Malgoska Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 [IMG]http://images64.fotosik.pl/1058/501a65daaac30365gen.jpg[/IMG] [IMG]http://images64.fotosik.pl/1058/c24847187e1dfb40gen.jpg[/IMG] Quote
Ingrid44 Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 [quote name='Ty$ka']Wtrącą się do karmy dla szczeniąt. Małe szczeniaki jedzą to, co matka. Tzn. mamie kupujemy karmę typu starter i podkarmiamy ją maluchy, albo kupujemy karmę dla suczek ciężarnych i karmiących, je też mogą jeść maluchy. Ta dla dorosłych rzecz jasna się nie nadaje, bo nie dostają odpowiedniej ilości konkretnych składników i są niedobory. Oczywiście szczeniakom lepiej jest karmę moczyć w wodzie lub mieszać z gerberkami. Te akurat nie wyglądają znowu na takie oseski, więc spokojnie takie jedzenie jest ok, w przypadku naprawdę maluchów, podaje się odpowiednią papkę, ale tu już konkretnie nie powiem co, zresztą jest to zbędne, bo szczeniaki nie są już takie małe i mogą już dostawać suchą karmę starter lub puppy. Od razu mówię, że Ingrid nie masz co się sugerować tym, że Royal jest najlepszy, to wierutna bzdura, za tą cenę są o wiele lepsze karmy. Ja stosuję Brit Care, ale wiele psów karmi maluchy i matkę Joserą puppy lub właśnie dla suk ciężarnych i karmiących. Jednak tak naprawdę na rynku jest wiele dobrych karm, byleby tylko pamiętać, by miała odpowiedni skład. I najlepiej małe kuleczki, w miarę miękkie, bo szczeniaki dopiero uczą się gryźć. Odradzam na wstępie Bozitę i właśnie Royal.[/QUOTE] Jestem ogromnie wdzieczna ze napisalas co zmowic bo naprawde jestem ciemna w tym temacie. Zamowilam Brit- 8 kg. Dobre dla mamy I dla szczeniorkow. :) Quote
DORA1020 Posted June 9, 2014 Author Posted June 9, 2014 [quote name='Ingrid44']Jestem ogromnie wdzieczna ze napisalas co zmowic bo naprawde jestem ciemna w tym temacie. Zamowilam Brit- 8 kg. Dobre dla mamy I dla szczeniorkow. :)[/QUOTE] Bardzo dziekuje Ingrid:loveu: Quote
Ty$ka Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 [quote name='Ingrid44']Jestem ogromnie wdzieczna ze napisalas co zmowic bo naprawde jestem ciemna w tym temacie. Zamowilam Brit- 8 kg. Dobre dla mamy I dla szczeniorkow. :)[/QUOTE] Nie ma za co :). Akurat ja teraz mocno w temacie nie siedzę, ale kiedyś długo się rozmawiało z zaprzyjaźnionymi hodowcami i szukało odpowiedniego jedzonka dla swojego delikatnisia, więc trochę tej wiedzy skubnęłam :) Quote
Elisabeta Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 Nasza Sonia po cudnym bazarku Lucyny i Ingrid na razie zabezpieczona... :smile: Dora, dziś poleciało ode mnie 100 zł na Twoje kochane Bezdomniaczki. :smile: Quote
DORA1020 Posted June 10, 2014 Author Posted June 10, 2014 [quote name='Elisabeta']Nasza Sonia po cudnym bazarku Lucyny i Ingrid na razie zabezpieczona... :smile: Dora, dziś poleciało ode mnie 100 zł na Twoje kochane Bezdomniaczki. :smile:[/QUOTE] Bardzo dziekuje Elisabeta:buzi: ja robie bazarek za bazarkiem,zeby to jakos ogarnac,ale za duzo potrzeb,zeby bazarkami pomagac. Moze jednemu psiakowi by pomogl,ale nie tyle ,ile jest w tej chwili. W Szczebrzeszynie kolejne wyrzucone,rudy...duzy psiak,dzisiaj duzy,mody,bialy,troche do goldena podobny:( ale juz nie dam rady im pomoc:(:(:( Quote
