Tekla64 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 loj znowu ..... i co mozna zrobic.... Sandra ale mam nadzieje ze tylko dzis nie lubisz ludzi?! naprawde nie wszystkie sa zle!!!! choc nie wszystkie sa dobre napewno! Quote
Saththa Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 wiem, że nie wszystkie... ale ostatnio mam wrażenie, że na jednadobrą osobę przypada conajmniej 999 tepych, nieczułych idiotów :( Quote
Tekla64 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 a tu sie nie bede spierac hihihi ale dla tych dobrych warto patrzec optymistycznie nawet na tych innych , wiekszosc to z glupoty takie Quote
Saththa Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 Czarnuszek śpi ;) Wczoraj biegał i spał;) I mnie zaskoczył strasznie na wybiegu bo sam z siebie ruszył na przeszkody i zaczął je pokonywac :) Niesttey za ciemno było i Tazz za szybki na zdjęcia heh Quote
Yuveza Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 O szkoda.. bo dawno fotek nie było.. Za to u nas są:D Quote
Tekla64 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 a to znaczy ze Tazz by chcial popracowac hihihi juz mu sie zatesknilo pewnie przez te mrozy nie pracowaliscie za wiele a jemu sie za malo zrobilo jak deczko mrozy odpuscily Quote
Saththa Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 westie_justa napisał(a):O szkoda.. bo dawno fotek nie było.. Za to u nas są:D No niestety zazwyczaj jak jestesmy na wybiegu/szkoleniu to ciemno juz i zdjęcia nie wychodzą... A teraz nie zapowiada się aby miało sie to zmienic wręcz przeciwnie- się rozchorowałam :( Tekla64 napisał(a):a to znaczy ze Tazz by chcial popracowac hihihi juz mu sie zatesknilo pewnie przez te mrozy nie pracowaliscie za wiele a jemu sie za malo zrobilo jak deczko mrozy odpuscily Nawet na mrozach na wybiegu był:) Szkolenie zorganizowane w grupie odpusciłam bo nie byłam w stanie przez godzine na mrozie bez rekawiczki wystać. A Tazz zawsze jeszcze mi ta rekę oslinił masakra. Na wybiegu pewne elementy były ale raczej posłuszenstwo a nie agility :) A i prawa rekę mam odmrożona zdeczka :( Quote
jambi Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 co do strzelania - Aron jak był młody wcale strzałów się nie bał, zwłaszcza pojedynczych, natomiast kiedyś miał niestety pecha znaleźc się w nieodpowiednim momencie w nieodpowiednim miejscu - tzn w samym środku fajerwerkowego szaleństwa; mieszkam obok Telewizji, kiedyś u nas odbywał się co roku Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy i o 20.00 odbywało się tzw. "światełko do nieba" - to "światełko" jak dobrze wiecie to nic innego tylko szalopny pokaz fajerwerków. Któregoś roku - Aron był wtedy dość młodym psem, mój tata wrócił do domu i postawnowił wziąć psa na spacer - pech chciał, że był to dzień Wielkiego Finału właśnie i dochodziła już 20.00 ... mój tata zapomniał albo nie skojarzył że to właśnie teraz, mnie w domu nie było, bo poszłam pod Telewizje oglądac to pieprzone "światełko"... gdy wróciłam do domu radosna i uśmiechnięta ujrzałam grobową minę mojej mamy, żałosną minę ojca i psa skulonego na posłaniu... spytałam o co biega i się dowiedziałam - Ojciec wyszedł z psem na spacer, zaczęli strzelać, pies wyrwał się z obroży i zwiał!!! mój ojciec poleciał za nim, na szczęście znalazł go kilka ulic dalej, na szczęście jacyć ludzie złapali psa - on do nich podleciał, a oni zdaje sie widzieli że pies jest skrajnie przerażony - na szczęście trafiło na ludzi lubiących psy, juz juz mieli go zabierać do domu gdy nadleciał mój ojciec ze smyczą i obrożą w ręku ... i