Baltimoore Posted November 12, 2017 Posted November 12, 2017 Rysio w nowym cudownym domu :D Już zaprzyjaźniony z rezydentką :D .picasa.ini Quote
Tyśka) Posted November 12, 2017 Posted November 12, 2017 Rysio to ogromny szczęściarz. Gdyby jego domek sklonować dla Fruzi... Quote
Tyśka) Posted November 12, 2017 Posted November 12, 2017 Podsunęłam Korka, Mundiego i Tymka Pani z Lublina, która szuka kocurka, maks 6msc do dokocenia (ma już jednego młodego kotka). Może akurat jej któryś z chłopaków wpadnie w oko... Quote
sharka Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 zakończyłam bazarek i mam 200 zł dla bezdomniaków szczebrzeszyńskich - wpłacić na Twoje konto Dora1020? będę potrzebowała potwierdzenia że pieniądze wpłynęły żeby rozliczyć bazarek (potwierdzenie tutaj i na wątku bazarkowym) Quote
DORA1020 Posted November 14, 2017 Author Posted November 14, 2017 10 godzin temu, sharka napisał: zakończyłam bazarek i mam 200 zł dla bezdomniaków szczebrzeszyńskich - wpłacić na Twoje konto Dora1020? będę potrzebowała potwierdzenia że pieniądze wpłynęły żeby rozliczyć bazarek (potwierdzenie tutaj i na wątku bazarkowym) Bardzo dziekuje:) Prosze wpłać na moje konto nie wiem jak podzielić,ale chyba cała kwote przeznacze na dlug w lecznicy w Izbicy,gdzie na dom czekaja juz bardzo długo 2 kocurki i koteczka. Rachunek bedzie duzy Quote
DORA1020 Posted November 14, 2017 Author Posted November 14, 2017 Bardzo dziekuje Tyska za ogloszenia:) Cos sie kroi,ale na razie nie bede pisac,zeby nie zapeszyć bardzo mnie martwi,ze nikt nie pyta o Fruzie:( Quote
Madie Posted November 14, 2017 Posted November 14, 2017 Fruzia całą noc się kręciła a nad ranem płakała bardzo głośno. Po prostu wchodziła do kuwety i płakała. Skonczylo się zasikanymi dwoma łóżkami. W tym jednym bez przykrycia bo akurat niosłam matę do wytarcia z moczu :( Nie czekałam więc na koniec kuracji uspokajaczem i rano o 7 zawiozłam Fruźkę do weta. Poprosiłam nie tylko o mocz ale także o krew i USG jak się tylko da. Sporty koszy ale uważam że wszystko trzeba sprawdzić. Trzymajcie kciuki. Odbieram ja po 18 po szkoleniu Quote
Tyśka) Posted November 16, 2017 Posted November 16, 2017 Madie, i jak z Fruzią? Dalej tak leje...? Dora, Baltimoore, co z kotkami? nikt się nie odzywa z ogłoszeń? Kotki mają wokół siebie Dobre Dusze, które wyróżniają ogłoszenia... i oprócz Mundiego, wszystkie kociaki szczebrzeszyńskie mają wykupione promowanie... i sporo, sporo wyświetleń i pobrań telefonu... (Mundi i bez promocji ma ich całą masę)... naprawdę nikt sensowny się nie odezwał? Quote
Baltimoore Posted November 16, 2017 Posted November 16, 2017 Dzieje się i przez to załatwiania jest dużo, nie ma kiedy pisać. Znalazly dom dwa tygryski z lecznicy w Izbicy :) W międzyczasie Madie chciała już je brać na tymczas, tyle tam siedziały. Trzeba było zorganizować wizytę PA (brak odzewu na Miau) i szukać transportu. Jadą jutro do stolicy :) Tymek z lecznicy w Zamościu jutro ma wizytę PA w Krakowie, też był problem na szybko kogoś znaleźć. Powinno być ok. Tygryski z lecznicy można w ogłoszeniach zamienić na bure tygryski (tez 2 bracia) które szukają domu- szczegóły może podać Dora. Zostaje Fruzia u Madie oraz 6 kotów w lecznicy w Zamościu (3 maluchy, ich matka, 1 kilkumiesieczny rudy i 1 ok. 7-miesięczny, nie znam barw) oraz 1 kotkaa nieśmiała - mama Fruzi i Stasia w lecznicy w Izbicy. Niestety następne koty czekają w kolejce po pomoc. 1 Quote
