Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Misio czeka na miejsce w hoteliku u Murki.

Jesli ktos chce pomoc finansowo psiakowi bede wdzieczna.Misio nie ma zadnych deklaracji.

To juz kolejny psiak,ktory bedzie w hoteliku,ale inaczej nie moge mu pomoc.

Wczoraj zostal pogryziony prze psy:(

Posted

Misio,a teraz Snikers czeka na pomoc.

Tak jak wczesniej pisalam zostal pogryziony,kuleje,kica na trzech lapkach.I ciagle lize ta lapke.

Poszlam do gminy prosic o pomoc dla psiaka,,Snikers poszedl ze mna.

Jesli psiak trafi do Murki,gmina pokryje koszty szczepienia,odpchlenia,odrobaczenia,kastracji i leczenia lapki Snikersa.

Tylko obawiam sie o jego bezpieczenstwo do czasu wyjazdu do Murki.Troche prawdopodonie to potrwa.

Posted
O 11.03.2016o09:18, mdk8 napisał:

stałej na dzień dzisiejszy nie mogę obiecać ale jednorazowo i dalej w miarę możliwości pomogę. Orientacyjnie kiedy pojedzie do Murki ?

Bardzo dziekuje mdk:)

Snikers czeka na miejsce w hoteliku.Niestety jeszcze przed nim jest w kolejce sunia z zamojskiego schronu,a pozniej dopiero Snikers,i bardzo mnie to martwi,bo psiak jest na ulicy,moze nie doczekac pomocy.Moze czekac 2 ...3 tygodnie,a to za dlugo.

Pytam wszedzie,gdzie sie da czy ktos nie wzial by go na ten czas,niestety /tak jak zreszta myslalam/ nikogo takiego do tej pory nie znalazlam.

Snikers czasmi przychodzi pod dom kobiety,ktora go dokarmia /kobieta jest na zdjeciyu z psiakiem/ ale ona ma agresywnego psa.I nie moze go wyprowadzac z domu,bo pod drzwiami czeka Snikers.Doszlo juz do bojki.Kobieta wydzwania do mnie kilka razy dziennie,zeby go zabrac.

Tylko,ze ja w tej chwili nie mam gdzie go zabrac,i boje sie,ze to za dlugie oczekiwanie na hotelik,a psiakowi moze grozic jakies niebezpieczenstwo na ulicy:(

Posted

Tyska,dziekuje za oglaszanie zwierzakow......:)

Trzy male kocurki znalazly domy w Krakowie

znalazla w Krakowie rowniez dom sunia malutka Misia

szukam dla calej czworki transportu do Krakowa

przyszle domy dla zwierzaczkow doloza do transportu

Posted
5 godzin temu, DORA1020 napisał:

Tyska,dziekuje za oglaszanie zwierzakow......:)

Trzy male kocurki znalazly domy w Krakowie

znalazla w Krakowie rowniez dom sunia malutka Misia

szukam dla calej czworki transportu do Krakowa

przyszle domy dla zwierzaczkow doloza do transportu

To bardzo dobre wieści. Żeby tylko jeszcze znaleźć szybko DT dla Snikersa to było by super. 

Posted
16 godzin temu, sharka napisał:

wyróżniłam ogłoszenie Brysiowi   http://olx.pl/oferta/brys-piekny-mlodziutki-czekoladowy-piesek-szuka-kochajacego-opiekun-CID103-ID8TtPf.html#6c114d9550

myślę że warto wymienić zdjęcia w ogłoszeniu - na str 45 i 46 są fajne (na brysiowym wątku) :)

Dziekuje sharka za wyroznienie ogloszenia:)

ten link jest do ogloszenia zrobionego przez elik

dodalam zdjecia do jednego z trzech ogloszen,ktore zrobilam Brysiowi.

Posted
15 godzin temu, Ingrid44 napisał:

To bardzo dobre wieści. Żeby tylko jeszcze znaleźć szybko DT dla Snikersa to było by super. 

Niestety szybciej mozna znalezc dt w innym miescie niz Szczebrzeszyn......

Posted

Moze mi ktos pomoc w szukaniu transportu do Krakowa?

Maja szanse na dom cztery zwierzki,jednak od 10 dni nie moge znalezc transportu,obawiam sie,ze ludzie w koncu straca cierpliwosc.

Szukam rowniez transportu dla kotki do warszawy.

Posted
12 godzin temu, DORA1020 napisał:

Moze mi ktos pomoc w szukaniu transportu do Krakowa?

Maja szanse na dom cztery zwierzki,jednak od 10 dni nie moge znalezc transportu,obawiam sie,ze ludzie w koncu straca cierpliwosc.

Szukam rowniez transportu dla kotki do warszawy.

