UBOCZE Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Dużym tego wątku plusem Jest poznanie nas z Zulusem... Każdy serce dać gotowy, By miał domek i był zdrowy... Quote
pati851 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Napiszcie na pw albo na watku wszystkie wplaty jednorazowe i stale to umieszcze na pierwszej stronie. bo zrobilo sie zamieszanie Quote
anhata Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Zulus piękny, wnet będzie zdrowy, i niedługo znajdzie, swój dom wymarzony. Quote
red Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Zarówno Cyranka jak i Wawer, nie bardzo wiedzą o co chodzi, bez komentarza..... Tymczasem upajam się twórczością Ubocze i widokiem Zulusa, obawiam się, że może mieć ciągłe problemy z uszami, kiedy są całe odkryte. Quote
Lu_Gosiak Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 edyta12 napisał(a):czesc Lu gosiak przeslalam 100 zl dla zulusa na paypal. daj znac jak otrzymasz. czesc :) OGROMNIE DZIEKUJEMY w imieniu ZULUSKA:) wawer napisał(a):[FONT=Tahoma]Jestem z zewnątrz i nie wiem, o co w dyskusji na TAKIM poziomie chodzi. Ktoś zazdrości Zuluskowi pieniędzy czy nie chce ich dla niego przeznaczyć? Takie odnoszę wrażenie, bo jak nie wiadomo, o co chodzi, to zazwyczaj chodzi o pieniądze. Teraz wpływają na konto fundacji podane na początku wątku. Za dużo dla Zulusa? To poproszę o zwrot, jest tyle innych, naprawdę potrzebujących zwierzaków na Dogo, że mam komu dać. Bo mnie tak łatwo nie przychodzą, nikt jeszcze nie założył fundacji dla kobiet 50+, które nie mogą znaleźć pracy. Te dzieciaki, które po 5 zł zbierają, też nie zasługują na czytanie tego typu komentarzy. Chcecie się kłócić o cudze pieniądze, to idźcie na podwórko i tam się naparzajcie, a nam oszczędźcie czytania takich prywat.[/FONT] Wawer wypowiedz red, ktora cytowalas na poczatku jest z okresu, kiedy Zulus byl w schronisku i nie bylo planow wyrwania Go do DT ...teraz jak jest w hoteliku to potrzebujemy wsparcia na leczenie i hotelik i bardzo serdecznie dziekujemy za pomoc - poki co mamy jedna deklaracje stala na 20zl a hotelik co miesiac 300zl, poza tym mamy nie zaplacone leczenie jeszcze ale jesli sobie zyczysz to oczywiscie odesle Ci pieniazki UBOCZE napisał(a):Dużym tego wątku plusem Jest poznanie nas z Zulusem... Każdy serce dać gotowy, By miał domek i był zdrowy... jak zwykle Ubocze wymiatasz:D:D:D pati851 napisał(a):Napiszcie na pw albo na watku wszystkie wplaty jednorazowe i stale to umieszcze na pierwszej stronie. bo zrobilo sie zamieszanie z wplat stałych jest jedna poki co: nat.wit - 20zl jednorazowe zaraz poszukam bo wczesniej podawalam edit: jednorazowe wplaty na konto OTOZU Lubliniec: Grzegorz W. Wrocłąw - 15zl Natasza W. Lublin - 20zl Paulina G. Świdnica - 150zl Agnieszka P. Brzesko - 10zl NAtalia J. Oświęcim - 10zl KAtarzyna S. Strzelce Opolskie - 13,57zl Uruszula G. Borówiec - 50zl Dorota C. Żyrardów - 45zl Agata S. Rybnik - 50zl Patrycja Ś. Żórawina -10zl Sylwia K. Sosnowiec - 4,40zl Dorota B. Łódz -10zl Aneta M-B - 2zl Diana M. Ostrów Wielkopolski - 100zl Marta M. Warszawa - 300zl LEch K. Pruszkow - 36,15zl Małgorzata N. Rawicz - 30zl Monika L. Białobrzegi - 20zl edyta12 - paypal - 100zl wszystkim bardzo serdecznie dziekujemy:loveu::loveu::loveu: Zulus z tych pieniazkow co wplynely na zaplacony miesiac hotelu - 300zl transport - 250zl cześć lekow - 70zl niezaplacone jeszcze leczenie u weterynarz zostaje - 386,12zl Quote
