kinga Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 [quote name='karina1002']Prawda ? .... Nic nie będę mówić, ale obok Georgii meiszkają ...... bociany...... Boicie się, ze odlecę do Ciepłych Krajów? :turn-l: Spokojnie - bez liftingu nie wybiorę się w żadną dalszą podróż. A moja Pani zapowiedziała, że po wakacjach będziemy ROBIĆ ZĘBY.:jumpie: ...że niby tak młody pies i taka masakra w pysku. Więc czekam, aż będę wyglądała jak Tom Cruise :megagrin:- i dopiero wtedy pomyślę o podboju świata.... Quote
salibinka Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 :nerwy:... i jeszcze wielkie, białe zęby...:nerwy: Musi być edit.: Georgia, prawda, że jak tak leżysz sobie w tym ogrodzie, to lubisz sobie pofantazjować? Nie ma zwłok w każdym kącie, prawda? Powiedz, że prawda... Quote
kinga Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 salibinka napisał(a): Georgia, prawda, że jak tak leżysz sobie w tym ogrodzie, to lubisz sobie pofantazjować? Nie ma zwłok w każdym kącie, prawda? Powiedz, że prawda... Prawda, prawda. :p To były tylko takie moje niewybredne żarciki. :evilbat: Zaraz tam W KĄTACH OGRODU... Zaraz tam ZWŁOKI.... Quote
Natalisko Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Zauwazam , iz Georgia jest piekna i cudna . Temperamentem pasowalaby do mnie bardzo . Machniom ? Quote
kinga Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Natalisko napisał(a):Zauwazam , iz Georgia jest piekna i cudna . ? Bardzo proszę o więcej takich komentarzy. Nie w celach komercyjnych, Boże broń - ale dla uprzyjemnienia życia. Georgii będę przekazywała je sukcesywnie. ;-) Quote
kinga Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Mieliśmy gości. Z kraju, gdzie psy traktowane są z należytym szacunkiem oraz atencją. Z całego naszego towarzystwa ja jedna zostałam wytypowana :loveu:, aby reprezentować Polskiego Uciemiężonego Psa - jako pies ponoć idealny do tej roli. Resztę zamknęli :p. Postanowiłam robić to godnie, choć sprostać tej roli nie było łatwo. Już na początku, w scenie powitalnej, usłyszałam: - Ojej! To ty CIĄGLE JESZCZE ŻYJESZ???!!! ...hmmm, mały falstart. :oops: Na szczęście mój Pan wziął mnie w obronę: - Tak, ona akurat ciągle żyje. ...Tylko że to jest Georgia. Potem poszliśmy sobie na spacer, z Gośćmi i ze mną. Niby u nas tak zawsze, ze z psami chodzą na spacery na smyczy :stupid:. Droga prosta jak drut, więc moja Pani miała nadzieję, że poradzimy sobie z tym spacerem. Wypadło świetnie - choc Pan Gość śmiał się cały czas, że idę, jakbym z ostrej imprezy wracała. Co w wolnym tłumaczeniu na polski znaczyło: "wężykiem, wężykiem". A moja Pani na końcu smyczy za mną :painting:- od krawężnika do krawężnika. Coś tłumacząć mętnie, że takie psy po przejściach i tresura nie idą w parze... Po powrocie siedliśmy do kolacji. Moja Pani, bardzo przejęta, nastawiała na stole różne skomplikowane sałatki i takie tam inne dania poczynione z przepisów. Po czym Dziecko Młodsze zadało pytanie - co prawda po polsku, ale za to bardzo wyraźnie: - A czemu w tej sałatce jest TYLE KUDŁÓW? Moja Pani zbladła, ale uśmiechnęła się promiennie, powiedziała: - Oł. A potem: - Łel. Znaczy, ze zdziwiła się, SKĄD u nas takie kudły w sałatkach. Po czym z uśmiechem odkudliła tę sałatkę. Straszna z niej flejtucha. :nonono2: Powinna sprawdzać, CO podaje na stół. Tylko nam wszystkim wstyd przyniosła. Przy śniadaniu już posprawdzała. I kiedy jedliśmy sobie pogodnie, konwersując w tzw. językach, nagle Pan Gość oznajmił z uśmiechem: -Myszka. Moja Pani znowu rzuciła to swoje: - Oł! I zaczęła wyglądać przez okno, GDZIE ta myszka lezy. Na co Pan Gość z uśmiechem wytłumaczył: - INSIDE. Dziwna ta moja Pani, mówię Wam. Niby takie krótkie słowo, to: INSIDE - a ona dopiero za trzecim "inside" zrozumiała, ze to znaczy: - W Naszym Wysprzątanym Salonie. Myszka była dobrze wymiętlona i przeżuta, więc mój Pan odłożył łyżkę, i jak gdyby nigdy nic wziął szufelkę, aby myszkę eksmitować OUTSIDE. A moja Pani z głupią miną, znowu to swoje: - Oł! Łel! Zdziwiona, jak nie wiem co, SKĄD u nas myszki w salonie. Okropna z niej kłamczucha. :shake: Wypiera się nas i naszych domowych zwyczajów. :niewiem: Za karę dziś przed pracą potknęła się o świeżego krecika. :turn-l: Quote
karina1002 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Oj, coś ta Twoja Pani za dużo w tych obcych językach nie mówi. Tylko Oł i Łeł :p Quote
margaret Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 no właśnie, i słabo rozumie na przykład inside, ojojoj wstyd dla pieska a tak sie pięknie starał zaprezentować Georgia chyba słabo cię karmią kochanie ? no jeśli wciąż jesteś na diecie to ja rozumiem te polowanka..... niedobrze Quote
Aimez_moi Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Boziu psiunia....jakas Ty piekna.....:):) Prawdziwa Dama.....:) Quote
ANETTTA Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 ani@ napisał(a):Kinga a może chcesz Kalifornię podtuczyć mam takie chude cudo u siebie na bokach skróra obciągnięta na żebrach wrzuciłas ja na ogolny benków ??? Quote
ani@ Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 ANETTTA napisał(a):wrzuciłas ja na ogolny benków ??? Nie. Dawno ją już wyadoptowałyśmy ;) tak wygląda dziś spacerując po swoim prywatnym lesie Quote
ani@ Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Georgia a czy ty wiesz że masz najfajniejszą Pańcię na świecie ;) i do tego z jaką gracją i dyplomacją przyjmuje gości! Quote
kinga Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 ani@ napisał(a):Georgia a czy ty wiesz że masz najfajniejszą Pańcię na świecie ;) i! Wcale nie mam najfajniejszej Pańci :placz:. Jakaś taka ona nienasycona w tym gromadzeniu zwierząt -jakbyśmy jej MY nie wystarczali :shake:. Teraz przywiozła trzech goowniarzy, bo ponoć bez niej umarliby! Zmarnowali się! Nie znaleźliby domów! Ta kobieta oszalała. A goowniarza, jak to goowniarze. Żeby to jeszcze choć trochę bernardyny przypominało. Ale gdzie tam, zobaczcie.......: http://www.dogomania.pl/threads/210063-KOSZALIN.-Zacz%C4%99%C5%82am-hodowa%C4%87-szczeni%C4%99ta.-I-to-po-parwowirozie-%28.-Mam-miot-na-quot-F-quot-. Quote
Guest monia3a Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Ło matko :D Ty jak widzę dokładnie jak ja, obiecuję, obiecuję, że już koniec i zwsze coś przyjdzie :D Swoją drogą maluszki słodziutkie, a w szczególności Fanta :) Quote
kinga Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Pozdrawiam wszystkich serdecznie w ostatnim dniu czerwca! Zatrudniono nas - mnie i Liptona - jako przedszkolanki do pilnowania szczeniaków... :sg168: Ciężka to praca. Dużo ich :niewiem:, mienią się w oczach, oj mienią... :huh: Quote
Guest monia3a Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Georgia a może coś sobie wybierzesz ?? Dostarczę pod same drzwi w lipcu :D http://www.dogomania.pl/threads/210303-Mega-bazar.-tel.-nokia-głośniki-komp-psie-rzeczy-różn-dla-Fidzi-do-6.7.2011-g.-18 Quote
kinga Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='monia3a']Georgia a może coś sobie wybierzesz ?? Dostarczę pod same drzwi w lipcu :D http://www.dogomania.pl/threads/210303-Mega-bazar.-tel.-nokia-głośniki-komp-psie-rzeczy-różn-dla-Fidzi-do-6.7.2011-g.-18 Jako Swieżo Upieczona Przedszkolanka - chciałam nabyć zabaweczki dla szczeniaków, albo chociaż ten film o bezpiecznej przyszłości szczeniaka, żeby było wiadomo, jak się gnojkami opiekowac. Ale moja Pani powiedziała, że chyba oszalałam. Ze ją już tyle te szczeniaki kosztują, iz pójdzie chyba z torbami, zwłaszcza, ze domów dla nich ani widu, ani słychu. I że bez kolejnych zabaweczek też będą miały szczęśliwą i bezpieczną przyszłość - byle nie w naszym domu. I żebym się nie ważyła szaleć na żadnych bazarkach, bo w ramach oszczędności będzie mi musiała obciąć racje żywieniowe o połowę. No, sami rozumiecie - na to nie mogę pozwolić :cry:. Quote
Natalisko Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Eeee tam . Pani , jak zwykle , przesadza . Idz sobie , dziewczyno na zakupy i nie pekaj ! Co Ci zrobi ? Zaglodzi ? To zglosisz to do koszalinskiego TOZu . Quote
zuzlikowa Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Oj, cudnie wygląda nasze suńczysko... i jej cała zgraja! Cudnie! Quote
zuzlikowa Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 >klik w fotkę< [FONT="][/FONT] [FONT="] .Jestem Kami- podlaska dziewczyna... bez Was nie mam szansy... choć bardzo sie staram... i bardzo człowieka potrzebuję.[/FONT] Quote
BUDRYSEK Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Szukam pomocy dla Psa z PADACZKA...JAK DIAGNOZOWAC? LECZYC? DOSWIADCZENIA...PROSZE O POMOC!!!! Quote
BUDRYSEK Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Cioteczki pomozcie.... dlug do konca czerwca wynosi 2,600 , a juz lipiec............. prosimy o deklaracje stale!! nie pozwolmy zeby chlopcy wrocili do punktu! http://www.dogomania.pl/threads/1981...-ponad-2000zł-( Quote
BUDRYSEK Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Parys czeka juz tylko na śmierć....w schronie nie ma szans!!! Błagam o pomoc! http://www.dogomania.pl/threads/210978-Jestem-Parys...mam-PADACZKĘ...CZY-MUSZĘ-UMRZEĆ-(?p=17234900#post17234900 Quote
kinga Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 BUDRYSEK - bardzo Cię proszę, abyś tu nie wklejała, jak leci - linków do wszystkich wątków. Wiem, ze na dogomanii jest milion wątków psów w potrzebie, wszyscy z nas o tym wiedzą - ale to jest wątek Georgii w nowym domu. Zapraszam na niego przyjaciół, żeby złapać trochę oddechu. Proszę z niego nie robić tablicy ogłoszeniowej. Kinga. Quote
BUDRYSEK Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 [quote name='kinga']BUDRYSEK - bardzo Cię proszę, abyś tu nie wklejała, jak leci - linków do wszystkich wątków. Wiem, ze na dogomanii jest milion wątków psów w potrzebie, wszyscy z nas o tym wiedzą - ale to jest wątek Georgii w nowym domu. Zapraszam na niego przyjaciół, żeby złapać trochę oddechu. Proszę z niego nie robić tablicy ogłoszeniowej. Kinga. przed wklejeniem "prosb" uzyskalam zgode zuzlikowej na udostepnienie tego watku :) Quote
Recommended Posts