moim zdaniem cudo, ale fakt faktem, że przez FCI pozostaja nieuznane. co do tego, że CTR to nie Terier nie do końca się zgodzę - to prawda, że to nie "szczekliwy terierek, ani mały terierek ani szorstki terierek" jak napisałaś, ale chyba generalizujesz troszeczke? ;) w grupie terierów można tez spotkać nieszczekliwe teriery, średnie i duże teriery, gładkowłose teriery prawda? ;) a znowu ten Airedale terrier nie tak daleko - wszak to jedna z 4 ras "uzyta" do "stworzenia" CTRa a co do nazwy, to i tak lepsze niż "Pies Stalina" jak próbowano go kiedyś ochrzcić ;) jeśli o mnie chodzi, bardzo piękna jest nazwa "popularna" - czernysz :) Quote
Doginka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Czernysz najlepiej mi pasuje do CTRa;-) Obejrzane foty, więc lecimy dalej;-) Ale Tazzio urósł:crazyeye: Quote
Natula Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 jambi napisał(a):inne kolorki CTR znam, w Rosjo spotkac można podpalane (zapewne spadek po genach rottweilera) ale w Polsce też były już biszkoptowe, moim zdaniem cudo, ale fakt faktem, że przez FCI pozostaja nieuznane. co do tego, że CTR to nie Terier nie do końca się zgodzę - to prawda, że to nie "szczekliwy terierek, ani mały terierek ani szorstki terierek" jak napisałaś, ale chyba generalizujesz troszeczke? ;) w grupie terierów można tez spotkać nieszczekliwe teriery, średnie i duże teriery, gładkowłose teriery prawda? ;) a znowu ten Airedale terrier nie tak daleko - wszak to jedna z 4 ras "uzyta" do "stworzenia" CTRa a co do nazwy, to i tak lepsze niż "Pies Stalina" jak próbowano go kiedyś ochrzcić ;) jeśli o mnie chodzi, bardzo piękna jest nazwa "popularna" - czernysz :) oj rusek nie powstał tylko z 4 ras :evil_lol: erdela nie było duzo, najwiekszy wpływ miały nowofnlandy i sznaucery , z tego co znam rasy CTR z teriera nie ma nic! za to najwiecej z molosów to nie jest terier i tyle, po ponad 4 letnim obcowaniu z rasą nie widze w nich ani grama teriera, znam dobrze jednego erdelka- całkowicie inna psychika. czernysz jest fajne, tak samo rusek , ja chyba najczesciej uzywam ruski/rusek zastanawia mnie tylko skąd wzieło się czarno srebne umaszczenie ?olbrzym ,airedale terier, rottek, niufek, jużak nie są czarno srebrne.. naj podobają mi sie własnie cz-s i biszkopty Quote
jambi Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 właściwie nie wiem czy nas zaraz saththa nie pogoni za te dyskusje ale... może nie zauważy ;) Natula napisał(a):oj rusek nie powstał tylko z 4 ras :evil_lol: owszem, wymienia się także owczarki kaukaskie, dogi i zapewne całe mnóstwo innych - tego sie nigdy nie dowiesz, jednak te 4 rasy sa podawane za głównych protoplastów rasy erdela nie było duzo, najwiekszy wpływ miały nowofnlandy i sznaucery , z tego co znam rasy CTR z teriera nie ma nic! za to najwiecej z molosów i tu się mylisz, podwaliny hodowli czernysza stanowił samiec sznaucera olbrzyma i suki airedale terier; w historii rasy sa wzmianki o użyciu w hodowli nie czystych nowofundlandek lecz o krzyżówkach nowofundlandów z kaukazami, nie mniej, zdecydowanie większy wpływ miały "erdelki" jak ciągle je nazywasz niz nowofundlandki a dlaczego uważasz że CTR to molos? to nie jest terier i tyle, po ponad 4 letnim obcowaniu z rasą nie widze w nich ani