Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted
Dnia 16.11.2021 o 18:43, malagos napisał:

Nie udało mi się uzbierać za dużo, ale kilka ciuszków polarowych kupiłam, a i kocyk się znajdzie w domu - wyślę w paczce przez pocztę, czy do paczkomatu?..

Bardzo dziękuję:)

Jeśli możesz to pocztą

mam tez dwa polarki od pani Ani ze Szczekocin,bardzo dziękuję:)

i obiecane polarki od lipsik

także będzie dobrze:)  bardzo wszytkim dziękuję za odzew:)

jestem w trakcie przygotowania tych budek,muszę na działki nosic cegły,ponieważ muszę czyms te budki obciążać w razie wiatrów,te cegły są ciężkie,więc trochę mi to schodzi,noszę po jednej:)

Bianka już ma budkę ful wypas:) polarki,obciązenie,budka przykryta liścmi

czasami  troche to trwa zanim wyjdzie z budki na śniadanko,jest jej cieplutko i nie chce sie wychodzic:)

jestem w trakcie przygotowywania nastepnych budek

zaniosłyśmy również jedna budkę dla kotka,którego dokamia sue

• Like 3
Posted
Dnia 26.10.2021 o 08:19, Nadziejka napisał:

Zapraszam serduchem na kolejny kramik dla Domku Tymczasowego Kasia Szczebrzeszyn Kotelki i Klausik Enzo Olenkowe

Razem z kramku 73 zl po polowie  
36 zl 50 gr dla Dom Tymczasowy Koci Kasia Szczebrzeszyn
        wyslalam do Kasi Szczebrzeszyn dzisiaj 
Aniu sue jak bedziesz mogla
to prosze przekaz Kasi i poprosze o potwierdzonko tez  jak juz doleca pieniazki

Posted
Dnia 17.11.2021 o 08:46, malagos napisał:

DORA, mówił Ci już ktoś, ze jesteś niezwykła? Niesamowita? Kochana?

Po prostu kocham zwierzaki,i jest mi ich  bardzo szkoda,że marzną,że głoduja,chorują,więc pomagam jak mogę

ale i Dogomaniaczki nie zostawiają mnie z tym problemem,wspierają jak mogą i czym mogą,za co jestem im bardzo wdzięczna

do nich równiez malgos się zaliczasz:)

zabrałaś odemnie dwie koteczki, a Musia była moją kochaną kicia,która karmiłam przez może? 10lat

bardzo martwił mnie jej los,że marznie,ze choruje,a to takie kochane kocisko

zawsze będę Ci wdzięczna,ze jej pomogłaś:)

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 17.11.2021 o 13:11, Nadziejka napisał:
    Razem z kramku 73 zl po polowie  
36 zl 50 gr dla Dom Tymczasowy Koci Kasia Szczebrzeszyn
        wyslalam do Kasi Szczebrzeszyn dzisiaj 
Aniu sue jak bedziesz mogla
to prosze przekaz Kasi i poprosze o potwierdzonko tez  jak juz doleca pieniazki

Przekazuję podziękowania i również dziękuję - pieniądze przed chwilką dotarły.

:)))

• Like 2
Posted
Dnia 16.11.2021 o 18:43, malagos napisał:

Nie udało mi się uzbierać za dużo, ale kilka ciuszków polarowych kupiłam, a i kocyk się znajdzie w domu - wyślę w paczce przez pocztę, czy do paczkomatu?..

u mnie też by się polarki ze trzy znalazły i jakieś inne ciuszki polarowe, ale ostatnio do DT suni ze szczeniakami wysyłałam paczkę podkładów, które po Feniksie(*) mi zostały i koszty przesyłki pocztowej chyba przekroczyły wartość tej paczki...

dlatego chyba poproszę o nr konta i pomogę wpłatą :)

• Like 2
Posted
Dnia 19.11.2021 o 08:53, mari23 napisał:

u mnie też by się polarki ze trzy znalazły i jakieś inne ciuszki polarowe, ale ostatnio do DT suni ze szczeniakami wysyłałam paczkę podkładów, które po Feniksie(*) mi zostały i koszty przesyłki pocztowej chyba przekroczyły wartość tej paczki...

dlatego chyba poproszę o nr konta i pomogę wpłatą :)

Dziękuję mari:) ale czy napewno możesz? tylu zwierzakom pomagasz

a ja juz dostałam polarki od p.Ani,od lipsik i malagos wysłała kilka

napewno juz wystarczy

bardzo,bardzo wszystkim dziekuję:)

• Like 1
Posted

Mięciutkie futerko Groszka wręcz zachęca, by się do niego przytulić. Nie jest to trudne, bo ten kilkumiesięczny kotek nie stroni od towarzystwa człowieka i chętnie kładzie się obok albo siada na kolanach. Jest bardzo łagodnym, pełnym wdzięku i delikatności kocim przyjacielem. Wydaje się być wręcz stworzony do mruczenia. Groszek sprawi, że w domu będzie przytulniej o każdej porze roku. 

groszek1.jpg

groszek2.jpg

groszek3.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 20.11.2021 o 10:15, sue napisał:

