Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 813
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Neigh']Zamierzam ogłaszać mlodą jako Jestem kotem o duszy psa:-) Albo jakoś tak......Absolutnie życze sobie powalajacego domu dla niej.......zasłużyłam na nagrodę.[/QUOTE]

ja też sobie życzę a w zanadrzu mam Bulisława, który zrobi porządek w razie czego :D

Posted

Ania daj te foty jeszcze do mnie :) (na gmaila) i link do tego allegro albo tekst jaki proponujesz, to zrobię ten plakacik. Przynajmniej na razie nikt mi w pracy nad głową nie sterczy, więc może dziś zdążę :)

Posted

[quote name='Neigh']Przepraszam Kama, ze nie odpowiedziałam na maila, przepraszam wszystkich - ja sie po prostu nie wyrabiam......Dopiero co wróciłam od weta, a to nie koniec tej Morelowej historii.......Mam lekko dosc.....

Ja dziś zaliczyłam takiego hmm nooo doła zmęczeniowego............poczułam ze mam chwilowo dośc. Kotów, ich chorób......wetów......
Byliśmy u dr Niziołka. Nooooo i tak
Mamy zrobić uwaga trudne słowo "retrolaryngoskopię/rinoskopię oraz tracheoskopię.......Czułam sie normalnie jak Harry Potter już miałam rzucić zaklecie patronusa.........kiedy nam dr zaczął przekładać na ludzkie
Otóż : to co Morela ma w płucach to nacieki. Bakteryjne, grzybiczne.......nie wiadomo. Żeby je zwalczyć trzeba wiedzieć jakie są. W tym celu należy hmm nooo wypłukać zawartośc płucek i zrobić posiew.
Jednkaże najważniejsze jest badanie polegające na wprowadzeniu do nosa cienuteńkiej rurki. Problem polega na tym, ze rurka musi byc miekka, żeby daleko daleko w gardło i okolice weszła.
Noo .......w Polsce takie badanie robi sie we Wrocławiu i od niedawna w Endovecie w Wawce. Mają jeśli trzeba będzie pobrać wycinki.
Dr przypuszcza ze Morela ma polipa......i teraz tak - polip ten zwykle występuje u młodych kotów. Nooo ale Morela mogła go mieć jako młody kot, tyle ze nie była diagnozowana. Polipy sie ponoć banalnie usuwa......Tyle ze nie wszystkie. Niektóre są tak przerośnięte albo zwyrodnione ( nowotworowe ) ze po prostu nie ma jak.....
Zostało jej zapisane w karcie - Wyraźna duszność WDECHOWA ze świstem . Osłuchowo serce bez zmian, tętno prawidłowe, tony serca czyste, niewielkie szmery oskrzelowe. Zmiany radiologiczne stopniowo cofające sie, nadal dosć wyraźne.
Wymagane dokładniejsze badanie obrazowe.

Tyle wiem - orientacyjny koszt badania to 200 zł. Ponoć ma to wreszcie zakończyć diagnostykę i oby tak było......bo mam powoli dość........

I teraz tak - zdaniem dr Morela to nadal młody kot, operacje powinna znieść bez problemu. O ile będzie do przeprowadzenia.
Jeśli będzie no to luzik - kot dochodzi do siebie po operacji, zaczyna normalnie oddychać jest super....
Jeśli natomiast nie.......cóż no to żyje tyle, ile da radę..... nikt nie powie ile.[/QUOTE]

[quote name='Neigh']Dodam tylko, ze nam kazali odstawić wszystkie leki, bo po kiego skoro nie działają......

No i tyle. Niestety nie umiem odpowiedzieć na pytania - związane z kotem

Wygląda na to, ze albo badanie, operacja swięty spokoj, ogromna szansa na dom
albo wielka dupa........i tak sobie żyje - długie lub krótsze lata, zdecydowanie mniejsza szansa na dom[/QUOTE]

Czyli jeszcze wiele przed koteczką nawet w temacie diagnostyki :( W grę wchodzą częste wizyty u weta. No nic, rozpytuję gdzie mogę...

