Jump to content
Dogomania

Cassi – kolejna oneczka z zamojskiego schroniska. Ma juz dom u p. Ewy:)

Recommended Posts

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Sprawdźcie mnie proszę, co źle wpisałam, co powinnam dodać, co możecie uzupełnić.

Cassi "na skróty":

1. Wiek? - 1 - 2 lata

2. Wysterylizowana, odrobaczona, szczepiona? - dopiero to będzie zrobione

3. Stan zdrowia? - starte ząbki, zap. ucha zewn., łojotok, wychudzenie

4. Przeszłość? - tułaczka, schronisko

5. Stosunek do innych zwierzaków (psy, sunie, koty)? - raczej OK, w trakcie obserwacji

6. Charakter/ zachowanie? - bardzo łagodna, grzeczna, prosi o pieszczoty

7. Jak chodzi na smyczy? Jak znosi jazdę autem? - do dopowiedzenia

8. Czy coś potrafi (komendy, stopień pojętności)? - do dopowiedzenia

9. Czy nadaje się do zamieszkania w domu/ zachowywanie czystości/ nie niszczenie itp. - do dopowiedzenia

10. Inne istotności - do dopowiedzenia

11. Do jakiego domu może trafić?/ Do jakiego nie powinien absolutnie? - jakieś szczególne preferencje poza oczywistościami?

12. Dane kontaktowe do tekstu. - poproszę o uzupełnienie

Posted

strasznie sie ciesze i dziekuje Wam wszystkim za pomoc dla biednej Cassi:loveu::loveu::loveu:

napisala do mnie Funia ,ze znalazla fajnego taniego fryzjera dla sunieczki,wiec poprosilam ja by sie zajela fryzurka naszej male;)
nastepna sesja zdjeciowa powinna byc super jak u prawdziwej modelki:evil_lol:

Posted

IVV napisał(a):
strasznie sie ciesze i dziekuje Wam wszystkim za pomoc dla biednej Cassi:loveu::loveu::loveu:

napisala do mnie Funia ,ze znalazla fajnego taniego fryzjera dla sunieczki,wiec poprosilam ja by sie zajela fryzurka naszej male;)
nastepna sesja zdjeciowa powinna byc super jak u prawdziwej modelki:evil_lol:

Ciekawe co z tego wyniknie:evil_lol:

Posted

IVV napisał(a):
zmiana planow. Funia wyczesala mala i przez ta wredna pogode wstrzymamy sie z kapielami upiekszajacymi ;)
nie moze sie sunia nam przeziebic

Dobra decyzja po co ją dodatkowo stresować niech trochę ochłonie po tych wszystkich nowościach, a po dobrym wyczesaniu skóra będzie oddychać jak należy.

Posted

majqa napisał(a):
Sprawdźcie mnie proszę, co źle wpisałam, co powinnam dodać, co możecie uzupełnić.

Cassi "na skróty":

1. Wiek? - 1 - 2 lata

2. Wysterylizowana, odrobaczona, szczepiona? - dopiero to będzie zrobione

3. Stan zdrowia? - starte ząbki, zap. ucha zewn., łojotok, wychudzenie

4. Przeszłość? - tułaczka, schronisko

5. Stosunek do innych zwierzaków (psy, sunie, koty)? - raczej OK, w trakcie obserwacji

6. Charakter/ zachowanie? - bardzo łagodna, grzeczna, prosi o pieszczoty

7. Jak chodzi na smyczy? Jak znosi jazdę autem? - do dopowiedzenia

8. Czy coś potrafi (komendy, stopień pojętności)? - do dopowiedzenia

9. Czy nadaje się do zamieszkania w domu/ zachowywanie czystości/ nie niszczenie itp. - do dopowiedzenia

10. Inne istotności - do dopowiedzenia

11. Do jakiego domu może trafić?/ Do jakiego nie powinien absolutnie? - jakieś szczególne preferencje poza oczywistościami?

12. Dane kontaktowe do tekstu. - poproszę o uzupełnienie

Majqa - dziękuję:loveu:
Na wiekszosc brakujacych danych moze odpowiedziec funia, bo jest na codzien z sunią.
Ja mogę tylko dodać, ze Cassi dobrze znosi jazdę autem, nie wymiotuje.

Posted

U nas już słonko zaświeciło po kilku deszczowych dniach , jest nadzieja , że dotrze i do pięknej Cassi :)

... a wtedy, już sobie wyobrazam, olśni nas swoją urodą jeszcze bardziej ;)

Posted

Anitko wielkie dzięki za pomoc .To wiele znaczy .Mam do opisania wiele watków a z płaczu ledwo na oczy patrze ....
Casii to sunia bardzo towarzyska i wesola .Domaga sie pieszczot ,przytulania i ciagłego skupiania uwagi na sobie .Jest lagodna i przyjazna dla wiekszości moich psów .Aczkolwiek zdarzy jej sie powarzceć na smiałka ,który chce do mnie podejśc w chwili kiedy Kaśka ( bo tak ja wołam )stoi obok ....Apetyt ma olbrzymi ,troche martwił mnie na początku jego brak .Ale teraz juz zajada bardzo chetnie .Wyczesalam ja z dredów ( sporo jeszcze jest ,ale ona nie daje bo zwiewa )i przeczesałam całą .Wygląda juz całkiem ,całkiem .Zapaszek duzo mniej intensywny i chyba raczej bym darowała kąpiele .O 19 dzisiaj u nas było 8 stopni .Nawet wysuszone futro u fryzjera przy takich temperaturach moze byc przyczyna przeziębienia .Nie wiem co wy na to ,ale ja bym jej darowała .Czeszę ja i coc tam podskubie ,więc taka ostatnia nie jest .Bardzo lubi facetów .