Nutusia Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 Bardzo się cieszę z Daszkowego domu, bo uwierzyć było trudno, że taka śliczna psina tak długo bezdomna była... Dzieweczki, czy w swoich rozlicznych rozjazdach nie planujecie przypadkiem podróży do Wwy w tym tygodniu? Bardzo pilnie potrzebujemy transportu dla mikroskopijnej suni (może podróżować w kocim transporterku). Quote
Murka Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 Rozliczenie suczek za czerwiec: JAGODA: Koszty: -240 zł hotelowanie (01-24.06 adopcja) Razem: -240 zł Pozostałość po hotelowaniu wynosi -240 zł. KARI I SZCZENIAKI: Wpłaty: +20 zł DS beżowego szczeniaka +50 zł DS czarnego szczeniaka Razem: +70 zł Koszty: -339 zł hotelowanie (01-05.06 15zł/doba - adopcja szczeniaka, 06-12.06 12zł/doba - adopcja drugiego szczeniaka, 13-30.06 10zł/doba) -67 zł transport czarnego szczeniaka do DS -10 zł przejazdy na sterylizację do lecznicy Razem: -416 zł +70 zł - 416 zł = -346 zł Stan konta na 30 czerwiec wynosi -346 zł. ZOJA Koszty: -300 zł hotelowanie Stan konta na 30 czerwiec wynosi -300 zł ŁATKA Koszty: -180 zł hotelowanie (10-27.06 adopcja) -50 zł transport z Zawady -10 zł przejazdy na sterylizację do lecznicy -6 zł Fiprex -7,50 zł odrobaczenie II Razem: -253,50 zł Pozostałość po hotelowaniu wynosi -253,50 zł RAZEM WSZYSTKIE PIESKI (-240 zł - 346 zł - 300 zł - 253,50 zł) -1139,50 zł Quote
ludka Posted July 2, 2015 Posted July 2, 2015 Koleżanki z Zamościa, zajrzyjcie na wątek Krystyny. Ala wrzucila tam foty kociakow w klatce w lecznicy. Bardzo przygnebiajace. Maluchy w klatce z pusta miską i brudną kuwetą. Nikt nie moze jakos pomoc? Chocby zrobić tam prowizoryczne poslanko w kartonie, powiesić na górnej sciance jakas zabawkę, dac kociakom cokolwiek do zabawy... To nie jest kotka i kociaki Krystyny, tylko bezdomne zwierzeta. Do Krystyny trafila znow malutka szylkretka i chory czarny kocurek. Sliczna trikolorka od Ali juz pojechala do DS? Nikt nie moze wziac szylkretki od Krystyny? Nie wiem, na co chory jest drugi kociak, ale i bez niego u Krystyny nie jest bezpiecznie. Bedę szukać domów tym wszystkim maluchom, ale najpierw musza mieć szanse. Edycja: Jakby tego było mało - jakaś sąsiadka spod lasu znalazła kociaka i chciała wlepic Krystynie. Krystyna poprosiła, zeby został u tej pani na szukanie domu. Robię ogłoszenia mimo kiepskich zdjęć, ale mam też prośbę o Waszą pomoc w szukaniu domów. Ogłoszenie do pokazywania zainteresowanym, z kontaktem na Krystynę http://olx.pl/oferta/szylkretka-i-inne-2-miesieczne-kociaki-blagaja-o-domy-CID103-IDaKWrZ.html Edycja 2 Dostałam z lecznicy ładne zdjęcia kociaków i kotki, gdyby był ktoś zainteresowany :) Nowe ogłoszenie kociaków z lecznicy http://olx.pl/oferta/maluszki-w-lecznicy-marza-o-domach-CID103-IDaK1mr.html Edycja 3 Dostałam z lecznicy wiadomosc, ze jedną kicię wczoraj oddali do świetnego domu, namawiają dom na drugą. Poprosiłam, zeby tej drugiej wrzucic do klatki cos do zabawy i karton. Na szczescie cos sie ruszylo z malymi. Jest jeszcze kotka, ale adopcja dorosłego kota z reguly trwa dluzej. Pewnie po sterylce trafi do Krystyny, a ja bede szukać jej domu. To jej ogłoszenie, gdyby ktoś był zainteresowany http://alegratka.pl/ogloszenie/najlagodniejsza-najmilsza-26579658.html Quote
