Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny, dzisiaj jak odprowadzalam psa do klatki, zauwazylam na geriatri malego pieska w typie jamnika, jest tam od niedawna ( na paluch trafil 9/12/2012),wiec miesiac temu.Siedzi w boksie przy wejsciu na geriatrie. Bardzo mnei chwycil za serce bo tak sie łasil i widac bylo ze zupelnie nie rozumial do konca gdzie sie znajduje i dlaczego tam trafil....zupelnie zagubiony...Nie rozumie dlaczego i za co dostal ten bilet w jedna strone....
Ma nr 2815/12 ze strony schroniska wynika ze ma 13 lat....wiec pewnie ktos go oddal na starosc...
czy ktoras z was sie opiekuje ta klatka? kojazycie go???
chciala bym mu zrobic zdjecia i ogloszenia.

Posted

[quote name='Mapet']......................[/QUOTE]
A co się dzieje???
Jeszcze parę kątów na koszyczki [B]chcianych[/B] staruszków mam wolnych...Nieeee, to żart, dopóki z Kłębuszkiem nie będzie wszystko w porządku, w miarę stabilnie, muszę odpuścić w adopcjach. Szczególnie, że szykuje się operacja Szafirka na przepuklinę miednicową i zupełnie nie wiem, co zrobić, bo on nie może być usypiany:shake:.

Posted

[quote name='morisowa']Mnie teraz nie będzie ale poproszę Beatę to w sobotę spyta.[/QUOTE]

hej! ścigają mnie o info - ta dziewczyna dowiedziała sie jedynie, że nikt sie po psiaka nie zgłosił. nie wiem, co tu robić, bo sznur pośredników będzie, ech...

Posted

Aryste, spytaj Olę Lis - dziewczyny mają tam tego rudego kudłatka, którego promują (jak nie masz namiarów, jest wizytówka na klatce z kontaktem) - nie wiem, czy wychodzą regularnie z tą klatką i czy znają/promują jamnika.

BTW. Nie mogę się zalogować na dogo :shake: Teraz piszę z komputera, gdzie jestem zalogowana permanentnie, ale z żadnego innego nie mogę.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='dziuniek']A co tam w schronisku, jakieś zmiany na gorsze, bo nikt się nie odzywa? Machnęłam liścik do najwyższej instancji, medal za dyplomację dla obu stron....[/QUOTE]

Dziuniek, a do kogo ten liscik? pochwal się, coś tam zwojowała :)

Posted

[quote name='malagos']Dziuniek, a do kogo ten liscik? pochwal się, coś tam zwojowała :)[/QUOTE]
Ja nie wiem, czy coś zwojowałam...Liścik do Najwyższej Instancji...Napisałam otwarcie, chociaż oględnie, co sadzę o doprowadzaniu psów do stanu agonalnego, poinformowałam o Sajgonku, a nawet wysłałam zdjęcia moich paluchowych nabytków. Odpowiedź była oczywista, makiawelistyczna, ale lekarze mają zbadać powtórnie całą geriatrię(!) i złożyć raport o stanie psów. Nie wiem, co z tego wyszło, wolontariusze lepiej wiedzą, wolę nie myśleć, że wyszło to psom na gorsze.

Posted

[quote name='dziuniek']Ja nie wiem, czy coś zwojowałam...Liścik do Najwyższej Instancji...Napisałam otwarcie, chociaż oględnie, co sadzę o doprowadzaniu psów do stanu agonalnego, poinformowałam o Sajgonku, a nawet wysłałam zdjęcia moich paluchowych nabytków. Odpowiedź była oczywista, makiawelistyczna, ale lekarze mają zbadać powtórnie całą geriatrię(!) i złożyć raport o stanie psów. Nie wiem, co z tego wyszło, wolontariusze lepiej wiedzą, wolę nie myśleć, że wyszło to psom na gorsze.[/QUOTE]
wyszło.....

Posted

[quote name='Beat2010']wyszło.....[/QUOTE]Slyszalam,ze byla w schronie Krupa jak tak czesto odwiedza paluch to trzeba zaprosic modelke na geriatrie....Albo napisac do Niej maila z fotkami i opisem psiakow?

Posted

ja widzilam zdjecia krupy na pudelku. w obcasach, bialych spodniach i płaszczyku siedziala z pieskiem na smyczy w kawiarni i pila kawke... podpis "krupa w sobote na paluchu"... nie wiem gdzie byly zrobione te zdjecia ale na 100% nie w schronisku.

[URL]http://www.pudelek.pl/artykul/49260/krupa_w_schronisku_dla_psow_zdjecia/[/URL]

Posted

[quote name='Aryste']ja widzilam zdjecia krupy na pudelku. w obcasach, bialych spodniach i płaszczyku siedziala z pieskiem na smyczy w kawiarni i pila kawke... podpis "krupa w sobote na paluchu"... nie wiem gdzie byly zrobione te zdjecia ale na 100% nie w schronisku.paluch to nie kawiarnia.[url]http://www.pudelek.pl/artykul/49260/krupa_w_schronisku_dla_psow_zdjecia/[/url][/QUOTE]Wlasnie tez to widzialam napisalam komentarz,ale zostal usuniety.....

Posted

[quote name='Aryste']oni sa zdolni do wsystkiego... nawet do zablokowania adopcji z geriatri, zeby potem sie nikt nie czepial ze pies wydany w satnei agonalnym.[/QUOTE]
Ja się nie czepiałam, dyrektorka sama się przeraziła widokiem Sajgonka, w końcu chyba jest weterynarzem...
Mówiłam parę miesięcy temu:wyadoptować całą geriatrię, jakbyśmy się przymusili, każdy jakoś by dopchnął sobie jednego psa...A może założyć koszyczkową fundację, datki można zbierać i adopcje organizować do domów tymczasowych. Mówię to wszystko nie na serio, ale może...
Ale a propos: kiedy wczytałam się w moją umowę adopcyjną, co powinnam zrobić, to stoi czarno na białym (dopisane długopisem): doprowadzić zwierzęta [B]do właściwej masy ciała.[/B] No coś takiego!