kinga Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Wzięli mnie nad morze, Pierwszy Raz. Czekali, co ja na to. A ja na to - nic. Ani mnie to ziębiło, ani grzało. Zmoczeniem stópek się nie zhańbiłam. Wodzie mówię stanowcze: nie. Popić się nie dało. Ale do twarzy mi z tym morzem, do twarzy... :p. Chociaż tyle pożytku z tego spaceru... Quote
PaulinaT Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Pięknie :loveu: ...i się nie chwal, ze tak blisko nad morze masz... Quote
kinga Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 PaulinaT napisał(a):Pięknie :loveu: ...i się nie chwal, ze tak blisko nad morze masz... I tak - założę się - Ty bywasz nad nim o wiele częściej, niż ja... :diabloti: Zawsze wiekszą atencją darzymy to, co dalej od nas ;). Quote
karina1002 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [quote name='kinga'] Hmmm, nie dość że się ofutrza, to pewnie nie "fluczy" :p się tak na potęgę jak moja Seta :shake: Ja wolę bernardyny amerykańskie :placz: I chcę nad morze :placz: A Georgia jest śliczna :loveu: Quote
margaret Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 diplodok??? alez ta twoja pani nieuprzejma, no! cudne to zdjęcie jak spoglądasz na morze:) Quote
kinga Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [quote name='margaret']diplodok??? alez ta twoja pani nieuprzejma, no! :) - Mało tego. ONA - ta Moja Pani - nie daje mi już kolacji :placz:. Uważa, że wielki obiad o 19:00 powinien mi zupełnie wystarczyć do rana :placz:. ...już trzeci dzień z rzędu jej się to udaje :shake:. Quote
margaret Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 biedna biedna zagłodzona psina..... :( ludzie to ciągle tylko o tej "linii" myślą, też coś... Quote
Aimez_moi Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Cudne te zdjecia......a Bona taka dostojna.......:):) Quote
BonaJ Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Jaka ona piękniutka i tłuściutka:-) Jest kochana:-) Ma kochany domek:-) Najfajniejszą Panią i Pana. No i brat i siostra:-) Lipton i Tajga:-) Sama dałabym się adoptować... :-) Quote
kinga Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='BonaJ']Jaka ona piękniutka i tłuściutka:-) Jest kochana:-) Ma kochany domek:-) Najfajniejszą Panią i Pana. No i brat i siostra:-) Lipton i Tajga:-) Sama dałabym się adoptować... :-) ... Zaraz tam tłuściutka :shake:. Jestem AKURATNA. :loveu: Choć moja Pani, w przypływie trzeźwości spojrzenia, powiedziała wczoraj do Pana: - Zobacz, ona nie wygląda jak bernardyn. Ona wygląda jak wieloryb :crazyeye:. Można wpaść w tym domu w depresję :placz:. Ale, ale. Oprócz brata i siostry mam jeszcze trzy ulubione zabawki. Koty :p. Kotami można się dobrze bawić, gdy nudno - nauczyłam już Liptona i Tajgę. Zapędzamy je w kozi róg, osaczamy, i usiłujemy doprowadzić do zawału :diabloti:. Ale wtedy - o zgrozo - wkracza moja Pani, i rozdziera się na pół wsi :shake:: - PRZESTAŃCIE-SIĘ-BAWIĆ-MOIMI-KOTAMI !!!-GEOOOORGIAAAAA !!! Phi, JEJ koty :shake:. Też coś. No, ale trening czyni mistrza. Musimy to robić bardziej dyskretnie, może nie zauważy. Quote
Aimez_moi Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Georgia.......:) ale Ty sie tam biedulko.....:):) Ale Twoje relacje sa jak mistrzostwo swiata...... Quote
Guest monia3a Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Teraz już zima i śnieg, a ja ciekawa jestem czy Georgia ma kubraczek ?? ;) Quote
