Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wpłynęło 100 zł od AresekSE, bardzo serdecznie dziekujemy!:loveu::loveu:

Przelałam dzisiaj 200 zł do Jaagi na potrzeby dt na listopad.
Saldo na koncie Oskarka minusowe : - 492,23 zł.

Posted

Lepiej nie pytaj :angryy:. Dzis jestem już zła na niego. Trzecią noc z rzędu zrobił kupę w pokoju. Wyszłam z nim na spacero o 3.00 w nocy, zrobił tylko siku, a potem i tak dokończył resztę na podłodze. Kto to widział, żeby taki bykol nie zachowywał czystości w nocy jak szczeniak? Dla mnie i tak wyjścia z łóżka w srodku nocy są koszmarne, a tu jeszcze niewiele dają.

Jesli chodzi o zdrowie, to w porządku. Nawet przed zima przytył, rana na łapie się nie odnawia.

Posted

Jaaga napisał(a):
Lepiej nie pytaj :angryy:. Dzis jestem już zła na niego. Trzecią noc z rzędu zrobił kupę w pokoju. Wyszłam z nim na spacero o 3.00 w nocy, zrobił tylko siku, a potem i tak dokończył resztę na podłodze. Kto to widział, żeby taki bykol nie zachowywał czystości w nocy jak szczeniak? Dla mnie i tak wyjścia z łóżka w srodku nocy są koszmarne, a tu jeszcze niewiele dają.

Jesli chodzi o zdrowie, to w porządku. Nawet przed zima przytył, rana na łapie się nie odnawia.

A to łotr:mad::mad::mad:

Posted

A to łobuz z Oskara.
Linssi, w weekend byłem zmuszony kupić nowy akumulator do samochodu i pomimo, że to parę groszy (za łapki, bo akumulator to "parę groszy" nie jest) to z łapek (i wszelkich innych psich wydatków) muszę w listopadzie zrezygnować:(

Posted

Radku nic się nie przejmuj i tak bardzo pomagasz Oskarowi:).

A Oskarek nieładnie :nono:, jak się nie poprawisz, to ciocia Jaaga wyeksmituje cię z łóżka do budy:diabloti:.

Posted

hahaaaaaa, no Oskar stary lotr rzeczywiscie na starosc dziecinnieje. Ciekawe co on ma w glowie ze tak robi, bo przeciez wie dobrze ze tak nie powinien. Moze to jakis niecny zart przebieglego stetryczalego dziadka Oskara?

Posted

Erko, w łózku już nie śpi, bo Kissi ma tam swoja Dudusię i nie pozwala mu wejśc. Swoją drogą świetnie to wygladało, jak chihuahua ważąca 1,3 kg wystraszyła robiącego podchody 45 kg Oskara. Tak skutecznie, ze juz nawet nie ponowił próby i ten sezon spędza koło łóżka.

Buda - a co to takiego?

Chyba rzeczywiście stetryczał. Jak już załatwi się w pokoju, to potem nie daje się wyciągnąć rano na dwór, bo i po co. Wtedy jest bardzo chory i połamany :diabloti:. Jak się go woła, to przewraca sie na podłoge i leży plackiem.

Posted

I znowu się popłakałam ze śmiechu, wyobrażając sobie tą scenę z Oskarkiem:megagrin:.

A przed chwilą czytałam kolejne sprawozdanie pana od kieleckiej Gajanki, które wkleiła na jej wątek malagos:lol:.

Posted

Dziś noc przebiegła bez zakłóceń, ale z dwoma spacerami.

Za to dla zachowania równowagi stara Chow, która została na noc w łazience po kąpieli, najpierw wypiła 4l wody, a potem je wysikała na podłogę, no i zrobiła jeszcze coś na dokładkę. Na nią to już nie mam pomysłu. Potrzebne diagnozowanie, leczenie i sterylka, ale skąd wziąć na to wszystko pieniądze? Wzięłam ją ze schroniska, gdzie nie ma opcji DT ani wolontariatu, a relacje z dogo mają fatalne. Czyli ani wątku, ani pomocy.

To tak, jak sie robi geriatryk w domu. Chociaż Oskar teraz nie ma już taryfy ulgowej ze względu na wiek, bo przy 18 latach Chow jest jeszcze młody.

Posted

Radek napisał(a):
A to łobuz z Oskara.
Linssi, w weekend byłem zmuszony kupić nowy akumulator do samochodu i pomimo, że to parę groszy (za łapki, bo akumulator to "parę groszy" nie jest) to z łapek (i wszelkich innych psich wydatków) muszę w listopadzie zrezygnować:(

Nic sie nie dzieje :) Nie przejmuj sie ;)

Posted

Najpierw mam jej zbadać poziom cukru. Jesli to nie cukrzyca, to pewnie problem hormonalny. Sterylizacja z przyczyn jedynie zdrowotnych, bo przy zaburzeniach hormonalnych pewnie jeśli nawet jeszcze nie ma ropomacicza, to dostałaby. Na to niestety umiera wiekszość starych niesterylizowanych suczek. U mnie i tak nie miałby jej kto pokryc, bo największy pies ma 2,4 kg ;).

Stara suka może zajść w ciązę.
Czy tak stara, to nie wiem, ale już słyszałam o przypadkach ciąż u nastoletnich suczek, bo właściciele mysleli, że nic z tego nie bedzie.
Chow jest w bardzo dobrej kondycji, jak na swój wiek. Oby to były hormony, a nie cukrzyca :roll:.
Wczoraj sterylizowałam kotkę po jednej blokadzie hormonalnej i w czasie zabiegu okazało sie, że już miała ropomacicze. Bez objawów, nie licząc załatwiania się, gdzie popadnie.

Dzis Oskar znowu zachował czystośc :lol:. Chyba moje skargi tu przyniosły efekt i się zawstydził :evil_lol:.

Posted

Oskarku tak trzymaj:).

Oby u tej chow to nie była cukrzyca. Jaaga zlitowała się nad ta 18-letnia staruszeczką , zabrała ją ze schroniska, aby w godnych warunkach mogła dożyc końca dni. Ale jeżeli sunia bedzie wymagała kosztownego leczenia, to Jaaga sama sobie nie poradzi przy takiej ilości psów , jakie ma :shake:. A utrzymuje ją sama, nie ma żadnego wsparcia.

Posted

Nie było, ale jakim kosztem. Spacery o godz. 22, 23, 3 i 6.30. Mam zapalenie krtani i chore zatoki od tego nocnego łażenia.

Zapraszam wszystkich do odwiedzenia wątku kolejnego bezdomnego oskaropodobnego onka świętokrzyskiego oraz proszę o reklamowanie go. Ma szansę dołaczyć do Oskara, ale potrzebne są stałe, chocby 5 zł. deklaracje.
http://www.dogomania.pl/threads/218019-świętokrzyskie-łagodny-Onek-bez-domu-potrzebuje-pomocy

Posted

Oskarek będzie miał wkrótce kolegę w swoim wieku:).

Prosimy tez o nie zapominanie o Oskarku, on cały czas też potrzebuje wsparcia finansowego:).