Beat2010 Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 karbion w domku Chicco pojechał w piątek do domku :) Quote
malagos Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 Jak święta w schronisku, były jakies adopcje?....... Quote
Beat2010 Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Jak święta w schronisku, były jakies adopcje?....... były :) Po raz pierwszy w Wielka Niedziela schronisko było zamknięte, za to otwarte cały świąteczny poniedziałek. Dobrze pomyślane, wiadomo, że w nd raczej wszyscy w domach, ale już w pn ruszają na miasto :) Quote
Beat2010 Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 malawaszka - znowu sznaucerek 533/15 , wpisane 12 lat, 8 kg, nie wiem gdzie jest w schronie, znalazłam go w bazie http://www.napaluchu.waw.pl/czekam_na_ciebie/wszystkie_zwierzeta_do_adopcji/011500649 Quote
Beat2010 Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Parę zdjęc z piątku, Magda na wybieg wyprowadza psy z paru sal na raz Majki Knopersik leciał do mnie, bo zobaczył, że żaden pies nie wlazł mi na kolana , więc wymyślił,że teraz on wlezie :) tu chyba Magda rozdawała przysmaki, bo tłum się zebrał Pierwszy raz widziałam, jak Milek bawił się patyczkiem, biegał na rzuconym, przynosił, i tradycyjnie, na spółkę z Knopersem- pchał się na kolana i do całowania i patrzył w oczy Quote
Beat2010 Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 na kwarantannie jest nowa suczka ( tak ma napisane w bazie ) , nie sprawdzałam :), 10 lat Quote
Beat2010 Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Babcia Łatka 392/15 Szorstki ma na imię w geriatrii Miziator i tak jest ogłaszany :) Quote
Beat2010 Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Miziator 2555/14 ma domek !!!! adoptowala go nasza wolontariuszka Monika :) Quote
Beat2010 Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Roki 44/15 Nie wiadomo przez co musiał przejść w swoim życiu Roki 44/15, że tak bardzo boi się gwałtownych ruchów, podniesionej ręki... Do schroniska trafił skrajnie wychudzony, odwodniony - praktycznie bez szans na przeżycie, jednak nie poddał się i teraz na nowo uczy się ufać człowiekowi. Podchodzi nieśmiało, całując po ręce, nic na siłe, ale takie małe gesty sprawiają, że ten pies pozostaje w pamięci. Wymaga spokojnego domu, który umożliwi mu dojście do siebie po traumatycznych przeżyciach, w Rokim nie ma zupełnie agresji więc może mieszkać z innymi zwierzętami. Więcej informacji o Rokim udzieli jego opiekunka Agnieszka: 508-192-329 Roki czeka na Paluchu w Warszawie. Quote
sleepingbyday Posted April 10, 2015 Posted April 10, 2015 Od przyszłego tygodnia rozpoczyna się akcja miejskich (darmowych) kastracji/sterylizacji. Zwierzę które ma być poddane zabiegowi musi być zaczipowane, a w przypadku psa mieć dodatkowo aktualne szczepienie przeciwko wściekliźnie. Zwierzęta powyżej 2 roku życia muszą dodatkowo mieć wykonane badanie krwi co jest płatne dodatkowo (najbardziej podstawowy profil: tzn "akcyjny" tylko morfologia i najbardziej podstawowe wskaźniki nerkowe i wątrobowe: ok 45zł). Ubranko pozabiegowe lub kołnierz (jeśli są potrzebne) są płatne osobno. Jedna osoba zamieszkała w Warszawie może wysterylizować w akcji max dwa zwierzaki. Akcja darmowego miejskiego czipowania zacznie się za tydzień lub dwa. Akcja będzie trwała do wyczerpania puli darmowych zabiegów tzn. prawdopodobnie ok 1-1,5 miesiąca. Quote
Beat2010 Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 link do info o darmowej kastracji/sterylizacji, jest tam tez link do listy lecznic http://bip.warszawa.pl/Menu_przedmiotowe/ogloszenia/OS/rozne/Finansowanie+zabieg%C3%B3w+sterylizacji+i+kastracji+ps%C3%B3w+i+kot%C3%B3w+w+Warszawie.htm Quote