zuzlikowa Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 BIŻUTERIA...RóŻne materiały...róŻne style...dla bernardynów i szarpika... http://www.dogomania.pl/threads/1978...5#post15890315 [FONT=monotype corsiva][SIZE=6]serdecznie zapraszamy...[/FONT] Quote
ani@ Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Kinga zostalaś wytypowana spośród 33 310 użytkowników jako osoba idealna do adopcji naszego tricolorka! http://www.dogomania.pl/threads/197792-Niewidomy-Bonzo-Berne%C5%84ski-Pies-Pasterski-potrzebuje-swojego-cz%C5%82owieka. Quote
kinga Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Wesołych Świąt oraz wszystkiego, co najlepsze w Nowym Roku[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]życzy[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Georgia z rodziną[/FONT] Quote
kinga Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Mam krótkie pytanie: - Jak powinien wyglądać Porządny Pies Po Świętach? Odpowiedź brzmi: - Porządny Pies Po Świętach powinien być tak obżarty, że nie może się w ogóle ruszać. Co ilustruje poniższa fotografia: ...No, trzeba przyznać, zaszalałam trochę. Ale to z ich winy. Bo oni ciągle się rozczulają, że to moje pierwsze rodzinne święta, że rok temu to miałam smutne, i tak dalej... Tyle, że od tych wzruszeń nic mi ekstra w misce nie przybyło. No to wzięłam inicjatywę we własne łapy. I tak Pan zadaje wczoraj mojej Pani ze złośliwym uśmiechem pytanie, którego ona bardzo nie lubi: - A co MIAŁAŚ w tej folii aluminiowej, której resztki walają się po podłodze? Moja Pani zbladła i odpowiedziała mało konkretnie: - rany boskie... :placz: ...więc powiem Wam, CO tam miała. Miała tam długi makowiec domowej roboty, z dużą ilością maku i bakalii :diabloti:. Jak święta, to święta. Ale nie powiem, zmuliło mnie trochę po tym makowcu. Musiałam coś przegryźć. Późnym wieczorem Pani zastanawiała się, jak to możliwe, aby taki młody pies (czyli ja) miał taki wielki, wiszący brzuch. I czy to możliwe, aby po makowcu aż tak wisiał. Głupia taka, jasne, ze niemożliwe. Ona do tego doszła dopiero dziś rano, gdy chciała nakarmić kotki :p. Najpierw szukała długo karmy dla kotków :p, potem stanęła nade mną i wycedziła: - TRZY KILO Royala dla kociąt. Po czterdzieści złotych za kilogram. :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Moja wina, że kupuje im ten Royal. Mogła whiskas, taniej by ją to wyniosło. Bo nie pisałam Wam, że mamy dwa małe kotki na tymczasie :loveu::loveu:. My wszyscy chętnie byśmy się nimi zaopiekowali :diabloti:, ale moja Pani zamknęła je w łazience, i w ogóle nas tam nie wpuszcza. Chytra taka, niech się udławi tymi kotkami :shake:. A na koniec dzisiejszego dnia popatrzyła na mnie krytycznie, i zapowiedziała, że od jutra zaczyna mnie odchudzać. To chyba z zemsty za ten makowiec? :-o Quote
Camara Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 wiesz Kinga? Georgia jednak ma coś z bernardyna! bo bernardyn kojarzy się z takim dużym łaciatym psem z beczułką zawieszoną na szyii? po prawdzie Georgia kojarzy się tylko z beczułka :lol!: ale jednak z bernardynią :evil_lol: Quote
ani@ Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Rzeczywiście coraz mniej przypomina doga a coraz bardziej beczułkę :evil_lol: Quote
