docha Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 wydaje się, że to typ oreleński. Jest śliczny. ...a na fb też cisza?- widzę, że cisza. Może go odłowili do schronu? ma dolną szczękę wysuniętą jak Zuzolina. Quote
Anula Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 wydaje się, że to typ oreleński. Jest śliczny. ...a na fb też cisza?- widzę, że cisza. Może go odłowili do schronu? ma dolną szczękę wysuniętą jak Zuzolina. Tak,jest śliczny,zaraz go skojarzyłam wraz z Bogusik, z Orlenem a szczęka,no cóż tylko przysparza mu uroku.Tak naprawdę to nie wiadomo,czy to piesek czy suczka.Mają mu postawić budę ale zapewne wyląduje w schronie a tam warunki dla psiaków są kiepskie. Quote
docha Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 Tak,jest śliczny,zaraz go skojarzyłam wraz z Bogusik, z Orlenem a szczęka,no cóż tylko przysparza mu uroku.Tak naprawdę to nie wiadomo,czy to piesek czy suczka.Mają mu postawić budę ale zapewne wyląduje w schronie a tam warunki dla psiaków są kiepskie. teraz nic nie można zrobić, póki nie będzie o nim wiadomości. Nikt z tamtych rejonów się nie odzywa, a kiedyś dogo huczało kielecczyzną. PS. myślę, że może wsiadł by do samochodu, jeśli zostal w ten sposób wyrzucony. Quote
elaja Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 Brylant , prześliczny roczny pies średniej wielkości . Waży około 20 kg , łagodny , lubi dzieci . Pilnie szuka domu . https://www.facebook.com/profile.php?id=100004145741631&sk=photos&collection_token=100004145741631%3A2305272732%3A69&set=a.409225132559008.1073741827.100004145741631&type=1&pnref=story Quote
docha Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 prawdziwy Brylant! matko, on jest na łańcuchu!!! coś więcej o nim napisz. na fb nic nie widzę. Quote
elaja Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 prawdziwy Brylant! matko, on jest na łańcuchu!!! coś więcej o nim napisz. na fb nic nie widzę. Podobno wyrzucony z samochodu , ma tymczasowe schronienie ale ..... Przebywa w okolicach Gniezna , kontakt Toz Oddział Kłecko https://www.facebook.com/profile.php?id=100004145741631&fref=ufi&pnref=story Jużak to nie jest na pewno , bardziej może coś w typie PONa , wesoły i bardzo lgnie do ludzi . Waży około 20 kg . Quote
docha Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 przez moment pomyślałam, że on jest z interwencji, z tego łańcucha wyciągnięty, ale jeżeli wyrzucony z samochodu to mam nadzieję, że to tymczasowe schronienie to nie jest to na zdjęciu. Nie mam konta na fb, więc nie wejdę na stronę TOZu. Jedyne co zrobię to zapytam znajomej czy nie chciałaby mieć kudłatego psiaka (niedawno zmarł jej psi przyjaciel) i tylko tyle na ten czas. Quote
elaja Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 Docha , ten tymczas to niestety na tym łańcuchu :shake: Poproszę Toz o kontakt telefoniczny w sprawie adopcji i trzymam kciuki aby znajomej psiak przypadł do gustu . Quote
docha Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 a TOZu nie obowiązują przepisy ustawy o ochronie zwierząt? ten łańcuch nie jest dłuższy jak metr. ręce opadają. dzisiaj wieczorem zapytam i pokażę go. Quote
elaja Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 Z tego co się zorientowałam to zajęła się nim w ten sposób przypadkowa osoba . TOZ tylko szuka psu domu aby jak najszybciej uwolnić go z tego łańcucha . Pies ma co jeść i gdzie spać .... ale to w zasadzie wszystko na co może liczyć . Quote
docha Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 przez moment pomyślałam, że on jest z interwencji, z tego łańcucha wyciągnięty, ale jeżeli wyrzucony z samochodu to mam nadzieję, że to tymczasowe schronienie to nie jest to na zdjęciu. Nie mam konta na fb, więc nie wejdę na stronę TOZu. Jedyne co zrobię to zapytam znajomej czy nie chciałaby mieć kudłatego psiaka (niedawno zmarł jej psi przyjaciel) i tylko tyle na ten czas. byłam, pytałam. jeszcze za wcześnie, za dużo emocji pozostało. poza tym optują za labkiem w przyszłości. osoba, z którą rozmawiałam, to była aktywna dogomaniaczka. Może trafi Anula w kogoś. Quote
elaja Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 byłam, pytałam. jeszcze za wcześnie, za dużo emocji pozostało. poza tym optują za labkiem w przyszłości. osoba, z którą rozmawiałam, to była aktywna dogomaniaczka. Może trafi Anula w kogoś. Oczywiście rozumiem . Kudłaczowi z łańcucha zrobię parę ogłoszeń , może gdzieś zaiskrzy :smile: Quote
Anula Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Dolarka ma około 1,5 roku - 2 lata. Jest raczej spokojnym psem - jest wesoła i lubi się bawić, ale bez szaleństw. Dobrze dogaduje się z innymi psami. Pilnie poszukiwany domek.Przebywa w Przytulisku k/Kalisza a tam wiadomo nikt nie zadba o jej przepiękną sierść. Kontakt: 513 816 835 Quote
Gruba Berta Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 w Orzechowicach w schronisku znajduje sie taki kudłatek Nobel: http://www.schroniskoorzechowce.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&sobi2Id=1792&Itemid=7 Quote
