Ania102 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Zapraszam na bazarek na kieleckie psiaki http://www.dogomania.pl/threads/222107-Apaszki-ciuchy-buty-książki-na-świętokrzyskie-bidy-do-10.02.-g-21 Quote
Jaaga Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Radek napisał(a):Jak Oskar znosi te mrozy? Siedzi w domu, a spacery jak zwykle ogranicza do minimum. Za to po założeniu obroży już tak się nie drapie, a po zwiększeniu dawki sterydu ładniej chodzi. Tylko nie wytrzymuje z sikaniem. Quote
Radek Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Właśnie poszedł przelew za deklarację lutową (poszło za ten miesiąc x2) A z długością spaceru to chyba trudno się dziwić, psisko już się w życiu namarzło;) Quote
erka Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 Tak Radku, doszło 20 zł, bardzo dziękujemy:). Przelałam do Jaagi 200 zł na dt za luty, Oskar na minusie 213, 64 zł . W dodatku stan zdrowia Oskara ostatnio znacznie się pogorszył:(. Nasiliły się objawy alergii, mimo tego ,że cały czas jest na lekach. Podczas nieobecności Jaagi w domu, wydrapał sobie na grzbiecie spore rany. Byc może, powodem jest to,ze powinien być na ścisłej diecie leczniczej, a jemu udaje sie czasami podkraśc jedzonko innemu psiakowi. Niestety przy takiej ilości psów, Jaaga nie jest w stanie tego upilnować. Quote
Jaaga Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Erko doślę Ci rachunki za jego stałe leki. Oczywiście wszystkie znacznie podrożały. Niestety, Oskar ma łyse zmiany. Nie są to rany, ale wyłysienia ze zgrubieniami na skóre. Na pewno nie jest to alergia na pchły, poza tym jest na dużej dawce sterydu. Quote
divia_gg Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Jaaga napisał(a):Erko doślę Ci rachunki za jego stałe leki. Oczywiście wszystkie znacznie podrożały. Niestety, Oskar ma łyse zmiany. Nie są to rany, ale wyłysienia ze zgrubieniami na skóre. Na pewno nie jest to alergia na pchły, poza tym jest na dużej dawce sterydu. :(:(:(:(.................... Quote
emilia2280 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Biedny Oskar ;/ Badania juz chyba nic tu nie pomogá? Czy jednak warto go dalej wysylac do Tych? Quote
Radek Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 erka napisał(a):Podczas nieobecności Jaagi w domu, wydrapał sobie na grzbiecie spore rany. Teściów ONkowi nie dolega nic poza alergią pokarmową a i tak potrafi sobie sporo wygryźć sierści, tak aż się potrafią robić rany. Biedny Oskar:( Quote
Jaaga Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Chyba jednak trzeba gdzieś jechać z Oskarem i zbadać mu też mocz. Najgorsze jest to, że zasikuje się. Niestety musi mieć już legowisko w łazience, bo fizycznie nie jestem w stanie tego ogarnąć. W nocy sika nie tylko na podłogę, ale i pod siebie na swoje legowisko. Po lekach jego mocz cuchnie niesamowicie, a ja po prostu nie nadążam z praniem i suszeniem jego legowisk. Nie widziałam, jak miał drybed, bo jest grafitowy i puszysty. Teraz ma kołdry złozone w jasnych poszewkach. Po każdej nocy wszystko jest do natychmiastowego prania. No i już kupę również w nocy zdarza mu się często robić w domu. Jeśli na badaniu moczu nic nie wyjdzie, to trzeba mu będzie zakładac na noc pampersy. Chyba domyslacie się, ile wysikuje. Quote
emilia2280 Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Jaago a czemu nie ma juz dry-beda? nie nadaje sié czy pogryzl? Quote
Jaaga Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Drybed ciągle schnie, bo jest gruby. Poza tym, żeby stwierdzić, czy zasikany to musiałam rękami macać ;). Na jasnym lepiej widzę kiedy, jak i ile wysikuje. Później u lekarza takie informacje przydają się. Jak miałam Łatke, to z niej regulanie, ale w małych ilościach mocz wyciekał. Oskar racze inaczej, tylko czemu nawet z legowiska na sikanie nie zejdzie, to nie wiem :roll:. Nie mam teraz jak jechać do lekarza, bo nas zasypało, a mieszkam na górce i naszym starym autem nie da rady. Quote
Jaaga Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Na dokładkę skończył się dziś oskarowy Hepatic. Quote
erka Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 Jaaga, zamów ta karmę proszę, to Ci oddam kasę i napisz ile za leki. Bardzo prosimy o pomoc dla Oskarka, bo znowu sie mocno zadłużył:-(. Quote
Radek Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 W marcu też postaram się wpłacić więcej niż deklaracja, wiem że to tylko parę groszy ale zawsze do przodu. Quote
Ania102 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/223241-Ciuchy-i-nie-tylko-na-Fila-Chow-u-Jaagi-i-podopiecznych-u-Agi.-Do-25.-02.godz-21. Quote
erka Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Jaaga zamówiłaś tą karmę dla Oskarka? Jak tak, to napisz ile kasy mam Ci oddać. Jak tam Oskarek, dalej sie drapie tak bardzo? Quote
Radek Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Co nowego u Oskara? Czuje się choć trochę lepiej? Quote
Jaaga Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Nie drapie się tak. Najlepiej jednak nie czuje się, bo jest wilgotno i znowu moknie mu łapa przy tej śniegowej brei. Zmniejszyłam mu dawkę sterydu, bo nie szło z tym żyć. Oskar się męczył i my też. Nie trzymał moczu, sikał pod siebie i wszystko przeszło, jak daję mniej. Pewnie zarobię opiernicz przy następnej wizycie, jednak trzeba z czymś takim pobyć, zeby wiedzieć, jak to klopotliwe przy tak dużym psie. Od razu uspokoił się i nie jest tak nerwowy. Zamówiłam mu zwykła karmę zamiast drogiej diety. Zobaczymy, jak bedzie po jednym worku. Kupiłam Boscha rybę z ziemniakami, to nie powinien uczulić się. Przez tydzień jadł inną karmę z rybą od moich psów i było ok. ale tamta ma mniejsze granulki i gorzej się mu jadło. Erko, karma kosztowała 109 zł. Fakturę przeslę Ci pocztą. Jeszcze wyslę mailem rachunki za leki, tylko paragon za Essentiale Andrzej ma i musze poczekać, az wróci do domu. Quote
Radek Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Właśnie poszła nieco powiększona deklaracja za marzec:) Quote
erka Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 Dzięki Radku:):). Jaaga, proszę napisz , ile za leki, to prześlę Ci za nie i za karmę. Quote
Jaaga Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Postaram się dziś. Miałam na kroplówce siostrzyczkę Twojej Minii. Co dzień wizyty u lekarza. Do tego mam takie malusie z cesarki i znowu brakuje mi doby. Quote
erka Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 Doszła wpłata od Radka, 15 zł, dekl. za marzec, bardzo dziękujemy:). Przelałam do Jaagi 411,80 zł: 5,50 - Encorton 28,34 - Encorton X2 19,80 - Vit.E 3,24 - Vit.PP 35,90 - Essentiale 10 - Hepatil 109 - karma 200 - dt Debet na koncie Oskara powiększył sie do 610,44 zł :(:(. Quote
Recommended Posts