ala123 Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Mam dobrą informację: druga koteczka pojechała również do domu. Płakała w nocy bez siostry, weci zadzwonili i Państwo przyjechali dzisiaj po nią :) Chciałabym yjaśnić przy okazji,że klatki w szpitalu nie są brudne,ani miski brudne. Ja po prostu uprosiłam lekarzy,aby wpuścili mnie z samego rana, bo chciałam zrobić zdjęcia,bo później nie miałam czasu; fotki zostały zrobione więc jeszcze przed śniadaniem i sprzątaniem klatek, Weterynarze są empatycznymi ludźmi, biorą koty na ręce, bawią się z nimi w miarę wolnego czasu. Oczywiście wiadomo,że to żaden luksus dla kota siedzieć w klatce przez 3 miesiące. A mama kotków tak długo właśnie tam siedzi,kocięta poszły do domów,ona ma mniej szczęścia... Bardzo jest smutna i apatyczna, ale ja niestety nie mogę jej zabrać do siebie,bo od wczoraj mam kolejne kocię w dt.No i za kilka dni będę musiała chyba zabrać ze szpitala tego biedaka kocura,którego udało mi się złapać tydzień temu na Nowym Mieście w Zamościu; jest leczony i czuje się coraz lepiej i zaczyna przypominać kota. Quote
Murka Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Pan, który adoptował Vanessę (sunię, która była u nas w hoteliku) przekazał 100 zł dla psiaków. Jako, że Pan zadzwonił z ogłoszenia Kari i to kudlataja przekierowała go do nas przekazuję te 100 zł na zmniejszenie długu po suczkach :) Także proszę uwzględnić tę kwotę :) Quote
ludka Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Alu, dzięki za wiadomośc. Wlaśnie wetka tez mi napisala o drugiej kici. Zdjecia kociaków w klatkach byly dosc ponure, ale z innych zdjec widac, ze kociaki ładne, oswojone :) Z wetką Basią jest dobry konktakt. Oglaszam kocią mamę, bedziemy z Krystyną szukać tez DT, ale łatwo nie będzie. Quote
ala123 Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Zapraszam na bazarek dla naszych podopiecznych ( kudlataja i moich): http://www.dogomania.com/forum/topic/147626-bazarek-z-damskimi-ciuchamisanda%C5%82kitorebkazdrowotne-fakirkido-190715-godz20/ Quote
ala123 Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Pan, który adoptował Vanessę (sunię, która była u nas w hoteliku) przekazał 100 zł dla psiaków. Jako, że Pan zadzwonił z ogłoszenia Kari i to kudlataja przekierowała go do nas przekazuję te 100 zł na zmniejszenie długu po suczkach :) Także proszę uwzględnić tę kwotę :) Kasia,oczom nie wierzę ! Dzięki wielkie kochana za wsparcie naszych psiaków :) A propos Pana od Vanessy - nie odzywają się w sprawie adopcji Kongresa ? Quote
Murka Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 To nie ja wsparłam, tylko pan co wziął Vanessę (bardzo ją sobie chwali!) :) Był u nas ten pan w piątek z córką (odwiózł klatkę kennelową, którą pożyczyliśmy mu do transportu suni), Kongres bardzo się córce spodobał, ale problemem jest mama... oboje stwierdzili, że nie zgodzi się na drugiego psa. Ale i tak super, bo Vanessa ma wspaniały dom, a tak się bałam kto ją weźmie taką wariatkę :) Quote