BonaJ Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 [quote name='kinga']Mam krótkie pytanie: - Jak powinien wyglądać Porządny Pies Po Świętach? Odpowiedź brzmi: - Porządny Pies Po Świętach powinien być tak obżarty, że nie może się w ogóle ruszać. Co ilustruje poniższa fotografia: ...No, trzeba przyznać, zaszalałam trochę. Ale to z ich winy. Bo oni ciągle się rozczulają, że to moje pierwsze rodzinne święta, że rok temu to miałam smutne, i tak dalej... Tyle, że od tych wzruszeń nic mi ekstra w misce nie przybyło. No to wzięłam inicjatywę we własne łapy. I tak Pan zadaje wczoraj mojej Pani ze złośliwym uśmiechem pytanie, którego ona bardzo nie lubi: - A co MIAŁAŚ w tej folii aluminiowej, której resztki walają się po podłodze? Moja Pani zbladła i odpowiedziała mało konkretnie: - rany boskie... :placz: ...więc powiem Wam, CO tam miała. Miała tam długi makowiec domowej roboty, z dużą ilością maku i bakalii :diabloti:. Jak święta, to święta. Ale nie powiem, zmuliło mnie trochę po tym makowcu. Musiałam coś przegryźć. Późnym wieczorem Pani zastanawiała się, jak to możliwe, aby taki młody pies (czyli ja) miał taki wielki, wiszący brzuch. I czy to możliwe, aby po makowcu aż tak wisiał. Głupia taka, jasne, ze niemożliwe. Ona do tego doszła dopiero dziś rano, gdy chciała nakarmić kotki :p. Najpierw szukała długo karmy dla kotków :p, potem stanęła nade mną i wycedziła: - TRZY KILO Royala dla kociąt. Po czterdzieści złotych za kilogram. :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Moja wina, że kupuje im ten Royal. Mogła whiskas, taniej by ją to wyniosło. Bo nie pisałam Wam, że mamy dwa małe kotki na tymczasie :loveu::loveu:. My wszyscy chętnie byśmy się nimi zaopiekowali :diabloti:, ale moja Pani zamknęła je w łazience, i w ogóle nas tam nie wpuszcza. Chytra taka, niech się udławi tymi kotkami :shake:. A na koniec dzisiejszego dnia popatrzyła na mnie krytycznie, i zapowiedziała, że od jutra zaczyna mnie odchudzać. To chyba z zemsty za ten makowiec? :-o Z niecierpliwością otwierałam link od Kingi i... zatkało mnie jak zaobaczyłam tę piękną bernardynkę:-) Później zawołałam wszystkie dziewczyny z pracy i dumnie chwaliłam się dziewczyną:-) Otwierałam pierwszą stronę i ostatnią. Totalna metamorfoza!:multi: Wszystkie koleżanki robiły głośno ochy i achy:-) Georgii służą makowce:-) To dobry sposób na psią urodę:-) Może jakiś poradnik?:-) Quote
kinga Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='Camara']bo bernardyn kojarzy się z takim dużym łaciatym psem z beczułką zawieszoną na szyii? po prawdzie Georgia kojarzy się tylko z beczułka :lol!: ale jednak z bernardynią :evil_lol: Jaką beczułką, jaką beczułką? :x Prawdziwy Bernardyn ma swoją godność i krytyki się nie boi. Wiecej. Prawdziwy Bernardyn nie musi potwierdzać swojej bernardyńskości obwieszaniem się jakimiś baryłkami i ładowaniem się w lawiny śnieżne, jak jakiś głupek... Prawdziwy Bernardyn wraz z nadejściem mrozów wynajduje sobie w domu Odpowiednie Miejsce - i cierpliwie przeczekuje w nim zimę bez uszczerbku na zdrowiu. We dnie... ... i w nocy: Quote
zuzlikowa Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 [quote name='kinga'] [B]Prawdziwy Bernardyn nie musi potwierdzać swojej bernardyńskości obwieszaniem się jakimiś baryłkami i ładowaniem się w lawiny śnieżne, jak jakiś głupek... Prawdziwy Bernardyn wraz z nadejściem mrozów wynajduje sobie w domu Odpowiednie Miejsce - i cierpliwie przeczekuje w nim zimę bez uszczerbku na zdrowiu. ...dokładnie tak... i prawdziwy bernardyn sam baryłkę przypomina:lol: Quote
zuzlikowa Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Jeden w fotkę KLIK i... część druga karnawałowego bazarku otworzy sie w mig... tu też szale robione na szydełku- BOA na bernardyniaste sunie - DeeDee i Agrafkę... Quote
Recommended Posts