DORA1020 Posted August 30, 2019 Author Posted August 30, 2019 Dziekuje terra za wstawienie fotek szczeniaczków:) Sa juz duże Quote
malagoska Posted August 31, 2019 Posted August 31, 2019 Śliczne te maluchy! I wyglądają na zadbane mimo tego kiepskiego startu w życie. Powinny znaleźć szybko domki. Czy socjalizują się? Macie z czego zapłacić hotelik? Czy znalazł się trzeci szczeniaczek? Quote
DORA1020 Posted September 1, 2019 Author Posted September 1, 2019 bardzo dziękuje bakusiowej za karme dla kotków i dokarmianych psiaków:) Quote
Tyśka) Posted September 2, 2019 Posted September 2, 2019 Ten czarny maluszek to klon mojego ;) Żałuję, że nie mogę mieć jeszcze jednego psiaka, obserwuję malucha od początku i dziwię się, że nie ma domku. Quote
bakusiowa Posted September 2, 2019 Posted September 2, 2019 Muszę to napisać bo Dora nie jest w stanie. Dwa szczeniaczki które pojechały w sobotę z Zamościa do hoteliku w woj.łódzkim zachorowały na parwowirozę. Najpierw w sobotę zachorowała sunia. Stan od razu był tak ciężki, że nie zdążyła dojechać do weterynarza. Piesek był w dobrym stanie. Jadł i był wesoły. Po tym co się stało z sunią od razu dostał surowicę. Jednak dzisiaj rano nie chciał jeść i kupa była nie taka jak należy. Pojechał do lecznicy i tam został pod kroplówkami. Walczy o życie. Nie pisałam od razu bo to ciężki temat. Nie tak miało być. Quote
Tyśka) Posted September 2, 2019 Posted September 2, 2019 O matulu :( Umieram z niepokoju razem z Wami :( Quote
malagoska Posted September 2, 2019 Posted September 2, 2019 Boże, ta malutka nie żyje? Gdzie one mogły się zarazić??? Czy one nie były zaszczepione? Quote
DORA1020 Posted September 3, 2019 Author Posted September 3, 2019 Dziekuję bakusiowa,że napisałaś razem to przeżywamy Quote
bakusiowa Posted September 3, 2019 Posted September 3, 2019 Psiaczek przeżył noc jednak jest bardzo słabiutki. Quote
Olena84 Posted September 3, 2019 Posted September 3, 2019 Dora proszę na pw o konto do lecznicy Quote
Isabel Posted September 3, 2019 Posted September 3, 2019 Taki szmat drogi jechały maluszki, jechały po nowe życie... I tak to się skończyło? Dlaczego??? Tak strasznie żal sunieczki :( Oby piesek przeżył ! Quote
Tyśka) Posted September 3, 2019 Posted September 3, 2019 Które to psiaki? :( Były na wątku pokazane? Jak się czuje chłopczyk? Quote
bakusiowa Posted September 3, 2019 Posted September 3, 2019 2 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Które to psiaki? :( Były na wątku pokazane? Jak się czuje chłopczyk? To są czarne psiaczki których zdjęcia na poprzedniej stronie zamieściła terra. Miałam wiadomości rano, że jest bardzo słaby. Jak będzie coś wiadomo napiszę na wątku. Quote
Tyśka) Posted September 3, 2019 Posted September 3, 2019 Dziękuję, nie wierzę :( :( Mam nadzieję, że walczy... Quote
bakusiowa Posted September 4, 2019 Posted September 4, 2019 Czarny piesek przeżył noc. Jest jednak słaby. Nadal walczy o życie. Quote
bakusiowa Posted September 5, 2019 Posted September 5, 2019 Czarny piesek nie przeżył parwowirozy. Odszedł wczoraj. Dołączył do swojej siostrzyczki. Bardzo jest to przykre. Wydostanie tych psiaczków z miejsca gdzie były po to aby mogły mieć lepsze życie to był istny koszmar. Organizacyjnie nic nie szło jak należy. Same trudności i przeszkody. Byli ludzie którzy nie zachowali się w porządku a byli i tacy którzy pomogli i to nawet osoby spoza dogomanii. Dzięki nim wreszcie udało się. Pojechały. Odetchnęliśmy z ulgą. No i tak się skończyło. Gdzieś po drodze złapały wirusa parwo. Trudno kogoś konkretnie na sto procent oskarżać bo okres wylegania choroby to 7-14 dni a przez ten czas były w kilku miejscach. Bardzo jest mi ich żal. Niech biegają razem za Tęczowym Mostem. Quote
Isabel Posted September 5, 2019 Posted September 5, 2019 Bardzo, bardzo to smutne...:( :( :( Maluszki [*] [*] Inne źródła podają, że okres wylęgania choroby to 3-10 dni, średnio 4-5 dni, ale wirus może przetrwać gdzieś w zakamarkach nawet ponad rok. Tak więc naprawdę mogły się zarazić gdziekolwiek :( Quote
Recommended Posts