Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co tam wypłata! Piątek dziś poszedł do domku!
Są dzieci i ogródek.. Więc jest super!!!

Żal było się rozstawać.. Psina już mnie pokochała.. i ja też się przywiązałam..

Dużo szczęścia Piątku i radości!! Całuję w zimny nos!!

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

natt napisał(a):
Co tam wypłata! Piątek dziś poszedł do domku!
Są dzieci i ogródek.. Więc jest super!!!

Żal było się rozstawać.. Psina już mnie pokochała.. i ja też się przywiązałam..

Dużo szczęścia Piątku i radości!! Całuję w zimny nos!!

Piątek zaadoptowany w piątek? Ale heca :) Świetnie!
Natt, nie smutaskuj, cioteczki zaraz podrzucą Ci innego podopiecznego ;)

Posted

Piątek już w u nas.. Bardzo się ucieszył.. Od razu wziął się za Szopa-zabawkę, a potem na kanapkę.. :-)
Pan nic nie chciał powiedzieć tylko go oddać i już.. Zapytałam.. A on, że mały rzucał się na jego synka.. Nie ugryzł go nidgy, ale jak synek go łapał to Piątek "odpowiadał" tak jakby chciał ugryźć.. Ja na to, że może nie trzeba pozwalać na wszystko dziecku.. zwłaszcza w kontakcie z żywym stworzeniem..
Synek ma 3 lata i dostał go na urodziny. Chyba pan myślał, że sprawił nową zabawkę dziecku, z którą można się bawić, łapać, robić wszystko itd... Pan nie wygląda mi na osobę, która ma pojęcie jakiekolwiek o psach. Piątek ani razu się u nas tak nie zachował.. Była u nas 1,5-roczna Dagny, moja bratanica.. Nic się nie wydarzyło. A tez nie była łagodna dla Piątka, wrzucała mu klocki do klosza, który nosił po operacji a on spokojnie to znosił. Zdjęła mu ten klosz i założyła odwrotnie.. a on nic..
Piątek jest po prostu radosnym, bardzo żywym pieskiem, który, gdy się bawi (a nie bawi się za często) trochę powarkuje i wariuje. Ale agresji u niego nie widzę. Ktoś, kto go trochę potresuje na pewno będzie z niego zadowolony.. Ja nie tresowałabym go wcale, bo nie mam z nim żadnych problemów. Może po prostu piesek jako prezent dla małego dziecka to nie jest dobry pomysł.
Wydaje mi się też, że mogły być inne powody.. może im się nie spodobał, a to tylko pretekst.
Poradziłam Panu, żeby darował sobie trzymanie zwierząt (on mi po prostu nie wygląda na osobę, która wie o co chodzi..) i jak już musi to żeby się ograniczył do kupna rybki.. Pan już ma rybkę, jak się okazało.. więc powiedziałam mu, żeby na tym poprzestał.. i nie podejmował już nieprzemyślanych decyzji.. Już jak go brał, coś mi się wydało podejrzane.. Bo stwierdził, że nie wie jak to będzie, no bo zawsze może się okazać, że dzieci mają alergię na pieska.. Kto bierze psa, nie sprawdziwszy wcześniej, czy dziecko nie ma alergii na innego psa.. ? Nieodpowiedzialne..
Więc Piątek wrócił umazany w żółtej farbie (bo malowanie w domu), i nieodrobaczony.. bo pan źle zrozumiał datę na tabletce..
I tyle, jutro Piątek idzie znów do pracy.. a w weekend już wraca mama i reszta towarzystwa, w tym Betka, z którą szaleją w najlepsze..
Pozdrawiam..

Posted

Pies na prezent dla trzylatka :angryy: Już mam ochotę wysłać pana na długi kurs na temat praw zwierząt i odpowiedzialności za nie. Piątek miał pecha ale na szczęście mógł wrócić do Agaty i Natt.

Posted

malawaszka napisał(a):
osz co za porażka :shake: Pana na czarne kwiatki polecam wpisać bo kto wie czy nie będzie szukał kolejnej maskotki dla dzieciaka....

Myślę, że to dobre miejsce. Koniecznie na CK!

Posted

natt napisał(a):
Może po prostu piesek jako prezent dla małego dziecka to nie jest dobry pomysł.

nie "może" tylko napewno

Ja zawsze stanowczo staram się zniechęcić ludzi chcących kupić, bądź adoptować psa "dla dziecka" - wtedy gdy jest to jedyny powód oczywiście.
Wszyscy domownicy muszą chcieć, musza być przekonani o trafności decyzji.

Posted

Już jestem. Piątek bardzo się ucieszył. Ja też, ale wolałabym, żeby z adopcji już nie wracał. O panu wypowiadać się nie będę, bo mi się nie chce. Zresztą wszystko jasne :angryy:

Spróbujemy zrobić jakąś sesję zdjęciową, bo Piątek jest już dużo radośniejszy, ale trudno będzie, bo im radośniejszy, tym ruchliwszy.

natt, dziękuję za opiekę nad Piątkiem i obecność na wątku :loveu:

Posted

Witaj Agatko! Tak, myślę, że nie będziemy poświęcać już więcej czasu na roztrząsanie sprawy oddania Piątka. Ważne, że pies jest w bezpiecznym miejscu, pod dobrą opieką. Nowe zdjęcia przydadzą się do serii ogłoszeń.

Posted

Szarotka napisał(a):
Piatek wyglada jak Tina, sunia mojej kuzynki, ktora juz dawno nie zyje, ale jest do niej podobny.

Szarotko, dzięki, że jesteś, kocham cię. Piątek jest taki, że gdybym mogła, byłby mój albo natt. Ale nie możemy.