kudlataja Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Wstawiam na prośbę Dory. Suczka od jakiegoś czasu na ulicy w Szczebrzeszynie,przeganiana, zalękniona, przerażona przychodzi tylko na jedzenie. Bardzo boi się ludzi, Dora ją karmi jeśli się pojawia. Suczka na razie nie do złapania, trzeba ją ośmielić, przekonać do siebie. Oby doczekała pomocy i nic złego jej się nie przytrafiło.. Kolejne nieszczęście w Szczebrzeszynie:( [IMG]http://i59.tinypic.com/2lwoboo.jpg[/IMG] [IMG]http://i58.tinypic.com/dy4zgj.jpg[/IMG] [IMG]http://i58.tinypic.com/2duqn4.jpg[/IMG] Quote
Ty$ka Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Kurka, fajna mała... teraz idę na pielgrzymkę, znikam do 15ego ale potem mogłabym ją wziąć... tak myślę przynajmniej. Dawno byłam już awaryjnym tymczasem :p A że jest ładna to powinna szybko znaleźć dom. Trzeba ja złapać. Ma ktoś klatkę - łapankę? Ogłoszę ją na fejsbuku. Quote
kudlataja Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Klatkę mamy ale nie za dużą,a sunia taka raczej więkasza, przynajmniej tak Dora mówiła i wystraszona mocno. Może Dora się pojawi i opisze sytuację. Quote
Ty$ka Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Kurczę, szkoda że właśnie wybywam. Naprawdę wlazła mi w serducho. Przed obecnym psem miałam baaaardzo podobną suczkę jak ta, miała na imię Perła. Z tymże była bardziej wydłużona, krótsze miała łapki i brązową sierść. Tak to indentyko. Dożyła nam 12lat, pożyłaby dłużej, ale przy licznych chorobach ktoś ją otruł i jej schorowany organizm się nie obronił... nie pomogły nawet leki. Pamiętam potem parodniową żałobę po niej. Dlatego małą możemy nazwać Perełka, jesli mogę się porządzić i myślę, że mogę ją wziąć na DT, ale tak jak mówię dopiero po 15 :(. Ogłoszę ją na fb może się ktoś wcześniej zgłosi. Oby, bo do 15 to sporo czasu :(. Podam namiary do dory. Quote
Madie Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Ty$ka, bierz koniecznie :loveu: Skoro tyle bieda wytrzymała, to może jeszcze ten czas da radę. Kochana Dora, psina ma co jeść przynajmniej. Co do Animy, to juz u nas. Od teraz o jej sprawach można przeczytać tu: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253913-Wyniucham-ci-szcz%C4%99scie-czyli-BDT-u-Madie%21-Zapraszamy-od-12-postu%21/page2[/url] Quote
Elisabeta Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 Biedna sunia... :sad::sad: Tak, Ty$ko... Bierz koniecznie. A dwa tygodnie szybko zlecą... I pomódl się Tam za nami. :) Quote
kudlataja Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 Ty$ka, myślę, że dwa tygodnie szybko zlecą i sunia zaufa Dorze na tyle, by dało się ją złapać. Dora bardzo się ucieszy z twojej propozycji:) Quote
plastelina Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 Dziewczyny została u mnie obróżka suni, tak w której przyjechała do Teresz. Zupełnie zapomniałam,że w ogóle ją mam bo Teresz pożyczyła smycz i obroże swoje, później Madie zmieniła na swoje i wyleciało mi z głowy. komu mam ją odesłać? Quote
DORA1020 Posted July 28, 2014 Author Posted July 28, 2014 Sunia bardzo boi sie ludzi,jest przy blokach od kilku dni,jak ja karmie to zostawiam jedzenie i musze odejsc kilka krokow,zeby zjadla. Takie wielkie ,smutne i przerazone oczy.Teraz jest minimalnie lepiej,podchodzi do reki.Kucne ,wyciagam reke i pozwalam jej podejsc,powachac.Ale gwaltowniejszy ruch i juz jej nie ma. Ludzie ja przeganiaja.Ale ona polubila takiego czarnego psiaka,ktory tutaj mieszka,i za nim chodzi.I mam nadzieje,ze sie nie oddali za bardzo.Duzy lapak gdyby byl,to mozna by sprobowac ja lapac,chociaz obawiam sie czy by weszla do klatki. Sunia jest sliczna i napewno szybko znajdzie dom,tylko to zlapanie...... Quote
Ty$ka Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 To może polubi i mojego czarnucha. Oby tylko właśnie jej nie przegonili przez 2tyg. Boję się o to, że przez ten czas, co mnie nie będzie coś jej się stanie. Postaram się jej znaleźć DT, ale jak nie - moja propozycja jest i będzie aktualna. Złapanie... kurczę, popytam się czy ktoś nie użyczy łapaka. Quote
DORA1020 Posted July 29, 2014 Author Posted July 29, 2014 A tak wlasciwie nie wiem czy suczka,nie moge podejsc blizej.Biedactwo nadal przerazone,a wczoraj cale utaplane w blocie. Ale wydaje mi sie ,ze suczka. Quote
DORA1020 Posted July 29, 2014 Author Posted July 29, 2014 Otrzymalam od Elisabety 1000zl.Bardzo dziekuje:buzi::Rose: Elisabeta po raz kolejny splacila dlugi szczebrzeszyniakow.To wielki dar dla tych bezdomnych,wyrzuconych. Wiemy ,ze bez pieniedzy nawet pomoc zwierzetom nie mozna.Samo dobre serce niestety nie wystarczy. Moge tylko podziekowac,i byc wdzieczna za ta pomoc tym najmniejszym i zaleznym od czlowieka. Quote
