Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oskarek to już poważny, starszy pies. Wydaje mi sie, że suplementy tu nic nie dadzą. Wspominałam już o trocoxilu, ale nie chce sie powtarzac. Wg mnie to dobra opcja u starszych psow z takimi problemami, w dodatku lek oszczedza watrobe - jedna tabletka na miesiac (koszt 2 tabletek, czyli opakowania - cena hurtowa u nas to 180 zl). Emilio, dzieki ze zaopatrujesz naszego dziadeczka w jedzenie :)

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Linssi, podobno ten środek podaje sie wg wagi i Erka obliczała, że jego zakup na 45 kg Oskara jest praktycznie nie do przejścia cenowo. Wyszolo kilkaset zlotych. Bardzo chciałabym mu czymś pomóc, bo ciężko wstaje i z tymi schodami ma wyjątkowo trudno, a musi je często pokonywać.

Posted

Jaago, podalam cene, jaka place za lek dla mojego ONka, ktory wazy w porywach do 47 kg. Wyszlo wlasnie 180 zl (hurtowo), a u weta (drogiego) w Kielcach - 250 zl. Jesli bedzie decyzja, ze warto mu podawac ten lek, to postaram sie go zalatwic wlasnie po tej cenie (u znajomej wetki). niestety ostatnio musialam kupic w innym miejscu, bo w hurtowniach, w ktorych wetka sie zaopatruje zabraklo.

Posted

Jeżeli Trocoxil nie zrujnuje zbytnio wątroby, to jak najbardziej trzeba spróbować. Linssi, proszę zapytaj , czy jest szansa na ten lek taniej.
Emilio dzięki za karmę dla naszego dziadzia:).

Posted

O super, jakby dało się załatwić lek w takiej cenie. Mysmy z erką obliczały wg ceny, jaka zapłaciła za środek u mniejszej suczki.
Radek, pewnie masz rację. Przy takiej pogodzie może go boleć złamanie, okolica ze śrutem i sam kręgosłup. Zauważyłam, że znacznie mniej chodzi. Spacery ogranicza do koniecznego minimum.

Posted

na zdrówko. dostalam powiadomienie ze kurier wyjechal, ale czy do depozytorni czy do Jaagi dzis dojedzie, tego nie wiem :)
podalam Jaagi domowy tel, bo nie mam na zlosc komórki zapisanej dla kuriera.

Posted

Dzięki Emilio:).
Wkrótce tez dotrze Trocoxil zamówiony przez Linssi, mam nadzieję, że pomoże Oskarkowi:).
Aksie pomógł, a kulała na nóżkę, weci nawet nie potrafili jej zdiagnozować dobrze, ale dali lek.

Posted

Świetne wieści. Skoro lek pomógł suni, to może Oskarowi też ułatwi życie.
Linssi, już wysyłam PW.
Emilio, nie ma znaczenia, jaki telefon podałaś, w domu zawsze ktos jest. Bardzo dziękuję.

Posted

Niestety, nie dotarł jeszcze.

Oskara trzeba zaszczepić na wirusówki i wściekliznę. Jak wyglądał na chorego, to przy SM przeszedł brak szczepienia p. wściekliźnie, ale w końcu trzeba to zrobić. Chodza i sprawdzają książeczki.
Mysle, że lepiej teraz, zanim dostanie lek przeciwzapalny. Potem zreszta nie wiadomo, jak zareaguje wątroba i znowu odwlecze sie szczepienie.

Posted

Jaaga, to oczywiście zaszczep go, zwrócę kasę.

Przesyłka , którą Jaaga wysłała do mnie kilka dni temu tez jeszcze nie doszła:mad:.

Posted

Doszła wpłata 10 zł dla Oskarka od Radka, bardzo dziękujemy:).

Dzisiaj przelałam do Jaagi 200 zł na dt w styczniu.

Na koncie Oskarek ma 66,36 zł. Będzie teraz potrzebne ok 70-80 zł na szczepienie na zakaźne i wściekliznę.

Posted

Przydalby sie jakis bazarek, bo tylko patrzec, jak Oskarek znow bedzie mial dlugi. Ja mam jeszcze ta wypasiona ksiazke od Jaagi i grzebien, poszukam jeszcze innych fantow to moze cos sie skleci ;)