DORA1020 Posted April 4 Author Posted April 4 Dnia 4.04.2025 o 11:15, Madie napisał: Hejeczka moje miłe, przyjaciele, sprawdzeni ludzie szukają kota/kotki do 5 lat. Jedyny warunek - zdrowy i przytulass. No i zeby sie dobrze jako jedynak czuł 🙂 no chyba ze mamy jakies w pakiecie duo, to ja chetnie polecę 🙂 Kogo mozemy im zaproponować? No mamy...mamy..... Jasiek nie,bo uwielbiua koty,Mrozik nie,bo jeszcze nieśmiały,dla siostrzyczek coś się szukuje,ale nie chcę zapeszać Ale sue ma u siebie dużo kotków,i najlepiej w dwupaku Może Muszka,którą zabrałyśmy na sterylkę dwa tygodnie temu,bardzo miła,proludzka i prokocia,uwielbia towarzystwo kotów,dom bez inych kotków nie dla niej, i do towarzystwa jakiś inny kotek,ona zgadza się ze wszystkimi kotkami.Może rudo biały Jasio,Muszka to burasia.Wysterylizowana,zaszczepiona,ale brała antybiotyk bo gluty z nosa leciały,i może do niej rudo biały Jasiek.Oboje zdrowe. Oj jest wybór Ale jak chcą jedynaka to porozmawiam z sue Ma jeszcze kotkę,miziaczek,i ona lubi tylko ludzi,dom bez innych kotów.Więc jakby jedyny to ona. Quote
Madie Posted April 4 Posted April 4 to poprosze zdjecia kotów ktore moge jako jedynacze pokazać. nie wiem czy dla takiego Jaśka jednak własny człowiek bez innych kotów nie byłby lepszy nic brak człowieka swoego na stałe ale ja sie nie znam 🙂 Quote
Isabel Posted April 4 Posted April 4 Dnia 4.04.2025 o 12:02, DORA1020 napisał: dla siostrzyczek coś się szukuje,ale nie chcę zapeszać Już się nie szykuje, jeden dom zamilkł, a drugi bierze innego kotka, samego. Quote
Madie Posted April 4 Posted April 4 Oooo to moze ja moge ich foteczki wysłąc? Mozecie mi cos wiecej o nich napisac? Moze to przeznaczenie?? Quote
Murka Posted April 4 Posted April 4 Dnia 4.04.2025 o 12:08, Madie napisał: to poprosze zdjecia kotów ktore moge jako jedynacze pokazać. nie wiem czy dla takiego Jaśka jednak własny człowiek bez innych kotów nie byłby lepszy nic brak człowieka swoego na stałe ale ja sie nie znam 🙂 Jasiek by się nadał wg mnie, bo on uwielbia człowieka, ale on starszy niż 5 lat - ma ok. 9 latek :( Na pewno jako jedynaczka nadałaby się Gryzia, bo koteczka jest super do ludzi i nawet psy lubi, za kotami nie przepada, tzn. toleruje je jedynie. Gryzia ma osobny wątek: Z tego wątku to też Ozorek, on też koty tak sobie znosi, najlepiej się czuje jak jest sam i ma święty spokój. Duo pakiet to oczywiście Kitka i Chinka - obie koteczki super przytulaśne. Tylko one bez sterylki. Quote
Murka Posted April 4 Posted April 4 Ozorek, nie ma zębów trzonowych dlatego języczek mu czasem wystaje :) Ma ok. 2 lata. Spokojny, miły, nienachalny kotek. Chinka i Kitka, koteczki są chyba karłowate, bo są starsze niż wyglądają i nie rosną (mają ok. roku). Kitka ma krótszy ogonek a Chinka ma niedrożne kanaliki łzowe. Ale ostatnio nie wymagają zakrapiania (wcześniej robił się stan zapalny), są gorsze dni, że łzawią, ale często wyglądają całkiem ok. Obie wspaniałe mruczące pieszczochy. 4 Quote
Murka Posted April 4 Posted April 4 Dnia 4.04.2025 o 19:43, bakusiowa napisał: Jasiek ma 9 lat? Po czym to wiadomo? Jak do mnie trafił był oceniony na 6 lat, a jest u mnie trzeci rok :( Quote
Isabel Posted April 4 Posted April 4 Dnia 4.04.2025 o 12:02, DORA1020 napisał: Może rudo biały Jasio,Muszka to burasia.Wysterylizowana,zaszczepiona,ale brała antybiotyk bo gluty z nosa leciały,i może do niej rudo biały Jasiek.Oboje zdrowe. Dora ma na myśli innego Jaśka niż ten, który jest u Murki. Ten Jaś to młody, rudo-biały kotek, który jest u Sue. Quote
bakusiowa Posted April 4 Posted April 4 Dnia 4.04.2025 o 19:47, Murka napisał: Jak do mnie trafił był oceniony na 6 lat, a jest u mnie trzeci rok 😞 Na jakiej podstawie? Czy stanu uzębienia? Quote
Murka Posted April 4 Posted April 4 Dnia 4.04.2025 o 19:48, Isabel napisał: Dora ma na myśli innego Jaśka niż ten, który jest u Murki. Ten Jaś to młody, rudo-biały kotek, który jest u Sue. Wiem, ale Madie pytała o "mojego" Jaśka. Dnia 4.04.2025 o 19:49, bakusiowa napisał: Na jakiej podstawie? Czy stanu uzębienia? Z tego co pamiętam, to wg informacji Dory oraz ocena weta. Quote
