Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kinga - pozdrówka dla Georgii i ciebie,
tak się ubawiłam po pachy przy okazji czytają ten wątek
i jednocześnie dziękuję ci bardzo że wybierając imię dla mojego psa kierowałaś się nie tylko polotem ale i praktycznością:)
niezmiernie ci z Petrą dziękujemy, matko chrzestna:)

ale Georgia cudna nie tylko z imienia,
i pamiętam jak obiecywałaś że znajdziesz taka sponiewieraną i dotrzymałaś słowa - piękne to

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kinga Ty już nie biadol nad tym imieniem
Dałaś jej Dżordżia na chrzcie
to teraz się gimnastykuj z literowaniem i przyklejaniem różowych tipsów :eviltong:

a tak swoją drogą też czasem bym zażyła to co Ty
by bez większego wysiłku intelektualnego wymyślić bajeranckie imię :cool3:

a tak z beczki obok to zawsze przy dyskusjach o imieniu dla psa
przypomina mi się historia pewnej pani i jej psa o imieniu Bimber.

Czasy kiedy pani chodziła z psem na spacery były ciężkie (wczesne lata '80)
a półki w sklepach świeciły pustkami.

Wieczorową porą pani woła swojego pieska: "Bimber, Biiiimber!!!"
ale zamiast psa podchodzi do niej nawiany gość i pyta:
"Pani kupuje czy sprzedaje?" :drinka:

Posted

Dziś miałyśmy kontrolę poadopcyjną.

Nawiedził nas Inspektorat TOZ ze Szczecina, jako, ze Koszalin podlega statutowo pod Szczecin.

Inspektorat od razu zszedł do parteru...

I szybko zrobiło nam się nieformalnie...

...A nawet bardzo nieformalnie :-)

Posted

I wszędzie - zwłaszcza, gdy te kontrole dotyczą nas :) - wnioski powinny brzmieć, tak jak wniosek Inspektoratu TOZ ze Szczecina:

(wykropkuję, gdyż Inspektorat ma niewyparzony jęzor i SIĘ WYRAŻA):

- Ona jest zaje***ista!

Posted

[quote name='ani@']Co tam u Dżordżi i jej szalonej Pańci słychać?[/QUOTE]

Oj, w złą godzinę zapytałaś, kobieto, w złą....:shake:

Dzisiejszy niedzielny poranek upłynął nam na zastanawianiu się, ILE KILOGRAMÓW SUROWYCH ĆWIARTEK Z KURCZAKA może strawić samoczynnie bernardyn amerykański, bez ingerencji chirurgicznej.

I czy CZTERY KILOGRAMY :angryy: mieszczą sie jeszcze w tych możliwościach?

...chciałam dogodzić towarzystwu. Nakupowałam wczoraj tych ćwiartek, z tą różnicą, że przewidziałam je na 4-5 dni, dla trzech psów, z dużą ilością warzyw, ryzem, makaronem, precyzyjnie poobierane z kości i kosteczek -bo na tym punkcie, kosteczek drobiowych, mam jobla.

A ze podejrzanie spokojnie było przez ostatnie dni, to i - głupia - uśpiłam czujnośc, i najnormalniej w świecie zapomniałam schować torbę z tymi cwiartkami do lodówki.
Georgia, po ciężkim dniu, spędzonym na wylegiwaniu się w ogrodzie, nażarta obiadem i kolacją - zaległa w salonie na sofie ( co jest w naszym domu psom zabronione) i zapadła w sen zimowy.

Rano (niedziela!:placz:), wytrzeźwiałam momentalnie, słysząc krótkie pytanie, a raczej stwierdzenie, mojego męża:
- a czy ćwiartki wczoraj schowałaś do lodówki.

Mało tego - jak już zeżarła te 4 kilo - to brakło jej w środku miejsca na pęcherz. Udała się zatem na górę, do sypialni młodszego dziecka, i tam wysikała pokaźne jezioro na precyzyjne budowle z klocków LEGO, którymi zasłana była cała podłoga :razz:.

Dzieło destrukcji ukoronowala Caramba ( najmłodsze kocię), dekorując pościel dziecka na łóżku misterną kupą.

.....................
Błagamy Georgię - teraz zalegnij na tydzień, jak wąż boa, i traw te kurczaki.
Poruszaj się majestatycznie, wolno, bez zadnych nagłych ruchów.
Zapomnij o szaleństwach z Liptonem.

A ona - zdziwiona!:angryy: - NIE dostała śniadania! :-o

Obejrzeliśmy ją dokładnie.
Zaopiniowałam z troską:
- ona wygląda, jakby miała zaraz urodzić szczeniaki.

...Na co mój mąż ponuro:
- Raczej małe kurczaczki.

