Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Emilio, ślicznie dziękuję. To może zmierzę mu stopę, podam wymiar i sama kupiłabyś przez internet butki, żebyś nie miała problemów z płatnością? Nie znam się za bardzo na bucikach, bo yorkom kupowałam tylko mini skarpetusie na łapki. Wiem, że jest specjalna strona z doskonałymi butkami dla psów pociągowych. Poszukam i zobaczę, bo takie są chyba najtrwalsze, a rozmiar odpowiedni. Potrzebowałby dwa na prawe łapy, bo obie z ranami. Pozostałe jakoś funkcjonują.

Posted

[quote name='Jaaga']Emilio, ślicznie dziękuję. To może zmierzę mu stopę, podam wymiar i sama kupiłabyś przez internet butki, żebyś nie miała problemów z płatnością? Nie znam się za bardzo na bucikach, bo yorkom kupowałam tylko mini skarpetusie na łapki. Wiem, że jest specjalna strona z doskonałymi butkami dla psów pociągowych. Poszukam i zobaczę, bo takie są chyba najtrwalsze, a rozmiar odpowiedni. Potrzebowałby dwa na prawe łapy, bo obie z ranami. Pozostałe jakoś funkcjonują.[/QUOTE]

Dobrze Jaago. Jak znajdziesz stroné z butami to kupié chétnie, bo ja nie znam sié na psich butach. Ale kupié mu 4, zeby nie wygládal jak clown ;pppp

Posted

Znalazłam stronę, ale jest wszystko, tylko nie ma butów.
Na Allegro wybór lichy w tym rozmiarze. Jedynie takie:
[URL]http://allegro.pl/chaba-but-buty-ochronne-dla-psa-rozmiar-9-gratis-i1387272676.html[/URL] i potem tylko w komplecie za 140 zł (!) profilowane. Te, których link wstawiłam są o rozmiar wieksze, ale 8 nie znalazlam. Oskar ma stopę dł. 10 cm (11 z pazurkami). Chyba one najlepsze bedą. Jeszcze są z Trixie, ale zupełnie są bez kształtu, wiem, bo taki ma Albinka. Obawiam się, że Oskar nie chciałby w nich chodzić.
Przy okazji mierzenie zobaczyłam, że wkoło pazurów znów wypływa ropa. Koniecznie trzeba coś z tym zrobić, bo jak na razie tylko steryd pomógł i ciągle problem nawraca. Antybiotyki też działają na krótko.

Posted

Innych nie znalazłam. Trzeba szukać chyba po sklepach zoologicznych. Większość bucików jest przeznaczona dla miniaturowych ras.
Może ktoś pomóc z szukaniem jakiś w miarę zgrabnych, a niedrogich?
Dziś poszukam skarpetek od dzieci z gumowanym spodem, może na szybko sie sprawdzą, choć trudno bedzie je wciągać na obolałe palce.

Posted

Zapraszam serdecznie wszystkich na bazarek na spłatę długu po Reksiu, z którego nadwyżka zostanie przeznaczona na Oskara

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/199013-Pomagamy-Jaadze-w-spłacie-długu-za-Reksia-(*).Gadzety-RC-i-inne-ciekawe-rzeczy.Do-5.I[/URL]

Posted

Dziękuję. Własnie czytam wątek. Zobaczyłam te polecane czeskie buciki. MOgę napisać do znajomego sklepu w Czeskim Cieszynie, żeby mi sprowadzili, tylko nie mam jak odebrac w najbliższych dniach. Własnie te, tylko w najmniejszym rozmiarze tam ogladałam.
Emilio, a jakbym poprosiła o podanie kosztu bucików wraz z przesyłką, to dałabys radę wpłacić pieniądze na czeskie konto?

Umówiłam Oskara na środę do dermatologa w Ustroniu. Napisłam do Slaya, czy dałby radę tam ze mną pojechać, bo mamy zepsuty samochód. Czekam na odpowiedź.
Oskar jest biedny z tymi ranami.

Posted

Zamówiłam Oskarowi takie gumowe buciki
[URL]http://www.futrzakowo.pl/produkt-6538.html[/URL]
Przydadzą się również przy nakładaniu leków, bo szybko preparatu nie zliże.
Emilio, czy może być taka cena, czy z bazarku dodać? Tych butków jest dwanaście szt. Zamówiłam takie tez Albince, to koszt przesyłki bedzie podzielony.

Posted

Te czeskie są fajne, bo typowo do chodzenia zimą. Te gumowe są specjalnie np. przy zakażeniach bakteryjnych. Problem mam z nakładaniem leków, bo Oskar zaraz je zlizuje. Nawet moczenie w rivanou nic nie daje, bo po chwili wszystko zlizane, a tak bede mogła zakładać na jakiś czas po podaniu, a przy okazji nie zamoczą się łapki na spacerze. Czyli przydadzą się na dwa problemy. Kosztują 78 zł +5 zł koszty przesyłki (podzielona na 3 rzeczy). Najwyżej zrezygnujemy z dalszych spacerów, żeby ich nie poniszczyć.

Sprawdzę na czeskich serwisach ile mogą tamte kosztować. Najwyżej z bazarku się kupi, tylko Oskar ma tyle wydatków, a mało wpływów, że chyba lepiej bedzie przeznaczyć pieniądze na leczenie.

Wczoraj na szybko musiałam mu podać lek przeciwbakteryjny, więc wczesniej pobrałam wymaz. Całe szczęście, ze mam lodówkę pełną wymazówek ;). Własnie Andrzej go zawozi do ZHW. Resztę badań ma mieć robioną w Ustroniu, tylko nie wiem, czy tam dotrzemy, bo Slay tez ma problem z samochodem.

Żal mi już tego biedaka. Jest cały czas na karmie wątrobowej. Teraz już nie dostaje sterydów, skończyłam mu tez podawać leki na wątrobę, bo je dostaje od kilku miesięcy. Niestety, jest pogorszenie. Znowu ropieją rany, sierść się przetłuściła, pojawił się łupież. Podaję mu do diety olej z ryb zakupiony na bazarku, ale lepiej bylo na oleju z pestek winogron i chyba musimy do niego wrócic.
Skończyły się Oskarowi wszystkie leki, więc wizyta i badania sa koniczne, bo nie wiem, co dalej podawać.

Posted

[QUOTE]Podaję mu do diety olej z ryb zakupiony na bazarku, ale lepiej bylo na oleju z pestek winogron i chyba musimy do niego wrócic.
Skończyły się Oskarowi wszystkie leki, więc wizyta i badania sa koniczne, bo nie wiem, co dalej podawać.[/QUOTE]
Ostatnio właśnie wyczytalam, że na problemy z wątrobą bardzo dobry jest olej sezamowy i w ogóle ziarna sezamu.

Posted

[quote name='Radek']Bidny jest Oskar:(
A może jakieś konsultacje u jakiegoś innego lekarza? Może będzie miał ktoś inny pomysł na leczenie?[/QUOTE]

Właśnie dlatego jest umówiony w Ustroniu. Chcę, żeby specjalista zobaczył te zmiany skórne, do tego od razu zrobi mu badania z krwi.

Elka_Ka, tak samo działa olej z pestek winogron, dlatego go lubię podawać. Tylko musze jechac do większego sklepu, bo nie wszędzie jest.

Posted

[quote name='Jaaga']Właśnie dlatego jest umówiony w Ustroniu. Chcę, żeby specjalista zobaczył te zmiany skórne, do tego od razu zrobi mu badania z krwi.

Elka_Ka, tak samo działa olej z pestek winogron, dlatego go lubię podawać. Tylko musze jechac do większego sklepu, bo nie wszędzie jest.[/QUOTE]
Jest w Biedronece całkiem tani i duża butla.

Posted

[quote name='Jaaga'] Elka_Ka, tak samo działa olej z pestek winogron, dlatego go lubię podawać. Tylko musze jechac do większego sklepu, bo nie wszędzie jest.[/QUOTE]
O, nie wiedziałam. Całe życie człowiek się uczy i głupi umiera:roll:;)

Posted

Każdy z nich ma 12 szt, bo tyle jest w komplecie, a mają inne rozmiary. Na wątku butkowym osoba która je wcześniej kupiła napisała, że od razu jeden się zniszczył, więc dlatego wybrałam komplet 12 nie 4 szt., bo 4 szt. kosztują prawie połowę tego, co 12, a sama przesylka wynosi 15,50 zł.
Emilio, jeśli chcesz pomóc, to napisz, ile mozesz przeznaczyc na Oskara buciki. Ja dziś za nie płacę, bo wczoraj czekałam na maila ze serwisu.