Posted

[quote name='Kociabanda2']Ania daj te foty jeszcze do mnie :) (na gmaila) i link do tego allegro albo tekst jaki proponujesz, to zrobię ten plakacik. Przynajmniej na razie nikt mi w pracy nad głową nie sterczy, więc może dziś zdążę :)[/QUOTE]

Nie dam rady z pracy, dopiero wieczorem mogę, choć tylko foty o tekście dziś i jutro nie ma co marzyć mam tyle pracy, że hej a jeszcze sędzia mnie zmusiła do wzięcia dodatkowych uzasadnień na jutro:angryy: nie wiem w co mam ręce włożyć:placz: fotki wysłałam takie jak są w wątku. Jeśli możesz to weź je stąd.

Posted

[quote name='Aneczka&Sułtan']Nie dam rady z pracy, dopiero wieczorem mogę, choć tylko foty o tekście dziś i jutro nie ma co marzyć mam tyle pracy, że hej a jeszcze sędzia mnie zmusiła do wzięcia dodatkowych uzasadnień na jutro:angryy: nie wiem w co mam ręce włożyć:placz: fotki wysłałam takie jak są w wątku. Jeśli możesz to weź je stąd.[/QUOTE]
Kurcze, to by wymagało wertowania sporej części wątku. Dziś i tak już niedługo wychodzę z pracy, więc poczekam na tego maila. Może jutro mi się uda zająć tym plakacikiem :)

Posted

[quote name='Aneczka&Sułtan']wysłąłam na onet, taki adres jaki masz w profilu[/QUOTE]
ehh... widzę, że muszę zmienić ten adres w profilu. On od kilku lat służy jako skrzynka na spam, tzn. jak się gdzieś loguję na chwilę, albo jak robię ogłoszenia - wiadomo trzeba podać mail, by się zalogować na te wszystkie strony ogłoszeniowe, a potem kupa syfu przyłazi... no i na to jest ten mail :) Wchodzę tam raz na pół roku by tylko opróżnić z tych reklam :P Tak poza tym to martwy adres :P Dlatego ciężko mi tam cokolwiek znaleźć, ale ok. Dałam radę. Foty mam.

Posted

Dwie młodociane damy z Trójki Odłowionej zostały dziś wysterylizowane - EwaMarta w pas się tak niski kłaniam jak tylko się da.......Jak wszystko poogarniam i ogólnie.....i szczególnie to zrobię rozliczenia rzecz jasna.

Zaszczepiłam dziś Gerarda - we wtorek mam się z nim zgłosić.....jest podejrzewany o bycie wnętrem.......jasny szlag by to!

Morela ma jutro rinoskopię......nie wiem już czy pisałam tu co i jak czy tylko na miau.......jak nie to uzupełnie Proszę o wyrozumiałość. Codziennie jestem z kims u weta i NAPRAWDĘ już wymiękam

A to młode po sterylce na chwiejnych łapach przyleciało - ucieszone znajomą okolicą, zeżarło z pół miski, wskoczyło do łóżka i śpi:-)

Posted

Usiadłam na chwilę do ogłoszeń Malwinkowych - i sobie uświadomiłam, ze ja nie wiem ile Malwinka już liczy tygodni.......Ania help.

No i co powinno zawierać ogłoszenie - moze być tak?

Malwinka została znaleziona w wieku niecałych 2 tygodni, odkarmiana butelką, wychowywała się z psem. Poszukuje domu niewychodzącego - ze względu na całkowity brak lęku przed psami. Może mieszkać z psem. Towarzystwo innych kotów nie jest jej potrzebne.

Wiek? Charakter? Miziak? nakolankowiec? Świr? dawaj dane........ogłoszenie krótkie i zwięzłe ma być, bo to do Moruska - ostatnio najwiecej osób stamtad właśnie dzwoni.

Posted

[quote name='Neigh']Usiadłam na chwilę do ogłoszeń Malwinkowych - i sobie uświadomiłam, ze ja nie wiem ile Malwinka już liczy tygodni.......Ania help.

