hebanowa Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Każdy z tych preparatów ogólnie rzecz biorąc "na stawy"ma główny składnik taki sam w tym przypadku ta glukozamina . Pozostałe składniki troszkę się różnią .Ja sądzę ,że można ten Athroblock spróbować ,on zawiera imbir który działa przeciwbólowo ,przeciwzapalnie a ten Conguer z kolei zawiera enzym z ananasa ,który ma działać przeciwbólowo ,przeciwzapalnie. Quote
erka Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 Pewnie,ze można spróbować, tym bardziej, że Conguer nie wiadomo, kiedy będzie. Quote
Radek Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Na stawy glikozamina się dobrze sprawdza, wiem to nie tylko na przykładzie Saruśki, ale i swoim gdy leczyłem kolano po kontuzji:) O deklaracji pamiętam, jeszcze nie doszła wypłata na konto zaraz jak dojdzie zrobię przelew. Quote
Inez de Villaro Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Na stawy najlepszy jest kwas hialuronowy. Nie ma skuteczniejszego preparatu. Quote
erka Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Tak i właśnie kwas hialuronowy jest w Conquerze, ale niestety prepratu na razie nie ma w sprzedazy. Quote
savahna Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Wizytuję regularnie Oskarka. To go od razu podrzucę.:p Quote
Jaaga Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Wstawiam zaległe rachunki za leki: Hepatil 16,20 zł Essentiale 25,75, razem 41,95 zł Bardzo słabo wydrukowany, mam nadzieję, ze jednak jest widoczny Quote
Elka_Ka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Czy ten Conquer to preparat weterynaryjny typowo dla psów czy też ludzki dostępny (niedostępny) w aptekach? Quote
hebanowa Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Mogę dowieźć jak chcesz tą gluzozaminę ,tam też są inne składniki na stawy między innymi kwas hialuronowy. Quote
Jaaga Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Elka_Ka to preparat weterynaryjny, nie dla ludzi. Hebanowa, chętnie. Czy podawałam Ci adres? Chyba, że można odebrac gdzies w Katowicach, to Andrzej odebrałby. Quote
Tymonka Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Przeczytałam parę pierwszych stron wątku i wyczytałam że Oskar je RC hepatic (?) , mam około 3 kg próbek tej karmy , mogła bym wysłać Oskarowi bo u mnie leży i się marnuje . Quote
erka Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Anja2201 napisał(a):Przeczytałam parę pierwszych stron wątku i wyczytałam że Oskar je RC hepatic (?) , mam około 3 kg próbek tej karmy , mogła bym wysłać Oskarowi bo u mnie leży i się marnuje . Anja2201, to by było świetnie:), Oskarek już do końca życia musi byc na Hepaticu. To jezeli bys mogła, to Jaaga poda Ci adres na pw. Quote
Radek Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Czerwcowa deklaracja dla Oskara jest już w drodze:) Quote
Tymonka Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 erka napisał(a):Anja2201, to by było świetnie:), Oskarek już do końca życia musi byc na Hepaticu. To jezeli bys mogła, to Jaaga poda Ci adres na pw. Poproszę o adres na pw , karmy jest około 3 kg w próbkach po 100 g :), a czy Oskar szuka domu ? Czy zostaje na stałe u Jaagi ? Quote
Elka_Ka Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 To może popytać o ten preparat u wetów u mnie w mieścinie? Bo ktoś tu pisał że trudno dostępny jest. Quote
savahna Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Radek napisał(a):Fajny jest Mhhhmm, taki kochanieńki....:p Quote
erka Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Oskarek coś ostatnio znowu niedomaga, ale Jaadze zepsuł sie samochód i nie mają jak pojechać z nim do weta. Quote
emilia2280 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Jaki piekny swiecácy Oskar! A czy Karsivan przydalby mu sié? Mogé mu kupic na internecie jakby co. Quote
Jaaga Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Pewnie przydałby się, ale na 40kg psa dawkowanie jest gigantyczne, bo wg ulotki 6 tabletek na dobę. Tez już o tym myślałam. Ważniejsza jest jednak dieta, bo przez przerwy w jej stosowaniu czuje się gorzej. Oskar gorzej się czuje i popiskuje przy dotykaniu czy głaskaniu go po głowie. Uszy są zdrowe, nic nie widać. Może to coś od zębów, tak mi przyszło do głowy? Nie ma raczej kamienia, ale może coś w środku się dzieje. Quote
Recommended Posts