kora78 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 a to on bezschroniskowy? n oto sie super udalo :) nic nie ma o jego historii w 1 poscie, doradzam tam dopisac :) przy okazji na bazarek zapraszam ciuchowy: www.dogomania.pl/threads/191568-tuniki-letnie-bluzki-jeansowe-rybaczki-i-katana-mango-na-nasze-psiaki-(DO-09.09) Quote
kameralna Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 I już wszystko jasne :) Czekamy na kolejne relacje Agaty. Quote
agata51 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Niestety, Piątek znów w kołnierzu - nie można ufać smarkaczowi. Wczoraj nie przyszedł do mnie na kanapę - noc spędził w kuchni. Jak wychodziłam, spał kamiennym snem, wyczerpany harcami z Betką. Myślałam, naiwna, że wytrwa w nim do rana. A on pewnie wyczekał, aż sobie pójdę, żeby móc spokojnie obrabiać rankę. Jedno jest pewne - niech żaden pies nie liczy odtąd na moje współczucie. Poza tym fundnęłam Piąteczkowi ear spa full service - kłaczki zostały usunięte, uszka wyczyszczone. Zniósł to bez protestów, aczkolwiek zachwycony nie był. Cioteczki, 4 września wyjeżdżam na wakacje. Wzięłabym Piątka ze sobą, ale obawiam się, że gospodarz na widok czwartego psa wymówiłby nam kwaterę. Jeśli pozwolicie, mały zostanie pod opieką mojej córki. Prawdopodobnie będzie z nią jeździł do pracy - chyba źle by zniósł 10 godzin samotności. Przynajmniej się trochę ucywilizuje. Zresztą, zobaczymy - jest jeszcze trochę czasu. Quote
ciapuś Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 [quote name='agata51'] Cioteczki, 4 września wyjeżdżam na wakacje. Wzięłabym Piątka ze sobą, ale obawiam się, że gospodarz na widok czwartego psa wymówiłby nam kwaterę. Jeśli pozwolicie, mały zostanie pod opieką mojej córki. Prawdopodobnie będzie z nią jeździł do pracy - chyba źle by zniósł 10 godzin samotności. Przynajmniej się trochę ucywilizuje. Zresztą, zobaczymy - jest jeszcze trochę czasu. Gdyby tak sie udało zrobić było by super. Mam jednak nadzieje że do 4.09 mały znajdzie dom:lol: Quote
kameralna Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 ciapuś napisał(a):Gdyby tak sie udało zrobić było by super. Mam jednak nadzieje że do 4.09 mały znajdzie dom:lol: Ja też mam taką nadzieję :) Dobrze jednak, że jest wyjście awaryjne. Quote
agata51 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Piątek pozdrawia. Niestety, pogoda taka, że nici z sesji zdjęciowej. Może przy niedzieli zaświeci więcej słonka. W ostateczności cykniemy w domu, chociaż nie wiem, czy coś z tego wyjdzie, bo mieszkanie mam ciemnawe, a Piątek czarny. Psiak ma się świetnie, okazało się, że kołnierz to żadna przeszkoda dla szaleństw z Betką. Dają czadu! Piatek reaguje na samochody - alarm, zamykanie drzwi, pisk opon. Staje w miejscu i mija dobra chwila, zanim zdecyduje się na kontynuowanie spacerku. Dzisiaj nawet podczas filmu, zerwał się na równe łapki, bo akurat jakieś autko pokonywało zakręt. Z Holką też tak było. Ona do tej pory uwielbia jeździć samochodem, a na wakacjach pół dnia potrafi przesiedzieć "na kipie" - a nuż ukochany Pańcio będzie gdzieś jechał i , nie daj Bóg, zapomni o niej. Mój pierwszy tymczasik, Bafuś, reagował na tramwaje. A że mieszkam na przystanku, reagował często. Zatrzymywał się, wypatrywał tramwaju, a jak jakiś zajechał, obserwował w/wysiadających i ruszał dalej dopiero, jak tramwaj odjechał. Przeszło mu po 3 miesiącach. Quote
Onaa Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 A ja myślałam, że imię Piątek jest od tego, że został znaleziony w piątek :). Quote
kameralna Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Był człowiek zwany Czwartkiem, jest pies zwany Piątkiem :) Quote
Onaa Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 On jest taki troszkę jak tybetański z tym ogonkiem. Quote
Onaa Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Już wiem, to troszkę jakby mix teriera tybetańskiego. A jaką on ma szatę ? Jaki włos ? Quote
rita60 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Cudny,tylko te oczka bursztynowe jeszcze smutne....... Quote
ciapuś Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Super zdjęcia ,ale co się dziwić - przy takim modelu :cool3::cool3::cool3: Quote
kameralna Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Agatko, ogłoszenia adopcyjne z tak ładnymi zdjęciami przyniosą oczekiwany efekt :) Piątek szybko znajdzie dom! Quote
agata51 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 rita60 napisał(a):Cudny,tylko te oczka bursztynowe jeszcze smutne....... Piątek jest niezwykle radosnym pieskiem - musicie mi uwierzyć na słowo, bo faktycznie na fotkach wygląda smutnawo. Nie bardzo wiedział, czego od niego chcemy i zamiast pozować, zajął się higieną osobistą - zawsze to robi, jak tylko zostaje uwolniony z kołnierza. Musiałam na niego nakrzyczeć i stąd te pełne wyrzutu spojrzenia. Następnym razem zrobimy zdjęcia na spacerze, może uda się uchwycić szelmowskie błyski w tych bursztynowych, niewinnych oczkach. Ja też uważam, że najbliżej mu do terierka, nie tylko z wyglądu. A zresztą, terierek czy nie, strasznie sympatyczny z niego piesek. Quote
kameralna Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Ja też uważam, że najbliżej mu do terierka, nie tylko z wyglądu. A zresztą, terierek czy nie, strasznie sympatyczny z niego piesek.[/QUOTE] Pewnie! Pycholek do zakochania się :loveu: Quote
ciapuś Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Przepraszam za offa ale mam podbramkową sytuacje Szukam dobrych domków dla 3 ślicznych i bardzo grzecznych kociaków. Może ktoś z Was zna takie domki. tel 792-061-133 Quote
agata51 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Piątek chętnie by zamieszkał pod jednym dachem z którymś z tych koteczków. A najchętniej, jak go znam, ze wszystkimi. Quote
kameralna Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Kocurki, piękne! Ja pechowo mam alergię na kocią sierść. Szkoda, bo moja córka przepada za takimi mruczusiami i byłaby zachwycona mogąc jednego z nich przygarnąć. Podam dalej wiadomość o tych maluchach. Dla Piątka ode mnie głaskanko :) Quote
agata51 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Ale pustki! Też nie możecie wejść na wątki? Cholery można dostać. U nas wszystko ok. Quote
Recommended Posts