julia.zuzanna Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 nie wiem czy podać, bo ani telefon ani mejl nie są tak naprawdę pani hani tylko jej syna, który jej przekazuje wiadomości muszę kiedyś namówić panią hanię na nauczenie się obsługi dogomanii czy założenie własnego mejla, bo tak to dziwnie się z nią kontaktuje, przez syna... Quote
Ewlee Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 Mnie wlasnie pani hania prosila abym ja nauczala umieszczania fotek na serwerze....;) najwyzej kiedys do nije pojdę i pokaze jak umieszczac fotki, i pisać posty na forum. Quote
julia.zuzanna Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 wiem, mnie też prosiła, bo jak na razie, wysyłała do mnie fotki, żebym umieszczała pani hania powinna wrócić w przyszłym tygodniu to się jej wszystko pokaże - ona jest dobrze obeznana z tymi psiakami i warto, żeby sama mogła je prezentować i pisać o nich, odpowiadać na pytania, na któe często my nie znamy odpowiedzi... Quote
Ewlee Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 wiem, wiem..ona jest codziennie od rana w schronie..ale teraz w wakcje i ja sie postarm co 2-3 dzien przyjechac.... bo teraz to niestety szkola byla.....a weekndy tez niezawsze wolne. Quote
asik-77 Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 wiem, że mąż Pani Hani miał się opiekować Żółtym pod jej nieobecność...Dziewczyny widziałyście Żółtego ostatnio???? Ewlee, byłaś w schronie dzisiaj, widziałaś go??? Quote
Ewlee Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 Tak byłam dzis w schronie, byl psiak.....widze ze juz jest odwaznijeszy...nieboji sie psów ze swojej zagrodki(ale to chyba dlatego ze niema tego co go podgryzał...) Quote
asik-77 Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 właśnie napisałam tekścik, by umieścić mordeczkę na allegro. Kontakt podam do Pani Hani i do mnie. Jak byście mogły spojrzeć na ten tekst..czy jest dobry, czy może jeszcze coś dopisać. Nawiasem mówiąc to jestem kiepska w pisaniu takich rzeczy, więc nie jest to najwyższych lotów:oops: ŚLICZNY I MĄDRY PSIAK „ŻÓŁTY” BŁAGA O POMOC. Żółty jest młodym, łagodnym (około 3 lat), pięknym mieszańcem w stylu goldena/labka. W Schronisku znajduje się od połowy kwietnia 2006 r. Nie przejawia żadnej czy to w stosunku do ludzi czy w stosunku do innych zwierzaków, agresji. Cierpi, jak 99% zwierzaków w schroniskach na chorobę skóry. Choroba występuje tylko miejscowo na łapkach i jest całkowicie do wyleczenia w normalnych warunkach domowych. (badania i opinia lekarza). Niunio ma zdolność niesamowicie szybkiego przywiązywania się do ludzi. Zajmuje się nim wolontariuszka – wyprowadza go na spacery, karmi i leczy chorobę skóry. Na spacerach pies odżywa. Jest wesoły, cieszy się, słucha się i nie odstępuje „swojej pani” na krok. Wtyka nosek do rąk, żeby go głaskać, przytulać. W schroniskowym boksie psisko jest gnębione przez inne, silniejsze psy. Nie może podejść do miski z jedzeniem bo jest podgryzane przez kolegów. Proszę, pomóżmy mu. On zasługuje na prawdziwy, kochający dom. Za każdym razem jak wychodzi na spacer ma nadzieje, że już nie wróci do boksu. Wierzy bardzo w ludzi. Nie pozwólmy by tak cierpiał. Ewlee, zrobiłaś dzisiaj Żółtemu fotki??? Quote
Ewlee Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 sa fotki..ale jescze nie na serwerze....zaraz je umieszce..texik super:):) Quote
Milkat Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 tekst bardzo OK!!!:lol: fajnie ze się Żółty pokaże ludziskom!!!! pozdrawiam i czekam na fotki!!! Quote
gallegro Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Proszę o gotowy opis aukcji i wybór fotek. Asik, tekst jest dobry więc pozostaje tylko uzupełnić go kilkoma merytorycznymi informacjami. Zdjęcia mogę wziąć z wątku, a pózniej dodać nowe. Myślę że trzeba jak najszybciej wystawić aukcję. Dla tych bidul każdy kolejny dzień w schronie to koszmar :shake:. Quote
