Basia.sk8 Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Zdania nie zmienię moim zdaniem 12 latka nie powinna sama wyprowadzać psa takiego jak cc- ludzie przecież to nie jest pudel to jest pies obronny z temperamentem. I ani trochę nie przekonuje mnie fakt, że suka była na szkoleniu, bo zawsze może coś się stać. Chce tylko zauważyć, że większość osób wypowiadających się za tym, że to nic takiego, że 12 latka chodzi z 50kg psem ma małe albo średnie pieski ważące po 20 kg. Ja z doświadczenia wiem ze nigdy nie można mieć do psa 100 % zaufania. I pies nawet dobrze ułożony zawsze może zrobić coś nieprzewidywalnego.[QUOTE] trochę mniej czarnowidztwa, [IMG]file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBasia.sk8%5CUSTAWI%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_image001.gif[/IMG][/QUOTE] Gdyby chociasz połowa właścicieli psów miało więcej wyobrażani albo jak to powiedziałaś czarnowidztwa to może nie było by tyle pogryzień i tyle tragedii z udziałem psów. Może dzięki temu nie było by takiej nagonki na niektóre rasy. Bo dopiero po tragediach ludzie dochodzą do wniosku ze można było temu zapobiec, ale wtedy jest już po prostu za późno. Pewnie zaraz ktoś powie, że przesadzam no, ale trudno. Quote
Patka Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Fajnie, że Ozuzi chce pracować z psem, ale wyobraźni chyba nie ma ... skoro pisze ze ma 170 cm i 30 kg to i moze w przypadku agresji innego psa nie bedzie miała wyobraźni i włozy łaki między psy ... tylko o to mi chodzi, a pies może być SUPER WYCHOWANY (gratuluję to bardzo ważne ale nie zawsze działa ...) podziwamim Ozuzi, bo jak na 12 latke jej styl wypowiadzi jest bardzo dojrzały :) więc sama ona także powinna mieć logiczne podejscie do sprawy wychowania psa i wiedzieć, ze wszystko mozna zrobic trzeba chciec !!! nie potępiam, nie strofuję chcę by ta młoda panienka "cosik niecoś" zrozumiała ... Quote
WŁADCZYNI Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 [quote name='TangoBlue']Mam dunska klawiature, z dunskimi znakami diaktrycznymi. Niestety, nie jestem w stanie tego zmienic. Dlatego bardzo przepraszam, ale ja nie moge dostosowac sie do pewnych wymogow.[/quote] Ale jakies znaki diakrytyczne są (nie mam pojęcia jak wyglądają duńskie:oops: ) więc zawszemozesz wstawić a ludzie niech kombinuja-chcieli "ogonki" to mają:evil_lol: Quote
Madzika Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 [quote name='Surprise']Ozuzi 12 lat to naprawdę niewiele.. Poza tym masz 170 cm wzrostu i cos ponad 30 kg wagi :O? Wybacz, ale niemożliwe:P.. ja mam 170 cm wzrostu i 50 kg i jakoś spasiona nie jestem :oops: .[/quote]No to super ja mam 168 cm i waże 48 kilo. W zimie mialam bardzo duzo stresu itp i waga mi spadła do 45 kg jak poszlam do lekarki to ta zaraz szezreg badan i pytanie czy nie mam jakiejś formy jadłowstretu:-o. A co do Ozuzi to w Twoim przypadku( jak nie pomyliłas sie przy wzroście lub wadze) to masz anoreksje zaawansowana. Wiec chyba wystapila jakas pomyłka bo przy moim wzroscie ( niby jestem nizsza) 30 kg wygladało by masakrycznie:diabloti: Quote
bajadera Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue][B]Ozuzi[/B] napisała "mam 12 lat a nie 2 i 169,5cm wzrostu i trochę więcej niż 30 kg" . A ile więcej, nie podała.[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Patka Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 [QUOTE][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]mam 12 lat a nie 2 i 169,5cm wzrostu i trochę więcej niż 30 kg" [/COLOR][/SIZE][/FONT][/QUOTE]sirion to ja moge napisac też, ze trochę więcej niz 40, bo mam 58 kg przy 173 cm :evil_lol: - wzorcowo ;) bez przesady z ta skromnoscią :cool3: bo naprawde przy tym wzroscie to 45 kg dla normalnej budowy to minimum ... Quote