No i co powinno zawierać ogłoszenie - moze być tak?

Malwinka została znaleziona w wieku niecałych 2 tygodni, odkarmiana butelką, wychowywała się z psem. Poszukuje domu niewychodzącego - ze względu na całkowity brak lęku przed psami. Może mieszkać z psem. Towarzystwo innych kotów nie jest jej potrzebne.

Wiek? Charakter? Miziak? nakolankowiec? Świr? dawaj dane........ogłoszenie krótkie i zwięzłe ma być, bo to do Moruska - ostatnio najwiecej osób stamtad właśnie dzwoni.[/QUOTE]

wiek 8 tydzień zaczyna :)
charakter - galopujące ADHD - kopia tajsona :D choć z zeznań kociej to on był gorszy
świr ale galopujący za ludziem, ewentualnie za bulisławem. Uwielbia się bawić aluminiowymi piłeczkami (z folii). przytula się jak sama zechce jak nie zechce można dostać po nosie. jednym słowem indywidualistka. (aha - potrafi szczekać i bulisław nauczył ją przeciągać się linką :D)

aaa i jeszcze nie oddam jej wcześniej niż przed 10.11.2010 roku żeby przyszli właściciele byli po wypłacie :D a tak poważnie to dziś ma szczepienie więc wypadałoby, żeby ze 2 tygodnie jeszcze u mnie została.

Posted

Fajna "charakterystyka" - wyjątkowa kicia dla równie wyjątkowego domku! :)
Ja wiem, że Wy każdy grosik na kićki przeznaczacie, ale gdyby Wam się przydało coś z naszego bazarku... zapraszamy!
[url]http://www.dogomania.pl/threads/195381-Wszystkiego-po-trochu-%29czyli-fajne-rzeczy-do-domu.-Bazarek-dla-chorej-Toski-do-4.11[/url].

Posted

Ja bazarkowo niestety odpadam.......LEŻE finansowo przez te koty........Owszem dostałam 200 zł na badania Morelki - ale każda jazda do weta ( rano zostawić) zaraz odebrać.......to hmm 20 km w jedą.....czyli tak bagatela jakieś 80 km dziś......

Posted

No ja też się póki co raczej wyprzedaję... Ale a nóż widelec coś komuś się przyda?... Aaaaa, i zapomniałam Ci powiedzieć, że Bros dodała słonia do bazarku przebierankowego! :)

Posted

[quote name='Neigh']Dwie młodociane damy z Trójki Odłowionej zostały dziś wysterylizowane - EwaMarta w pas się tak niski kłaniam jak tylko się da.......Jak wszystko poogarniam i ogólnie.....i szczególnie to zrobię rozliczenia rzecz jasna.[/QUOTE]

To nie mnie, tylko doktorowi Czajce:-) Dla mnie to niesamowity facet. Okazuje się, że nie wszystkim zależy tylko na kasie. On wie jak ważna jest kastracja bezdomnych zwierzaków. Dlatego na moje pytanie, czy jest szansa, żeby jeszcze w październiku wysterylizował koteczke po cenach promocyjnych z listopada, powiedział, że zrobi to jeszcze taniej:-)
A na marginesie - polecam Wam sterylziacje i kastracje w Boliłapce w listopadzie. MOżna je zrobić za pół ceny dla każdego zwierzaka:-)

Posted

Jedna młoda jedzie w przyszły piątek z Gerardem do nowego, wspólnego domu. Czy w nim zostaną się okaże.....na razie pani mi się podobała, choćby przez to, ze się jej chciało do mnie pociągiem dojechać. Siedziałyśmy i o kotach gadałyśmy. Ale wiecie, ze ja jestem szurnięta.....czy zostawię to insza inszość. A potem jeszcze się okaże, czy się "przyjmą"

Spinca czyli druga młoda ciachnięta ma wizytę w piątek jedną......i drugą panią na wizytę w zanadrzu.

