Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11362zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Obie koteczki sterylizowane we wtorek w porządku. Okazały się miziaste i kochane, a także chore. Obie dostają antybiotyk (gluty, chore gardło). Zostaną też odrobaczone. Chyba będziemy im szukać domu, szkoda wywalać takie fajne kotki z powrotem na wieś.

Kolorowa kotka sterylizowana w piątek goi się dobrze. 

Moja tymczaska w poniedziałek na zabieg, na razie żre. I jest super kochana. 

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

U Jagódki potwierdziło się niestety FIV+

Wyłysienia wg weta są stresowe, także trzeba kici po prostu dać czas.

Wet powiedział, że kicia nie ma jeszcze roku, wygląda na ok. 8 miesięcy.

Koteczka jest niesamowicie rozkoszna, bardzo zabawowa, ociera, mruczy, zaczepia, super jest:)

Posted
21 minut temu, Murka napisał:

U Jagódki potwierdziło się niestety FIV+

Wyłysienia wg weta są stresowe, także trzeba kici po prostu dać czas.

Wet powiedział, że kicia nie ma jeszcze roku, wygląda na ok. 8 miesięcy.

Koteczka jest niesamowicie rozkoszna, bardzo zabawowa, ociera, mruczy, zaczepia, super jest:)

A jak test na białaczkę? Mam zapytania o Jagódkę, jeden dom byłby z małym pieskiem. Czy mogłabyś sprawdzić jak kicia zachowuje się w stosunku do psów? Oczywiście pies kotolubny.

Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

Od olx dostałam rabat 50% na promowanie ogłoszeń, który trwa przez 1 dzien. Może skorzystają Róża i Kaktusik?

Ja też mam rabat. Wyróżnię zaraz.

Posted
11 godzin temu, Isabel napisał:

A jak test na białaczkę? Mam zapytania o Jagódkę, jeden dom byłby z małym pieskiem. Czy mogłabyś sprawdzić jak kicia zachowuje się w stosunku do psów? Oczywiście pies kotolubny.

Białaczka ujemna. 

Z psem ok. Jest lekki niepokój i ostrożność, ale zero agresji i nie ma też panicznego strachu:)

Dosłownie po paru minutach ułożyła się w legowisku obok psa:)

Super by było gdyby miała domek, to superowa koteczka.

jagoda1.jpg

• Like 2
Posted

Kicia się nadal trochę wygryza i drapie, więc po uzgodnieniu z wetem podaję jej Stressoxan, zostało mi trochę po psiaku, który go przyjmował. 

jagoda6.jpg

jagoda7.jpg

jagoda8.jpg

• Like 1
Posted

Śliczne zdjęcia ślicznej kici :) To dobra wiadomość, że akceptuje pieski, no i w ogóle, że taka miziasta, proludzka :) Teraz dzwoniącym będę mogła już dużo więcej powiedzieć o kotce.

Posted

Jagódka przez te wyłysienia średnio ładnie się teraz prezentuje, ale zanim odrośnie to sporo czasu minie.

Kicia nie tylko miziasta, mrucząca, ale też bardzo zabawowa.

jagoda9.jpg

jagoda10.jpg

jagoda11.jpg

• Like 3
Posted

Kicia ,która jest w dt  u Kasi otrzymała imię Basia

dostałam fotki ,jednak nie nadają sie do ogłoszenia, może tylko jedna

poproszę sue o wstawienie................

Posted

Czarna koteczka z fiv z Tomaszowa po pół roku bezdomności znalazła domek w Siemanowicach Ślaskich, więc jeśli ktoś słyszałby o transporcie z okolic Zamościa/Tomaszowa/Zwierzyńca na Śląsk to bardzo proszę o informacje :)

Edir. Nieaktualne. Już transport dla kotki mam.

Posted

Chciałabym prosić o pomoc w zakupie karmy dla Marysi. Kotka mieszka teraz u starszej pani - sąsiadki jej wcześniejszego właściciela. Zgodziła się zaopiekować kicią i bardzo dobrze się dogadują, ale pani ma niewysoką emeryturę i do tego co miesiąc kupuje sporo leków. Staram się ogarniać bieżące koszty wet., podzieliłam się karmą ale kotka nie chce jeść karmy w postaci mielonki czy jak się to tam nazywa (puszki Animonda), gardzi też suchą. Przyzwyczaiła się do badziewnego jedzenia typu Kitty z biedronki, co nie jest dla niej zbyt dobre. Zjada Felixy (musi być galaretka lub sosik). Byłybyśmy bardzo wdzięczne za pomoc :) 

klatka-pulapka-na-koty-drop-trap-xl-opadajaca (1).jpg

klatka-pulapka-na-koty-drop-trap-xl-opadajaca.jpg

Posted
28 minut temu, sue napisał:

Chciałabym prosić o pomoc w zakupie karmy dla Marysi. Kotka mieszka teraz u starszej pani - sąsiadki jej wcześniejszego właściciela. Zgodziła się zaopiekować kicią i bardzo dobrze się dogadują, ale pani ma niewysoką emeryturę i do tego co miesiąc kupuje sporo leków. Staram się ogarniać bieżące koszty wet., podzieliłam się karmą ale kotka nie chce jeść karmy w postaci mielonki czy jak się to tam nazywa (puszki Animonda), gardzi też suchą. Przyzwyczaiła się do badziewnego jedzenia typu Kitty z biedronki, co nie jest dla niej zbyt dobre. Zjada Felixy (musi być galaretka lub sosik). Byłybyśmy bardzo wdzięczne za pomoc :) 

Sue, pomogę, a skoro koteczka woli Kity niż inne jedzenie, to ... Ty kupisz i zawieziesz tej pani?

• Like 2
Posted
10 godzin temu, malagos napisał:

Sue, pomogę, a skoro koteczka woli Kity niż inne jedzenie, to ... Ty kupisz i zawieziesz tej pani?

Malagos, dziękujemy bardzo:)

Kicia nie woli Kitty,tylko nie ma innego wyboru.

Lubi saszetki Felixa,tak jak kotki,które karmię.

Felix w saszetkach smakuje kotom.

Marysia ,kicia,której sue pomaga mieszka blisko niej:)

• Like 1