Posted

Bo ona zdecydowanie chce przejść na BARF.
Te kasze i ryżyki, wszystko dziwne jakieś i nie mieści się w jadłospisie porządnego psa :p

psss... da sobie radę z surowymi kosteczkami ;-)

Posted

Myślę że te kurczaki bym przebolała ..... jakoś :mad:

ale ta kałuża w sypialni i kocia kupa wybiłyby mnie totalnie
z równowagi psychicznej na kilka dni :roll:

a ja chcialam zapytać jak tam Dżordżia,
żebyś nie czuła się opuszczona :p

a słyszałam gdzieś, że bernardyny to taaaakie spokojne
i taaaakie ciapowate że nic nie upolują :diabloti:

Posted

Georgia TRAWI.

Leży, jak wieloryb wyrzucony na brzeg.
Wygląda, jakby lada moment miała się oszczenic.
A jak już wstaje i zmienia miejsce lezenia - ciągnie się za nią ...śmierdząca smuga :-P.

A nam, szczerze mówiąc, włos siwieje - czy jest fizycznie możliwe strawienie takiej ilości surowego drobiu.
Pocieszamy się, ze moze jej żołądek zaprawiony jest z dawnych czasów do przyjmowania różnych dziwnych rzeczy...

Posted

Moja Luna kiedyś wypiła wystudzony na szczęście
olej po frytkach prosto z garnka do brzuszka
2,5 litra oleju rzepakowego

myślalam że osiwieję! trzy dni puszczała bąki i bekała odorkiem ala McDonald's

Posted

dzięki, dziewczyny, za słowa wsparcia i otuchy.

Paulina - o BARFie to ja wiedziałam tyle, co u Ciebie na blogu onegdaj przeczytałam :), i właśnie coś mi po głowie chodziło, że surowe kości są jakoś inaczej przyswajane.

ani@ - jak widać, upodobanie bernardynów i tych w typie do drobiu jest znamienne. Tyle, ze jedna ma jeszcze instynkt łowiecki, a druga zadowala się gotowcami - byle więcej...

U nas Georgia zaczyna powoli znów przypominać Georgię. Nie wieloryba.

Wczoraj wyglądała niemal jak 100% owy bernardyn szwajcarski :evil_lol: - czyli poruszała się wooolno, ledwie przebierając nogami, a brzuch jej się kołysał na wszystkie strony. Zwalisty, ocięzały molos.

Późnym wieczorem, mimo temperatury bliskiej zeru, okna mieliśmy wszystkie pouchylane :evil_lol: - a mimo to zapachy - trwałe! - niosły się przez dwie kondygnacje.

Dziś Georgia ma znów wciętą talię :crazyeye::crazyeye:, i znów porusza się rączym kłusem źrebaka :eviltong:.
I chyba taką ją jednak wolę :diabloti:.
Oby, oby - kurczaki należały już do przeszłości...

Posted

[quote name='ANETTTA']żeby jej tylko nie zaszkodziły kosci i szpilki :shake:

Nie zaszkodziły.
Kurczaki należą już do (niechlubnej) przeszłości.

Georgia na powrót oddaje się swojemu ulubionemu zajęciu...

Przyjaciółki :evil_lol::

No i kto sobie lepiej pościelił?... Kto jest, hmmmm..., zaradniejszy....? :diabloti:

Posted

[quote name='kinga']Nie zaszkodziły.
Georgia na powrót oddaje się swojemu ulubionemu zajęciu...

Przyjaciółki :evil_lol::

Dziewczyny w pracy powiedziały, że najpierw sobie podyskutowały, potem poszły spać :diabloti:

Wyglądają super :loveu:

Posted

Georgia po sterylce.
Nie będzie już miała małych kurczaczków :diabloti:.

Co prawda rano sforsowała świeżo zamontowane drzwiczki oddzielające ją od kosza na śmieci - dzień wcześniej Pan Fachowiec zapewniał, ze psy sobie na pewno nie poradzą z magnesem zamykającym...

...ale pan Fachowiec nie uwzględnił Głodnej Georgii, której wystarczył mały kwadransik, gdy wlazłam pod prysznic.
Jako, że bez śniadania - a w Georgię-bez-śniadania wstępuje diabeł :diabloti: - zwęszyła w śmietniku świeżą krew :razz:.
Po mięsie, które tym razem udało mi się poporcjować i zamrozić.
Wywlokła ta cholera reklamówki z kosza, świeżą krew wypiwszy do ostatniej kropli.

Uznałam, ze miała być do zabiegu Bez Jedzenia, a nie Bez Picia. A w koszu chyba żadnych potencjalnych innych atrakcji nie było.

...no, a reszta to już poszła - ufff - zgodnie z planem.

Posted

No i kto sobie lepiej pościelił?... Kto jest, hmmmm..., zaradniejszy....? :diabloti:

super \\

ja nie wiem kto sobie lepiej poscielał bo moj dragon ma cały dom dla siebie i legowiska co kawałek a nieraz to sie tak położy jak graslawiec

i dziwie sie ze mu tak wygodnie !!