TangoBlue Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 [quote name='WŁADCZYNI']Ale jakies znaki diakrytyczne są (nie mam pojęcia jak wyglądają duńskie:oops: ) więc zawszemozesz wstawić a ludzie niech kombinuja-chcieli "ogonki" to mają:evil_lol:[/quote] Wygladaja tak: æ,ø,å ( nie wiem, czy bedzie widac ). Wiec rzeczywiscie, gdybym zaczela ich uzywac, troche trzeba byloby pokombinowac aby mnie zrozumiec :evil_lol: . Przy zakupie kolejnej klawiatury bede pamietac o tym, ze nalezy kupic uniwersalna ( tutaj przewazaja te z dunskimi znakami diaktrycznymi, sa one fabrycznie wmontowane w klawiature ). Edytuje - nie widac tych znakow, pokrzaczyly sie. Tutaj jest ``o`` przekreslone, ``a`` zlaczone z ``e``, ``a`` oraz ``o`` z kolkiem. Quote
Evelina Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 [quote name='TangoBlue']Wygladaja tak: æ,ø,å ( nie wiem, czy bedzie widac ). Wiec rzeczywiscie, gdybym zaczela ich uzywac, troche trzeba byloby pokombinowac aby mnie zrozumiec :evil_lol: . Przy zakupie kolejnej klawiatury bede pamietac o tym, ze nalezy kupic uniwersalna ( tutaj przewazaja te z dunskimi znakami diaktrycznymi, sa one fabrycznie wmontowane w klawiature ). Edytuje - nie widac tych znakow, pokrzaczyly sie. Tutaj jest ``o`` przekreslone, ``a`` zlaczone z ``e``, ``a`` oraz ``o`` z kolkiem.[/QUOTE][SIZE="1"]Moja droga w klawiature to sa wmontowane tylko obrazki znakow ;) Oczywiscie dunski system operacyjny tez swoje trzy grosze wsadza ;) Pod wordem mozna sobie poprzestawiac przypisanie znaku do klawisza jak dusza zapragnie. Ja np podstawilam sobie "ć" pod ctrl+C i zostalam zjechana przez rodzine, ze nie moga z klawiatury kopiowac tekstu :oops:[/SIZE] Quote
TangoBlue Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Tak, wiem. Ale jak to zrobic jezeli ktos nie zna sie zupelnie na komputerach. Quote
Guest Jamnik Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Jaki masz ten windows? 98 czy 2000 czy XP? Napisz to Ci odpiszę jak to przestawić. A trak w ogóle to po prostu trzeba ustawić klawiaturę na " Układ piolski programisty- koniecznie bo inaczej będziesz miała układ jak w maszynie do pisania i bedziesz szukać co gdzie jest. A polskie fonty podpisuje się moje vSzanowne Panie pod PRAWY ALT- tak to zdefiniował Jego0 Wysokość Microsoft. Pozdrawiam- cyberjamnik Quote
dredlok Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Drogie panie... odpowiedź Ozuzi była bezpośrednio odpowiedzią na ten post: [quote name='Basia.sk8'] (...)A teraz, kiedy już wychodzi to wychodzi z 12 letnią dziewczynka, która waży z 30 parę kilogramów.(...)[/quote] i z pewnością chodziło jej o to, że taką małą dziewczynką nie jest. W tym wątku aż się roi od nieporozumień związanych z niedoczytaniem tekstów! Co do klawiatury, to ja piszę z Finlandii, klawiatura ma fińskie znaki, ale... wedle życzenia mogę przełączyć ją na tryb polski, angielski czy też japoński. Tym sposobem, gdy z komputera korzysta mój mąż, nie musi się denerwować, że zamiast kopiowania wychodzi mu "ć" :razz: Quote
Evelina Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 [quote name='dredlok']Co do klawiatury, to ja piszę z Finlandii, klawiatura ma fińskie znaki, ale... wedle życzenia mogę przełączyć ją na tryb polski, angielski czy też japoński. Tym sposobem, gdy z komputera korzysta mój mąż, nie musi się denerwować, że zamiast kopiowania wychodzi mu "ć" :razz:[/QUOTE][SIZE="1"]Po polsku pisze tylko ja, reszta rodziny po francusku i nam sie nie chce przestawiac za kazdym razem. Teraz "ć" mam po kliknieciu w ctrl+w i spokoj :eviltong:[/SIZE] Quote
dredlok Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 [quote name='Evelina'][SIZE=1]Po polsku pisze tylko ja, reszta rodziny po francusku i nam sie nie chce przestawiac za kazdym razem. Teraz "ć" mam po kliknieciu w ctrl+w i spokoj :eviltong:[/SIZE][/quote] [SIZE=1] U mnie "przestawianie" polega jedynie na kliknięciu w odpowiednią flagę w rogu ekranu :cool3: [SIZE=1]Kwestia[/SIZE] dwóch sekund :eviltong:[/SIZE] Quote
TangoBlue Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Jamnik - Mam Windows 98. A flagi w dolnej czesci ekranu nie widze. To tez trzeba sobie jakos odpowiednio ustawic? Pytam, poniewaz moj TZ musi czasem napisac cos po dunsku, wiec ulatwiloby nam to sprawe. A moze, skoro moja klawiatura ma dunskie znaki, to nie trzeba potem nic przestawiac. Jamnik, jakbys mogla mi pomoc to bylabym Ci bardzo wdzieczna. Pojecia nie mam, jak to wszystko zrobic. Quote
