Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11362zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Na jakie miasto ogłaszać Wafla?

Poprzyklejam jego ogłoszenia w mieście i w mojej szkole :D

Posted

Szukam transportu Warszawa Zamosc sa do odebrania budki dla kotkow dzialkowych,zimno kotom,potrzebuje tych budek na cito albo transport W-wa Grodzisk

może napisz dora na wątku transportowym (http://www.dogomania.com/forum/topic/7288-wątek-transportowy-kasujcie-nieaktualnie-posty/page-13) lub w grupach na FB (https://www.facebook.com/groups/425886884111869/ ; https://www.facebook.com/groups/transportpsowikotow/ )

Posted

Dostałam od Dory  zdjęcia kotów z działki. Biedne marzną . Niektóre z nich dają się pogłaskać,czyli można by było złapać je i umieścić w dt, ale skąd wziąć dt?

Dora zresztą mówi,że wszystkie koty właściwie nie są dzikusami,a jedynie boją się ludzi.

PA311174_zps6671e51b.jpg

PA311177_zpsb75175de.jpg

PA311180_zps8eea7169.jpg

P9261048_zps0034ebaa.jpg

P9030875_zps7265f698.jpg

Posted

mają się gdzie schować biedne?, choćby budki styropianowe? :(

Właśnie nie mają niestety :lookarou: . Ktoś z Warszawy chce podarować Dorze jakieś budki,ale na razie nie ma ich jak dostarczyć do Zamościa.Próbujemy coś zorganizować. No i tymczasu szukajmy .

Posted

Boże - te co są już nie mają się gdzie podziać, a za chwilę będzie ich 2x tyle :(

Wlasnie,i to jest problem...:(

dlatego potrzebny jest dom tymczasowy,te dwa czarnulki daja sie poglaskac,buro-bialy maluch bije mnie lapka jesli jesc dostaja najpierw inne kotki,jest bardzo niecierpliwy,jesc musi dostac natychmiast

jesli wsrod tych 9 kotow sa kotki,a napewno sa to mozna sobie wyobrazic co bedzie wiosna

bedzie ich 20???30???wiecej...

ale ja sama nie moge sobie z tym problemem poradzic,potrzebna mi jest pomoc w lapaniu kotow i sterylizacji

a takiej pomocy tutaj na miejscu nie mam

potrzebny jest lapak,w ktory kot zostanie zlapany,pozniej taki lapak musza 2 osoby wpakowac wraz z kotem do auta i zawiezc do weta na sterylke,po sterylce taka kotka musi ze 4-5 dni byc w lecznicy,a potem trzeba wraz z lapakiem zabrac z lecznicy,zawiezc na dzialke i kotke wypuscic

sama tego nie dam rady zrobic

wiec pozostaje mi tylko karmic koty i postawic budki,zeby w zimnie nie umarzly

Posted

Oj Dora, nawet nie wiesz jak w sprawie kotów Cię rozumiem... u nas jedno osiedle zdominowało stado półdzikich kotów, staram się im pomóc, ale nie stać mnie na sfinansowanie prawie 10sterylek... bo tyle jest młodych kotek, nie licząc ich maluchów i kocurów... nie mam też łapki, nikogo do łapania, fundacje też nie mają jak pomóc :(. Czuję się totalnie bezradna.

Posted

Nam się udało łapać kotki na sterylkę w podłużną niewielką klatkę -łapkę (wg instrukcji jest do łapania kotów, lisów, norek, łasic), w niej zawieźć do lecznicy, po sterylizacji zabrać do domu. Tu je trzymałam w łazience 10 dni. Ponoć można takie koteczki wypuscić po 2 dniach.

Posted

A gmina nie może pomóc? Nie sfinansują sterylek? U nas Doktor sterylizował dzikie koty, a koszty ponosiło miasto. Karmicielki kotów robiły za "łapaczki" dzięki klatce-łapce, szwy zakładali rozpuszczalne i dobę po zabiegu wypuszczali koty tam, skąd je wzięli. W przeciągu roku problem mnożenia się kotów w mieście został opanowany i wszyscy byli zadowoleni - koty, karmicielki, koci przeciwnicy i miasto też...

Posted

Nutusiu, znam wątek Bezdomniaków ze Szczebrzeszyna dopiero od roku (cały czytałam), ale wiem już...

W gminie nikt i nigdy nie chciał w niczym pomóc Dorze. :(

Może po wyborach coś się zmieni?...  Oczywiście jeśli głosy podliczą...

Posted

Po wyborach nic sie nie zmieni,burmistrz ten sam.....

Pisze wyraznie...sama tutaj jestem,nie mam pomocy,sama...w liczbie pojedynczej....

nie mam malej klatki-lapaka

i nawet gdyby gmina pokryla koszty sterylizacji/tylko nie wiem kto do nich zadzwoni i bedzie sie o to wyklocal,ja juz napewno nie/

to majac kotke w lapaku trzeba zawiezc do lecznicy...zawiezc,a wiec potrzebne jakies auto