malagos Posted June 11, 2018 Posted June 11, 2018 Dzień dobry - muszę się pochwalić kolejnym postępem naszej Lilusi :) Od jakiegoś czasu potrafi się ocierać o nogi, jak nakładam jedzonko do miseczek. Dziś rano też się tak ocierała i po raz pierwszy ją dotknęłam. Miałam rękę kilka cm od niej i delikatnie ją połachotałam po grzbiecie. Znieruchomiała, ale zamiast uciec, jak do tej pory, wyprężyła się i widac było, ze dotyk sprawił jej przyjemność. Za moment juz jej nie było, ale pierwszy maleńki kroczek zrobiony :) 5 Quote
terra Posted June 11, 2018 Posted June 11, 2018 Brawo malagos, małymi kroczkami i będzie dobrze :) Na kont DORA1020 przelałam 52 zł. z bazarku z wątróbką i kryształami. Jak dojdą, proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym. Quote
ala123 Posted June 11, 2018 Posted June 11, 2018 Zapraszam na wątek Pirata, psa z ogromnym guzem, wyciągniętego z zamojskiego schroniska: Quote
DORA1020 Posted June 13, 2018 Author Posted June 13, 2018 Dnia 11.06.2018 o 08:26, malagos napisał: Dzień dobry - muszę się pochwalić kolejnym postępem naszej Lilusi :) Od jakiegoś czasu potrafi się ocierać o nogi, jak nakładam jedzonko do miseczek. Dziś rano też się tak ocierała i po raz pierwszy ją dotknęłam. Miałam rękę kilka cm od niej i delikatnie ją połachotałam po grzbiecie. Znieruchomiała, ale zamiast uciec, jak do tej pory, wyprężyła się i widac było, ze dotyk sprawił jej przyjemność. Za moment juz jej nie było, ale pierwszy maleńki kroczek zrobiony :) Malagos:) moje serce powiększyło sie z radości,nikt nie dał by jej takiej szansy jak siedziała pod krzakami również udawało mi sie ja 'w przelocie" pogłaskać ale póżniej te przeżycia...niezrozumiałe dla kota:( spowodowały strach i nieufnośc a teraz Lilunia jest szczęśliwa:) i ufa Ci:) i niedługo bedzie Ci siedziała na kolankach bardzo Ci dziekuję:) 1 1 Quote
DORA1020 Posted June 13, 2018 Author Posted June 13, 2018 Dnia 11.06.2018 o 17:25, terra napisał: Brawo malagos, małymi kroczkami i będzie dobrze :) Na kont DORA1020 przelałam 52 zł. z bazarku z wątróbką i kryształami. Jak dojdą, proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym. Pieniążki z bazarku na moim koncie bardzo dziekuję:) zostana przeznaczone na spłate dlugu za kotki leczone w lecznicy w Izbicy. Dalej tam czeka Czarna Perełka:( na kogoś takiego jak malagos czy dostanie taka szanse jak Lilunia? mam coraz mniej nadziei Quote
terra Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 3 godziny temu, DORA1020 napisał: Pieniążki z bazarku na moim koncie bardzo dziekuję:) zostana przeznaczone na spłate dlugu za kotki leczone w lecznicy w Izbicy. Dalej tam czeka Czarna Perełka:( na kogoś takiego jak malagos czy dostanie taka szanse jak Lilunia? mam coraz mniej nadziei Bardzo proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym, link w podpisie. Dziękuję. Quote
bakusiowa Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 Czy trzeba wyróżnić olxa Czarnej Perełce? 1 Quote
Ingrid44 Posted June 14, 2018 Posted June 14, 2018 16 godzin temu, bakusiowa napisał: Czy trzeba wyróżnić olxa Czarnej Perełce? Właśnie wczoraj wyroznilam jej ogłoszenie na miesiąc. :) 2 Quote
DORA1020 Posted June 14, 2018 Author Posted June 14, 2018 3 godziny temu, Ingrid44 napisał: Właśnie wczoraj wyroznilam jej ogłoszenie na miesiąc. :) Bardzo dziekuje Ingrid:) Fundacja Viva ogłosiła ja na Zaginął Dom,ale cisza:( Kotka,ktora 5 lat chodziła sobie tu i tam,była wolna,teraz od kilku miesięcy siedzi w klatce:( wiem....powtarzam sie,ale to tak bardzo boli:( Quote
terra Posted June 14, 2018 Posted June 14, 2018 Biedna kicia, ja też ją ogłaszam: https://www.olx.pl/oferta/negra-mloda-koteczka-szuka-domu-CID103-IDucHTl.html Quote
malagos Posted June 14, 2018 Posted June 14, 2018 Śliczna ta Czarna Perełka...Biedusia kochana :( Moje koty dziś dostały torbę prezentów od mojej siostry. Piłeczki, myszki, kulki - zwłaszcza Lilusia je kocha. Widać też bardzo, jak ona chce wyjśc, jak patrzy w okno, jak siedzi pod drzwiami tarasowymi... Ale i na to przyjdzie czas, na razie boi się psów, nie tak, jak Szarusia, która lubi psy od zawsze. 2 Quote
Ingrid44 Posted June 14, 2018 Posted June 14, 2018 Wyroznilam ogłoszenia (chyba) wszystkim kotkom u Dory i terry. Jeśli kogoś pominęłam to proszę wołać. 1 1 Quote
