DORA1020 Posted October 18, 2020 Author Posted October 18, 2020 13 godzin temu, Murka napisał: Dwa kociaki już u mnie, na razie tylko te udało się złapać: Sliczności:) Małe wypłoszki:) Ale bedzie dobrze:) Murko,bardzo,bardzo Ci dziękuję:) Quote
Baltimoore Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 Mam już podany koszt paliwa na zawiezienie Muszelki Wyszło 269,73 zł za przejechane 660 km. 1 Quote
Baltimoore Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 Anula, wysyłam Ci na PW numer konta dziewczyny, która z mężem zawoziła Muszelkę Quote
malagos Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 Oficjalnie to Muszelka jest u nas na bdt :), ale jak to się skończy, zobaczymy :) Rano znów siedziała za wanną, ale: jedzenie, nawet suche, zjedzona, siusiu w kuwecie, kupa na kocyku, łapki widoczne na umywalce, parapecie. Czyli zwiedza, je, wypróżnia się :) Antybiotyk podany. 2 Quote
Baltimoore Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 18 minut temu, malagos napisał: Oficjalnie to Muszelka jest u nas na bdt :), ale jak to się skończy, zobaczymy :) Rano znów siedziała za wanną, ale: jedzenie, nawet suche, zjedzona, siusiu w kuwecie, kupa na kocyku, łapki widoczne na umywalce, parapecie. Czyli zwiedza, je, wypróżnia się :) Antybiotyk podany. :)))) Quote
malagos Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 Teraz leży sobie na parapecie, spogląda spokojnie przez okno. Głaskanie przyjmuje ze spokojem, ale nie ucieka. DORA, podaj mi na pw adres do odesłania kontenerka. 1 Quote
DORA1020 Posted October 18, 2020 Author Posted October 18, 2020 19 minut temu, malagos napisał: Teraz leży sobie na parapecie, spogląda spokojnie przez okno. Głaskanie przyjmuje ze spokojem, ale nie ucieka. DORA, podaj mi na pw adres do odesłania kontenerka. Super wieści:) na takie info czekałam będzie dobrze:) cieplutko,suchutko,brzuszek pełny:) juz podaje adres 1 Quote
DORA1020 Posted October 18, 2020 Author Posted October 18, 2020 Jeszcze jak zwykle zapomniałam podziękować Baltimoore:) To dzieki znajomym Baltimoore tak szybko udało się z tym transportem wiem...wiem.....Baltimoore nie lubi podziękowań ale należą się:) Dziękuję bardzo:) 1 Quote
DORA1020 Posted October 18, 2020 Author Posted October 18, 2020 No i chyba zapomniałam podziękować buuenos za wpłatę 400zł na łapak pieniądze sa juz u mnie bardzo dziękuję:) i wielkie dzięki dla jola&tina za zrobienie bazarku cegiełkowego:) ale to wszystko dlatego,że dużo /dobrego/ ostanio się działo:) 1 Quote
Baltimoore Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 Ja jak zwykle napiszę, że nie robię tego dla podziękowań i ich nie oczekuję. Pochwała należy się akurat moim znajomym, nie mnie bo to nie ja jechałam. A oni też zrobili to po prostu by pomóc biedzie w potrzebie. I chcą pozostać anonimowi. 1 Quote
Baltimoore Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 Najważniejsze, że Muszelka w cieple, zaopiekowana i przed nią perspektywy :)) 1 Quote
Murka Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 3 godziny temu, DORA1020 napisał: Sliczności:) Małe wypłoszki:) Ale bedzie dobrze:) Murko,bardzo,bardzo Ci dziękuję:) Kociaki w nocy zjadły, popiły wody i załatwiły co trzeba w kuwecie. Dziś już rudasek wyłaził z koszyka i jadł w naszej obecności. Dają się głaskać, ale zamierają w bezruchu. 2 Quote
malagos Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 43 minuty temu, Baltimoore napisał: Ja jak zwykle napiszę, że nie robię tego dla podziękowań i ich nie oczekuję. Pochwała należy się akurat moim znajomym, nie mnie bo to nie ja jechałam. A oni też zrobili to po prostu by pomóc biedzie w potrzebie. I chcą pozostać anonimowi. Wspaniali ludzie, bardzo pomogli :) Ale to dzięki Baltimoore, he, he - ogromne dzięki! Quote