Lu_Gosiak Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 nescca napisał(a):....... Tak bym chciała aby jeszcze kiedyś ,ktoś pokochał tego wielkopsa o wieeelgaśnym sercu i przemądrym spojrzeniu . A za chwilkę zamykamy nasze podwórkowe gady..... i puszczamy Zuluska wolnego po ogrodzie. Dziś to będzie pierwszy raz. Mamy nadzieję ,że sprawi mu to frajdę. Tylko ten głupi żyrandol na głowie..... ale co tam.... jeszcze trochę i też się go pozbędziemy :) Jeszce Wam powiem ,że Lilki szyte rany po wypadku smaruję maścią Zuluska...i też efekty są piorunujące. DZIĘKI,DZIĘKI,DZIĘKI....za tę maść. noo jasne, ze Ktos Go pokocha:):) Jego sie nie da nie kochac, mimo ogromu cierpienia jest pogodny, wdzieczny, spragniony kontaktu - sprawdzi Komus duzo radosci:) juz nie moge sie doczekac, az Go znowu odwiedze i co???????? biegal luzem po ogrodzie?? Quote
Cajus JB Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 cyranka, wawer Jesteście "nowi" na forum. Nie oczekujcie, że ktoś z "doświadczonych forumowiczów" znajdzie czas i chęci aby Wam wytłumaczyć pewne sprawy. Nie zrażajcie się tym. To specyficzne forum. Z czasem to zrozumiecie. Pomoc zwierzętom często rodzi konflikty czego odzwierciedleniem są posty na forum i czasami powiedzmy "nieprzepadanie" za sobą rożnych użytkowników lub "kółek wzajemnej adoracji". Nie zrażajcie się. Ważne aby robić swoje. Pomagać najlepiej jak się umie. cyranka. Warunki w schroniskach są trudne. Boksy są często przepełnione. Ciężko ocenić charakter psa po dwóch tygodniach kwarantanny. Kiedy trafiają na boksy ogólne nawet łagodne psy mogą stać się agresywne w walce hierarchicznej. W stadzie eliminowane są jednostki słabsze. To naturalna kolej rzeczy zapewniająca przetrwanie jednostkom silnym. Pracownicy i wolontariusze często nawet nie maja możliwości zareagować bo taki atak może nastąpić nagle bez uprzedzenia. wawer. Nikt tu niczyimi pieniędzmi nie gardzi. Ich naprawdę brakuje i każda złotówka jest często na wagę życia zwierzęcia. Czasami da się leczyć psa w warunkach schroniskowych, często jednak okazuje się, że pies potrzebuje czegoś więcej. Leczenie psa ewoluuje i koszta mogą się namnażać. Dlatego na wątku mogą być różne decyzje w różnym czasie. Najważniejsze jest jednak to, że osoba wyciągająca psa bierze na siebie odpowiedzialność za Niego i wątek. Musi znaleźć miejsce, zorganizować fundusze, wszelką pomoc i przede wszystkim umieć zdecydować co będzie dla Niego najlepsze i czy podoła. tula,red. Wasze wypowiedzi na pewno niewiele wyjaśniły osobom do których była skierowane, a powinny. Jak forum ma funkcjonować skoro nowych użytkowników traktuje się "wprowadzasz zamęt" lub "bez komentarza". Każdy jakoś zaczynał. I nikt nie miał wiedzy absolutnej. Warto czasami komuś coś wyjaśnić. Na prośbę lilk_a i UBOCZE umieściłem Zulusa na nk. http://nk.pl/profile/25776426/gallery/album/15/883 Polecam Jego allegro jak tylko się da. Quote
lilk_a Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 [quote name='Cajus JB'](...) Na prośbę lilk_a i UBOCZE umieściłem Zulusa na nk. http://nk.pl/profile/25776426/gallery/album/15/883 Polecam Jego allegro jak tylko się da. Dziękujemy bardzo :) Quote
wawer Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 red napisał(a):Zarówno Cyranka jak i Wawer, nie bardzo wiedzą o co chodzi, bez komentarza..... Szkoda, że bez komentarza, to brzmi wręcz, jak "nie wasze podwórko, odwalcie się". Zamiast tego "bez komentarza" powinno być "przepraszam, poniosło nas". Na forum są ludzie z różnych stron, którzy zwyczajnie chcą pomóc pieskowi i jego opiekunom. Tymczasem czytają jakieś kłótnie podwórkowe, których temat znają tylko zainteresowani. Taka korespondencja powinna być na pw, a nie na forum ogólnym. Ale, lekcję przyjęłam. Nie będę się wtrącać, nie moje terytorium. I tak nie wiem, o co biega, a mam swoje sprawy. :lol: Tylko sobie czasem zajrzę do Zuluska po cichutku, co tam u niego słychać. Lu_Gosiak napisał(a): Wawer wypowiedz red, ktora cytowalas na poczatku jest z okresu, kiedy Zulus byl w schronisku i nie bylo planow wyrwania Go do DT ...teraz jak jest w hoteliku to potrzebujemy wsparcia na leczenie i hotelik i bardzo serdecznie dziekujemy za pomoc - poki co mamy jedna deklaracje stala na 20zl a hotelik co miesiac 300zl, poza tym mamy nie zaplacone leczenie jeszcze ale jesli sobie zyczysz to oczywiscie odesle Ci pieniazki. Przecież nie o pieniążki mi chodzi, tylko o Zulusa. Niech mu dobrze służą i niech szybko znajdzie swój domek! Żadnych zwrotów nie będzie. Tobie i Cajus JB -dzięki za miłe słowa i za próbę wyjaśnień. Pozdrawiam! Quote