Beat2010 Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 w sobotę byl duży ruch w schronisku, akcja robienia zdjęc przez profesjonalnych fotografików, dużo gości, bo piękna pogoda.. Mimo, że byłyśmy tylko we dwójkę ( z Elą ) udało się nam wyprowadzić na spacer, oprócz naszych psów z rejonu) sporo staruszków: sala 3, 11 ( bez Filipka-on wychodzi z MS), 12,10, duża sala, sala 5, Fred ze szpitala. Inne psy też miały spacery ze swoimi wolontariuszami, byl Kamyk zz balkonika, psy z sali 6, z jedynek. Nie wiem czy wszystkie psy wyszły z wolontariuszami, jeżeli nie- opiekunka wypuszczała i były na swoim wybiegu przy geriatrii. Quote
mimiś Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 zaginął tydzień temu gdzies w rejonach ochoty-Mokotowa stareńki " pudelek " czarno-siwy ,bezzębny [coś tam zostało ale niewiele...] sredni-mały ,w szelkach,zaczipowany- ale wiadomosci o nim-brak. gdyby trafił na Paluch -bardzo proszę o info na pv -to pies znajomych mojego syna, znaleziony rok temu :( Quote
dziuniek Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Zapraszam na bazarek na paluchowce u mnie:http://www.dogomania.com/forum/topic/146526-bazarek-dla-trzech-staruszk%C3%B3w-w-dt-do-6-maja-do-godz-21/ Quote
dziuniek Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Lumi z cukrzycą znalazł dom u Marysi i Magdy-wolontariuszek. Akcja poszukiwania domu, ogłoszeń nic nie dała, dziewczyny nie chciały dłużej czekać, bo Lumi był już bardzo chudy i marny. A ponieważ Szaruś odszedł parę dni temu i zostawił "Testament Psa", trzeba było spełnić jego wolę. Potrzebna jednak pomoc pieniężna, bo przy cukrzycy koszty leczenia są bardzo wysokie. Podaję link wydarzenia na fb:https://www.facebook.com/events/421278384715286/ Quote
Beat2010 Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 zaginął tydzień temu gdzies w rejonach ochoty-Mokotowa stareńki " pudelek " czarno-siwy ,bezzębny [coś tam zostało ale niewiele...] sredni-mały ,w szelkach,zaczipowany- ale wiadomosci o nim-brak. gdyby trafił na Paluch -bardzo proszę o info na pv -to pies znajomych mojego syna, znaleziony rok temu :( czy znalazł się? Quote
Beat2010 Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 w sobote chyba wszystkie psy z geriatrii miały spacery. Nie wiem jedynie czy Roki wyszedł, ale chyba Marta wzięła go na spacer. Nowy psiak w dużej sali - 609/15 , 15 lat, 23c kg, ,http://www.napaluchu.waw.pl/czekam_na_ciebie/wszystkie_zwierzeta_do_adopcji/011500742 w sali 11, jest cudna, nieco wystraszona miejscem w którym się znalazła, sunia 746/15.Podrzucona pod schronisko, ma wpisane 6 lat. http://www.napaluchu.waw.pl/ostatnio_znalezione/wszystkie_zwierzeta_w_kwarantannie/011500916 Knopers był w końcu na konsultacji zewnętrznej onkologicznej ( prosiłam o to 3 tyg temu ). W bardzo złym stanie jest Dora. Lula z sali 10 ma podejrzenie nowotworu. Quote
mimiś Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 czy znalazł się? niestety nie:( to staruszek... Quote
dziuniek Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 Wczoraj do domu pojechał stuletni i bardzo chory Platynek: Od razu uprzedzam, ze nie do mnie. Będzie miał domek z ogrodem, kolegę Edzia, młodych Panią i Pana. Niedawno odeszła Ich suczka, znaleziona w lesie w strasznym stanie trzy lata temu. Quote
dziuniek Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 Oraz Kim, który nie był może bardzo długo, ale był wiekowy: Quote
Recommended Posts