Anula Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 4 godziny temu, Baltimoore napisał: Anula, wysyłam Ci na PW numer konta dziewczyny, która z mężem zawoziła Muszelkę Już odczytałam.Został także zrobiony przelew za transport.W tytule wpisałam nick-transport koteczki. 4 Quote
Baltimoore Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 11 minut temu, Anula napisał: Już odczytałam.Został także zrobiony przelew za transport.W tytule wpisałam nick-transport koteczki. Bardzo Ci dziękuję :))) 1 Quote
Baltimoore Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 53 minuty temu, Murka napisał: Kociaki w nocy zjadły, popiły wody i załatwiły co trzeba w kuwecie. Dziś już rudasek wyłaził z koszyka i jadł w naszej obecności. Dają się głaskać, ale zamierają w bezruchu. Na razie zamierają bo to im pozwoliło przetrwać "na wolności", ale jak dają się Wam głaskać to jestem pewna, że je szybko oswoicie :)) Quote
Baltimoore Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 Rozliczenie z Izbicy na dzień 18.10.2020 Otrzymaliśmy darowiznę 300zł na koszty leczenia w Izbicy od Pana, który wiosną adoptował 2 kocurki ze Szczebrzeszyna oraz za jego pośrednictwem jeszcze 100 zł od osoby, która też postanowiła wspomóc chore bezdomniaki. Przelewy poszły bezpośrednio do lecznicy w Izbicy. Aktualny bilans długu jest taki: Na dzień 13.10.2020 do zapłaty pozostało 900 zł kolejne 250 zł za pobyt i leczenie 2 dorosłych kotów i 3 kociaków do 18.10.2020 = 250 zł Darowizna na koszty leczenia 400 zł 900 zł + 250 zł -400 zł = 1050 zł pozostało jeszcze do zapłaty na dzień dzisiejszy Quote
Baltimoore Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 Z tymi kotami w Izbicy nie było wyjścia, wszystkie były chore i wymagały leczenia. Oby teraz szybko znalazły domy te, które jeszcze pozostały w lecznicy. 1 Quote
jola&tina Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 Maluszki spod śmietnika, które teraz są u Murki 2 Quote
Anula Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 8 godzin temu, malagos napisał: Teraz leży sobie na parapecie, spogląda spokojnie przez okno. Głaskanie przyjmuje ze spokojem, ale nie ucieka. Ogromnie się cieszę,że koteczek jest w ciepełku.U nas pogoda okropna,wiatr i coś siąpi z nieba.Biedne te wszystkie kotki,które nie mają ciepłego kąta. Ja już muszę też naszykować ciepłą budkę dla kotków,które przemykają się przez mój ogródek. 1 Quote
DORA1020 Posted October 18, 2020 Author Posted October 18, 2020 Ja również bardzo dziękuje Anuli za opłacenie transportu Muszelki:) 1 Quote
Poker Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 Jak to dobrze, że na moim osiedlu nie ma bezdomnych kotków. Albo ja ich nie widzę. Wiem , że na osiedlu są ich karmicielki. Quote
Anula Posted October 19, 2020 Posted October 19, 2020 11 godzin temu, Poker napisał: Jak to dobrze, że na moim osiedlu nie ma bezdomnych kotków. Albo ja ich nie widzę. Wiem , że na osiedlu są ich karmicielki. U nas na osiedlu też raczej nie ma bezdomnych ale są wychodzące i te wychodzące korzystają z mojej wystawionej karmy suchej i w zimę z budki.Natomiast przy blokach są ustawione budki dla kotów i widzę,że ludzie z bloków dokarmiają je. Quote
Poker Posted October 19, 2020 Posted October 19, 2020 Jak maja właścicieli , to Anula dlaczego je karmisz i stawiasz budki ? Quote
Recommended Posts