Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Beata, no to jest dopiero sukces!!!! :)

Sukces Czupurka :-)

.Kiedys malawaszka wspominała o ziołach dla psów . Wczoraj dowiedziałam się o super efektach działania tych ziół - sunia z chloniakiem -życie przedłużone o rok, u innego psa - zmniejszony guz, u kolejnego z chorobą nadnerczy - wyniki prawie w normie, warto próbować innych form leczenia ; nie korzystać tylko z medycyny akademickiej.
Posted

Tutaj info o komórkach http://www.komorki-macierzyste.com.pl/
"...terapię komórkami macierzystymi, w leczeniu urazów stawów, zmian zwyrodnieniowych stawów takich jak dyspazja, osteoarthritis, osteochondroza jak również przy zapaleniach i złamaniach kości, uszkodzeniach mięśni, ścięgien, więzadeł u zwierząt takich jak psy, koty czy konie. "

I spondyloza :-)

Sbd poczytaj na stronie regenvet czyli laboratorium dr Kemilev a.
Mówiono mi w schronie; ze któraś lecznica stosuje komórki gdy nerki chorują; ale z własnych komórek chorego zwierzaka; czyli niezbędna jest narkoze do pobrania tłuszczu i przerobienia go na komorkę. Baza kolezanka podała komorki swojej kotce z w zasadzie nie pracującymi nerkami.

Tan; skąd miał komórki Czupurek to koszt 1500 zł.
Posted

strasznie drogie. a mój wieczny tymczas ma fatalne zwyrodnienia, przydałoby się mu.....

dzięki za linka!

ps-, o kurcze to w  animal center. to ja mogę obgadać temat z kolegą i w sumie to oczywiste, bo to otrtopeda. ale nie wiedziałam wcześniej, że to metoda głównie na ortopedyczne problemy.. 

Posted

strasznie drogie. a mój wieczny tymczas ma fatalne zwyrodnienia, przydałoby się mu.....

dzięki za linka!

ps-, o kurcze to w  animal center. to ja mogę obgadać temat z kolegą i w sumie to oczywiste, bo to otrtopeda. ale nie wiedziałam wcześniej, że to metoda głównie na ortopedyczne problemy.. 

Tu  masz do wyboru duży  jednorazowy wydatek i natychmiastową poprawę, działanie pzapalne i pbólowe, niepodawanie  żadnych leków powodujących schorzenia  nerek, watroby, trzustki. Gdybym wiedziała to co wiem teraz to pewnie Aramisek jeszcze by żyl, a tak spędził ostatnie miesiące leżąc, nie trzymał moczu ( w przypadku  14 letniego czarnego owczarka, który wystepowal w TV, komorki pomogły i na trzymanie moczu ), taki bonusik). Koszt leków i pieluch to było ok. 600zl, plus cierpienie Aramisia. Aramisku, bardzo Ciebie przepraszam, że podałam tobie komorek ......

Posted

I Czupurek jest w prasie, troszkę przekłamań, jak to w prasie :)

Dzięki rewolucyjnej metodzie leczenia Czupurek znów chodzi Tego psa uratowały komórki macierzyste

ZOBACZ ZDJĘCIA
635589909580855165.jpg

Czupurek czuje się coraz lepiej. Pani Beata widzi zmiany.

Nie­sa­mo­wi­ta hi­sto­ria ze schro­ni­ska „Na Pa­lu­chu”! Czu­pu­rek, pies ma­ją­cy uszko­dzo­ny krę­go­słup nie mógł cho­dzić. Ale dzię­ki le­cze­niu ko­mór­ka­mi ma­cie­rzy­sty­mi czwo­ro­nóg może cho­dzić.

Ko­mór­ki ma­cie­rzy­ste w me­dy­cy­nie wy­ko­rzy­stu­je się od wielu lat. Po­bie­ra się głów­nie z tłusz­czu. Mają nie­ogra­ni­czo­ny po­ten­cjał do po­dzia­łu i łą­cze­nia się z in­ny­mi ko­mór­ka­mi. Mogą być wy­ko­rzy­sty­wa­ne w te­ra­piach far­ma­ko­lo­gicz­nych i po­pra­wiać jakoś życia oso­bom czy zwie­rzę­tom z róż­ny­mi zwy­rod­nie­nia­mi np. sta­wów czy krę­go­słu­pa.

I wła­śnie taka cho­ro­ba spo­tka­ła 15-let­nie­go Czu­pur­ka. Jego stan był na­praw­dę po­waż­ny. Po jed­nym spa­ce­rze mu­sia­łam go nieść, bo nie mógł sam iść. - mówi wo­lon­ta­riusz­ka schro­ni­ska Beata Char­kow­ska - wtedy usły­sza­łam o dok­to­rze Je­rzym Ke­mi­le­wie. Zgło­si­łam się do niego on zna­lazł ano­ni­mo­we­go dar­czyń­ce, który za­pła­cił za ko­mór­ki ma­cie­rzy­ste dla Czu­pur­ka - do­da­je. Udało się! Pie­sek prze­szedł za­bieg i od tego czasu jest w coraz lep­szym sta­nie. - To jest te­ra­pia ko­mór­ko­wa, która na pewno nie za­szko­dzi, a może bar­dzo pomóc. Jej sku­tecz­ność to ponad 80-pro­cen­to­wa - mówi dr. Jerzy Ke­mi­lew.

