Bonsai Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 Ok, zrobiłam przelew za ogłoszenie w Moim Psie i w styczniowym numerze ukaże się nasz Dusty. :loveu: Poza tym bardzo bym chciała podziękować kapuście i jego TŻ'tce za wpłaty na małego - dzięki Wam nasz kundelek pojawi się w najbardziej poczytnej psiej gazecie! Bardzo, bardzo dziękuję! :loveu: Rozliczenie jest na pierwszej stronie wątku. Obecnie Dusty dysponuje kwotą 184 zł. Quote
kielichy Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Jestem zdeklarowanym technicznym przygłupem. Nie umiem wstawić fot! Jestem również forumowym ignorantem... nie wiem czy tak wolno... pozwolę sobie w każdym razie wkleić link do naszej galerii na labradorach- tam umiem wstawiać zdjęcia :) [url]http://labradory.info/viewtopic.php?p=836046#836046[/url] Quote
Bonsai Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 Piękne zdjęcia, pozwolę sobie tu je przekleić: [img]http://images46.fotosik.pl/423/14275df8857d4c7c.jpg[/img] [img]http://images41.fotosik.pl/438/3fd3b63b3b499372.jpg[/img] [img]http://images39.fotosik.pl/438/c31cb4512db4c939.jpg[/img] i jego osobista labradorka: ;) [img]http://images38.fotosik.pl/436/f07b264fa3cfd623.jpg[/img] Piękne zdjęcia, szczęśliwego Manfreda!!! Jak mi się miło na serduchu zrobiło w te zimne dni! Dziękuję Wam, że przygarnęliście tego wspaniałego psiaka!! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
kielichy Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Cała przyjemność po naszej stronie- to my dziękujemy, że to właśnie on. Moja mama jest pod takim wrażeniem, że mamy kolejny psi ideał, że wróciła do tematu suni dla siebie. Maniek szczeka, tyle, żeby wystarczyło na opinię gminnego psa mordercy (wróg podstawowy: traktory, taczki, przyczepki), atakuje łapą, kiedy niedopieszczony, opowiada rano, jakie miał piękne sny (łoooł, łoł, łoł, łoł, łooooooł- jakby ziewał, tylko z głosem), zajął Shinowe legwisko (Shina raz usiadła na jego- wystarczyło. Swoją drogą pseudokaukaz na legowisku pseudolaba :lol: ), biega jak szczenior i kocha nas bardziej niż przystało czas, który u nas jest. My jego też :) Quote
yumanji Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Poszczescilo sie chlopakowi.Teraz jeszcze kolej na Dustego. Quote
panbazyl Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 oj cudnie trafil!!!Oby jeszcze Maluch też tak dobrze trafil :) Quote
_Goldenek2 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Cudne wieści... cudo nie psiak. Dastemu też się pofarci... zobaczycie :) Quote
panbazyl Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 na razie udało się z aniołkowego bazarku kilka zł na karmę zdobyć, ale o szczegółach Paulinken jak rozliczy bazarek. Quote
Czekunia Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Maniek lepiej nie mógł trafić i na pewno u Kielichów ma jak w niebie... Kieliszki, gratuluję nowego członka rodziny... Quote
bric-a-brac Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Cudnie :loveu: Fajnie, że ludzie pokazują psa, zdają relacje itd. Oj, "kangurkowi" Dustiemu życzyłabym tak samo fajnego domu... I całej reszcie, która wciąż czeka... Quote
paulinken Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Podrzucam malucha z rana. Nie mogę się doczekać ogłoszenia w MP :) Quote
yumanji Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='paulinken']Podrzucam malucha z rana. Nie mogę się doczekać ogłoszenia w MP :)[/QUOTE] Ja i Joachim-rowniez. Quote
Bonsai Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 Już wszystko ustalone - w niedzielę odwiedzę Dustiego!!! I będą fotki oczywiście! Przy okazji załapie sie*na sesję cała sfora u yumanji. ;) Quote
paulinken Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='Bonsai']Już wszystko ustalone - w niedzielę odwiedzę Dustiego!!! I będą fotki oczywiście! Przy okazji załapie sie*na sesję cała sfora u yumanji. ;)[/QUOTE] Jeny! Ale super! To go wymiziaj ode mnie i wszystkich innych też :) I liczymy na zdjęcie równie piękne, jak te na bazarku foto :) Quote
panbazyl Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 ja też czekam!!! A pamietacie początek tego topiku - to że wlaśnie tem,u maluchowi będzie najszybciej i najlatwiej znaleźć domek???? A najgorzej miało być z leosiokaukazem.... Jednak życie jest przewrotne i okazało się zupelnie coś innego... Oby po nowych ogłoszeniach się udało! Quote