zdążyli wrócić do domu przede mną... na szczęście mój pies sie znalazł bo chybabym oskalpowała własnego ojca... a moja mama miała taka minę bo zdaje się miała podobny zamiar... Tata się później skarżył że mama mówiła "czekaj jak tylko Kasia wróci! Ty Bogu dziękuj, żes Ty tego psa znalazł" ... Od tamtej pory Aron na fajerwerki reaguje paniką, zwłaszcza gdy jest to kanonada... ale - na szkoleniu, pojedyncze strzały wogóle go nie obchodziły - gdy odbywały się zajęcia na których instruktor strzelał w powietrze, był jednym z niewielu psów, które nie reagowały. A to było juz po "przygodzie" z fajerwerkami; gdy "to " się zdarzyło miał zaledwie 8 miesięcy; szkolony był w wieku 1,5 roku Quote
Tekla64 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 no czasem wystarczy maly blad i nawet dobrze wyszkolony pies dostaje po psychice. a potem troche czasu trwa by nprawic to , mnie sie kiedys zdarzylo z Hamletem tez malo ciekawe zdarzenie bo spadl na niego stojacy wieszak z ciuchami , zreszta pierwszego wieczoru na Mistrzostwach Polski juz po posluszenstwie i obronie a przed praca wechowa ale udalo sie to z czasem i praca zniwelowac ale to byl w ogole bardzo mocny psychicznie pies. Mysle ze i z Tazem moze byc podobnie , moze nie calkiem polubi strzaly ale juz nie bedzie wpadal w dzika panike a to juz duzo zwlaszcza by wlasnie nie stalo sie to co z Aronem by nie uciekal a dal sie opanowac i spokojnie wyprowadzic poza teren zagrozenia. nie wszystko mozna do perfekcji doprowadzic ale czasem starcza juz to zeby pies dal soba pokierowac w takich sytuacjach Quote
Saththa Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 "czekaj jak tylko Kasia wróci! Ty Bogu dziękuj, żes Ty tego psa znalazł" ... Oj dobrze, że się Aronek znalazł. I dobrze ze na dobrych ludzi na te parę chwil trafił heh. Tazzo tej 00:00 w sylwestra jakoś się za mocno nie przejął tymi wystrzałami ale był ogólnie pobudzony bo uznajomych bylismy 4 ludzi 3 psy i tchórzofretka. Problem się zrobił od 1 jak cały dzien strzelali heh Quote
Tekla64 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 a ja sie coraz bardziej ciesz z Borysa!!!! u nas czesto mysliwi strzelaja i to wcale nie strasznie daleko i wiecie ze on czasem juz potrafi sam dac sobie z tym rade, nie zawse wali do domu jak w dym nie wazne czy drzwi-okan sa otwarte czy nie, czasem juz sam zaczyna ignorowac i calkiem , no moze prawie calkiem spokojnie to przyjmuje, ale ino czasem niestety choc coraz czesciej i juz az w taka panike nie wpada i burze tez juz jakos latwiej znosi , nie wciska sie pod lozka i kanapy hihihi ino w nasze nogi ale zawsze to jakas poprawa no nie? Quote
Saththa Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 zawsze to jakas poprawa no nie? Oczywiście, w końcu małymi kroczkami do przodu:) Nie odrazu Rzym zbudowano:) Quote
taxelina Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Myslisz ze w weekend dasz rade porobic foty? jestem ciekawa jak czarnuszek wyglada :) Quote
Tekla64 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 a z ta budowa to nie z Krakowem bylo ??? a z drogami to do Rzymu???? juz mnie sie miesza hihihi Quote
Saththa Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 deer_1987 napisał(a):Myslisz ze w weekend dasz rade porobic foty? jestem ciekawa jak czarnuszek wyglada :) Ogólnie ejstem chora :( W weekend mam wesele i ślub i wogule abstrakcja :( Tazz zarośnięty już niemożebnie zaczał bardzo włos gubić;) Tekla64 napisał(a):a z ta budowa to nie z Krakowem bylo ??? a z drogami to do Rzymu???? juz mnie sie miesza hihihi Hmmm U mnie z drogami to "wszytskie drogi prowadzą do Hormona" to taki pub w szczecinie :D A z krakowem szczerze nie znałam tylko z Rzymem ale jak jest naprawde to ja nie wiem :) Quote