phase Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Gdansk Promyk PIES MILUŚ OK. 3 LATA 616093900089910 (687/14) WIELKOŚĆ: MAŁY SZCZEPIENIA: TAK KASTRACJA: TAK BOKS: WETERYNARIA „Witam! Do schroniska trafiłem 24-10-2014 roku. Błąkałem się po ul. Kartuskiej. Tu musiano mi amputować tylną prawą łapkę. Stąd też długi okres rekonwalescencji, ale w końcu pojawiłem się na planie zdjęciowym. Pomimo kalectwa już całkiem nieźle sobie radzę. Jestem przyjazny do człowieka, ale akceptacja innych psów przychodzi mi z trudem. Mam już dość tego siedzenia w zamkniętym weterynaryjnym kojcu. Czy znajdzie się ktoś chętny, żeby dać mi nowy dom? Pozdrawiam Miluś. Adopcja po konsultacji ze schroniskowym lek. wet. Quote
phase Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 schronisko Olsztyn Imię: Big BenNumer rejestru: 213/2015Wiek: 5 latW schronisku od: 01.2015Wielkość: bardzo duży Ma zaledwie ok. 5 lat, uwielbia spacery i bieganie za patyczkiem. Posiada cudowną sierść, wąsiska i broda dodają uroku cudnej czarnej paszczce :)Big Ben jest fantastycznym, dość dużym, oryginalnym i bardzo szykownym kawalerem, który czeka w schronisku na nowy dom. To dobry pies – przygarnij go :) Tel. 693 63 32 11 Quote
Anula Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Taki malutki kudłaczek Bleki oczekuje pomocy. http://www.dogomania.com/forum/topic/146232-kud%C5%82atymalutki-piesek-bleki-potrzebuje-pomocypotrzebne-deklaracje-na-citona-hotelik/ Quote
Gruba Berta Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 następne pseudo :( :( :( oczywiście najpopularniejsze rasy :( http://www.piszanin.pl/og,5,26.html oddam za koszty utrzymania shih-tzu miniaturki Data dodania: 2015-05-03 | oddam za koszty utrzymania shih-tzu miniaturki pieski trikolorowe cena 580zł sztukakontakt: michał telefon: 789206506 Pieski Data dodania: 2015-04-28 | Oddam dwie Sunie Yorka za koszt utrzymania.Pieski będą do odebrania za tydzień.kontakt: xxx telefon: 515150050 Shih-Tzu Data dodania: 2015-04-24 | Witam oddam za koszty utrzymania suczkie Shih-Tzu cen.580złkontakt: x [email protected] telefon: 793114161 Maltanczyka miniaturka Data dodania: 2015-04-22Oddam za koszty utrzymania maltanczyka miniaturke. Jest to piesek. Posiada komplet szczepień i chip. Wszelkich info udzielenia telefonicznie.kontakt: bumbik telefon: 513432284 Różne » Oddam oddam za koszty utrzymania szczenięta shih-tzu Data dodania: 2015-04-24 | oddam za koszty utrzymania szczenięta shih-tzu 6tygodniowe trikolorowe za koszty utrzymaniakontakt: michał telefon: 513352328 Quote
Gruba Berta Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 czy to nigdy nie skończy się :( :( :( tam gdzie mieszkam jest mnóstwo maltańczyków, shih tzu nie wspominając o yorkach. czy ludzie który kupują nie mają internetu i nie wiedzą co to pseudo :( :( :( moja znajoma niedawno kupiła sobie jamniczkę szorstkowłosą - pół roku temu odeszła jej jamniczka i AKURAT osoba która jej sprzedała poprzedniego pieska miala po 16 latach jamniczki do sprzedania ... :( :( :( cóż za zbieg okoliczności ... Quote
Tyśka) Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 Snikers to bezdomniak spod sklepu. Jest niebanalny, nieagresywny, niechciany. Bardzo ufny, podąża za człowiekiem, byleby ktoś się nim zainteresował. Wygląda na psa domowego, bardzo ugodowy i wpatrzony w człowieka. Niestety, pogryzły go psy, kuleje na jedną łapkę. Jego wątek: Quote
kinga_kinga7 Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 Niestety nie ma swojego wątku. VASCO to ok. 6 letni wspaniały i bardzo przyjacielski kudłacz, kocha ludzi, ale z innymi zwierzakami już jest inaczej, w schronisku nie toleruje ich ! Schronisko "AZYL" Biała Podlaska Quote
andegawenka Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 Mimo zaniedbanego futerka jest piękny. Quote
Anula Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 12 minut temu, andegawenka napisał: Mimo zaniedbanego futerka jest piękny. Tak jest piękny,gdyby o jego szatę zadbać to cudo.Wstawiłłam go na wątku sznaucerów w potrzebie,poprosiłam o pomoc malawaszka aby wstawiła go na FB. 1 Quote
andegawenka Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 1 minutę temu, Anula napisał: Tak jest piękny,gdyby o jego szatę zadbać to cudo.Wstawiłłam go na wątku sznaucerów w potrzebie,poprosiłam o pomoc malawaszka aby wstawiła go na FB. To dobrze bo typowy sznaucer. W życiu spotkałam tylko raz dużego i to było bardzo dawno temu. Quote
kinga_kinga7 Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 32 minuty temu, andegawenka napisał: Mimo zaniedbanego futerka jest piękny. 18 minut temu, Anula napisał: Tak jest piękny,gdyby o jego szatę zadbać to cudo.Wstawiłłam go na wątku sznaucerów w potrzebie,poprosiłam o pomoc malawaszka aby wstawiła go na FB. Dziękuje za pomoc dziewczyny ! Futerko zaniedbane, ale mamy w schronisku takich futer ponad 300 więc troszkę cężko z tymi pielęgnacjami, a Vasco bardzo lubi się też pluskać w wodzie jak wychdzi na spacerek :) 1 Quote
Recommended Posts