Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaaga, tak mi przyszło do głowy bo czas letni i kleszczowy - czy Oskar miał może robione testy na boreliozę? Gdzieś mi się obiło o uszy, że ktoś leczył psa na różne choroby u różnych wetów zanim w końcu zdiagnozowano u niego to choróbsko.

Posted

Oskar nie ma żadnej odkleszczowej choroby. Wyniki badań wątroby i mocznika ma niezłe. Po prostu tworzą się kolene miejsca zaatakowane przez chorobę autoimmunoagresywną. Tym razem zmiany pojawiły się w kącikach oczu, stąd silna bolesność przy głaskaniu głowy.
Ma zwiększone dawki sterydu, bo choroba może atakować również narządy wewnętrzne, podobnie jak skórę.

Palec jest tragiczny. jesli przyjedzie Jasza z aparatem do Duni, to poprosze o zrobienie zdjęcia. Moim zdaniem czas na dawno planowaną amputację. Rany na palcach się zlepiają ze sobą, wkoło pazura wycieka ropa. Palec jest dwukrotnie wiekszy, tak spuchnięty. Do tego strasznie bolesny. Oskar chodzi mało i ostroznie, żeby tego nie urazić.

Erko, kupiłam mu do podziału na pół z Sonia worek Hepaticu. Zapłaciłam 250 zł. Czy Oskar ma na koncie 125 zł? karma już się skończyła, mimo że ja mieszam ze zwykłą. Niestety, przy sterydach Oskar musi jeść dwie porcje dziennie, bo zwraca śliną z głodu.
karma jednak jest tylko w 12 kg workach, więc na krócej teraz starczy. Wstępnie zamówiłam już kolejny worek, zeby nie został bez jedzenia, bo te przerwy w diecie odbijają się fatalnie na jego zdrowiu. Rachunek wstawię, jesli Jasza wstawi go na wątku Soni, bo jestem bez aparatu.

Wizyta i badania kosztowały 80 zł. Fakturę wyslę Erce.

Posted

To jedynie dobra wiadomość, bo wetka podejrzewa toczeń, czyli jak juz Jaaga pisała chorobę autoimmunoagresywną. Ale żeby potwierdzić trzeba by było pobrać wycinek ze zmiany na skórze.
Leku na to nie ma, leczenie tylko objawowe w zależności, gdzie są zmiany, na skórze, czy w narządach wew.
Ale trzeba by się zdcydować na tą operację usunięcia palca , bo cierpi bardzo.

Posted

Ostatnie wpłaty na Oskara, to:
200 zł -jkp /na dt w czerwcu/
20 zł - Lazy
26 zł - divia_gg /bazarek z fantów Jaagi/
166,20 zł - divia_gg /bazarek ...

Bardzo serdecznie dziękujemy!:loveu::loveu::loveu:

Ostatnie wydatki, to, jak Jaaga pisała 125 zł karma i 80 zł wizyta kontrolna.
Saldo dalej ujemne/ -219,89 zł/ .
A juz niedlugo trzeba znowu zamówić karmę leczniczą, bo ostatnio kupione miał pól worka, no i czeka Oskarka amputacja tego chorego palca.

Posted

Elka_ka, nic dodać nic ująć, sama prawda.
Jeśli po wypłacie i opłatach stan konta będzie zadowalający to postaram się coś dorzucić oprócz stałej deklaracji:)

Posted

Niestety, z amputacji nici, bo chirurg wyjechał na dwa tygodnie.
Trzeba wejść z antybiotykiem, bo ropa z pazura wypływa i palec ma paskudny zapach. Biedny ten Oskar, bez przerwy żyje z bólem.