Elka_Ka Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Jaaga, tak mi przyszło do głowy bo czas letni i kleszczowy - czy Oskar miał może robione testy na boreliozę? Gdzieś mi się obiło o uszy, że ktoś leczył psa na różne choroby u różnych wetów zanim w końcu zdiagnozowano u niego to choróbsko. Quote
Jaaga Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Właśnie załapał jednego kleszcza mimo obroży. Taki jest objaw? Quote
Radek Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 O kurcze, z kleszczem to niefajna sprawa, żeby się babeszjoza nie przyplątała:( A objawy boreliozy mogą być bólowe. Quote
feliksik Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 ja z prośbą się pojawiam o zaglądnięcie na bazarek dla Paluszka porąconego, połamanego i z chorobą Perthesa - mało osób zagląda, a kończy się jutro: http://www.dogomania.pl/threads/209399-Baśnie-wielkiego-ekranu-na-DVD-–-dla-Paluszka.-Bazarek-do-dnia-17.06.2011?p=17076150#post17076150 Quote
erka Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Doszła wpłata od Radka - 10 zł dla Oskarka, bardzo dziękujemy:lol:. Quote
feliksik Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 ja zaproszę na wątek ONka - mało osób, a hotel do opłacenia, oby to była dla niego szansa, nie wyrok powrotu za brak deklaracji: http://www.dogomania.pl/threads/206526-ONek-z-nieżytem-jelit-Brakuje-280zł-stałych-deklaracji-na-hotel!!-Staruszek-chce-żyć Quote
Radek Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Fajny psiak, chętnie bym pomógł, ale ostatnio w kieszeni pusto:( Quote
Elka_Ka Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 [quote name='Jaaga']Właśnie załapał jednego kleszcza mimo obroży. Taki jest objaw? http://www.psy24.pl/1870-Borelioza---rzadka-choroba-psow.html Quote
feliksik Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 kurcze poczytałam sobie chociaż o objawach boleriozy, bo to zawsze warto wiedzieć Quote
Jaaga Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Oskar nie ma żadnej odkleszczowej choroby. Wyniki badań wątroby i mocznika ma niezłe. Po prostu tworzą się kolene miejsca zaatakowane przez chorobę autoimmunoagresywną. Tym razem zmiany pojawiły się w kącikach oczu, stąd silna bolesność przy głaskaniu głowy. Ma zwiększone dawki sterydu, bo choroba może atakować również narządy wewnętrzne, podobnie jak skórę. Palec jest tragiczny. jesli przyjedzie Jasza z aparatem do Duni, to poprosze o zrobienie zdjęcia. Moim zdaniem czas na dawno planowaną amputację. Rany na palcach się zlepiają ze sobą, wkoło pazura wycieka ropa. Palec jest dwukrotnie wiekszy, tak spuchnięty. Do tego strasznie bolesny. Oskar chodzi mało i ostroznie, żeby tego nie urazić. Erko, kupiłam mu do podziału na pół z Sonia worek Hepaticu. Zapłaciłam 250 zł. Czy Oskar ma na koncie 125 zł? karma już się skończyła, mimo że ja mieszam ze zwykłą. Niestety, przy sterydach Oskar musi jeść dwie porcje dziennie, bo zwraca śliną z głodu. karma jednak jest tylko w 12 kg workach, więc na krócej teraz starczy. Wstępnie zamówiłam już kolejny worek, zeby nie został bez jedzenia, bo te przerwy w diecie odbijają się fatalnie na jego zdrowiu. Rachunek wstawię, jesli Jasza wstawi go na wątku Soni, bo jestem bez aparatu. Wizyta i badania kosztowały 80 zł. Fakturę wyslę Erce. Quote
Radek Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 To w sumie jeden mały plus, że wyniki wątrobowe są niezłe. Quote
erka Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 To jedynie dobra wiadomość, bo wetka podejrzewa toczeń, czyli jak juz Jaaga pisała chorobę autoimmunoagresywną. Ale żeby potwierdzić trzeba by było pobrać wycinek ze zmiany na skórze. Leku na to nie ma, leczenie tylko objawowe w zależności, gdzie są zmiany, na skórze, czy w narządach wew. Ale trzeba by się zdcydować na tą operację usunięcia palca , bo cierpi bardzo. Quote
erka Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 Ostatnie wpłaty na Oskara, to: 200 zł -jkp /na dt w czerwcu/ 20 zł - Lazy 26 zł - divia_gg /bazarek z fantów Jaagi/ 166,20 zł - divia_gg /bazarek ... Bardzo serdecznie dziękujemy!:loveu::loveu::loveu: Ostatnie wydatki, to, jak Jaaga pisała 125 zł karma i 80 zł wizyta kontrolna. Saldo dalej ujemne/ -219,89 zł/ . A juz niedlugo trzeba znowu zamówić karmę leczniczą, bo ostatnio kupione miał pól worka, no i czeka Oskarka amputacja tego chorego palca. Quote
Elka_Ka Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Kurcze! tylu jest parszywców na tym świecie i żadne parchy ich nie dopadają (a powinny) a biedny pies musi cierpieć:-( Quote
Radek Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Elka_ka, nic dodać nic ująć, sama prawda. Jeśli po wypłacie i opłatach stan konta będzie zadowalający to postaram się coś dorzucić oprócz stałej deklaracji:) Quote
savahna Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Można by jeszcze bazarek zmontowac jakis, tylko czy divia by miała czas poprowadzic?! Jutro na kilka dni wyjeżdżam,ale jak wróce to moge pogrzebac w półkach. Quote
divia_gg Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 to pomysl pomysl, jakos moze damy rade;) Trzeba dzialac, bo dlug nie do obejcsia sie zrobi... Quote
Jaaga Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Niestety, z amputacji nici, bo chirurg wyjechał na dwa tygodnie. Trzeba wejść z antybiotykiem, bo ropa z pazura wypływa i palec ma paskudny zapach. Biedny ten Oskar, bez przerwy żyje z bólem. Quote
Tymonka Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Biduś :( A ja chciałam zapytać czy karma dotarła ? Quote
Recommended Posts