ala123 Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Trzymam kciuki za Kongresa, miejmy nadzieję,że nie zasiedzi się przyjemniak w hoteliku :) Quote
ala123 Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 Rozliczenie suczek za czerwiec: JAGODA: Koszty: -240 zł hotelowanie (01-24.06 adopcja) Razem: -240 zł Pozostałość po hotelowaniu wynosi -240 zł. KARI I SZCZENIAKI: Wpłaty: +20 zł DS beżowego szczeniaka +50 zł DS czarnego szczeniaka Razem: +70 zł Koszty: -339 zł hotelowanie (01-05.06 15zł/doba - adopcja szczeniaka, 06-12.06 12zł/doba - adopcja drugiego szczeniaka, 13-30.06 10zł/doba) -67 zł transport czarnego szczeniaka do DS -10 zł przejazdy na sterylizację do lecznicy Razem: -416 zł +70 zł - 416 zł = -346 zł Stan konta na 30 czerwiec wynosi -346 zł. ZOJA Koszty: -300 zł hotelowanie Stan konta na 30 czerwiec wynosi -300 zł ŁATKA Koszty: -180 zł hotelowanie (10-27.06 adopcja) -50 zł transport z Zawady -10 zł przejazdy na sterylizację do lecznicy -6 zł Fiprex -7,50 zł odrobaczenie II Razem: -253,50 zł Pozostałość po hotelowaniu wynosi -253,50 zł RAZEM WSZYSTKIE PIESKI (-240 zł - 346 zł - 300 zł - 253,50 zł) -1139,50 zł Murka Pan, który adoptował Vanessę (sunię, która była u nas w hoteliku) przekazał 100 zł dla psiaków. Jako, że Pan zadzwonił z ogłoszenia Kari i to kudlataja przekierowała go do nas przekazuję te 100 zł na zmniejszenie długu po suczkach :) Także proszę uwzględnić tę kwotę :) 1139,50zł za czerwiec + 276zł długu za maj = 1415,50zł - 100zł = 1315,50zł do zapłaty Quote
ala123 Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 U Dziękuję LocaiBenio za wpłatę 100zł dla Dina :) Dzięki niej Dino jest już "czysty" :) Zamieszczam zmodyfikowane zestawienie długów: 440zł - za pobyt i leczenie kocurka z ropniami w lecznicy Royal Wet w Zamościu - do zapłacenia 380zł - za drugiego kocurka z uciętym ogonkiem też w tej lecznicy - do zapłacenia 30zł - za czarno-białą kotkę ( Royal Wet) - 100zł zapłacone (20zł perfumy od maszy44 + 80zł z bazarku handzi) --------------------------------------------- 850zł razem za koty - 8zł (LocaiBenio) ------------------------------- 842zł Za czarno-białą kotkę było jeszcze 220zł w szpitalu Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie,z czego 50zł zostało zapłacone z bazarku sharki,170zł ja zapłaciłam. Kupiłam paliwo na dojazd do Lublina po kotkę - 80zł W sobotę 18.04 zapłaciłam 83zł za szczepienia i odrobaczenie w lecznicy Vita Wet w Zamościu (gdzie ostatnio przebywała po przywiezieniu z Lublina z braku innego miejsca) W sobotę zapłaciłam osobie,która zawoziła kotkę do domu stałego w Lublinie 90zł. Inne długi,to wlokący się dług Dina w Royal Wet : 92zł - 92zł wpłata LocaiBenio w dn.22.05.2015r.