Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='anetek100']fiu fiu przystojniak z niego:):):):)cieszę się, że Preceluś rusza wową droge po swoją szansę:)

No,fajny jest:loveu:
A to jedno stojące ucho-zabójcze:evil_lol:

Juz miałam na tymczasie(poszedł do Syla na ds:loveu:)takiego jamniora z takim jednym stojącym uchem...gagatek był niemożliwy,a zadziorny,ze jak sie dorwał z moim Rambem to pióra w kosmos leciały:roll:.Mam nadzieje,że Precelek z tych grzeczniejszych jest:)

Posted

Dziękujemy aldonie_b i jej bratu :) - gdyby nie ich pomoc, Precel wciąż musiałby czekać w schronisku.
Rozmawiałam z APSą - Precelkowi pobrano krew.
Niestety, przydałoby się także usg - istnieje obawa, że Precel ma jakiś problem z nerkami.
Czy ktoś mógłby opłacić badanie usg ? Z funduszy koszyczkowych już chyba nic nie pozostało.

Posted

Cudownie ze u Precelka sprawy sie poukładały tak dobrze.
Odpowiadam na prosbe o wsparcie badan Precelka z Jamniczej Skarpety,jakiej sumy potrzeba? czywiscie Precelek wsparcie otrzyma jeśli jest potrzebne na badania czy leczenie.
Co do sytuacji u weta,Precelka powinno sie określac raczej jako jamnikowatego,nie jamnika i pewnie z tąd takie reakcje.

Posted

co do mierzenia temperatury w odbycie, to i ja bym miała też zastrzeżenia :) za to zawijanie w ręcznik lubię :)

no to nowe życie przed kawalerem, super!

Posted

Wielkie dzięki za wsparcie od Jamniczej Skarpety :)

Pewnie jakieś 15 lat temu Precel został sprzedany na giełdzie jako "jamnik szorstkowłosy" ;)
Próbowałam dyskretnie wypytać o przeszłość Precla - na 90% trafił do schroniska po śmierci właściciela, razem z drugim, młodszym jamnikiem, który szybko został adoptowany.

Na jak długo wystarczyłby Preclowi 15-kg worek karmy ?

Posted

Odnośnie karmy-worek 15 kilo starczyłby Precelkowi na jakieś 5 miesięcy(generalnie psiaki o wadze Precelka-6kilo,jedzą 100g karmy na dzień)

Precelek po przyjściu do domu bardzo długo sobie spacerował,zwiedzał kąty i balkon:)Ma apetyt,pojadł sobie suchej karmy i poszedł spać.Potem poszliśmy na spacerek,wysikał co trzeba i teraz znowu śpi:)Jest póki co baaardzo grzeczny,cichutki,z żadnym psiakiem zwady nie szuka:loveu:.Wiele nie moge na razie o Nim napisać,bo dzisiaj to tylko spacerował,pojadł i śpi;).Ale przypuszczam,że nastepne dni będą podobne,bo widać po Nim,że to taka dobra,poczciwa psinka:)
W oczekiwaniu na fotorelację APSY wklejam swoje fotki.Mam tylko cztery,ale za to APSA napstrykała ich milion:evil_lol:

Zapraszam serdecznie na wątek dziadziusia Punia,który przyjechał do mnie razem z Precelkiem:loveu::)
http://www.dogomania.pl/threads/193754-Punio-stereńki-i-chory-staruszek-z-guzami-błaga-o-pomoc!

Posted

Słodziak :). Jak on się układa na tym posłanku, to wreszcie nie ta schroniskowa plastikowa twarda miska, tylko wygodne ciepłe miękkie łóżeczko. Na tym posłanku to by się ze trzy takie Precelki pomieściły :lol:.

Posted

Precelek grzeczniutki i bardzo lubi spacerki:)
Jednak nie bardzo lubi Opalisia:roll:,bo jak Opalis zbliża sie do Precelka,to Precelek na niego warczy,ale tak poważnie warczy.Obawiam sie,że gdyby Opalis na niego wpadł,to Precelek by go dziabnął.Ale mówie mu,że nie wolno,że Opalis nie widzi,ze trzeba byc grzecznym....no i Precelek wydaje sie,że rozumie moje słowa,ale jak bedzie w przyszłości,to zobaczymy.Dzisaij zaliczylismy 2 dłuższe spacerki i psiaki śpią,Precelek oczywiście tez:)