Mięciutkie futerko Groszka wręcz zachęca, by się do niego przytulić. Nie jest to trudne, bo ten kilkumiesięczny kotek nie stroni od towarzystwa człowieka i chętnie kładzie się obok albo siada na kolanach. Jest bardzo łagodnym, pełnym wdzięku i delikatności kocim przyjacielem. Wydaje się być wręcz stworzony do mruczenia. Groszek sprawi, że w domu będzie przytulniej o każdej porze roku. 

groszek1.jpg

groszek2.jpg

groszek3.jpg

Dziekuje sue za śliczny tekst dla Groszka i wstawienie fotek z dt :)

Ogłoszę go chyba na Katowice

Posted

Nie wiem, czy już pokazywałam Arnikę 😉 Na co dzień jest Misią. Straszny dziad, wiercipięta i nakolankowiec, poza tym walczymy z giardią i jej efektami, ale kicia bardzo kochana, modelowy kot do miziania się (ale odkąd czuje się lepiej przychodzi się miziać na własne życzenie)

a1.jpg

a2.jpg

a3.jpg

a4.jpg

• Like 2
Posted
Dnia 3.11.2021 o 08:23, DORA1020 napisał:

Plus ostatnia faktura 131zł

Zostaje do spłaty 241zł

Z mojego ostaniego bazarku uzbierało się 55zł ,odejmuję od 241zł,wychodzi mi 186zł  długu za karmę

wpłata z bazarku  od   lunarmermaid 10zł

Dług za karmę wynosi obecnie 176zł

176zł + ostatnia faktura za karmę 137zł.Razem:313zł.

Z mojego ostaniego bazarku uzbierało się 125zł. W związku z czym dług zmniejszył sie do kwoty:188zł

Posted
Dnia 22.11.2021 o 10:53, Isabel napisał:

A z dobrych wiadomości, to dzisiaj do DS, do Warszawy, jedzie maleńka Java od Murki 🙂

Hurra 🙂❤️
Masz wieści jak aklimatyzują się Róża z Kaktusikiem? Takie wrażliwe koteczki z nich...

Posted
Dnia 22.11.2021 o 09:22, Tyśka) napisał:

NIestety, olx zablokował moje konto, więc ogłoszenia szczebrzeszyniaków przepadły 😞 Zresztą jak pozostałe, ogromny żal bo aktualnych ogłoszeń miałam 108.

Czytałam wcześniej na innym wątku. To jest okropne, jak tak można? 😞 I ogłoszenia przepadły "fizycznie", nie da się do nich dotrzeć przez historię np. żeby nie stracić treści?

olx chyba oszalał 😞

Posted
Dnia 22.11.2021 o 12:17, sue napisał:

Czytałam wcześniej na innym wątku. To jest okropne, jak tak można? 😞 I ogłoszenia przepadły "fizycznie", nie da się do nich dotrzeć przez historię np. żeby nie stracić treści?

olx chyba oszalał 😞

Nie da się nic zrobić. Od razu szukałam takiej opcji, żeby jakoś uratować ogłoszenia. Niestety... Na razie olx nie odpowiedział mi nic.

Posted

Niektóre jeszcze widać - znalazłam np.

d2b44f16bad903fce67f6b9119de3507.png

16be4cdaa47dc728606f251b87fea873.png

436d41640c40abe31151dbeddbf3c8ac.png

ale dziwnie, bo widać niby, że dodane dziś o 12.29 (pewnie to faktyczna godzina dodania/odświeżenia). 

Nie wszystkie tak się uda, ale jeśli są linki, mogę próbować poszukać i chociaż skopiować tekst/zdjęcia.

Posted

Założyłam zrzutkę na październikowy dług w Izbicy. Kwota jest zaokrąglona i nie uwzględnia dwóch ostatnich wpłat, bo kilka dni czekałam na weryfikację. Mogę dopisać te kwoty w aktualnościach za jakiś czas. Proszę o udostępnianie i pomoc w miarę możliwości 🙂 Dług nam rośnie, ale listopadowy będzie trochę mniejszy bo zostały 3 kotki dzikuski, o ile nie przybędzie nic nowego. 

https://zrzutka.pl/djskmd

Zrzutka nie pobiera prowizji przy wpłatach i wypłatach, jest to dobrowolne (można odznaczyć opcję). 

• Like 1
Posted
Dnia 22.11.2021 o 10:53, Isabel napisał:

A z dobrych wiadomości, to dzisiaj do DS, do Warszawy, jedzie maleńka Java od Murki 🙂

Tak, kicia pojechała blablacarem 🙂 Jestem Ci ogromnie wdzięczna za kontakt z domkiem, a także Jo37 za wizytę przedadopcyjną 🙂 Jesteście nieocenione  ❤️❤️❤️

Dziękuję też za dzisiejszą wizytę dla Pixelka 🙂 Pixelek też jedzie do domku: do Krakowa, będzie miał do towarzystwa podobnego umaszczeniem psiaka adoptowanego ze schroniska 🙂 Wyprawka już czeka 🙂

W środę Pixel jedzie (też blablacar).

Pixelka ogłosiłam w sobotę i już w niedzielę zgłosił się fajny domek 🙂 Błyskawicznie się rozeszły kociaki, ledwo zdążyłam wyleczyć i zaszczepić.

Mogę podmienić jakiegoś kotka, bo zostało mi ogłoszenie wyróżnione na Kraków. W wolnej chwili coś poogłaszam, tylko dajcie znać co, żeby nie duplikować.

• Like 1