grama teriera, znam dobrze jednego erdelka- całkowicie inna psychika. ale to niedobre porównanie! tak samo moge powiedzieć "znam jednego (tu wstaw dowolna rase) i wcale taki nie jest" - jedna jaskółka wiosny nie czyni - ja znam jednego cholernie agresywnego goldena... oczywiście że CTR nie jest airedalem bo... nie jest airedalem! tak samo jak nie jest sznaucerem, rottweilerem itp. jest odrębną rasą ; czernysz jest fajne, tak samo rusek , ja chyba najczesciej uzywam ruski/rusek zastanawia mnie tylko skąd wzieło się czarno srebne umaszczenie ?olbrzym ,airedale terier, rottek, niufek, jużak nie są czarno srebrne.. eeee - sznaucer olbrzym ma w sobie ten gen - nigdy nie słyszałaś o czarno srebrnych olbrzymach? a jużak? geny rozjaśniające... a podpalanie u rottka to myślisz jakie geny wywołują? naj podobają mi sie własnie cz-s i biszkopty zajrzałam na podana przez Ciebie stronę - zarąbiste sa te kolorowe CTRy - boskie są! :) dobra, ale żeby nie było, ja sie nie czepiam że to ma być TERIER, bo owszem, są pewne cechy wspólne terierom w ogólności których ruskiemu akurat brakuje, ale co do nazewnictwa? wisi mi, ja sie już przyzwyczaiłam że to CTR i już :) jak dla mnie mógłby to być nawet Duży Czarny Pies, albo jak pisałam wczesniej - po prostu Czernysz ;) Quote
Natula Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 cięzko to teraz zacytować :D nie bede juz rozbijać, nie mam zamiaru za wszelką cene mówić i udowadniać- to ja mam racje, bo nie o to chodzi ;) i jeszcze kwestia umieszczenia w grupach FCI ? czarny terier a jest w drugiej grupie...dlaczego nie w trzeciej z terierami(jak dla mnie mógłby być w ozdóbkach :evil_lol:) ? czernysz ma opócz psychiki tez całkiem inną budowe mi w nazwie to przeszkadza bo nie oddaje w ogóle charakteru i wygladu psa, jak pisałam ani czarne ani teriery ( takie typowo teriery , żeby nie było ) i duzo nieporozumień z tego powodu wynika [SIZE="1"]taki banalny przyklad - pani pyta' co to za rasa' ja że 'czarny terier' , a ona 'aaaa terier,miałam kiedyś teriera , za duzo szczekają' wiem, ze wychowanie itp sle nie moja wina ze terier kojarzy się ze szczekaniem co do genu rozjaśniającego o jużaku - ok , ale wtedy są szare czernysze a nie cz-s, moze gdzieś się tam jeszcze po drodze miniaturka trafiła :lol::lol::lol: w sznaucerach nie siedze, z tego co obserwuje olbrzymy sa tylko czarne , słyszałam o jakiś nielicznych kolorowych ale wszedzie sie jakis wyjątek moze przypalętać Quote
jambi Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 oj oj oj Natula... "nie mam zamiaru za wszelką cene mówić i udowadniać- to ja mam racje" zabrzmiało to własnie tak jakbys za wszelką cene chciała to udowodnić - ... tylko właściwie co? Natula napisał(a):i jeszcze kwestia umieszczenia w grupach FCI ? czarny terier a jest w drugiej grupie...dlaczego nie w trzeciej z terierami(jak dla mnie mógłby być w ozdóbkach :evil_lol:) ? czernysz ma opócz psychiki tez całkiem inną budowe bo druga grupa to grupa psów obronnych, stróżujących i do pilnowania - a taki chyba właśnie jest CTR prawda? w drugiej grupie jest tez owczarek kaukaski czy azjata - ktoś mógłby spytac czemu nie w w pierwszej? w końcu to "owczarki"; dlaczego nie w trzeciej? bo grupe łączą charaktery a nie nazwa w grupie 9 - ozdobne - jest Terier Tybetański - też można by polemizowac czy to terier - bo ani charakter, ani włos w 9 także - Boston Terier - dla niewtajemniczonych wygląda jak wychudzona wersja buldoga francuskiego ;) a co do "psychiki i budowy terierów" - spójrz choćby na grupe własnie Terierów - wszystkie sa Twoim zdaniem takie same? smukły szorstki jagterier, jedwabistowłosy maleńki yorkshire terier i gładkowłosy muskularny amstaff? Natula napisał(a): taki banalny przyklad - pani pyta' co to za rasa' ja że 'czarny terier' , a ona 'aaaa terier,miałam kiedyś teriera , za duzo szczekają' wiem, ze wychowanie itp sle nie moja wina ze terier kojarzy się ze szczekaniem jeśli tak, zaproponuj Pani która miała kiedyś yoreczka - teriera - żeby wzięła sobie amstaffka albo bullteriera... przeciez to tez terier... pokaż mi sznaucera który nie szczeka, a terierem nie jest ;) Natula napisał(a):co do genu rozjaśniającego o jużaku - ok , ale wtedy są szare czernysze a nie cz-s, moze gdzieś się tam jeszcze po drodze miniaturka trafiła :lol::lol::lol: w sznaucerach nie siedze, z tego co obserwuje olbrzymy sa tylko czarne , słyszałam o jakiś nielicznych kolorowych ale wszedzie sie jakis wyjątek moze przypalętać ce do genetyki w kwestii umaszczenia - poczytaj troszeczke ;) gen rozjaśniający nie odpowiada za barwe szarą - przynajmniej nie tylko on, i niekoniecznie powoduje rozjaśnienie sierści na całym psie, w sprzężeniu z innymi genami rozjaśnia tylko miejscowo - a Tobie sie wydaje że podpalanie to od czego? co do sznaucerów, tu juz moja droga "palnęłaś" na maxa ;) olbrzymy są nie tylko czarne, drugim uznanym zreszta kolorem olbrzymów jest pieprz-sól - nie taki rzadki zresztą (vide: galeria weszki), a czarno-srebrne olbrzymy trafiają się znacznie częściej niż mogłoby Ci się wydawać Quote
Natula Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 jambi napisał(a):oj oj oj Natula... "nie mam zamiaru za wszelką cene mówić i udowadniać- to ja mam racje" zabrzmiało to własnie tak jakbys za wszelką cene chciała to udowodnić - ... tylko właściwie co? no własnie nie chciałam żeby moje posty i cytowanie na to wskazywało ;) bo nie to mi chodzi, wiec to zaznaczyłam bo druga grupa to grupa psów obronnych, stróżujących i do pilnowania - a taki chyba właśnie jest CTR prawda? w drugiej grupie jest tez owczarek kaukaski czy azjata - ktoś mógłby spytac czemu nie w w pierwszej? w końcu to "owczarki"; dlaczego nie w trzeciej? bo grupe łączą charaktery a nie nazwa w grupie 9 - ozdobne - jest Terier Tybetański - też można by polemizowac czy to terier - bo ani charakter, ani włos w 9 także - Boston Terier - dla niewtajemniczonych wygląda jak wychudzona wersja buldoga francuskiego ;) a co do "psychiki i budowy terierów" - spójrz choćby na grupe własnie Terierów - wszystkie sa Twoim zdaniem takie same? smukły szorstki jagterier, jedwabistowłosy maleńki yorkshire terier i gładkowłosy muskularny amstaff? no ale do żadnego z przedstawionych przez Ciebie psów podobny nie jest ;) pokaż mi sznaucera który nie szczeka, a terierem nie jest ;) a ruski nie szczeka i terierem też nie jest, oczywiscie ze znam teriery które nie szczekają, ale jak pisalam moja wina ze taki 'stereotyp' jest? fakt sa to psy zywe, pełne energi(no i tu kolejna róznica