Atomowka Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Kurde Niko jest na prawdę pięknym psiakiem a do tego malutki, ludzie chcą takie psiaczki. Czemu jego nikt nie chce? Czy on nadal niszczy jak zostaje sam? Pewnie to jest przyczyną,że ludzie nie chcą go przygarnąć. Gdzie Niko ma ogłoszenia? Quote
_bubu_ Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 U Kasi Niko ma tak intensywny tryb życia , że ani myśli o niszczeniu. Wczoraj dzwonił fajny dom ale pewnie też się już nie odezwie.. Jakiś pech. Robię ogłoszenia ile tylko daje rade ale to wszystko mało. Quote
Awit Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Ludzie nie chcą psów. Taka jest prawda. Ludzie nie chcą obowiązków. Są zapracowani, zalatani, pies im niepotrzebny. Quote
Atomowka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Ludzie chcą psy tylko bez problemów, a jak już słyszą o najmniejszym problemie to rezygnują albo szukają innego. A poza tym przy takiej ilości bezdomniaków jest w czym wybierać. Quote
kasiainat Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='_bubu_']U Kasi Niko ma tak intensywny tryb życia , że ani myśli o niszczeniu. To prawda :-) u nas Niko nic nie zniszczył a czasami zdarza się, że musi zostać sam na kilka godzin. Ogólnie to bardzo fajny psiak - energiczny łobuz - kocha biegać, szaleć z psami i szczekać :razz: Zaległe zdjęcia jesienne :-) Niko lubi kąpiele :-) "zimowe szaleństwa" :-) Quote
Awit Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Jakie fajne zimowe foteczki ze szczęśliwymi radosnymi psiakami:-) Quote
_bubu_ Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 Kasiu może adoptowałabyś Nikusia ? ;) ;) Quote
rozi Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Ogłaszacie go? Świetny psiak, zaraz bym go wzięła, gdyby nie nadkomplet. Pewne jesteście, że to lęk separacyjny? Olek niszczył z nudów, rozwalał na strzępy futra, które leżały na podłodze, za nic nie chciał przestać, aż któregoś dnia zapomniał się i zaczął szarpać przy mnie - dostał ostry opieprz i skończył się problem. Wcześniej chyba nie do końca rozumiał, że nie wolno. Trwało to naprawdę długo. Quote
Atomowka Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Słodkie fotki. Fajnie chłopak kolorystycznie wygląda na śniegu. Quote
_bubu_ Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 rozi napisał(a):Ogłaszacie go? Świetny psiak, zaraz bym go wzięła, gdyby nie nadkomplet. Pewne jesteście, że to lęk separacyjny? Olek niszczył z nudów, rozwalał na strzępy futra, które leżały na podłodze, za nic nie chciał przestać, aż któregoś dnia zapomniał się i zaczął szarpać przy mnie - dostał ostry opieprz i skończył się problem. Wcześniej chyba nie do końca rozumiał, że nie wolno. Trwało to naprawdę długo. tak to określiła behawiorystka, która pracowała z właścicielami Niko zanim go oddali. On ma mnóstwo energii, chyba nigdy się nie męczy . jeśli przyszły właściciel zapewni mu dużo ruchu , zabawy i szaleństw to myślę , że nie będzie problemu. A przy tym trzeba z nim na spokojnie bo to płochliwy wrażliwiec. Ja myślę , że wszystkiemu winny jest brak socjalizacji kiedy był szczeniakiem. Był izolowany od świata , od ludzi. A że jest wrażliwy to na nim się to bardziej odbiło niż na rodzeńswu. Choć niektóre psiaki z tego miejsca też miały podobne problemy. Quote
rozi Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Bubu, jest różnica między lękiem separacyjnym, a nadmiarem energii ( lub inteligencji). Olek niszczył pomimo tego, że w domu były jeszcze dwa psy i kot... Quote
kasiainat Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 [quote name='_bubu_'] On ma mnóstwo energii, chyba nigdy się nie męczy . jeśli przyszły właściciel zapewni mu dużo ruchu , zabawy i szaleństw to myślę , że nie będzie problemu. A przy tym trzeba z nim na spokojnie bo to płochliwy wrażliwiec. O tak, zapału do szaleństw mu nie brakuje :-) Niko kocha śnieg, najchętniej byłby cały dzień na zewnątrz - przychodzi do domu tylko na chwilkę jak już mu się kulki lodu na sierści przeszkadzają ruszać :-) a po chwili znowu czeka pod drzwiami żeby go wypuścić :-) Quote
_bubu_ Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 świetne zimowe fotki :) dziękujemy !! może ktoś pomoże bazarkowo lub ogłoszeniowo ? kolejny miesiąc mija.. :( Quote
Atomowka Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Dziewczyny ja mam wykupiony pakiet ogłoszeń na bazarku, był on przeznaczony dla bernardyna ale ten już w domu więc mogę zgłosić pięknego Niko, tylko tekst i kontakt bym potrzebowała Quote
_bubu_ Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 tu jest wszystko : http://allegro.pl/roczny-czekoladowy-niko-i1348152858.html bardzo dziękuję !! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Zapraszam na bazarek świąteczny dla Niko! [url]http://www.dogomania.pl/threads/197903-R%C4%99cznie-robione-koronkowe-ozdoby-%C5%9Bwi%C4%85teczne!-dla-Niko-do-15.12.?p=15891331[/url] Quote
Awit Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 A domu nadal nie ma... I święta bez własnego domku... Quote
_bubu_ Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 [B]Bardzo proszę o wsparcie na wątku szczeniaków chorych na parwo z żywieckiego schroniska , które o walczą o życie . [/B] [url]http://www.dogomania.pl/threads/197545-3-chore-szczeniaczki-walcz%C4%85-o-%C5%BCycie-jeden-anio%C5%82ek-za-TM?p=15859192#post15859192[/url] Quote
togaa Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Taki sliczny, wesoły chlopczyk i nikt go nie wypatrzył, a licznik hotelowy bije.... Quote
Atomowka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Ogłoszenia lada dzień powinny byc więc miejmy nadzieje,że się uda Quote
ema Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Do pełni szczęścia Nikowi brakuje tydzień czasu. Czekamy na wolontariusza. Mamy ogromną nadzieję ,że 17.12. Niko zamieszka w nowym domu na wsi pod Raciborzem. Quote
Atomowka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 To ja bardzo ale to bardzo mocno trzymam kciuki, żeby ten mały wypierdek do domu swojego jedynego trafił na święta Quote
kado Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Ojojoj...co ja czytam....Nikuś :loveu: pędzi do swojego domku???? CUDOWNIE:multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts