sue Posted March 17, 2022 Posted March 17, 2022 Misio po tomografii będzie mógł zostać w Poliklinice, jeśli doktor podejmie się operacji. W związku z tym szukanie BDT to jedynie opcja, ważniejsze jest znalezienie transportu z Zamościa do Lublina, najlepiej bezpośrednio we wtorek przed południem. Szukam w grupach na FB ale może tutaj ktoś coś wie lub może pomóc? Quote
sue Posted March 17, 2022 Posted March 17, 2022 Dostałam dokumentację i zdjęcia, zrobiłam zrzutkę. https://zrzutka.pl/g9cddv Proszę o udostępnianie i wsparcie. Kwota jest duża, ale konsultowałam się z kilkoma osobami z większym doświadczeniem ode mnie w tych sprawach, doradziły że lepiej dać od razu dużą, niż zakładać 3 oddzielne zrzutki lub zmieniać kwotę w trakcie. Quote
sue Posted March 18, 2022 Posted March 18, 2022 Dzisiaj do DT w Krakowie pojechała czarna Mamba 🙂 jak na nieśmiałą kotkę była bardzo dzielna. Mam nadzieję, że dogada się z rezydentem na czas pobytu tam. A może domek się zakocha? 2 Quote
bakusiowa Posted March 18, 2022 Posted March 18, 2022 Dnia 18.03.2022 o 21:13, sue napisał: Dzisiaj do DT w Krakowie pojechała czarna Mamba 🙂 jak na nieśmiałą kotkę była bardzo dzielna. Mam nadzieję, że dogada się z rezydentem na czas pobytu tam. A może domek się zakocha? Dobrze by było. Quote
DORA1020 Posted March 19, 2022 Author Posted March 19, 2022 Jest szansa na ds dla Brawurki i Lili,te dwie siostrzyczki szczęścia do adopcji nie mają:( Może teraz im się uda Zrzutka dla Misia 210zł,bardzo mnie to martwi,ż e też życie tego biednego kociaka,który już tyle wycierpiał zależy od pieniędzy:( Nie wiem jak my uzbieramy tyle kasy:( Quote
DORA1020 Posted March 19, 2022 Author Posted March 19, 2022 Ja z ostaniego bazarku napewno na ten cel przeznaczę 200zł, sue z fb ma 100zł,ale to wszystko mało:( Quote
agat21 Posted March 19, 2022 Posted March 19, 2022 Dnia 17.03.2022 o 19:25, sue napisał: Dostałam dokumentację i zdjęcia, zrobiłam zrzutkę. https://zrzutka.pl/g9cddv Proszę o udostępnianie i wsparcie. Kwota jest duża, ale konsultowałam się z kilkoma osobami z większym doświadczeniem ode mnie w tych sprawach, doradziły że lepiej dać od razu dużą, niż zakładać 3 oddzielne zrzutki lub zmieniać kwotę w trakcie. Dzięki, dorzucę się i już prosiłam znajomego o pomoc, na pewno coś wpłaci. Gorzej z transportem. Nie mam jak pomóc 😕 1 Quote
DORA1020 Posted March 19, 2022 Author Posted March 19, 2022 Dnia 19.03.2022 o 08:36, agat21 napisał: Dzięki, dorzucę się i już prosiłam znajomego o pomoc, na pewno coś wpłaci. Gorzej z transportem. Nie mam jak pomóc 😕 Dziekuję Agatko:) Bardzo dziekuję:) Transport do Lublina może jakoś załatwimy,może to będzie z dopłatą do transportu,ale próbujemy cos załatwić Quote
ala123 Posted March 19, 2022 Posted March 19, 2022 Już mówiłam Sue, że zapłacę za paliwo na transport, ale sama niestety nie mogę zawieźć. Zobaczymy, co pokaże wtorkowe badanie, miejmy nadzieję, że operacja będzie możliwa. I koszt będzie mniejszy niż 5 tys. 3 Quote
sue Posted March 20, 2022 Posted March 20, 2022 Bardzo dziękuję kochani za dotychczasowe wpłaty na zrzutkę, udostępnianie i wsparcie dla kotka 🙂 Quote
agat21 Posted March 20, 2022 Posted March 20, 2022 Dnia 20.03.2022 o 12:59, sue napisał: Bardzo dziękuję kochani za dotychczasowe wpłaty na zrzutkę, udostępnianie i wsparcie dla kotka 🙂 Mój znajomy wpłaci jutro. Sprawdzę czy zrobił jak obiecał 😉 2 Quote
Isabel Posted March 20, 2022 Posted March 20, 2022 Dnia 19.03.2022 o 08:12, DORA1020 napisał: Jest szansa na ds dla Brawurki i Lili,te dwie siostrzyczki szczęścia do adopcji nie mają:( Może teraz im się uda I dalej nie mają szczęścia, państwo zrezygnowali...Są wprawdzie telefony w sprawie Brawurki, ale to nie takie domy, jakie byśmy chciały 😞 Quote
agat21 Posted March 20, 2022 Posted March 20, 2022 Dnia 20.03.2022 o 20:54, Isabel napisał: I dalej nie mają szczęścia, państwo zrezygnowali...Są wprawdzie telefony w sprawie Brawurki, ale to nie takie domy, jakie byśmy chciały 😞 O rany. Czemu? 🤒 Quote
sue Posted March 20, 2022 Posted March 20, 2022 Z dzisiejszych aktualności na FB - napisała do mnie znajoma pani z Biłgoraja, informacje zresztą krążyły też na różnych grupach. Jest taki piesio Pies jest w Wywłoczce, koło szkoły. Miejscowość blisko Zwierzyńca. Pies opisany jako mega zaniedbany, kulejący, w tragicznym stanie. Udostępniłam te informacje na stronie. Na innej stronie pojawiły się jednak takie wypowiedzi: "Dom to ten pies akurat ma" "nie zawsze wynika to z zaniedbania właściciela ja też kiedyś miałem psa i po pierwsze nie chciał się dać umyć bo chciał ugryźć a już jak go umyłem to i tak poszedł w piach się wytarzać to że wasze pieski są zadbane i leżą na kanapach nie znaczy że każdy taki będzie to pies gospodarski chodzi gdzie chce i kiedy chce i po czym chce błoto nie błoto" Dla zainteresowanych posty te są na spotted: zwierzyniec i okolice Nie wiem czy możemy mu jakoś pomóc, myślałam może o jakimś hoteliku dla niego, wcześniej i tak musiałby zobaczyć weta, ale jeśli ma właściciela to wszystko komplikuje. Quote
sue Posted March 20, 2022 Posted March 20, 2022 Dnia 20.03.2022 o 21:18, agat21 napisał: O rany. Czemu? 🤒 Dzwonią jacyś niezdecydowani ludzie, najpierw chcą kotka, później milion zdjęć, później przestają się odzywać. Albo mają niezabezpieczone okna i szóste piętro. Do mnie piszą "kiedy można przyjechać po kota?" i tyle, nie wiadomo jaki kot i co to w ogóle za osoba, rozmawiać nie chcą, tylko sms/olx, to jest nagminne. Quote
agat21 Posted March 20, 2022 Posted March 20, 2022 Dnia 20.03.2022 o 22:01, sue napisał: Dzwonią jacyś niezdecydowani ludzie, najpierw chcą kotka, później milion zdjęć, później przestają się odzywać. Albo mają niezabezpieczone okna i szóste piętro. Do mnie piszą "kiedy można przyjechać po kota?" i tyle, nie wiadomo jaki kot i co to w ogóle za osoba, rozmawiać nie chcą, tylko sms/olx, to jest nagminne. Rozumiem. Idiotów niestety nie brakuje. 1 Quote
agat21 Posted March 21, 2022 Posted March 21, 2022 Dnia 20.03.2022 o 21:58, sue napisał: Z dzisiejszych aktualności na FB - napisała do mnie znajoma pani z Biłgoraja, informacje zresztą krążyły też na różnych grupach. Jest taki piesio Pies jest w Wywłoczce, koło szkoły. Miejscowość blisko Zwierzyńca. Pies opisany jako mega zaniedbany, kulejący, w tragicznym stanie. Udostępniłam te informacje na stronie. Na innej stronie pojawiły się jednak takie wypowiedzi: "Dom to ten pies akurat ma" "nie zawsze wynika to z zaniedbania właściciela ja też kiedyś miałem psa i po pierwsze nie chciał się dać umyć bo chciał ugryźć a już jak go umyłem to i tak poszedł w piach się wytarzać to że wasze pieski są zadbane i leżą na kanapach nie znaczy że każdy taki będzie to pies gospodarski chodzi gdzie chce i kiedy chce i po czym chce błoto nie błoto" Dla zainteresowanych posty te są na spotted: zwierzyniec i okolice Nie wiem czy możemy mu jakoś pomóc, myślałam może o jakimś hoteliku dla niego, wcześniej i tak musiałby zobaczyć weta, ale jeśli ma właściciela to wszystko komplikuje. Jeśli właściciel tak bardzo o niego "dba", to pewnie nie zrobi mu to różnicy jak pies po prostu zniknie. Czy jakiś konkretny hotelik masz na myśli? Quote
Poker Posted March 21, 2022 Posted March 21, 2022 Dnia 21.03.2022 o 09:08, agat21 napisał: Jeśli właściciel tak bardzo o niego "dba", to pewnie nie zrobi mu to różnicy jak pies po prostu zniknie. Czy jakiś konkretny hotelik masz na myśli? Pies mógł po prostu zaginąć. I niech właściciel pocałuje się w łokieć. O zwierzęta gospodarskie też trzeba dbać o ile pies jest takim. Nie mówiąc o tym,. że nie ma obowiązku posiadania psa. Ale my to wiemy, debile nie. 3 Quote
sue Posted March 21, 2022 Posted March 21, 2022 Najpierw wypadałoby go pokazać wetowi, ale nie ma na to środków. U nas gmina już nie ma (a jeszcze są po drodze kastracje). Spróbuję się dowiedzieć w Zwierzyńcu Quote
DORA1020 Posted March 22, 2022 Author Posted March 22, 2022 Dwa kocurki do adopcji,młodzieńaszki,może ok 6-7 miesięcy rudasek być może będzie miał dom, burasekJerzyk bedzie szukał domu,ogłoszę go Quote
Poker Posted March 22, 2022 Posted March 22, 2022 Dnia 21.03.2022 o 17:28, sue napisał: Najpierw wypadałoby go pokazać wetowi, ale nie ma na to środków. U nas gmina już nie ma (a jeszcze są po drodze kastracje). Spróbuję się dowiedzieć w Zwierzyńcu Quote
sue Posted March 22, 2022 Posted March 22, 2022 W jakim hoteliku najprędzej mogę próbować pytać o miejsce? Jestem w tym temacie zielona (tyle co wiem z nieregularnego podczytywania) Może udałoby się go na kilka dni zabezpieczyć ale muszę wiedzieć co dalej. Weta jakoś ogarniemy mam nadzieję. 1 Quote
Recommended Posts