basti Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Jak się okazało, wizyta u fryzjera dziś na 14. Właśnie organizujemy transport, bo jak na złość osoby zmotoryzowane albo wyjechały, albo w pracy... Ja też jadę więc porobię trochę fot. Szkoda, że tak znienacka wyszło z tym bo nawet na kąpiel czasu nie ma :roll: A co do nr konta to się zapytam, oczywiście. Quote
Onaa Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Ja niestety nie dam rady zbierać pieniążków, nie mam konta internetowego :oops: . Tak więc szukamy skarbnika dla Kołtunka. I prosimy o każdą złotówkę dla tego biednego psiaczka. Wprawdzie hotelik ma być opłacony na 20 dni, ale wątpię czy uda się nam w tak krótkim czasie domek znaleźć dla pieska. A jeśli nie, to co potem ? Schronisko, a tam jego koniec :( ? A tak to jest czas, żeby zebrać jakieś deklaracje na psiaka. Nie wiem jak wyjdzie z TOZem w Policach, ale może faktycznie dobrze jakby miał pieczę nad tym pieskiem, chociaż ja nie znam tego TOZu.Ale skoro już raz zdecydował się pomóc temu psiakowi, to może jakoś się uda. A jeśli chodzi o hotelik to nie wiem jaka jest opieka w tym koło Gromu, chodzi mi przede wszystkim o dobry kontakt z człowiekiem, o troskliwą opiekę, a skoro to ośrodek szkoleniowy to pewnie się za bardzo tam nad psami nie rozckliwiają. A Kołtunek ma być przecież pieskiem domowym. Ale nie wiem, to już jak uważacie. Ja jeszcze myślałam o hoteliku u ZuziM. Narazie czekam na wieści, że psiak jest bezpieczny, bo ostatnio na wątku jednego psiaczka, przez błąd nie wiem jak to nazwać zimnych pozbawionych rozpatrywania poszczególnych przypadków procedur, i smutny przypadek, błąd ludzi, psinie się nie udało :(. Nie mogę się jakoś po tym pozbierać i obawiam się teraz jak widzę, kolejne podobne psie sytuacje. Przepraszam, ale jestem strasznie rozklejona, zwykle staram się na wątkach, żeby było optymistycznie, miło i pełno nadziei. Oby Kołtunkowi udało się pomóc ! Quote
memory Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 O konto TOZ pytam, bo w ogłoszeniach sprawa powinna być jasna i klarowna, nie wzbudzająca niepotrzebnych podejrzeń o naciąganie ludzi. Do tego najlepiej użyć konta oficjalnego organu pomocy, z dopiskiem o jakiego pieska chodzi. Ja w razie konieczności ewentualnie mogłabym być chwilowym skarbnikiem wpływów z deklaracji forum, do czasu aż podjąłby się tego ktoś kompetentniejszy, z większym stażem na forum i cieszący ogólnym zaufaniem. Super fajnie, że Kajtuś pozbędzie się tych kołtunów. Zwykle naciągają skórę i są bolesne, nie mówiąc o tym, że to siedlisko brudu i zarazków. Może będzie się bał i bronił, ale po fakcie poczuje się lepiej. Fajnie, że lato i nie odczuje mocno zmiany temperatury. A wykąpać przecież można i u fryzjera, przed strzyżeniem albo po nim :) Quote
Ulka18 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Nutusia znalazla tez takiego zaniedbanego psa z koltunami, ostrzygla go na zero i psiak odzyl bez dredow i filcow. Trzymam kciuki za Koltunka :kciuki: Quote
szczecinianka Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Słuchajcie! Trzeba pilnie znaleźć mu jakiś DT lub chociaż hotel, gdzie będzie miał częsty kontakt z ludźmi. Dziewczyny dziś zastały Kołtuna w stanie głębokiej depresji, pies siedział, trząsł się ze strachu, zawinęły go w ręcznik i zabrały do fryzjera. Po fryzjerze wizyta u weta. Ten pies zginie bez troskliwej opieki. A w ośrodku szkoleniowym tak jak Dogo zauważyła nikt nie będzie się nad nim roztkliwiał. Będzie miał do dyspozycji budę, kojec, możliwość wybiegania się, dobre jedzenie. Quote
Onaa Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Jest fajny hotelik u ZuziM, tylko jest kawałek drogi bo koło Zgorzelca. Nie wiem co z transportem ? Zwłaszcza, że pieniążków na Kołtunka nie ma za wiele. A może macie jakieś inne propozycje ??? Ktoś może zechce wziąć psiaka na DT za karmę i zwrot kosztów na veta ?! Quote
kameralna Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Kajtuś ostatnio wiele przeszedł, nie dziwię się że psiak jest w złej kondycji. Macie rację, że zapewnienie mu spokojnego lokum to podstawa. Poczekajmy na Basti. Z pewnością przedstawi nam dalszy plan działania. Quote
szczecinianka Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 10 września moja koleżanka będzie jechała do Lublina. Transport na trasie Szczecin-Lublin będzie więc wtedy bezpłatny, jeśli coś udałoby się znaleźć. Quote
memory Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 O matko.... :-o Jaki ładny chłopak! :lol: Zupełnie inny pies. Nie wygląda na bezradnego Kajtusia, to raczej pełen subtelnego czaru Bruno. Prosimy o relację z liftingu. Jak zniósł zabiegi kosmetyczne? I jest tylko ostrzyżony, czy także wyprany? A w ogóle to powinni go ocenić spece od sznaucerów. Quote