Elisabeta Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 Dora, nie dasz rady i musisz się z tym pogodzic. I to, co napisałaś u Soni... To byłoby bez końca i tak. :sad: Gdybym Ci mogła bardziej pomóc... Ech... A temat "wieś i zwierzęta" mnie przeraża. I tylko dlatego nie mogłabym życ na wsi.:sad: Dora, zajrzyj na pierwszą stronę tego wątku i zobacz, ile zwierzaków uratowałaś...:buzi: Kiedyś się spotkacie. Będą też te, którym chciałaś, a nie mogłaś pomóc...Wstawią się za Tobą. Ale Ci będą ludziska zazdrościc... ;) Ja to jak się rozpędzę... :oops: No ale, Dora... Nie będzie tak? :smile: Quote
funia Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 [quote name='Elisabeta']Dora, nie dasz rady i musisz się z tym pogodzic. I to, co napisałaś u Soni... To byłoby bez końca i tak. :sad: Gdybym Ci mogła bardziej pomóc... Ech... A temat "wieś i zwierzęta" mnie przeraża. I tylko dlatego nie mogłabym życ na wsi.:sad: Dora, zajrzyj na pierwszą stronę tego wątku i zobacz, ile zwierzaków uratowałaś...:buzi: Kiedyś się spotkacie. Będą też te, którym chciałaś, a nie mogłaś pomóc...Wstawią się za Tobą. Ale Ci będą ludziska zazdrościc... ;) Ja to jak się rozpędzę... :oops: No ale, Dora... Nie będzie tak? :smile:[/QUOTE] Bedzie na pewno .Ja w to wierze... Quote
Onaa Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 Może niepotrebnie ale zaczynam się martwić o Muszkę. Pani nie przysłała do mnie ani fotek , które obiecała w rozmowie z Dorą, ani nie odesłała mi umowy, , a Muszka jak pani wraca do domu to się pierwsza pcha do domku - tak pani mówiła Dorze. Do mnie pani już nie dzwoniła ani nie napisała nic więcej jak się Muszka ma, a to już trzy tygodnie minęły jak Muszka w ds. Byłabym spokojniejsza wiedząc że Muszka jest kochana, ma się dobrze i jest szczęśliwa, więc byłabym wdzięczna za wizytę poadopcyjną. Quote
Ingrid44 Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 Dobrze by bylo wiedziec co slychac u Muszki. Troche to niepokojace ze nikt sie nie odzywa. Quote
DORA1020 Posted June 12, 2014 Author Posted June 12, 2014 [quote name='Ingrid44']Dobrze by bylo wiedziec co slychac u Muszki. Troche to niepokojace ze nikt sie nie odzywa.[/QUOTE] Dzisiaj zadzwonie do Maszy. Ingrid dzisiaj dostalam karme dla szczeniaczkow.Bardzo Ci dziekuje:buzi: Kobieta wymyslila ,ze sunie/mame/ odda rodzinie na jakas hrubieszowska wies,a sobie zostawi szczeniaczka. Wlasnie tak ludzie postepuja. Ale,ze dostala karme,to chyba tez mam cos do powiedzenia. Absolutnie zabronilam,powiedzialam,ze jej pomoge wysterylizowac,ale sunia ma u niej zostac. Quote
DORA1020 Posted June 12, 2014 Author Posted June 12, 2014 Elisabeta otrzymalam od Ciebie 100zl dla bezdomniakow.Bardzo Ci dziekuje:loveu: Quote
Elisabeta Posted June 12, 2014 Posted June 12, 2014 Niech idzie Bezdomniakom na zdrowie. :smile: Choc to przecież kropla tego, co one potrzebują... Dora, to jest przerażające... Kobieta odda swoją sunię i zostawi sobie szczeniaka... Czy tacy ludzie nie zżywają się ze swoimi zwierzakami??? :shake: Serca z kamienia... Do ulubionych pluszaków więcej sentymentu mają. I ten facet, o którym pisałaś u naszej Soni. Koszmar jakiś. :sad: Quote
Ingrid44 Posted June 12, 2014 Posted June 12, 2014 To wszystko tam to jeden wielki koszmar :shake: Quote
DORA1020 Posted June 13, 2014 Author Posted June 13, 2014 [quote name='Elisabeta']Niech idzie Bezdomniakom na zdrowie. :smile: Choc to przecież kropla tego, co one potrzebują... Dora, to jest przerażające... Kobieta odda swoją sunię i zostawi sobie szczeniaka... Czy tacy ludzie nie zżywają się ze swoimi zwierzakami??? :shake: Serca z kamienia... Do ulubionych pluszaków więcej sentymentu mają. I ten facet, o którym pisałaś u naszej Soni. Koszmar jakiś. :sad:[/QUOTE] Niestety to nie wszystko:( ale nie bede pisala wiecej,nie wiem czy chcialybyscie to czytac:( dzisiaj panie sprzataczki z Gimnazjum w Szczebrzeszynie zrobily mi awanture,ze pies "szczy" na kwiatki... a on tylko wachal,i ze zawiadomia policje.... calkowity debilizm.....jest tutaj bardzo duzo zlych wiesniakow.... z sunia jakos sobie poradze,trzeba ja bedzie wysterylizowac i jesli jej nie beda chcieli,bede jej szukac domu bo lepiej chyba,zeby znalazla nowy..... Quote