= 0 zł dług za leczenie spaniela Rufiego (nie ma wątku,jest wydarzenie na fb) - 139zł w Royal Wet (było 253zł,lecz 114zł wpłaciła Ewa S. z Zamościa bezpośrednio w lecznicy); 318zł-58zł z bazarku= 260zł u Murki za Aidę,która też ma już dom; 120zł dług w lecznicy za mix labradora Bambo,który po nieudanej adopcji ze schroniska w Zamościu trafił na ulicę i kudlataja zabrała go najpierw do wetów,a potem umieściła w hoteliku u Murki. oraz dodam jeszcze kwotę 105zł w Royal Wet za 3 szczeniaczki od czarnej suczki Jagody,która przebywa w hoteliku u Murki. Wracam do naszych długów wymienionych powyżej; dług w kwocie 105 zł za szczeniaczki Jagody ( wszyscy - suczka i dzieci już w domach :) ) został uregulowany przez Zamojską Fundację dla Zwierząt i Środowiska ZEA , dziękujemy bardzo :) . Przy tej ilości zwierząt, jaką miałyśmy z kudlataja pod opieką ( obecnie w hoteliku u Murki została tylko Zoja,lecz dług nadal pozostaje do spłacenia), taka pomoc bardzo dużo dla nas znaczy. Quote
Erica Posted July 21, 2015 Posted July 21, 2015 Wątek karmiącej suńki z Potoczka: http://www.dogomania.com/forum/topic/147878-3-malutkie-szczeniaczki-i-ich-mama-potrzebuj%C4%85-bezpiecznej-przystani-zamo%C5%9B%C4%87/ Quote
masza44 Posted July 22, 2015 Posted July 22, 2015 Witam, dawno mnie tu nie było. Jeśli potrzeba fantów na bazarek mam kilka ładnych koszul męskich krótki rękaw, 2 sukienki itp. Wysłac Ci Ala? Może by posżły teraz bo akurat sezon. Quote
ala123 Posted July 22, 2015 Posted July 22, 2015 Witam, dawno mnie tu nie było. Jeśli potrzeba fantów na bazarek mam kilka ładnych koszul męskich krótki rękaw, 2 sukienki itp. Wysłac Ci Ala? Może by posżły teraz bo akurat sezon. Możesz wysłać,chociaż ja mam też trochę fantów,m.in. od FIFY, za które jej bardzo dziękuję :) Tylko czasu brak na zrobienie bazarku,ale może powoli damy radę z handzią coś sklecić :) Adres mój masz,tak ? Quote
ala123 Posted July 22, 2015 Posted July 22, 2015 Wątek karmiącej suńki z Potoczka: http://www.dogomania.com/forum/topic/147878-3-malutkie-szczeniaczki-i-ich-mama-potrzebuj%C4%85-bezpiecznej-przystani-zamo%C5%9B%C4%87/ Witamy Erico na wątku szczebrzeszyniaków ( i nie tylko ). Quote
ala123 Posted July 22, 2015 Posted July 22, 2015 A ja uparcie wracam do naszych rozliczeń z Murką,zostało trochę zaległości niestety,ale nie jest źle. Razem z kudlataja dziękujemy bardzo :) anonimowemu darczyńcy za wpłatę 500zł na potrzeby psów pozostających pod opieką kudlatej (i moją); z tej kwoty 400zł poszło do Murki : Ostatnio do zapłaty była kwota 1315,50zł, czyli teraz po odjęciu 400zł pozostaje 915,50zł Quote
Murka Posted July 22, 2015 Posted July 22, 2015 Dziś przyjechała do nas suczka od kudlataji, prawdopodobnie matka Jagody, waży 6 kg, ma ok. 3 lata. Ma zapalenie macicy i sutka, miała gorączkę 39 stopni, dostała antybiotyk, lek przeciwzapalny i coś na gorączkę. Kolejne zastrzyki w piątek, a po weekendzie będzie można sterylizować. Suńka trochę wystraszona, ale bardzo łagodna. Nie umie chodzić na smyczy, nauczymy. Jagoda miała tak samo. Bardzo lgnie do dzieci; niby się boi itd. ale jak tylko usłyszała głos dziecka to ogonek się jej włączył :) Quote
masza44 Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 Możesz wysłać,chociaż ja mam też trochę fantów,m.in. od FIFY, za które jej bardzo dziękuję :) Tylko czasu brak na zrobienie bazarku,ale może powoli damy radę z handzią coś sklecić :) Adres mój masz,tak ? To wyślę Alu, adres mam:) Quote