DORA1020 Posted June 15, 2018 Author Posted June 15, 2018 9 godzin temu, malagos napisał: Śliczna ta Czarna Perełka...Biedusia kochana :( Moje koty dziś dostały torbę prezentów od mojej siostry. Piłeczki, myszki, kulki - zwłaszcza Lilusia je kocha. Widać też bardzo, jak ona chce wyjśc, jak patrzy w okno, jak siedzi pod drzwiami tarasowymi... Ale i na to przyjdzie czas, na razie boi się psów, nie tak, jak Szarusia, która lubi psy od zawsze. Lubie jak piszesz o Liluni:) to taka kochana koteczka,która miała troche szczęścia:) a właściwie dużo szczęścia:) Dziękuje Twojej siostrze:) chyba tez lubi zwierzaki:) Quote
DORA1020 Posted June 15, 2018 Author Posted June 15, 2018 7 godzin temu, Ingrid44 napisał: Wyroznilam ogłoszenia (chyba) wszystkim kotkom u Dory i terry. Jeśli kogoś pominęłam to proszę wołać. Bardzo dziekuję:) Nie pominęłaś:) Quote
Madie Posted June 15, 2018 Posted June 15, 2018 Moi Drodzy. Zrobię szybkie podsumowanie. Od tego poniedziałku przebywam w Indiach na delegacji o której dowiedziałam się 4 dni wcześniej...Będę poza domem do 25 czerwca. A co do wieści: Wróciłam 5tego czerwca po 2 tygodniach nieobecności. Kociaki przeżyły, zostały zaszczepione i dostały nową tabletkę na odrobaczenie. Mamusia została także zaszczepiona i 25 czerwca czeka nas sterylizacja. Kociaki sa już gotowe do adopcji, ale nikt o nie nie pyta :( Poproszę Brata żeby więcej zdjęć zrobił i wstawię na wątek. Wszystkie szkraby to dziewuszki. Niestety podczas mojej nieobecności bardzo pochorował się Rambo. Miał silną biegunkę i wymioty. Trzeba było podac antybiotyk. Brat stanał na wysokości zadania i kotuś po kilku wiytach i podawaniu leków w domu stanął na nogi. Na tę chwilę domu szukają u mnie: Rambuś, Gaja (miziasta matka maluchów) i 3 kolorowe dziewczynki. Bardzo proszę o: -pomoc w ogłaszaniu jak już tylko wstawię zdjęcia ( był jeden dom oglądać, ale 4 piętro bez opcji zabezpieczenia balkonu) -pomoc w zakupie karmy suchej (Purizon), puszek (kotki jedzą 1 dziennie dużą MAC's, oraz żwirku. Wszystko już nam się kończy. Za wizyty zapłaciłam 300zł na szczepienia (75 od kota) + 70 za odrobacznie x2. Przed nami jeszcze sterylka Gaji i 2 szczepienie kotków. Nie wyrobię po prostu. 1 Quote
DORA1020 Posted June 15, 2018 Author Posted June 15, 2018 Biedny Rambus,Nie wiem dlaczego nikt nie dzwoni,kicius ma ogłoszenia,ale w tej chwili żadnego odzewu Super Brat:) Wielkie dzięki za pomoc koteckovi:) jesli będa fotki na wątku zrobie rodzince ogloszenia,jedynie to mogę i bardzo prosze o karme dla rodzinki z góry serdecznie dziekuje:) Quote
sharka Posted June 15, 2018 Posted June 15, 2018 Madie karmy nie mogę zamówić, ale ode mnie poleci grosik do Ciebie na kociaki 1 Quote
Madie Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 DZiękuję Sharko :) Przyda się na pewno bo trochę jeszcze przed nami Quote
DORA1020 Posted June 16, 2018 Author Posted June 16, 2018 10 godzin temu, sharka napisał: Madie karmy nie mogę zamówić, ale ode mnie poleci grosik do Ciebie na kociaki Bardzo dziękuje:) Quote
terra Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 Jak będą foteczki wspomogę ogłoszeniami i w następnym bazarku ujmę kociaki Quote
terra Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 Dnia 14.06.2018 o 23:37, Ingrid44 napisał: Wyroznilam ogłoszenia (chyba) wszystkim kotkom u Dory i terry. Jeśli kogoś pominęłam to proszę wołać. Frezja się uchowała: https://www.olx.pl/oferta/frezja-delikatna-kochajaca-czlowieka-koteczka-teskni-za-domem-CID103-IDuAqlp.html dziękuję :) Quote
DORA1020 Posted June 17, 2018 Author Posted June 17, 2018 Bardzo prosze o karme dla kotków,smutne to jeśli koty czekają na jedzenie,a tego jedzenia brakuje. Jeśli ktoś może pomoc bedze wdzięczna,a kotki,które karmię jeszcze bardziej. Quote
Ingrid44 Posted June 17, 2018 Posted June 17, 2018 Dnia 16.06.2018 o 04:00, terra napisał: Frezja się uchowała: https://www.olx.pl/oferta/frezja-delikatna-kochajaca-czlowieka-koteczka-teskni-za-domem-CID103-IDuAqlp.html dziękuję :) Wyroznilam. :) Quote
DORA1020 Posted June 18, 2018 Author Posted June 18, 2018 13 godzin temu, Ingrid44 napisał: Wyroznilam. :) Dziekuje Ingrid,że zawsze czuwasz nad wyróżnianiem ogłoszeń:) dziekuję bakusiowej za wpłatę do Madie 100zł dla kotków,które są pod jej opieką:) i zakupienie karmy dla kotków,które karmię:) i pomoc dla Nikiego:) Quote
Recommended Posts