Lu_Gosiak Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 Cajus wielkie dzieki:loveu: wawer napisał(a):..... Nie będę się wtrącać, nie moje terytorium. I tak nie wiem, o co biega, a mam swoje sprawy. :lol: Tylko sobie czasem zajrzę do Zuluska po cichutku, co tam u niego słychać. Przecież nie o pieniążki mi chodzi, tylko o Zulusa. Niech mu dobrze służą i niech szybko znajdzie swój domek! Żadnych zwrotów nie będzie. Tobie i Cajus JB -dzięki za miłe słowa i za próbę wyjaśnień. Pozdrawiam! a ja mam nadzieje, ze jednak nie tylko po cichutku bedziesz zgladac do Zuluska, ale zostaniesz z Nami....oprocz pomocy finasowej wazne jest zeby watek Zuluska "żyl" ;):lol:..wszystkim nam zalezy zeby Zulusek wyzdrowial i to jest teraz najwazniejsze dziekuje w imieniu naszym i Zuluska:loveu::loveu: Quote
beataczl Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 ufff, no to sobie pogadali, dogadali sie , a to najwazniejsze ;) a Ty Zulusku sie nie przejmuj tylko zdrowiej i niech Cie Cioteczki miziaja duzo :loveu: Quote
nescca Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Nawet Mu nie opowiadam o pyskóweczkach na dogo ,bo...wiem ,że to tylko przejściowe a ciotki są tak fajne ,ze sie doogadaja :) Skóra na jednym uchu zawinęła się przez noc i wygląda na to że zrasta się ze skórą po drugiej stronie :) Zrobię dziś foty ,ale teraz zupelnie nie mam czasu. Urwanie doopki. Byłam teraz z Zulem na spacerku na łące , ale szybko wracał bo gorąco okrutnie. Leży w altanie na zimnych cegiełkach tylko poszwę z kołderki mu rozłożyłam :) Zadowolony okrutnie ,bo ma tam lekki przeciąg i wiaterek Go smyra po nosku.A w ogóle to cudak jest niesamowity.... Strasznie fajny psiak. Wczoraj zachował się jak wojownik. Przyjechali do nas znajomi bryczka zaprzęgniętą w dwa konie.... Zul chciał je pożreć. Musieliśmy schować Go do szpitala, bo darł się niesamowicie a my chcieliśmy pojeździć w siodle... Tak ,że serce ma wojownicze.... Quote
anhata Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Broni swoich :) Dp sił wraca. Będzie dobrze. :) Quote
Lu_Gosiak Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 no nnoo Zulus obrońca:D:D niezle Quote
giselle4 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Lu_Gosiak napisał(a):no nnoo Zulus obrońca:D:D niezle michelle jego widziała biedaka i opowiadala o nim...masakra:( Zulusku zdrwiej maluszklu:) Quote
UBOCZE Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 [quote name='Cajus JB']. Nie zrażajcie się. Ważne aby robić swoje. Pomagać najlepiej jak się umie. Na prośbę lilk_a i UBOCZE umieściłem Zulusa na nk. http://nk.pl/profile/25776426/gallery/album/15/883 Polecam Jego allegro jak tylko się da. Dziękujemy Ci Bardzo, Cajus! A jeśli chodzi o te wypowiedzi: ot małe nieporozumienie, w porę wyjaśnione. A poza tym wątek bardzo sympatyczny - w przeciwieństwie do niektórych innych, gdzie zbierają się sensaci szukający awantur - tu widać, że dla każdego celem nadrzędnym jest dobro psiaka...:lol::lol::lol: Tak na marginesie, Lu Gosiak, czy już jest wyciągany jakiś kolejny psiak z Funduszu Sokratesa, bo gdzieś zagubiłem wątek Chojraczka, gdzie mogłaby być taka wiadomość... Zulusku, masz wielu sprzymierzeńców! Quote
Aimez_moi Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Zulus...... kochaniutki...... bedzie dobrze.....:) Quote