taxelina Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 No to zycze duzo zdrowia! Wiem jak choroba moze przeszkadzac, szczegolnie w najmniej odpowiednim momencuie.. Quote
Saththa Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 No lepszego mementu wybrac nie mogła :) Będę się prezentować wybitnie pijano z tym czerwonym nochalem :D Quote
Tekla64 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 pokaz !!!!pokaz my ci prawde powiemy!!! baw sie dobrze i sie za mocno nie przejmuj!!!! Quote
jambi Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Saththa napisał(a):No lepszego mementu wybrac nie mogła :) Będę się prezentować wybitnie pijano z tym czerwonym nochalem :D nic sie nie przejmuj, troszke przypudrujesz i będzie git, a po godzinie wesela i tak nie będziesz się pewnie odóżniać od innych :megagrin: serio w Szczecinie jest taki pub "Hormon" ? Quote
Saththa Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 jambi napisał(a):nic sie nie przejmuj, troszke przypudrujesz i będzie git, a po godzinie wesela i tak nie będziesz się pewnie odóżniać od innych :megagrin: :D:D jambi napisał(a): serio w Szczecinie jest taki pub "Hormon" ? Ano jest :) Taki mały w piwniczce wiecznie zadymiony ale z fajnym klimatem :) Quote
Saththa Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 Ahh ostatnio jak dodałam zdjęcia to się rozwineła rozmowa na temat terierów i Czarnych i Rosyjskich :) A zdjęcia przeszły bez echa :D A ja właśnie wygrzebałam z komputra stare zdjęcia. Bardzo proszę:) jakis październik myslę roku 2010 :) Tazzman, Shadow, Rasta no i Ja :) I cofamy sie jeszcze bardziej MAJ 2010 :) Moje maluszki :loveu: Miłości moja :loveu::loveu: Quote
Tekla64 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 oj jaki on byl fajowy i jak piknie zrobiony hihihihi!!! a malusienki taki ze na kolankach sie miescil!!! Dona do dzis caly czas probuje sie wladowac na kolanka i nie tylko hihihi maupy czarne kudlate Quote
Saththa Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 to po 1 trymowaniu było:) Ja do dziś czasem go n kolanka biorę jak chcem się przytulić:D Quote
jambi Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 achhhh zdjęciaaaa :loveu: [quote name='Saththa']Ahh ostatnio jak dodałam zdjęcia to się rozwineła rozmowa na temat terierów i Czarnych i Rosyjskich :) A zdjęcia przeszły bez echa :D solennie obiecuję tą razą żadnych dyskusji nie wszczynać ;) A ja właśnie wygrzebałam z komputra stare zdjęcia. uwielbiam stare zdjęcia :p Bardzo proszę:) jakis październik myslę roku 2010 :) Tazzman, Shadow, Rasta no i Ja :) http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/DSC00607.jpg przyznaj się - coś tam miała smacznego w zanadrzu? :cool3: bardzo ładne zdjęcie! I cofamy sie jeszcze bardziej MAJ 2010 :) http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/IMG_0338.jpg http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/IMG_0339.jpg On jest po prostu piękny! :loveu: Moje maluszki :loveu: http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/IMG_0366.jpg maluszki, maluszki ... ja ostatni raz Arona podniosłam jak miał pół roku, ale do tej pory potrafi sie uwalić na moich kolanach :evil_lol: Miłości moja :loveu::loveu: http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/IMG_0371.jpg a tutaj to już nieziemsko boski! :hmmmm: czemu mi sie wydawało że Ty masz długie włosy? Quote
Recommended Posts