bakusiowa Posted April 4 Posted April 4 Dnia 4.04.2025 o 19:43, bakusiowa napisał: Jasiek ma 9 lat? Po czym to wiadomo? Dnia 4.04.2025 o 19:47, Murka napisał: Jak do mnie trafił był oceniony na 6 lat, a jest u mnie trzeci rok 😞 Dnia 4.04.2025 o 19:49, bakusiowa napisał: Na jakiej podstawie? Czy stanu uzębienia? Dnia 4.04.2025 o 20:22, Murka napisał: Wiem, ale Madie pytała o "mojego" Jaśka. Z tego co pamiętam, to wg informacji Dory oraz ocena weta. Ratowałyśmy kiedyś chorą kotkę. Fundacja zgodziła się nią zająć lecz poprosili żebym będąc u weterynarza dowiedziała się w jakim jest wieku. Ja nie znam się i w paszczę nie zaglądałam ale pomyślałam że ma 7-8 miesięcy. Weterynarz z najlepszej lecznicy w mieście powiedział że ma około dwa lata. W następnym tygodniu kotka pojechała do Krakowa do domu stałego a po dwóch tygodniach dostałam zdjęcia wypadniętych zębów. Co z tego wynika? To że kotka miała pół roku a nie około dwóch lat. Jasiek może nie ma tyle lat na ile został oceniony nie wiadomo na jakiej podstawie a to zamyka mu drogę do adopcji. Quote
Madie Posted April 4 Posted April 4 Jutro do Murki zadzwonią znajomi żeby ją wypytac o Gryźkę i Ozorka. Wahają się pomiędzy nimi. Bardzo dziękuję Murce za poświęcony dziś czas i odpowiadanie przeze mnie na ich różne pytania. Fajny by się dom trafił, natomiast sa zdecydowali 1000% na jedynaka 1 1 Quote
Murka Posted April 4 Posted April 4 Dnia 4.04.2025 o 21:04, bakusiowa napisał: Ratowałyśmy kiedyś chorą kotkę. Fundacja zgodziła się nią zająć lecz poprosili żebym będąc u weterynarza dowiedziała się w jakim jest wieku. Ja nie znam się i w paszczę nie zaglądałam ale pomyślałam że ma 7-8 miesięcy. Weterynarz z najlepszej lecznicy w mieście powiedział że ma około dwa lata. W następnym tygodniu kotka pojechała do Krakowa do domu stałego a po dwóch tygodniach dostałam zdjęcia wypadniętych zębów. Co z tego wynika? To że kotka miała pół roku a nie około dwóch lat. Jasiek może nie ma tyle lat na ile został oceniony nie wiadomo na jakiej podstawie a to zamyka mu drogę do adopcji. Jasiek nie jest młodym kotem, ma braki w uzębieniu już. Poza tym prosta matematyka: pojawił się jako dojrzały kocur (w najlepszym wypadku 2-3 lata), Dora dokarmiała go parę lat, u mnie jest 3 lata. Quote
DORA1020 Posted April 5 Author Posted April 5 U sue jest taki Jasiek,rudo biały,młody,ok 8 miesięczny kocurek.Energiczny miziaczek.Pełna profilaktyka. A Gryzka już też długo czeka na dom Quote
DORA1020 Posted April 5 Author Posted April 5 Kolejna Rukola,ta koteczka chyba nie przepada za innymi kotami Quote
DORA1020 Posted April 5 Author Posted April 5 Wszystkie śliczne,kochane czekające na dom,niektóre juz bardzo długo czekają:( Telefony dzwonią,ale nic z tego nie wynika:( Quote
Murka Posted April 5 Posted April 5 Tak, Państwo zdecydowali się na Gryźkę! :) Szukamy więc transportu do stolicy dla królewny :) 3 Quote
DORA1020 Posted April 6 Author Posted April 6 Dnia 5.04.2025 o 11:48, Murka napisał: Tak, Państwo zdecydowali się na Gryźkę! 🙂 Szukamy więc transportu do stolicy dla królewny 🙂 Bardzo się cieszę,kicia juz długo czeka na dom,a i długi do spłacenia ok.5tys.zł Madie bardzo dziekujemy❤️🌼 1 Quote
Poker Posted April 6 Posted April 6 Dnia 5.04.2025 o 11:48, Murka napisał: Tak, Państwo zdecydowali się na Gryźkę! :) Szukamy więc transportu do stolicy dla królewny :) Super wiadomość. Quote
bakusiowa Posted April 6 Posted April 6 Dnia 6.04.2025 o 08:16, DORA1020 napisał: Bardzo się cieszę,kicia juz długo czeka na dom,a i długi do spłacenia ok.5tys.zł Madie bardzo dziekujemy❤️🌼 Madie zawsze pamięta o szczebrzeszyniakach. Super wiadomość. 1 Quote
elmas Posted April 8 Posted April 8 Zapraszam na nowy bazarek - tradycyjnie 75% dochodu wesprze szczebrzeszyniaki 🍀 A zaraz po Świętach prawdopodobnie ruszy kolejny bazarek, z rzeczami od Oleny84, więc będzie się działo ☺️ 3 Quote
Recommended Posts