Elisabeta Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Dora, ... :buzi: Jak ktoś zna mnie i moją sytuację, to sobie pomyśli, że zwariowałam... A mi się chyba życiowe priorytety z wiekiem zmieniają. ;) Jestem szczęśliwa, że mogłam pomóc Szczebrzeszyniakom, bo mają specjalne miejsce w moim sercu. To wielka radośc móc się podzielic tym, co się ma i jeśli się ma. Inaczej pomóc nie umiem i nie mogę... Quote
Ty$ka Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Elsiabeta, jesteś psim aniołem :loveu: Kim jest Koko? Quote
Elisabeta Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Ty$ko, Koko ma tu swój wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250971-Mały-staruszek-Koko-z-działek-w-dt-potrzebny-dom!!-Los-jego-towarzyszki-nieznany[/URL] Weci nazwali pieska Szagi, ale potem Ala dowiedziała się, że on ma już swoje imię. Koko. Zorientujesz się. Biedny staruszek... :sad: Quote
Madie Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Elisabeta:) Ty wiesz:) Dora, z bazarku tak ślicznie podrzucanego przez wszystkich udało się zebrać 197 zł. Czekam na wpłaty i robię Ci wysyłkę:) Quote
Ty$ka Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Suuuuper :) Dodałam Koko na 1str., by nie umknął ;) Psy, które są tylko dokarmiane, a nie są w DT mają dopisek [QUOTE] [SZUKA DT] [/QUOTE] Quote
Ingrid44 Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 [quote name='Ty$ka']Suuuuper :) Dodałam Koko na 1str., by nie umknął ;) Psy, które są tylko dokarmiane, a nie są w DT mają dopisek[/QUOTE] Dobrze ze trzymasz reke na pulsie bo ja juz bym sie pogubila. Takie fajne psiaki a juz tyle czekaja na domki.:shake: Quote
ala123 Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Weszłam na wątek,czytam,a tu taka niespodzianka: Elisabeta - dzięki wielkie:loveu:; na więcej brak mi po prostu słów... Ty$ka,Tobie też należą się podziękowania za ogarnianie wątku i uaktualnianie pierwszej strony:loveu:. Może damy jakoś radę znaleźć domek,chociaż tymczasowy dla biednego Koko :roll:,no i oczywiście Daszy:roll:, to przecież młoda sunia,i w dodatku niewielka:roll:. Gorzej będzie z Dorą,bo już raz wróciła z adopcji:roll:. Quote
Ty$ka Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Ja robię niewiele, więc nie macie co mi dziękowac. Mam nadzieję, że znajdziemy DT dla Daszeńki, też mocno weszła mi w głowę, ale na razie nie mam pomysłów na nią. Koko też taki fajniutki... eh... fajnie by było, gdyby żaden szczebrzeszyniak nie potrzebował już pomocy. Ciekawe czy kiedys się tego doczekamy... Quote
DORA1020 Posted July 30, 2014 Author Posted July 30, 2014 [quote name='Ty$ka']Suuuuper :) Dodałam Koko na 1str., by nie umknął ;) Psy, które są tylko dokarmiane, a nie są w DT mają dopisek[/QUOTE] Sporo jest tych dokarmianych. Codziennie karmie staruszke Tyczke,kiedys wyszla z domu na ulice to byl szkielet.I od tamtego czasu codzienie zanosze jedzenie. Ale z Tyczka mieszka duzy,mody pies Aron,wiecznie glodny.Kiedys wydostal sie z kojca i wyszedl na ulice i zagryzl innego psiaka.Podejrzewam,ze chodzilo o jakis ochlap,ktory biedny psiak probowal zjesc,a Aron nie pozwolil. Jak jeszcze biegal sobie po ulicy to chcialam dac mu jedzenie,ktore mialam w woreczku foliowym,to zjadl razem z woreczkiem. Dlatego jemu tez zanosze jedzenie.I jest tam jeszcze roczny,czarny maly psiak,i dwa koty.I to cale stado musze karmic. Rodzina jest wielodzietna,biedna. Codziennie karmie rowniez Brysia,ktory tez jakos nie moze znalezc domu.A taki sympatyczny psiak.I teraz ta biala sunie. I jeszcze 5 bezdomnych ,dzikich kotow na dzialce. Zadnego nie moge pominac,bo beda glodowac. Quote
Elisabeta Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Dora, duże masz Stadko do karmienia... :sad: Jak te bidy muszą tam na Ciebie czekać... Dziś przejrzałam nowy numer "Przyjaciela Psa". Wszystko jest, tylko ogłoszeń bezdomniaków nie ma. :sad: Nie tylko szczebrzeszyńskich. Nie ma tego działu. Nieładnie... Miejmy nadzieję, że to tylko przerwa wakacyjna. Może urlop Pani Redaktor, która to prowadzi. Tak się pocieszam. :roll: Quote
Lucyna Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Zapraszam na ciuteńki bazarek dla Dorki podopiecznych ... :p [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/254641-Kobiecy-pakiecik-i-gratis-dla-TZ-szybka-licytacja-do-03-08-2014-godz-22-00[/url] Quote
ala123 Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 [quote name='Ty$ka']Ja robię niewiele, więc nie macie co mi dziękowac. Mam nadzieję, że znajdziemy DT dla Daszeńki, też mocno weszła mi w głowę, ale na razie nie mam pomysłów na nią. Koko też taki fajniutki... eh... fajnie by było, gdyby żaden szczebrzeszyniak nie potrzebował już pomocy. Ciekawe czy kiedys się tego doczekamy...[/QUOTE] Miejmy nadzieję,że doczekamy... Quote
Recommended Posts