Tyśka) Posted November 16, 2017 Posted November 16, 2017 O jacie! :) Trzymam kciuki za Korka i Kaszmirka - zasłużyli na domek! ;) - oni mają oddzielnie ogłoszenia, oba wyróżnione, więc ogłoszenie Kaszmirka podmieniłam na Mundiego (miał, ale niepromowane), a Korka podmienię najwyżej na te kociaki: MUNDI: https://www.olx.pl/oferta/karmelowe-cudo-przesliczne-kocie-do-adopcji-CID103-IDolEes.html I te tygryski: https://www.olx.pl/oferta/sliczne-kociaki-do-pilnej-adopcji-CID103-IDq2RCH.html Za Tymka też kciukuję! Bardzo mocno :) Trisia, Fruzia, Mundi mają ogłoszenia - teraz, po podmienieniu ogłoszenia Mundka, wszystkie koty mają wyróżnione. 3 maluchy + matka z lecznicy +7msc chyba nie mają zdjęć, więc nie mam z czego zrobić ogłoszeń. Quote
Baltimoore Posted November 17, 2017 Posted November 17, 2017 Mam za sobą bezsenną noc z powodu perturbacji organizacyjnych, ale wyszliśmy jakoś z kłopotów, jadą :D korzystając po drodze z uprzejmości Nowych Dużych kotki Amber spoza forumowego DT, która zabiera się z nimi tym samym transportem Do tego DT już trafił kolejny kociak od Krystyny- zamieszczę zdjęcia jak tylko bedę mieć Dora ogłasza takie dwa tygryski: Quote
Baltimoore Posted November 17, 2017 Posted November 17, 2017 I potrzebna PILNIE wizyta PA w Legionowie dla burasi- ale nie wiem jakiej. Nie miałam czasu dopytać. Może ktoś by mógł z Warszawskich Dogomaniaków. Quote
DORA1020 Posted November 17, 2017 Author Posted November 17, 2017 Dziekuje Baltimoore:) Bez Twojej pomocy nie dałabym rady,kiedys wszystko robiłam sama teraz Ty mi pomagasz i obie jestesmy padniete ze zmęczenia ja rowniez miałam bezsenna noc,nie wiem jak długo mozna tak ciagnąc,bez reszty poświecajac sie pracy dla biednych zwierzaków Zdjecia tygysków na rękach to sesja foto tylko na chwile do domu,a tak kotki są na dworze,chociaz kobieta postawiła kuwete w poblizu kotki były 4 ,niestety jeden zaginął:( pod gminę ktoś wywalil pięknego ok.półrocznego kociaka tygryska,chyba ze zwichnętym biodrem,ale kotek nie cierpi,zrosniete chyba kotek napewno był w domu,bardzo przymilał sie do ludzi,nikt nie pomgł:( Prosiłam... panie? z gminy,zeby przetrzymały na chwile,musialam isc po kontener,jak przyszlam kotek byl wywalony na ulice,szukałam i nie znalazłam...moze dzisiaj na cito szukam dt...Ds dla rudaska,nie moze biedak siedziec dluzej w lecznicy wogóle nie rozumiem dlaczego Fruzia i Mundi nie moga znależc domu w lecznicy sa rowniez mama kotka ,3 jej maluchy i kocurek wysle Tysce opis ,ktory wyslala mi wetka,ale nie napisala w nim,ze kotki mialy kk,byly zarobaczoe,zapchlone i co na zdjeciach widac,jak drą sie wnieboglosy,tak bardzo chca jesc...ciągle jesc kotki musza znalezc dt,mama i kocurek zostana w lecznicy,i bedziemy szukaly domu,facetowi trzeba bedzie zakazac sprowadzania kotow,w jaki sposob nie wiem ale juz mam dosyc ratowania kotow,ktore sprowadza do zlapania sa rowniez 3 maluch i kotka---dzikuski na razie nie mam na to czasu dzieki bakusiowej,ktora kupila zaslone do budy,w ktorej siedza kotki i polary,maja ciepło i sucho,bakusiowa,wielkie dzieki łapanie póżniej..... Dziekuje wszystkim za pomoc:) za wsparcie nawet duchowe w tej ciężkiej i stresujacej pracy. Przepraszam,ze teraz czesto mnie tutaj nie ma,ale tak jak napisala Baltimoore,pracy jest tak duzo,ze nawet nie ma czasiu na pisanie. Quote
