Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='hop!']Czy jest jakiś konkretny DT/hotel, który przyjmie Iryska? Jeżeli tak, to trzeba zarezerwować miejsce i zbierać kasę. Szanse na znalezienie bezpłatnego DT lub domu stałego są niewielkie. Łatwiej znaleźć dom psiakowi bez łapy, czy oka, niż zwierzakowi z takim problemem, jak ma Irysek.

Red, wyślij do tamb nowy tekst + wybrane zdjęcia - można powtórzyć ogłoszenie.[/QUOTE]Zaraz napiszę tekst na email do Tamb. Nie mamy jeszcze hotelu dla Irysa i zastanawiam się, czy znów nie będzie problemu z kasą, na początku pewnie względnie ale z miesiąca na miesiąc już gorzej. Lepiej dt z pomocą, jaką mozemy zaoferować. Pani, do której wysłałam email odpisała, że niestety ale mąż jej nie zgodził się.

Posted

Nowy tekst dla Irysa, wysłałam do tamb. Można go wykorzystać.

Irys, młody, pełen życia psiak - nie ma miejsca przy człowieku....?!
Irys- młody, radosny piesek, trafił do schroniska po wypadku, miał porażenie tyłu po silnym uderzeniu.. Po kilku tygodniach zaczął już chodzić, ale okazało się, że piesek niekontrolowanie oddaje stolec. W warunkach schroniskowych ten psiak nie ma szans na normalne życie ani adopcję. Inne psy go dyskryminują. Obecnie jest w domu tymczasowym, ale tylko przez okres dwóch tygodni, potem grozi mu powrót do schroniska Jeśli nie znajdzie domu, może zostać uśpiony. Irysek robi wszystko, żeby pozyskać serce człowieka, tak bardzo pragnie mieć dom......To przemiły, grzeczny piesek, uwielbia biegać i bawić się z innymi psami. Sprzątanie po nim, raz czy dwa na dobę nie jest wielkim problemem. Jeśli zdarzy mu się załatwić na posłaniu, natychmiast go opuszcza i z pokorą przeprasza. On wie, że tak kiedyś nie było....Ten piesek chce żyć, ma dopiero 1,5 roku, jest zupełnie sprawny, biega, szaleje i nie wie jeszcze co go czeka....Czy jest ktoś kto uratuje Irysa?

Posted

bardzo bym chciała, żeby Irysek znalazł dom, ale trzeba też zastanowić się nad hotelem, przeczytałam przed chwilą, że są dwa wolne miejsca w domu u Emiś, w hoteliku "Raszka" w Sarnowie k. Katowic, Emilia jest technikiem weterynarii

Posted

[quote name='ulka 1108']bardzo bym chciała, żeby Irysek znalazł dom, ale trzeba też zastanowić się nad hotelem, przeczytałam przed chwilą, że są dwa wolne miejsca w domu u Emiś, w hoteliku "Raszka" w Sarnowie k. Katowic, Emilia jest technikiem weterynarii[/QUOTE]
To pewnie świetne miejsce ale trzeba mieć pewność,że będą stałe deklaracje, ale to i tak najlepsze wyjście z sytuacji bo przecież nie można go teraz oddać do schronu:(

Posted

Zacytuję, żeby nie umknęło.

[quote name='red']Stałych deklaracji na ew.hotel jest na obecną chwilę 40 zł.
Ulka 1108-10 zł
Togaa- 10 zł
Tula - 20 zł
[/QUOTE]

[quote name='AnnaA']Ode mnie stałej deklaracji 20 zł.[/QUOTE]

[quote name='moni12']Jak znajdziecie dt ja daje 50 zł po Miśce.[/QUOTE]

[quote name='Randa']jak będzie Dt prześlę 100zł[/QUOTE]

[quote name='MALWA']Dziękuję za zaproszenie.

Mogę pomóc bazarkiem, ale dopiero w połowie miesiąca, bo teraz robię dla 3 bid.
Dwie kolejne już się do mnie zgłosiły.

Proszę o przypomnienie po 15 października.[/QUOTE]

[quote name='ulka 1108']bardzo bym chciała, żeby Irysek znalazł dom, ale trzeba też zastanowić się nad hotelem, przeczytałam przed chwilą, że są dwa wolne miejsca w domu u Emiś, w hoteliku "Raszka" w Sarnowie k. Katowic, Emilia jest technikiem weterynarii[/QUOTE]

Jaki jest miesięczny koszt pobytu małego pieska w tym hoteliku i jakie tam są warunki?