Znów się Paniom narażę, ale czy te domy sprawdzone, czy znowu jazda kilkaset kilometrów w ciemno. Jak ostatnio inne Panie z okolicy zrobiły. I potem w panice upychały zwierzęta.

Zrobione są wizyty przed adopcyjne?

• Downvote 2
Posted

Mar.gajko - muszę Cię zawieść. Dora robi wizyty przed/a i nie wysyła zwierzaków byle gdzie. I te zwierzaki w końcu są szczęśliwe dzięki Dorze i ludziom, którzy jej ufają, wspierając Ją w tym, co robi.

Darowałabym sobie też uwagi w sprawie poczynań Dziewczyn. To był zwierzak pod Twoją opieką? Za Twoje pieniądze pojechał? Jak nie, to naprawdę daruj sobie wszelkie złośliwe komentarze. Zapomniałam, jak prozwierzęcy światek pomocowy potrafi być złośliwym, nieprzyjemnym bagienkiem...

Wstawiam zdjęcia psów, o których opowie Dora.
Psy pilnie szukają DT:

W typie SON, Rubin
Rubin%25281%2529.jpg

Niewielki Simun

Simu.jpg

Sonia
Sonia%25281%2529.jpg

Z kolei Snikers bez deklaracji pojechał do hoteliku. Dłużej czekać na ulicy nie mógł :( Dlatego prosimy o obecność na wątku osób, którym leży na sercu dobro zwierząt.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted
Godzinę temu, Tyś napisał:

Mar.gajko - muszę Cię zawieść. Dora robi wizyty przed/a i nie wysyła zwierzaków byle gdzie. I te zwierzaki w końcu są szczęśliwe dzięki Dorze i ludziom, którzy jej ufają, wspierając Ją w tym, co robi.

Darowałabym sobie też uwagi w sprawie poczynań Dziewczyn. To był zwierzak pod Twoją opieką? Za Twoje pieniądze pojechał? Jak nie, to naprawdę daruj sobie wszelkie złośliwe komentarze. Zapomniałam, jak prozwierzęcy światek pomocowy potrafi być złośliwym, nieprzyjemnym bagienkiem...

Wstawiam zdjęcia psów, o których opowie Dora.
Psy pilnie szukają DT:

W typie SON, Rubin
Rubin%25281%2529.jpg

Niewielki Simun

Simu.jpg

Sonia
Sonia%25281%2529.jpg

Z kolei Snikers bez deklaracji pojechał do hoteliku. Dłużej czekać na ulicy nie mógł :( Dlatego prosimy o obecność na wątku osób, którym leży na sercu dobro zwierząt.

Masz mentalność licealistki i takie zachowanie.

Uważasz, że pieniądze to wszystko :) nie wazne za czyje pieniądze. Ważne, aby miał dobre życie i był bezpieczny.

A przy takich "adopcjach" i wożeniu psów 400 czy 500 km, bo "Pani miała miły głos przez telefon" to kpina, a nie pomoc zwierzętom.

EOT.

Posted
3 godziny temu, Tyś napisał:
O 17.03.2016o21:16, mar.gajko napisał:

Znów się Paniom narażę, ale czy te domy sprawdzone, czy znowu jazda kilkaset kilometrów w ciemno. Jak ostatnio inne Panie z okolicy zrobiły. I potem w panice upychały zwierzęta.

Zrobione są wizyty przed adopcyjne?

2 godziny temu, mar.gajko napisał:

Masz mentalność licealistki i takie zachowanie.

Uważasz, że pieniądze to wszystko :) nie wazne za czyje pieniądze. Ważne, aby miał dobre życie i był bezpieczny.

A przy takich "adopcjach" i wożeniu psów 400 czy 500 km, bo "Pani miała miły głos przez telefon" to kpina, a nie pomoc zwierzętom.

EOT.

Przypominam, że pod krytyką należy podpisać się imieniem i nazwiskiem, zgodnie z regulaminem forum.

A obrażać nie wolno ani pod nickiem, ani nazwiskiem. To też z regulaminu forum.

• Upvote 1
Posted

Bardzo dziekuje Tyska za wstawienie zdjec psiakow:)

To sa psiaki,ktore wyrokiem sadu trzeba zabrac od czlowieka,ktory zostal ukarany za znecanie sie nad zwierzetami.I ma zakaz trzymania zwierzat na 5 lat.

Zabrac ,ale dokad?

Zostal zabrany tylko jeden,staruszek,bardzo chory.

Szukamy domow dla tych pieskow.

Dla suni i dla 2 psiakow.

Posted

Bardzo dziekuje Basi z Tomaszowa za wplate dla bezdomniakow 50zl :)

Pieniazki zostana przeznaczone na dokarmianie pozostaslych bezdomnych w Sz-nie,ktorym moge juz w tej chwli tylko w taki sposob pomoc.Dokarmiajac je.