Nati28 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Witam! memory napisał(a):O matko.... :-o Jaki ładny chłopak! :lol: Zupełnie inny pies. Nie wygląda na bezradnego Kajtusia, to raczej pełen subtelnego czaru Bruno. Prosimy o relację z liftingu. Jak zniósł zabiegi kosmetyczne? I jest tylko ostrzyżony, czy także wyprany? A w ogóle to powinni go ocenić spece od sznaucerów. Piesek bardzo dobrze znosil zabiegi ale to moze dlatego ze byl troche zestresowany.... Zostal ostrzzony i pozadnie wykapany. Wiem to wszystko poniewaz pieska osobiscie robilam ;) Quote
memory Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 A może dlatego, że kiedyś takie zabiegi były mu znane? Może to mało ważne, ale tak z ciekawości pozwolę sobie jeszcze zapytać, bo z fotek nie widzę - czy on ma normalny ogonek, czy skracany? Martwią mnie objawy depresji i przerażenia o których pisała szczecinianka. Czy w okolicy nie ma żadnego domu tymczasowego, albo czy nikt z wolontariuszy nie może go przygarnąć na jakiś czas, by nie był pozostawiony sam sobie? Quote
Onaa Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Jaki cudny psiak z niego. Piękny. Uroczy. Wygląda jak szczenior po tych zabiegach :). Fajnie został obstrzyżony, ładnie wygląda, dobrze że nie został wygolony na zero. Tylko taki chudy i smutny jest :(. Quote
Nati28 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 ogonek ma dlugi, mozliwe ze zna takie zabiegi bo on taki sznaucerowaty z siersci, wiec moze kiedys go strzygli.... Quote
kameralna Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 A nie mówiłam? Śliczny pies! Zapytam o to samo, co Memory - czy w okolicach nie ma wolontariuszy chętnych do przetrzymania pieska? Quote
Onaa Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc dla psiaczka, za doprowadzenie go do ładnego wyglądu, za opiekę, za zainteresowanie tym biedakiem, za zaglądnięcie na jego wątek, za deklaracje, Kołtunek już nie jest sam, oby udało nam się razem mu pomóc :) ! Quote
memory Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Niestety, brak deklaracji. Cioteczki, macie swoje sposoby na zainteresowanie tematem, kołaczcie, może będzie nam dano. Ja jeszcze nie bardzo wiem co i jak. I bannerek chyba potrzebny? Pewnie znacie kogoś, kto robi? Ogłoszeń też nigdy nie robiłam, ale podobno nie święci z tymi garnkami się męczą... Więc tak próbnie pierwszy pies za płoty: http://www.eoferty.com.pl/starszy_brunet_po_przejsciach_szuka_domu_199975.html Quote
Onaa Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Memory, są dwie jednorazowe deklaracje :). A ogłoszenie super, dzięki :). Może by tylko jeszcze dopisać w ogłoszeniach, że jest łagodny, i że zabiegi pielęgnacyjne znosił spokojnie, bo tak dziewczyny coś pisały, że można z nim było wszystko zrobić. Quote
andegawenka Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Nati28 napisał(a):Witam! Piesek bardzo dobrze znosil zabiegi ale to moze dlatego ze byl troche zestresowany.... Zostal ostrzzony i pozadnie wykapany. Wiem to wszystko poniewaz pieska osobiscie robilam ;) :crazyeye:no ...cudeńko Ci wyszło po tych zabiegach. Dzięki Nati:lol: Quote
Nati28 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 do zabiegow to pies ideal, wszystko moglismy zrobic, fajnie ze sie podoba, takie pomaganie to sama przyjemnosc, chociaz tyle moglam pomoc bo na DT nie moge go zabrac... Quote
memory Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Kilka ogłoszeń: http://www.gieldaogloszen.pl/ogloszenie.php?oid=33505 http://kupiepsa.pl/latestads.php http://www.mojpupil.pl/szukam_psa http://www.kokosy.pl/zwierzaki/poz_zwierzaki/7422.html http://szczecin.olx.pl/item_page.php?Id=115313209&g=6 http://www.kupsprzedaj.pl/zwierzeta/psy/sznaucery/showAdvert4472718.html http://ogloszenia.adverts.pl/og621794.htm Quote
sybil Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 O Boziu, ale biedna chudzina! On mi wygląda na średniego sznupka. Lecę prosić malawaszkę, żeby tu zajrzała. On nie może trafić do schronu!:shake: Quote
memory Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Może by tylko jeszcze dopisać w ogłoszeniach, że jest łagodny, i że zabiegi pielęgnacyjne znosił spokojnie, bo tak dziewczyny coś pisały, że można z nim było wszystko zrobić. Dopisuj, dopisuj, nie żałuj sobie! :D A ogólnie jest wzmianka na dole ;) Charakter - spokojny, z lękiem poddaje się wszelkim zabiegom, ale nie wykazuje żadnej agresji W ogóle sorry - nie mam wprawy, to mój debiut :eviltong: Quote
Edi100 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Jaki chudzinek:( Mimo tego sliczny Chłopak! Quote
Recommended Posts