malagos Posted November 17, 2017 Posted November 17, 2017 Dora, Baltimoore, jestem pełna podziwu ...szacun wielki, Dziewczyny! Quote
Tyśka) Posted November 17, 2017 Posted November 17, 2017 4 godziny temu, DORA1020 napisał: w lecznicy sa rowniez mama kotka ,3 jej maluchy i kocurek wysle Tysce opis ,ktory wyslala mi wetka,ale nie napisala w nim,ze kotki mialy kk,byly zarobaczoe,zapchlone i co na zdjeciach widac,jak drą sie wnieboglosy,tak bardzo chca jesc...ciągle jesc . Podsyłam opis: Quote
Tyśka) Posted November 17, 2017 Posted November 17, 2017 I jeszcze jeden nowy "nabytek" w lecznicy. NO NAME. Nie wiem czemu o Mundi nikt nie pyta... ma znowu wyróżnione ogłoszenie, więc może coś rusyz w jego sprawie... Te kociaki bure, których zdjęcia wstawiła Baltimoore też mają moje ogłoszenie wyróżnione. Quote
Madie Posted November 17, 2017 Posted November 17, 2017 Wszystkie to słodziaki! <3 A bure dzieciaki wyglądają świetnie! Btw, tak Fruzia nadal sika. Ale proszę o mocne kciuki bo mimo tego sikania szykuje jej się DOMEK. Jak wszystko pójdzie dobrze, to jutro napiszę ;) 2 Quote
wiolhelm170 Posted November 17, 2017 Posted November 17, 2017 Dora,ja cie bardzo lubię i cenię,ale przestań pisać, że byłaś sama, bo to nie w porządku do ludzi,którzy Ci pomagali. Była zawsze Krystyna.Mnostwo pomogła ludka, która robiła ogłoszenia, przyjeżdżala na swój koszt do Lublina i zabierala koty do Ds w Wawie. Proszę nie zapominaj o tych ludziach. To Cie nawet powinno podnosić na duchu. Zawsze są jednak ludzie, którzy ci pomagają. Może nie w Szczebrzeszynie, ale są. Quote
Baltimoore Posted November 17, 2017 Posted November 17, 2017 Korek i Kaszmirek nareszcie w swoim domu :D Quote
Baltimoore Posted November 17, 2017 Posted November 17, 2017 15 minut temu, wiolhelm170 napisał: Dora,ja cie bardzo lubię i cenię,ale przestań pisać, że byłaś sama, bo to nie w porządku do ludzi,którzy Ci pomagali. Była zawsze Krystyna.Mnostwo pomogła ludka, która robiła ogłoszenia, przyjeżdżala na swój koszt do Lublina i zabierala koty do Ds w Wawie. Proszę nie zapominaj o tych ludziach. To Cie nawet powinno podnosić na duchu. Zawsze są jednak ludzie, którzy ci pomagają. Może nie w Szczebrzeszynie, ale są. Wiolhelm170, jesteś niesprawiedliwa, przecież dora1020 nie napisała, że była sama, tylko Cytat kiedys wszystko robiłam sama i to w odniesieniu do mojego postu, bo Dora nigdy nie pisze szczegółów ile czasu, telefonów i stresu zajmuje zorganizowanie wizyt PA a potem transportu kotów. Dawniej robiła to sama. A teraz pomagam jej w transportach. I tyle. Jest to bardzo czasochłonne i stresochłonne. Chciała mi podziękować na forum, choć ja podziękowań nie potrzebuję. Dora zawsze docenia i dziękuje tym, którzy pomagają jej w pomaganiu zwierzakom w potrzebie. Tobie i Twojemu TZ, który nie raz podwoził zwierzaki też, ja o was od Dory słyszałam bardzo dużo dobrego. Prooooszę Cię, nie bądź zazdrosna :) Wszyscy pomagamy zwierzakom pomagając sobie nawzajem :) Więc pomagajmy dalej :) Quote
Baltimoore Posted November 17, 2017 Posted November 17, 2017 I chciałam podziękować Madie, która była gotowa dzisiaj zwalniać się z pracy i odrabiać w innym terminie, żeby pojechać na drugi koniec Warszawy, żeby na 2 godziny zająć się tygryskami :D Quote
Recommended Posts