Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

I jest jeszcze prośba. Jeden z trzech kociaków którymi Dora zajmuje się w Szczebrzeszynie (dwa z nich są na tych zdjęciach które wkleiłam wcześniej) ma przetrąconą łapkę i utyka, potrzeba pilnie go zawieźć do lecznicy w Zamościu. Czy ktoś by mógł pomóc z transportem?

Posted

Baltimoore Nie jestem niesprawiedliwa ja, tylko Dora, bo nie robiła tego sama, tylko z pomocą na przykład Ludki o której nie wspomina a która robiła to samo, co ty teraz . Nie chodziło mi wcale o mnie.Teksty o mnie i moim Tz nie powinny nigdy paść, tak samo, że mam nie być zazdrosna. Nie pisałam do Ciebie poza tym, tylko do Dory. Proszę bardzo znikam z wątku z przykrością, że nie zostałam zrozumiana.

Posted
9 minut temu, wiolhelm170 napisał:

Baltimoore Nie jestem niesprawiedliwa ja, tylko Dora, bo nie robiła tego sama, tylko z pomocą na przykład Ludki o której nie wspomina a która robiła to samo, co ty teraz . Nie chodziło mi wcale o mnie.Teksty o mnie i moim Tz nie powinny nigdy paść, tak samo, że mam nie być zazdrosna. Nie pisałam do Ciebie poza tym, tylko do Dory. Proszę bardzo znikam z wątku z przykrością, że nie zostałam zrozumiana.

wiolhelm170, daj spokój :D

To jest wątek pomocowy i dotyczy tego co się dzieje tu i teraz, i dotyczy pomocy zwierzakom.

Nikt nie ujmuje tego co Ludka zrobiła dla Szczebrzeszyniaków, a teraz robi dla zwierzaków z kielecczyzny czy z Warszawy.

Ja też pomagam zwierzakom z różnych stron. W różnej formie. Czasem tym samym zwierzakom co ludka, a przynajmniej tej samej osobie.

Dora nie zdążyła jeszcze nawet tu zajrzeć. A Ty już "znikasz z wątku". To zupełnie niepotrzebne

Posted

Kilka osób pomaga DORZE pomagać i ona to zawsze docenia ,dziękuje. Pewnie chodziło jej o to ,że na miejscu , bezpośrednią robotę wykonywała dotychczas ona sama.

Posted
12 godzin temu, Baltimoore napisał:

Wizyta PA dla Tymka wypadła dobrze, szukamy transportu do Krakowa :)

Wspaniale! :)
Mam chyba pomysł... napiszę do jednej osoby... niedawno oferowała mi transport dla psiaczka... na trasie Tomaszów-Kraków, może będzie chętna pomóc?

Posted
20 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Wspaniale! :)
Mam chyba pomysł... napiszę do jednej osoby... niedawno oferowała mi transport dla psiaczka... na trasie Tomaszów-Kraków, może będzie chętna pomóc?

Dzięki Tyś(ka) :D :D :D

Ten namiar warto zapamiętać na przyszłość :)

Tymek ma już transport do Krakowa,  na niedzielę;  pani mi potwierdziła późnym wieczorem (a nawet nocą:), można powiedzić że wyprosiłam, choć oczywiście będzie do zapłaty 80zł; teraz trzeba dogadać z lecznicą. To już Dora

Jakbyś znała kogoś kto mógłby zawieźć kotka ze Szczebrzeszyna do Warszawy. Będzie miał dziś jutro wizytę PA w Legionowie, ale zapowiada się dobrze.

Są wyjazdy z blabla Zamość Warszawa, ale najgorszy jest ten pierwszy etap Szczebrzeszyn Zamość, nie ma kto go zawieżć :(

To brat tego z przetrąconą łapką :( Teżpotrzebny transport dl lecznicy w Zamościu/

• Upvote 1
Posted

Wiadomość potwierdzona i z ostatniej chwili :)

Fruzi ogłoszenia można już zdjąć, jutro zawożę ją do własnego domu, gdzie przebywa już jej braciszek - Chlorek. 

Stało się tak, że wysłałam Panu od Chlorka sms, z przeprosinami z uwagi na brak kontaktu z mojej strony i jako powód podałam chorobę Fruzi. 

Pan zadzwonił wczoraj bardzo strapiony i zaczął dopytywać o dziewczynkę, a jak się czuje, a dlaczego. Itd. W końcu stwierdził, że tak nie może być i że rodzeństwo musi być razem, i że on już dostał burę od Brata, że nie wziął obojga razem, bo młody kot powinien mieć innego młodego kota ze sobą. 

Kazałam się zastanowić 24h i Pan dokładnie 24 po, czyli przed chwilą oddzwonił. Umówiliśmy się na jutro. Wiem, że Fruźce będzie tam jak w niebie, odwiedzę przy okazji Chlorka. 

Ależ się cieszę :)

• Upvote 2
Posted
4 minuty temu, Madie napisał:

Wiadomość potwierdzona i z ostatniej chwili :)

Fruzi ogłoszenia można już zdjąć, jutro zawożę ją do własnego domu, gdzie przebywa już jej braciszek - Chlorek. 

Stało się tak, że wysłałam Panu od Chlorka sms, z przeprosinami z uwagi na brak kontaktu z mojej strony i jako powód podałam chorobę Fruzi. 

Pan zadzwonił wczoraj bardzo strapiony i zaczął dopytywać o dziewczynkę, a jak się czuje, a dlaczego. Itd. W końcu stwierdził, że tak nie może być i że rodzeństwo musi być razem, i że on już dostał burę od Brata, że nie wziął obojga razem, bo młody kot powinien mieć innego młodego kota ze sobą. 

Kazałam się zastanowić 24h i Pan dokładnie 24 po, czyli przed chwilą oddzwonił. Umówiliśmy się na jutro. Wiem, że Fruźce będzie tam jak w niebie, odwiedzę przy okazji Chlorka. 

Ależ się cieszę :)

Ja też aż skaczę z radość :D :D :D

Co za cudowny domek :))))

Wielkie dzięki Madie :))))

Posted
3 minuty temu, Madie napisał:

Biedaczek :( Żal kocinki. Dobrze, że drugi może mieć szansę na Dom

Jest jeszcze trzeci brat, bardziej whiskasowy. Dora postara się zrobić zdjęcia.

Była też siostra, ale zaginęła [*]

Posted

I chciałam Ci podziękować Madie za opiekę nad tymi wszystkimi tymczaskami (ośmioro od sierpnia) :))))

I za to, że

Cytat

na swój koszt

odwiozłaś Ryśka, Stasia/Chlorka a teraz Fruzię do ich domów stałych po drugiej stronie Warszawy :))))

Posted
53 minuty temu, Madie napisał:

(...)Fruzi ogłoszenia można już zdjąć,(...)

Ogłoszenia Fruzi można zamienić na ogłoszenia ok. 10-tygodniowej dziewczynki, którą Krystyna ulokowała w pozaforumowym DT w Zamościu.

Tyś(ka) i Dora, zaraz Wam wyślę zdjęcia.

Posted
21 godzin temu, Baltimoore napisał:

Ogłoszenia Fruzi można zamienić na ogłoszenia ok. 10-tygodniowej dziewczynki, którą Krystyna ulokowała w pozaforumowym DT w Zamościu.

Tyś(ka) i Dora, zaraz Wam wyślę zdjęcia.

Podmienię, ale na kogo namiary? :) Śliczna koteczka!