asik-77 Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 gallegro napisał(a):Proszę o gotowy opis aukcji i wybór fotek. Asik, tekst jest dobry więc pozostaje tylko uzupełnić go kilkoma merytorycznymi informacjami. Zdjęcia mogę wziąć z wątku, a pózniej dodać nowe. Myślę że trzeba jak najszybciej wystawić aukcję. Dla tych bidul każdy kolejny dzień w schronie to koszmar :shake:. jakie merytoryczne info?? Gallegro pomóż..ja nigdy wcześniej nie udzielałam informacji o bidulkach.. Quote
asik-77 Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Ewlee, czekamy na fotki... na pewno przydadzą sie na allegro. Quote
gallegro Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Trochę zamieszałem :lol: Chodzi o informacje typu: -aktualnie piesek przebywa w ... -w sprawie pieska proszę o kontakt z ... -w razie problemów pomoc w transporcie (do rozważenia bo często przyspiesza adopcję) itp... Quote
asik-77 Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Ewlee, jakbys mogła podać adres tego schroniska.... niunio biedne.. Gallegro, jak tylko dostanę informację o schronie, to wysyłam do Ciebie wszystko Quote
Ewlee Posted June 17, 2006 Author Posted June 17, 2006 ale niepodawaj numeru do schroniska..okey? bo potem znów kwasy beda z personelem:( adres Marmurowa 4 Łódź Quote
asik-77 Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Ewlee napisał(a):ale niepodawaj numeru do schroniska..okey? bo potem znów kwasy beda z personelem:( adres Marmurowa 4 Łódź ok. Nie podam. Podam adres schronu, mój numer kom. i numer kom. do syna P. Hani. Zobaczymy, czy będzie jakieś zainteresowanie... Niunio jest cudowny. Mordeczka biedna... Quote
asik-77 Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 gallegro napisał(a):Trochę zamieszałem :lol: Chodzi o informacje typu: -aktualnie piesek przebywa w ... -w sprawie pieska proszę o kontakt z ... -w razie problemów pomoc w transporcie (do rozważenia bo często przyspiesza adopcję) itp... fenks..już kończę i przesyłam. Quote
gallegro Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 asik-77 napisał(a):...Podam adres schronu, mój numer kom. i numer kom. do syna P. Hani. Zobaczymy, czy będzie jakieś zainteresowanie... Moim zdaniem wystarczy podać miejscowość. Podanie dokładnego adresu może bardziej zaszkodzić niż pomóc. Doświadczony dogomaniak może wysondować jakimi warunkami dysponuje potencjalny opiekun. Jeśli ktoś zgłosi się osobiście do schroniska to może sie okazać że psiak trafi "z deszczu pod rynnę". Z fotek spokojnie coś wybiorę. Quote
asik-77 Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 gallegro napisał(a):Moim zdaniem wystarczy podać miejscowość. Podanie dokładnego adresu może bardziej zaszkodzić niż pomóc. Doświadczony dogomaniak może wysondować jakimi warunkami dysponuje potencjalny opiekun. Jeśli ktoś zgłosi się osobiście do schroniska to może sie okazać że psiak trafi "z deszczu pod rynnę". Z fotek spokojnie coś wybiorę. podałam adres do schroniska...więc zdam się na Twoje doświadzczenie...wywal ten adres z tego opisu. Wszystko wysłałam na tlen.. Quote
gallegro Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 asik-77 napisał(a):...więc zdam się na Twoje doświadzczenie... Bez przesady, jestem dogomaniakiem raptem o kilka dni dłużej od Ciebie (popatrz na info pod avatarem) :razz:. Jak wystawię aukcję to wrzucę link. Quote
asik-77 Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 gallegro napisał(a):Bez przesady, jestem dogomaniakiem raptem o kilka dni dłużej od Ciebie (popatrz na info pod avatarem) :razz:. Jak wystawię aukcję to wrzucę link. ok:multi:. Trzymam kciuki. Mam nadzieję,że Żółty będzie miał wielkie powodzenie!!!!! Quote
gallegro Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Żółty na Allegro: http://www.allegro.pl/item110869938_sliczny_i_madry_psiak_zolty_blaga_o_pomoc_.html Trzymam kciuki ! Quote
asik-77 Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 No Żółciątko, szukaj domku... Trzymamy kciuki mordeczko!!!!!!!!! Dzięki Gallegro.. Quote
Recommended Posts