Lu_Gosiak Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 [quote name='UBOCZE'] Tak na marginesie, Lu Gosiak, czy już jest wyciągany jakiś kolejny psiak z Funduszu Sokratesa, bo gdzieś zagubiłem wątek Chojraczka, gdzie mogłaby być taka wiadomość... Zulusku, masz wielu sprzymierzeńców! kurcze tego chcialam http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl...bullowaty1.jpg bo siedzi juz od maja w Olkuszu - jak na Olkusz to mega dlugo sie uchowal nie mam transportu od wczoraj wykonalam 1000 telefonow:( Quote
nat.witk Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 te jego uszy juz dobrze wyglądają. rany na nogach też. jakby nawet mniejsze :)) trafiła mu się opieka. a wie ktoś jak Zuluś się znalazł w schronisku?? ktos cos pisal, ze mial noge złamaną? po prostu z ulicy się wziął? ten psiak z postu nade mna ma takie smutne oczy...;(( biedaki!! Quote
Igiełka Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Zulusek to piękny psiak. :loveu: To prawda smutne. :-( Quote
Lu_Gosiak Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 [quote name='nat.witk'][COLOR=black]....... a wie ktoś jak Zuluś się znalazł w schronisku?? ktos cos pisal, ze mial noge złamaną? po prostu z ulicy się wziął? ...... moze red albo Dorka beda wiedziec...ja wiem, ze trafil chyba ze zlamana lapa bo mial w ksiazeczce wpisy, ze lapa byla drutowana Quote
Lu_Gosiak Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 dobry wieczor:) pozdrowienia od Zuluska:) :loveu::loveu: reszta fotek z kapieli Zuluska jutro...:razz: Quote
nescca Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Nie miałam Wam o tym pisać ,bo nie chciała nikogo z wątku Zulusa denerwować niepotrzebnie....ale chyba jednak powinnam. Dziś po poludniu otrzymałam tel.od kobiety ,która mi sie nie przedstawiła tylko zaczęła wypytywać o Zulusa potem o organizację jaką ja reprezentuje( byłam przekonana ,że to osoba chcąca pomóc Zulowi i nawet zaproponowałam jej odwiedziny u Niego) w końcu zapytała jakie podjełam kroki aby ukarać schronisko za to co zrobili psu. Kobieta na moje pytania o to kim jest i w jakim celu dzwoni zbywala mnie nie chcąc się przedstawić. Potem zaczęła wypytywać o ludzi ktorzy zbieraja pieniądze na Zula.... żądała abym podała jej wszelkie dane tych osób (a przecież ja Was nie znam z nazwisk) więc zaproponowałam aby weszła na Dogo i zapoznała się z wątkiem i sprawą od początku...ona mi na to ,że na dogo są same idiotki. Powiedziałam Jej ,że nie powinna nikogo obrażać i ,że te "idiotki" uratowały życie tego psa.... zaczęła mi ubliżać ,powiedziała ,że się nami zajmie i nie pozwoli abyśmy zarabiały na pokrzywdzonych psach. Powiem Wam ,że ręce mi opadły. Chciała bym aby ta rozdygotana emocjonalnie kobieta choć raz przemyła Zulusowi Jego jątrzące się i śmierdzące rany. POwiem Wam..... po takich akcjach odechciewa mi się wszystkiego. Robię to tylko i wyłącznie dla Zulusa.... nie biorę za opieke nad nim żadnych pieniędzy a pomagam teraz Lilce bo tak jak pisałam wcześniej.... miałyśmy wypadek i Lilka ma bardzo mocno poszyte ramię. Nie dała by rady opatrywać ran Zula i opiekować sie resztą psiaków. Musiałam wziąć urlop bezpłatny aby Jej pomoc.... a tu taka osoba....powiem Wam....źle mi z tym. Muszę chyba się chwilowo wyłączyć ,bo dostanę na łeb. Zulus pozdrawia i dziękuje ,że Go wspomagacie. Dobranoc.... Quote
Igiełka Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Skąd Ja to znam... tymczasuje psiaki z ulicy -chciałam tymczasować za dary( zbierane były deklaracje na te dary) Dosię z dogo były takie akcje tel że szkoda gadać- w końcu nie wytrzymałam i napisałam co o tym wszystkim myślę -mam etykietkę ciętego języka na dogo ale jak tu inaczej reagować na takie numery. Quote
Recommended Posts