Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Precelek jest bardzo mądrym chłopcem i zrozumiał,jak Go prosiłam,zeby nie krzyczał na Opalisia:)No ale Opaliś tez jest bardzo mądrym chłopcem i starał sie nie podchodzic do Precelka,bo pamiętał,że tamten na niego nawarczał.No i na razie jest spokój:)
Teraz wszyscy w domu spią,ja też zaraz lecę,bo rano trzeba wstać,bo siku pieskom nie poczeka aż się pańcia wyśpi :evil_lol:.

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiu,jak możesz,to kup mu szeleczki ,potem podam wymiary.Jeszcze poszukam w domu,czy nie mam jakis małych szeleczek i dam znać.
Precelek jest pieskiem takim jakby wycofanym.To znaczy mało co go interesuje poza jedzeniem.Lubi spacerki,po domu tez sobie dużo chodzi,ale generalnie sprawia wrażenie takiej sierotki,której nic nie obchodzi.Owszem przyjdzie sam do głaskania,ale jak mu sie chce.Jak mu sie nie chce,to ma wszystko w nosie.Albo jest mocno przygłuchy,albo udaje,ale wydaje mi się,że jednak jego wiek zrobił swoje i Precelek jest nieźle głuchawy.Może stąd to jego wycofanie?Zobaczymy jak będzie w kolejne dni,gdy juz sie nieco przymieszka i przyzwyczai do nowych warunków.Psy toleruje,ale na odległość,nie chce,żeby jakiś się z nim zakuplował...ot,taka Zosia-Samosia z Niego jest.Potem wstawie fotki:)

Posted

No ciocia Polubkowa jest mistrzynią banerków,to po prostu cuda :loveu:szkoda,że tylko można miec 2 banerki:mad:.Co za forum dziwne:shake:
No a teraz przyjemniejsze rzeczy,czyli fotki przystojniaka:)
Mam szeleczki!:)Po Antosiu(:-()...

Tutaj sam przyszedł i położył sie obok Opalisia:)

Tutaj kosmetyka łapki;)

Jemy ciasteczko...psie:razz:

Posted

Jakie to piękne, tak oglądać jak psiak sobie chodzi tam gdzie chce a nie siedzi w tej małej miseczce, jest bezpieczny i zadowolony. I ma obok siebie kogoś kto go obdarza miłością i opieką :).
A to ucho jedno to ma cały czas takie sterczące :) ?

Posted

U Precelka wszystko dobrze,trochę kaszle,muszę i z Nim pójść do wetki niech go przebada.Precelek jest grzeczniutki,ale nie lubi towarzystwa psów w bezpośredniej bliskości,warczy na nie i nawet widzę,że mógłby ugryźć.To taki typ samotnika.W sumie nie jest zaczepny,ale nie schodzi psom z drogi.Najczęściej siada w wejściu na balkon,albo w progu pokoju i jak jakiś pies chce przejśc,to warczy i nie daje.Taki jest skubaniec mały;)
Nie ma przejścia na balkon,pocałujcie mnie w nos,a ja was dziabnę:p

Posted

Byłam dziś z moim psem u weterynarza - podobno wiele psów jest teraz przeziębionych.
Mój ma szmery w oskrzelach, kaszle - dostał antybiotyk, ma siedzieć w domu i się wygrzewać ;)

Posted

Bylismy u weta,Precelek nie jest przeziębiony,natomiast serduszko pracuje jak stara pompa i prawdopodobnie stąd ten kaszel.Gagatek wazy 7,200,oczywiście nie był zadowolony z mierzenia temperatury w pupie,a juz apogeum jego wnerwienia siegnęło zenitu gdy wet zaaplikował mu zastrzyki.No zrobił sie pies warcząco-gryzący;).
Dostał tez tabletki na serduszko na 8 dni.Potem kontrola.
Dzisiejszej nocy pies wreszcie sie wyspał,bo nawet pół razu nie zakaszlał:)Natomiast jest na mnie obrazony,bo jak przyjechał to dostawał pyszności do jedzenia,a teaz daję mu jakieś coś co według niego nie nadaje sie do jedzenia,czyli karme Trovet.Doprawiam mu ją zawsze czymś pachnącym,ale i tak patrzy na mnie spod byka jak mu stawiam miseczkę.No cóż,przykro mi bardzo,ale musi to jeść..

Za leki zapłaciłam 35zł,bo 15zł kosztowały leki dla Punia i dlatego rachunek jest na 50zł,bo wet zapisał to na jednym wydruku

Posted

APSA napisał(a):
Dobrze że jest poprawa :)
Renata, pisałam tu wcześniej listę nie-życzeń, reakcja na łamanie Praw Jamnika była do przewidzenia ;)

No wiedziałam,że będzie z jego strony awantura,no ale cóż życie to nie je bajka:cool3:

Posted

Precelek złagodniał do psiaków,już Mu tak bardzo nie przeszkadza jak jakiś pies jest blisko.No nie jest jakis mocno zachwycony,ale nie rzuca sie juz do gardeł;).Kaszelek minął,więc i samopoczucie sie poprawiło kawalerowi:)Apetyt ma,czasami pogrymasi przy jedzeniu,ale dajemy radę:)

Posted

magenka1 napisał(a):
przelałam pieniądze dzisiaj do Renatki

Dostałam-dziękuję:)
Potem jeszcze sie rozliczę z pieniążków na wątku Punia,bo juz padam i lecę spać
Były w sobote u mnie dziewczyny z Zabrza:loveu:Porobiły fotki,musimy chwilkę poczekac na wstawienie:)

Posted

Dziekuje wszystkim za obecnosc na wątku u Precelka:loveu:
U chłopaka wszystko dobrze,nie kaszle,do karmy dodaję mu zawsze odrobinę czegoś smacznego,także apetyt Niuniowi dopisuje:)Póki co,nie ma z Nim żadnych problemów:)
W oczekiwaniu na fotki dziewczyn z Zabrza wklejam swoje;)
Precelek śpiący:)

I drepczący razem z babulisią jamniczusią:)

Posted

Fantastycznie, że Precel ma się dobrze :)
Przynajmniej w jego przypadku udało się zdążyć na czas.

Pierwsza fotka - słodkie :) Zwłaszcza te śmieszne uszyska :)