Bonsai Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 Cześć! Byłam u yumanji, odwiedziłam Dastiego! Niestety zdjęcia dopiero jutro, bo mój TŻ jutro oddaje pracę licencjacką i robi ostatnie szlify, a ja wślizgnęłam się na chwilkę. W związku z tym w telegraficznym skrócie - mały jest przekochany, przeuroczy, przezabawny i cały czas nas rozbawiał! Prawdziwy psi gentleman. :lol: Zdjęcia w ogóle nie oddadzą jego uroku. Dusty jest tak naładowany dobrą energią, że zaraża wszystkich wokoło! Biega radośnie, a jak ktoś kucnie - przychodzi nadstawia się do głaskania, delikatnie kładąc łapki na kolanach i robiąc maślane oczka niczym kot ze Shreka. A z jaką gracją on się porusza!!! Zdecydowanie nadawałby się do agility - po pierwsze, bo jest zwinny i szybki, po drugie - bo uwielbia kontakt z człowiekiem. Podchodził do każdego z nas i się witał. :loveu: Naprawdę, to jest prawdziwy psiak - optymista, żyje w zgodzie z całym światem. Niestety, jak już pisałam, zdjęcia nie oddadzą jego uroku. Przydałby się filmik, ale nie pomyślałam o tym i nie wzięłam telefonu od TŻ, tak bym nakręciła te wygibasy Dustiego. :loveu: Poza tym on jest maleńki, najmniejszy z całej sfory u yumanji, a na zdjęciach wygląda na co najmniej średniego psa. :razz: W związku z tym trzeba w ogłoszeniach wyraźnie zaznaczać, że jest taki niewielki. Poza tym jestem pewna, że każdy, kto pozna małego osobiście - pokocha go od razu, bo po prostu nie da się inaczej. Ja wolę większe psy, ale ten - rozłożył mnie na łopatki swoim wdziękiem i urokiem. Jakie to szczęście, że nie trafił do schroniska. On tam by się zmarnował, nikt by nie docenił jego uroku. A tak jest pod doskonałą opieką yumanji, widać, że czuje się u niej jak ryba w wodzie - z resztą jak wszystkie inne psiaki, wszystkie są wpatrzone w yumanji jak w obrazek, a poza tym niezwykle radosne i oczywiście zadbane. Mam nadzieję, że mały trafi na naprawdę bardzo dobry dom - taki, który doceni jego charakter, jego radość życia. Na pewno ciocia yumanji czuwa nad tym, by dobrze mu się trafiło. No i czekamy na odzew z ogłoszeń z MP. Jeszcze raz dziękuję yumanji za bardzo miłe przyjęcie, a Ani od kapusty za transport! :loveu: I lecę, bo TŻ już czeka na komputer. :razz: Quote
_Goldenek2 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Trzeba te zachwyty Bonsai wykorzystać w ogłoszeniu. Są super naturalne :):):) Quote
paulinken Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Czekamy na zdjęcia, jestem ich bardzo ciekawa :) I zaraz nową serię ogłoszeń się zrobi, z nowym tekstem i nowymi zdjęciami :) No chyba że yumanji tak kocha Dustiego, że zostawia go dla siebie. Quote
yumanji Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='paulinken']Czekamy na zdjęcia, jestem ich bardzo ciekawa :) I zaraz nową serię ogłoszeń się zrobi, z nowym tekstem i nowymi zdjęciami :) No chyba że yumanji tak kocha Dustiego, że zostawia go dla siebie.[/QUOTE] Oczywiscie...zeby bylo rowno dwanascie sztuk.Wowczas lepiej sie chowaja.:cool3: Quote
paulinken Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='yumanji']Oczywiscie...zeby bylo rowno dwanascie sztuk.Wowczas lepiej sie chowaja.:cool3:[/QUOTE] No przecież. Wiadomo, że w stadzie lepiej. No i będzie parzyście. Quote
panbazyl Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 no w ten sposób mój wujek dostał kiedyś dwie kocice, bo dwie lepiej się hodują.... I to był fakt, dożyły u niego do później kociej starości. Quote
yumanji Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='panbazyl']no w ten sposób mój wujek dostał kiedyś dwie kocice, bo dwie lepiej się hodują.... I to był fakt, dożyły u niego do później kociej starości.[/QUOTE] Ja mam szesc kotow...to znaczy,ze to one pochowaja mnie? Quote
paulinken Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='yumanji']Ja mam szesc kotow...to znaczy,ze to one pochowaja mnie?[/QUOTE] Jest taka możliwość. Skoro 2 koty dożyły późnej starości, to 6/2 = 3 x........ Quote
yumanji Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 A wlasciwie nie pochowaja,tylko zezra.No i dobrze. Nie moge sie juz doczekac tych zdjec Bonsai. Bardzo milo mi tez bylo poznac obydwie dziewczyny.Ciesze sie tez ,ze wyniosly pozytywne wrazenia z wizyty u mnie,he,he! Quote
Recommended Posts