Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety, Piątek znów w kołnierzu - nie można ufać smarkaczowi. Wczoraj nie przyszedł do mnie na kanapę - noc spędził w kuchni. Jak wychodziłam, spał kamiennym snem, wyczerpany harcami z Betką. Myślałam, naiwna, że wytrwa w nim do rana. A on pewnie wyczekał, aż sobie pójdę, żeby móc spokojnie obrabiać rankę. Jedno jest pewne - niech żaden pies nie liczy odtąd na moje współczucie. Poza tym fundnęłam Piąteczkowi ear spa full service - kłaczki zostały usunięte, uszka wyczyszczone. Zniósł to bez protestów, aczkolwiek zachwycony nie był.

Cioteczki, 4 września wyjeżdżam na wakacje. Wzięłabym Piątka ze sobą, ale obawiam się, że gospodarz na widok czwartego psa wymówiłby nam kwaterę. Jeśli pozwolicie, mały zostanie pod opieką mojej córki. Prawdopodobnie będzie z nią jeździł do pracy - chyba źle by zniósł 10 godzin samotności. Przynajmniej się trochę ucywilizuje. Zresztą, zobaczymy - jest jeszcze trochę czasu.

Posted

[quote name='agata51']

Cioteczki, 4 września wyjeżdżam na wakacje. Wzięłabym Piątka ze sobą, ale obawiam się, że gospodarz na widok czwartego psa wymówiłby nam kwaterę. Jeśli pozwolicie, mały zostanie pod opieką mojej córki. Prawdopodobnie będzie z nią jeździł do pracy - chyba źle by zniósł 10 godzin samotności. Przynajmniej się trochę ucywilizuje. Zresztą, zobaczymy - jest jeszcze trochę czasu.

Gdyby tak sie udało zrobić było by super.
Mam jednak nadzieje że do 4.09 mały znajdzie dom:lol:

Posted

ciapuś napisał(a):
Gdyby tak sie udało zrobić było by super.
Mam jednak nadzieje że do 4.09 mały znajdzie dom:lol:

Ja też mam taką nadzieję :) Dobrze jednak, że jest wyjście awaryjne.

Posted

Piątek pozdrawia.

Niestety, pogoda taka, że nici z sesji zdjęciowej. Może przy niedzieli zaświeci więcej słonka. W ostateczności cykniemy w domu, chociaż nie wiem, czy coś z tego wyjdzie, bo mieszkanie mam ciemnawe, a Piątek czarny. Psiak ma się świetnie, okazało się, że kołnierz to żadna przeszkoda dla szaleństw z Betką. Dają czadu!

Piatek reaguje na samochody - alarm, zamykanie drzwi, pisk opon. Staje w miejscu i mija dobra chwila, zanim zdecyduje się na kontynuowanie spacerku. Dzisiaj nawet podczas filmu, zerwał się na równe łapki, bo akurat jakieś autko pokonywało zakręt. Z Holką też tak było. Ona do tej pory uwielbia jeździć samochodem, a na wakacjach pół dnia potrafi przesiedzieć "na kipie" - a nuż ukochany Pańcio będzie gdzieś jechał i , nie daj Bóg, zapomni o niej. Mój pierwszy tymczasik, Bafuś, reagował na tramwaje. A że mieszkam na przystanku, reagował często. Zatrzymywał się, wypatrywał tramwaju, a jak jakiś zajechał, obserwował w/wysiadających i ruszał dalej dopiero, jak tramwaj odjechał. Przeszło mu po 3 miesiącach.

Posted

rita60 napisał(a):
Cudny,tylko te oczka bursztynowe jeszcze smutne.......

Piątek jest niezwykle radosnym pieskiem - musicie mi uwierzyć na słowo, bo faktycznie na fotkach wygląda smutnawo. Nie bardzo wiedział, czego od niego chcemy i zamiast pozować, zajął się higieną osobistą - zawsze to robi, jak tylko zostaje uwolniony z kołnierza. Musiałam na niego nakrzyczeć i stąd te pełne wyrzutu spojrzenia. Następnym razem zrobimy zdjęcia na spacerze, może uda się uchwycić szelmowskie błyski w tych bursztynowych, niewinnych oczkach.

Ja też uważam, że najbliżej mu do terierka, nie tylko z wyglądu. A zresztą, terierek czy nie, strasznie sympatyczny z niego piesek.

Posted

Ja też uważam, że najbliżej mu do terierka, nie tylko z wyglądu. A zresztą, terierek czy nie, strasznie sympatyczny z niego piesek.[/QUOTE]

Pewnie! Pycholek do zakochania się :loveu:

Posted

Przepraszam za offa ale mam podbramkową sytuacje

Szukam dobrych domków dla 3 ślicznych i bardzo grzecznych kociaków.
Może ktoś z Was zna takie domki.
tel 792-061-133

Posted

Kocurki, piękne! Ja pechowo mam alergię na kocią sierść. Szkoda, bo moja córka przepada za takimi mruczusiami i byłaby zachwycona mogąc jednego z nich przygarnąć. Podam dalej wiadomość o tych maluchach.
Dla Piątka ode mnie głaskanko :)