Posted

no  nie udało się zapuszkować Puszka w szpitalu. Po opatrzeniu  łapki ( taką otrzymałam info) wrócil do geriatrii. Jest w sali 10.

Wczoraj poszły na spacer z nami ; sala 3,12,11, balkonik, duża sala.mam pare zdjęc to wstawie jutro.

Był bardzo mały ruch w geriatrii, jeszcze wyszły tylko pojedyncze psiaki ze swoimi wolontariuszami z rejonów.

Posted

Czasem wkleicie jakieś zdjęcie, czy informację, i coś mam ochotę napisać, ale zanim napiszę dusi mnie ta ogólna, szeroka świadomość całego problemu. Całej tej nędzy/bezradności staruszków w schronie.

Jedno, co zawsze mogę napisać, to wyrazy ogromnego szacunku dla Wolontariuszy Koszyczka.

Posted

Pinczerkow nie ma; mogła wylądować w sekretariacie lub w zielonym domku .Może przejrzyj kwarantanne na psyzpalucha , jak znajdziesz numer - będzie łatwiej.

Na fb podały dziewczyny numer Żabki: 0075/15. Ona jest po kwarantannie. Miała mieć operację na guza sutka, ale czy miała?...

Proszę, może Wam się uda czegos o Żabce dowiedzieć?...

Posted
https://www.facebook.com/events/771906766191108/775977339117384/?notif_t=event_mall_comment

Zapraszam na bazarek dla staruszków z Palucha: Milka, Rysia, Baszy i Zulusa.

Milek nadal bez płynu, ma się dobrze. Dziś się spotkaliśmy na kontroli w Elwecie:

[attachment=9614:10940626_642423562529677_1080340053476513730_n.jpg]

A u mnie Ryś co miał umrzeć ale nie umiera, za to drży, dyszy 24 h na dobę, w trakcie diagnostyki; gryzie jak opętany i ma niepokoleiwgłowie:

https://www.youtube.com/watch?v=CSpyc0-Hmeg&feature=youtu.be
Posted
Na gwiazdkę zrobiłam pakiety ogłoszeń dla psów:

Molly, Negra, Dag, Siwek, Knopers, Roger, Bary, Chojrak, Szaruś, Ofelia, Miłek, Gufi, Bosman, Rudzik, Robert, Zeus.

Pytanie do zorientowanych bywalczyń: czy wszystkie powyższe psy nadal są w schronisku?

I prośba nie-psia o pomoc zaprzyjaźnionej kociej fundacji - JOKOT - w zdobyciu karmy dla podopiecznych.

Żeby nie było, że to całkiem nie na temat, JOKOT zabrał z Palucha w sumie chyba 13 kotów, w tym stare i chore, a Prezes fundacji adoptowała kiedyś suczkę z geriatrii.

"Kochani,

Fundacja JOKOT dostała szansę - została zaproszona do udziału w konkursie organizowanym przez markę wina COTE. Stawką jest karma, być może nawet kilkaset kilogramów. Obecna sytuacja finansowa Fundacji jest trudna. Dlatego ten konkurs spadł fundacyjnym kotom jak z nieba. I dlatego ogromnie zależy nam na wygranej.

Głosować można CODZIENNIE, aż do końca lutego. Czyli zaczynając dziś każdy z Was ma szansę pomóc podopiecznym Fundacji JOKOT prawie 40-oma głosami!

Link do głosowania jest tu: https://www.facebook.com/WinoCote?sk=ap ... 2714278677, można też wpisać http://odu.pl/nakarmkoty, https://apps.facebook.com/click_competition/13641/pl, https://click-apps.pl/apps/clickframe/1 ... nt/13641/pl (czasem któryś nie działa).

Apel i link do głosowania jest też na profilu Fundacji JOKOT: https://www.facebook.com/Fundacja.JOKOT

Trzeba polubić profil COTE - i już można głosować (nasze logo jest na końcu listy). Aplikacja codziennie prosi o potwierdzenie że już się polubiło stronę.

Bardzo, bardzo, bardzo prosimy o CODZIENNIE klikanie na Fundacja JoKot oraz o udostępnianie tej informacji i zachęcanie do klikania wszystkich Waszych bliższych i dalszych znajomych.
Dzięki Twoim codziennym klikom i zachęcaniu znajomych - podopieczni Fundacji JOKOT mają szansę na pełne michy!"

Posted

Jako nie zorientowana:-) odpowiadam częściowo: są Molly; Negra, Dag, Knopers, Roger to nasz Poker, Chojrak, Szarus, Ofelie widziałam niedawno na wybiegu; Milek jest; Bosnan u Kasi, jeśli to ten sam; Robert to Oczko- jest . Pozostałych nie nie znam z imienia; pewnie z mordki kojarzę.

Poprawka od Kasi - to nie ten Bosnan:-)

Posted

Jako nie zorientowana:-) odpowiadam częściowo: są Molly; Negra, Dag, Knopers, Roger to nasz Poker, Chojrak, Szarus, Ofelie widziałam niedawno na wybiegu; Milek jest; Bosnan u Kasi, jeśli to ten sam; Robert to Oczko- jest . Pozostałych nie nie znam z imienia; pewnie z mordki kojarzę.

To chyba inny Bosmanek :(, bo temu "mojemu" w schronisku było Ziggy

Jest i dobra wiadomość - wyjątkowe walentynki na wolności obchodzi dziś Gloria i Klara ;)