Elisabeta Posted June 13, 2014 Posted June 13, 2014 Kompletny debilizm. Masz rację, Dora... :shake: I chyba trzeba suni szukac Domu. Łatwo nie będzie, ale jak ma isc na wieś... To kara jakaś? Za co??? :sad: Quote
ala123 Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 Zapraszam na bazarek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253700-Sezonowe-ciuchy-dla-pa%C5%84-i-dzieci-oraz-inne-przydatne-rzeczy-do-28-06-godz-20[/url] Quote
Ty$ka Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 Wiola&Miłosz wróciła!!!! Dajcie znać dalej, aby nikt się na nią nie nadział... [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244873-ZAGINION******-ODDANE-Wioli-Mi%C5%82osz-UWAGA!SZUKAMY-OS%C3%93B-KT%C3%93E-POWIERZY%C5%81Y-JEJ-ZWIERZ%C4%98TA!?p=22220389#post22220389[/url] Quote
ala123 Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 [quote name='Ty$ka']Wiola&Miłosz wróciła!!!! Dajcie znać dalej, aby nikt się na nią nie nadział... [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244873-ZAGINION******-ODDANE-Wioli-Miłosz-UWAGA!SZUKAMY-OSÓB-KTÓE-POWIERZYŁY-JEJ-ZWIERZĘTA!?p=22220389#post22220389[/URL][/QUOTE] Właśnie słyszałam od funi... Myślałam,że może trochę posiedzi,to przez jakiś czas nie skrzywdzi żadnego psa. Dziewczyny,a co z Muszką? Ma ktoś jakieś namiary,adres,telefon? A może poprosić o pomoc osobę,która robiła wizytę ? Quote
Onaa Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 Pan który zawoził Muszke do ds był wczoraj w odwiedzinach u Muszki, mam trzy fotki MMSy, ale że pisze dorywczo z kompa bo z moim coś sie dzieje to nie wiem czy dam rade tu przesłać. Muszka przytyła z 2 kg, dużo szczeka, jak ktoś przychodzi to łasi się i chce zalizać człowieka, mieszka w domku. Pani mówiła że zaniedbała sobie to wysłanie umowy i że to zrobi w tym tygodniu. Ja jeszcze będę do niej i tak dzwonić za kilka dni. Quote
Elisabeta Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 Czyli dobre wieści. :) Tylko niech Panie nie utuczą Muszki... :p;) Quote
Onaa Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 Dostałam maa z ds Muszki, z jednym zdaniem że Muszka ma sie dobrze, urosła i przytyła oraz fotkami. [IMG]http://zalacznik.wp.pl/0/d675/20140619_132757.jpg?tsn=1403276233699&zalf=Nowe&wid=16253&p=2&o2=3144319&t=IMAGE&st=JPEG&ct=QkFTRTY0[/IMG] [IMG]http://zalacznik.wp.pl/0/d675/20140619_132816.jpg?tsn=1403276233759&zalf=Nowe&wid=16253&p=4&o2=7124793&t=IMAGE&st=JPEG&ct=QkFTRTY0[/IMG]Narazie dwie wkleiłam. Quote
Ingrid44 Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 [quote name='Dogo07']Dostałam maa z ds Muszki, z jednym zdaniem że Muszka ma sie dobrze, urosła i przytyła oraz fotkami. [IMG]http://zalacznik.wp.pl/0/d675/20140619_132757.jpg?tsn=1403276233699&zalf=Nowe&wid=16253&p=2&o2=3144319&t=IMAGE&st=JPEG&ct=QkFTRTY0[/IMG] [IMG]http://zalacznik.wp.pl/0/d675/20140619_132816.jpg?tsn=1403276233759&zalf=Nowe&wid=16253&p=4&o2=7124793&t=IMAGE&st=JPEG&ct=QkFTRTY0[/IMG]Narazie dwie wkleiłam.[/QUOTE] Ja nie widze zdjec :shake: Quote
Recommended Posts