Posted

Tu jest wątek hotelu [url]http://www.dogomania.pl/threads/208485-Hotelik-quot-Raszka-quot-w-Sarnowie-%28k.-Katowic%29.Wolne-2-miejsca-w-domu-i-2-w-kojcach/page3[/url]. Zapytałam o cenę. Irys już był u Jamora za 300 zł mies.

Posted

[quote name='red']Tu jest wątek hotelu [URL]http://www.dogomania.pl/threads/208485-Hotelik-quot-Raszka-quot-w-Sarnowie-%28k.-Katowic%29.Wolne-2-miejsca-w-domu-i-2-w-kojcach/page3[/URL]. Zapytałam o cenę. Irys już był u Jamora za 300 zł mies.[/QUOTE]

Jest odpowiedź...

[quote name='Emiś']Na dzień dzisiejszy mam porezerwowane miejsca zarówno w domu jak i w kojcu, do końca tygodnia się okaże ile faktycznie psiaków przyjedzie, wtedy będę mogła się określić czy będę miała gdzie go przyjąć. Koszt 10zł/doba +karma.[/QUOTE]

Posted

Dziewczyny porozsyłajcie jak najwięcej PW z prośbą o pomoc dla Iryska, on naprawdę nie może trafić do schronu w takim stanie, da się zebrać te deklaracje, tylko namolnie wszędzie i wszystkich trzeba prosić, przydałby się banerek

Posted

Banerek podlinkowany (tylko taki umiem zrobić).

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/190953-Irys-z-niedow%C5%82adem-n%C3%B3%C5%BCek-Radom-straci%C5%82-wszystko-jeszcze-o-tym-nie-wie%21-Pilnie-dt"][IMG]http://img835.imageshack.us/img835/4254/26056686.jpg[/IMG][/URL]

Trzeba wrzucić poniższą informację do pierwszego postu i aktualizować ją.

[B]Deklaracje stałe:[/B]

10zł - ulka 1108
10zł - togaa
20zł - tula
20zł - AnnaA
10zł - caryca26
-----------------
70zł

[B]Deklaracje jednorazowe:[/B]

50zł - moni12
100zł - Randa
----------------
150zł

[B]Bazarki:[/B]

MALWA - po 15 października

[B]Kto jeszcze może pomóc?[/B]

Posted

Dziewczyny słuchajcie...niedługo do DS idzie nasz kochany Bimuś - oto jego wątek : [url]http://www.dogomania.pl/threads/190569-Bim-bity-przez-ludzi-gryziony-przez-psy-pom%C3%B3%C5%BCcie-zanim-b%C4%99dzie-za-p%C3%B3%C5%BCno-%28[/url].

Jeżeli on pójdzie do DS i się zaklimatyzuje, to ja swoją deklarację przekazuję na Iryska:) Może warto tam prosić cioteczki o przekazanie swoich deklaracji po Bimusiu? ( taka moja mała sugestia:))

Posted

[quote name='kado']Dziewczyny słuchajcie...niedługo do DS idzie nasz kochany Bimuś - oto jego wątek : [url]http://www.dogomania.pl/threads/190569-Bim-bity-przez-ludzi-gryziony-przez-psy-pom%C3%B3%C5%BCcie-zanim-b%C4%99dzie-za-p%C3%B3%C5%BCno-%28[/url].

Jeżeli on pójdzie do DS i się zaklimatyzuje, to ja swoją deklarację przekazuję na Iryska:) Może warto tam prosić cioteczki o przekazanie swoich deklaracji po Bimusiu? ( taka moja mała sugestia:))[/QUOTE]

Poprosiłam - dziękuję.

Posted

Dziękuję za zaproszenie, ale właśnie dałam DT niewidomej Malince, a z finansami od jakiegoś czasu u mnie baaaardzo krucho :( Trzymam kciuki za Iryska. Jak się coś u mnie poprawi to pomogę :)

Posted

[quote name='Brzózka']Dziękuję za zaproszenie, ale właśnie dałam DT niewidomej Malince, a z finansami od jakiegoś czasu u mnie baaaardzo krucho :( Trzymam kciuki za Iryska. Jak się coś u mnie poprawi to pomogę :)[/QUOTE]

trzymam kciuki za Malinkę

Posted

Właśnie miałam sobie wysmarować w sygnaturce, że nie wchodzę na nowe wątki, a tu hop! do mnie pisze, że jest taki psiak.... zapisuję, ale na razie tylko tyle, przykro mi.
U Donki się zwolniło miejsce, zapytajcie.