Lucyna Posted July 31, 2015 Posted July 31, 2015 na prośbę DORY wstawiam fotki kotków w potrzebie [URL=http://s1178.photobucket.com/user/Lucyna09/media/P7051565.jpg.html][/URL][URL=http://s1178.photobucket.com/user/Lucyna09/media/P7051567.jpg.html][/URL][URL=http://s1178.photobucket.com/user/Lucyna09/media/P7051570.jpg.html][/URL] Quote
Murka Posted July 31, 2015 Posted July 31, 2015 Rozliczenie psiaków za lipiec: ZOJA -310 zł hotelowanie (1-31.07) -5 zł odrobaczenie Razem: -315 zł KARI -60 zł hotelowanie (1-6.07 adopcja) -125 zł transport do DS Razem: -185 zł JEŻYNKA -100 zł hotelowanie (22-31.07) -15 zł I zastrzyki (antybiotyk i przeciwzapalny) - normalnie było 40 zł, ale kwota ta zastała pomniejszona o 25 zł - tyle zostało do wykorzystania u weta po nadpłacie za sterylizację Zoi -22 zł II zastrzyki -15 zł przejazdy do lecznicy na sterylizację -45 zł kroplówka dzień po sterylce (sunia miała poważne ropomacicze) Razem: -197 zł Tutaj rachunki za zastrzyki Jeżynki(40 zł i 22 zł): http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b322e8339b6ef99d.html I za kroplówkę (45 zł): http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f239b1ec16fa0c90.html MALWINA -84 zł hotelowanie (25-31.07) -60 zł transport z Zamościa Razem: -144 zł RAZEM WSZYSTKIE PIESKI -841 zł Quote
DORA1020 Posted August 1, 2015 Author Posted August 1, 2015 Dziekuje Lucynko za wstawienie zdjec kotkow.Bardzo prosze o pomoc dla nich.Oboje sa juz w lecznicy w Zamosciu.Koszty pomocy beda duze.Pobyt,odpchlenie,odrobaczenie,i chyba maluch dostanie advokata.Kotki byly w zlym stanie.Udalo sie im pomoc w ostatniej chwili.Kudlata zawiozla ich do lecznicy.Bardzo dziekuje.Magda myslala,ze maluszek nie przezyje,ale jego chec do zycia jest wielka.Jest dobrze.A kotki czekaja na adopcje.Mam nadzieje,ze szybko znajda domy,bo w kolejce czekaja nastepne.Sa jeszcze trzy maluchy,w tym domu,z ktorego zabralysmy te dwa.I tez nie moga dlugo czekac na pomoc.Bardzo prosze o pomoc dla kotkow. Quote
Guest TyŚka Posted August 1, 2015 Posted August 1, 2015 Doro, miło Cię znowu widzieć w Polsce, u szczebrzeszyniaków. I jak zwykle masz ręce pełne roboty... Quote
DORA1020 Posted August 2, 2015 Author Posted August 2, 2015 Dzien dobry wszystkim.... :)Lucynka wstawi zdjecia kocurka , juz z lecznicy.Za co z gory bardzo jej dziekuje.Dziekuje wetce Basi,za pomoc "naszym" kociakom.Bardzo prosze o ogloszenie kotka na OLX.Mnie sie nie udaje robic tam ogloszen.Nie wiem dlaczego.Zrobilam mu na alegratce,ale jeszcze z tymi okropnymi zdjeciami.Sprawa jest pilna,bo nastepne czekaja w kolejce.Okazalo sie,ze kotka jest karmiaca,a kotki zostaly w tym domu........ :(Kotow w potrzebie jest bardzo duzo.Sa wszedzie......wyrzucone na smietnik,kolo bloku,na dzialce......Bardzo prosze o pomoc,za pobyt w lecznicy trzeba placic,za leczenie,odchlanie,odrobaczanie,za wszyskto.Kocurek ma 10 tygodni ,jest strasznym pieszczochiem,caly czas by sie przytulal i siedzial na raczkach.Prosze o ogloszenie na W-we. Quote
Recommended Posts