Evelina Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 [SIZE="1"]Sioooooo na offa czy gdziekolwiek indziej z tymi technicznymi poradami :cool3:[/SIZE] Quote
Guest Jamnik Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 No proszę proszę! a Ja myślałem, że to tylko ja się umiem postawić:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Nie ma to jak obowiązkowy MOD!!! No, nareszcie ktoś tu coś na tym forum robi Życz ę dalszych sukcesów i spdam- ale na priva hehehe! Tak też umiem! Quote
Guest Jamnik Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Maleństwo od Windowsów ma pw. Czy Wyżej wzmiankowane Maleństwo raczy przeczytać i zastosować? Jamnik Quote
WŁADCZYNI Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 [quote name='Evelina'][SIZE=1]Po polsku pisze tylko ja, reszta rodziny po francusku i nam sie nie chce przestawiac za kazdym razem. Teraz "ć" mam po kliknieciu w ctrl+w i spokoj :eviltong:[/SIZE][/quote] Różni się francuska klawiatura od takiej polskiej? (da się wstawiać akcenty?) Przepraszam za offa ale intryguje mnie :diabloti: Quote
TangoBlue Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 [quote name='Jamnik']Maleństwo od Windowsów ma pw. Czy Wyżej wzmiankowane Maleństwo raczy przeczytać i zastosować? Jamnik[/quote] Tak. Dziękuję. I już nie offuję. Quote
andorka1 Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 A ja wrócę do ostatniej wypowiedzi Ozuzi pomijając dyskusję ortograficzną, która zdecydowanie jest nie na temat. Ozuzi! Problem z rodziną dokarmiającaą psa był, jest i będzie. Mój Dolar normalnie dostaje jeden posiłek dziennie + psie ciacho jak kot dostaje śniadanie + ciacho jak wracam z pracy. Przez pół roku po kastracji waga mu się nie zmieniła (mimo, że apetycik baaardzo urósł), po czym wyjechał z moją mamą na działkę. Po dwóch tygodniach jak do nich pojechałam pies był KWA-DRA-TO-WY, bo przecież resztki z talerzy szkoda wyrzucić (nie ważne, że tłusty sosik z przyprawami - pieski wyliżą). Cała rodzina się na mnie obraża, że wrzeszczę jak pies przy stole chrząstkę dostaje ( w domu nawet nie podchodzi do stołu jak ja i mój TZ jemy) - a wierz mi 12 lat to ja już 3 razy obeszłam - "No przecież mu nie zaszkodzi..." ręce opadają:shake: . Niby mama wysłu****e ze zrozumieniem co, kiedy i ile pies może dostać, ale to ma bardzo mierny wpływ na to co robi, a właściwie robiła, bo znalazłam sposób: przy drugim worku weterynaryjnego, odchudzającego ROYALA po prostu stwierdziłam, że nie mam już kasy na następny i czy mi pożyczy na tą okoliczność pieniądze. Jak usłyszła ile (na 3 tyg ), to jakoś Dolar trzyma już nawet przy niej wagę. Wiem,że w Toim wieku "szantaż" finansowy nie może mieć miejsca, ale przynajmniej wiedz, że nie jesteś osamotniona w walce: niedokarmianie psa kontra rodzina Quote
bajadera Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Mnie od dawania psu ludzkich resztek zastopowało bardzo dawno temu pytanie veta, czy pies takowe dostaje. Pies miał wówczas kłopoty ze skórą i vet uświadomił mnie, że ludzkie jedzenie z przyprawami, solą jest dla psów szkodliwe i niezdrowe. Może [B]Ozuzi[/B] spróbuje tej linii obrony przed dokarmianiem psa ?[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
bea100 Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 [quote name='sirion']...[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Może [B]Ozuzi[/B] spróbuje tej linii obrony przed dokarmianiem psa ?[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] Mama Ozuzi czyta ten wątek jak wiecie/jestem przekonana, że rozumie o czym piszemy i że rodzinne dokarmianie psa odeszło już w siną dal :p . Nie może tak być, że Ozuzi ,,odchudza" a rodzina ,,tuczy" :evil_lol: Quote
andorka1 Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Moja mama też rozumie, ale to nie zmienia faktu, że dokarmia Quote
Medorowa Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 [quote name='andorka1']Moja mama też rozumie, ale to nie zmienia faktu, że dokarmia[/quote] To zupełnie, jak u mnie:mad: :mad: :evil_lol: Ale już jest lepiej:multi: Quote
Recommended Posts