z CTRem który jest opanowany i woli spac niz biegać) ;) ce do genetyki w kwestii umaszczenia - poczytaj troszeczke ;) gen rozjaśniający nie odpowiada za barwe szarą - przynajmniej nie tylko on, i niekoniecznie powoduje rozjaśnienie sierści na całym psie, w sprzężeniu z innymi genami rozjaśnia tylko miejscowo - a Tobie sie wydaje że podpalanie to od czego? nie znam się na genetyce to też się w tej kwesti nie wypowiadam , napisałam przecież o miniaturkach (żartobliwie) :roll: co do sznaucerów, tu juz moja droga "palnęłaś" na maxa ;) olbrzymy są nie tylko czarne, drugim uznanym zreszta kolorem olbrzymów jest pieprz-sól - nie taki rzadki zresztą (vide: galeria weszki), a czarno-srebrne olbrzymy trafiają się znacznie częściej niż mogłoby Ci się wydawać moja wina :oops: , zapomniałam o weszkowych pieprzakach, no tak - widywałam takie na wystawach ,ale cz-s rodowodowego nie widzialam jeszcze nie znam się na sznaucerach, genetyce, ale znam historie mojej rasy , psychike i budpwe , mam dwa całkiem rózne osobniki w domu ale ani jedna sucz(ani te które znałam) nie pasują do terierów, ani ttb, ani yorka ;) wiec dalej podtrzymuje ze Czarny Terier terierem nie jest co do reszty się zgadzam z Tobą, ale ruski terierem nie jest i nigdy nie bedzie :evil_lol: z mojej strony koniec, nic wiecej do powiedzenia nie mam ale Ciebie bardzo chetnie poczytam, dowiem się rzeczy o których nie mam pojęcia tylko jeszcze takie pytanko: miałaś styczność z CTRem? skąd masz taką dobra znajomosć rasy, histroii rasy ? czytasz o wszystkich rasach czy coś z jakiegoś konkretnego powodu się rusałkiem zainteresowałaś ? tak z czystej ciekawości pytam bo raczej mało takich ludzi spotykam Edit: odwiedziałam Twoją galerie zmianiłam aś/eś na końcówke -aś ;) Quote
jambi Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 dla mnie pas :lol: - zwłaszcza, że ja to wszystko pisze nie po to aby udowodnić Ci że Ruski Terierem jest czy nie jest, i chyba sie nie rozumiemy - przynajmniej na to wskazywałby ten fragment: a co do "psychiki i budowy terierów" - spójrz choćby na grupe własnie Terierów - wszystkie sa Twoim zdaniem takie same? smukły szorstki jagterier, jedwabistowłosy maleńki yorkshire terier i gładkowłosy muskularny amstaff? no ale do żadnego z przedstawionych przez Ciebie psów podobny nie jest nie napisałam tego, żeby szukac podobieństwa do CTRa - chciałam pokazać, że nawet między terierami - typowymi terierami sa różnice! ;) Natula napisał(a): tylko jeszcze takie pytanko: pytasz więc odpowiadam ;) miałaś/łeś styczność z CTRem? tak skąd masz taką dobra znajomosć rasy, histroii rasy ? wiele na temat tej rasy czytałam, rozmawiałam, szukałam informacji czytasz o wszystkich rasach czy coś z jakiegoś konkretnego powodu się rusałkiem zainteresowałaś/łeś ? pewnie, że nie o wszystkich :lol: ale o niektórych dogłębnie :evil_lol: CTRa uważam za pięknego, fantastycznego psa, ewentualną alternatywę dla Sznaucera olbrzyma ;) a dodatkowo to pies o bardzo krótkiej historii - rasa powstała w wyniku działalności człowieka raptem pół wieku temu - to mnie zainteresowało tak z czystej ciekawości pytam bo raczej mało takich ludzi spotykam :evil_lol: Quote
Natula Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 jambi napisał(a):dla mnie pas :lol: - zwłaszcza, że ja to wszystko pisze nie po to aby udowodnić Ci że Ruski Terierem jest czy nie jest, i chyba sie nie rozumiemy - przynajmniej na to wskazywałby ten fragment: nie napisałam tego, żeby szukac podobieństwa do CTRa - chciałam pokazać, że nawet między terierami - typowymi terierami sa różnice! ;) rozumiem , tylko chciałam zaznaczyc ze nie pasuje do wymienionych przez Ciebie psów ;) i bardzo się ciesze ze ktoś się tak dogłebnie interesuje ruskimi :loveu: Saththa, przez nasza dyskusje zdjęcia Tazza gdzieś umkneły, wiec chyba czas na nowe ? :razz::diabloti: Quote
Saththa Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Doginka napisał(a):Czernysz najlepiej mi pasuje do CTRa;-) Obejrzane foty, więc lecimy dalej;-) Ale Tazzio urósł:crazyeye: No troszku mu się urosło :) jambi napisał(a):właściwie nie wiem czy nas zaraz saththa nie pogoni za te dyskusje ale... może nie zauważy ; Zauwa zyłam, ale gonić nie będę :) tez się czegoś dowiedziałam, zresztą to miejsce publiczne i róbta co chceta w sumie) Natula napisał(a): Saththa, przez nasza dyskusje zdjęcia Tazza gdzieś umkneły, wiec chyba czas na nowe ? :razz::diabloti: Bardzo zabawne :D Quote
Doginka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 jambi napisał(a):...pokaż mi sznaucera który nie szczeka, a terierem nie jest ;) ... Może to zdanie nie było do mnie, ale mój sznaucer szczeka tylko na komendę "daj głos";-), a Raper nie szczeka wcale, no chyba, że też mu każę dać głos i mam do tego porządny motywator w postaci smaczka:lol: Quote
jambi Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Doginka napisał(a):Może to zdanie nie było do mnie, ale mój sznaucer szczeka tylko na komendę "daj głos";-), a Raper nie szczeka wcale, no chyba, że też mu każę dać głos i mam do tego porządny motywator w postaci smaczka:lol: no to pogratulować! :lol: z moich psów tylko olbrzym nie szczeka - to znaczy szczeka - na komende, małe potwory głosu nie żałują :lol: Quote
Tekla64 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 a ja moze powiem znowu cos niepopularnego ale ; wiecej se nie zafunduje malego sznupa!, ja myslalm ze moj Wacek byl mistrzem w darciu ryja ale Nikus go przerasta o niebo i nie ma sposobu by sie zamknal, ta i owszem jak mu kaze to zacicha idzie w inne miejsce i dalej swoje. jezu jaki on jest rozdarciuch a do tego ma tak piskliwy glos ze az w uszch boli! to juz trzy jamniory nie robily takiej zadymy jak on hihihi Dona tez lubi sobie poszczekac ale z nia dajemy sobie rade no i ma jednak troche latwiejszy dla uszu glos. Doginko ja tez zazdroszcze cichych sznupkow!!!! Quote
Saththa Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Hehehe Tazz nauczył się szczekac po tym jak go TZ nauczyć dawać "głos" heh i sie zaczeł :D Quote
Fides79 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 ehhh Felek tez potrafi drzeć jape, ale i tak jest duzo lepiej niz było, bo na poczatku naszego wspólnego życia, zanim doszliśmy do parku wszyscy juz wiedzieli, że idziemy, F najpierw było slychać a potem widać:evil_lol: no ale czasem mu sie włączy szczekanie, szczególnie w domu, to nie mozna go uciszyc tak sie nakreca, no i oczywiscie z jazgotem startuje do wszystkich psów bez względu na wielkosc:shake: Quote
Recommended Posts