Przy okazji ogłoszeń dziewczyn dom znalazł.......KRÓWEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mam dar przekonywania hihihi ( taki zwykły biało - czarny, po drutowaniu szczęki - z superowym charakterem, niezwykle łowny mieszkaniec zaprzyjaźnionego strychu)

Zrobiłam też ogłoszenia Malwince - i były już ponoć pierwsze telefony.....oby pozytywne.

Jutro zrobię ogłoszenia Yumi:-)

Morela ogłoszenia ma......Frida natomiast jeszcze sie do ogłaszania nie nadaje........
UFF i to by było na tyle.....

Posted

[quote name='Neigh']

Przy okazji ogłoszeń dziewczyn dom znalazł.......KRÓWEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mam dar przekonywania hihihi ( taki zwykły biało - czarny, po drutowaniu szczęki - z superowym charakterem, niezwykle łowny mieszkaniec zaprzyjaźnionego strychu)

[/QUOTE]

BOSKO :)

Gdzie jest "BOLIŁAPKA" ? Mam kilka naszych adopcyjnych do podesłania....

Posted

[quote name='Ania W']BOSKO :)

Gdzie jest "BOLIŁAPKA" ? Mam kilka naszych adopcyjnych do podesłania....[/QUOTE]

Warszawa, Ursynów chyba ul. Polinezyjska, naprawdę dobre ceny, 50% zniżki.

Posted

Nooo ja też polecam - wszystko mam już wysterylizowane.....

Tak naprawdę to żadnego pomysłu na dom nadal brak dla Yumi. Rzecz jasna Malwinka i Spinca - to na razie tylko zapytania mają.....ale zawsze coś.
Bo Fridy, to jak pisałam nie oglaszam.....

Posted

Ania, może nakręć jeszcze jakiś filmik do ogłoszeń Malwinki :) Po Stefanku i Lennoxie zauważyłam, że ludzie chętnie klikają na takie linki do filmików w ogłoszeniu :)
Właśnie staram się sklecić jej jakiś tekst na ten plakacik :P Idzie mi jak krew z nosa, a czasu mało, bo zaraz przyjdą projektanci i pewnie mnie zarzucą robotą :/ No ale może jakoś zdążę dziś to w końcu zrobić :/

Posted

uff... wyprodukowałam coś takiego (na bazie ogłoszenia Lennoxa):
Proszę o [COLOR=Red]poprawki[/COLOR], [COLOR=Red]propozycje zmian[/COLOR] i [COLOR=Blue]dane kontaktowe,[/COLOR] jakie mam wpisać. No i [COLOR=Blue]filmik[/COLOR] jak da radę. Na plakacik jest mi zbędny, ale do ogłoszeń by się przydał :)

[CENTER][CENTER][B]Kocie dziecię... Malwinka szuka domu![/B][/CENTER][/CENTER]

[CENTER][CENTER]Malwinka została znaleziona pod koniec września, gdy jako zaledwie dwutygodniowe kocię pełzła samotnie środkiem drogi... Nieprawdopodobne jak takie prawie ślepe, głuche i nieporadne maleństwo zdołało przeżyć samo na środku zimnej drogi?! Gdzie jej mama, gdzie rodzeństwo? Co się stało? Tego się już nie dowiemy. [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Malwinka została zabrana do weterynarza. Trzeba było podjąć trudną decyzję: czy usypiamy maluszkę czy walczymy o jej życie. [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Koteczka była całkowicie zdrowa i silna, ale tak maleńka, że bez matki jej szanse na przeżycie drastycznie zmalały. Wymagała opieki niemal 24h na dobę, ciągłego ogrzewania i karmienia z butelki co 4 godziny, uważając by się nie udławiła. Na szczęście znalazły się dobre dusze, które podjęły się tego niełatwego zadania i koteczka dostała szansę :) [/CENTER][/CENTER]

[CENTER][CENTER][B]Dziś Malwinka ma już 8 tygodni. Jest zdrowa, radosna i pełna energii. Jest bardzo kontaktowa. Często biega za nogami człowieka. Kocha się bawić i szaleć. Przytula się jak sama zechce, jak nie zechce można dostać po nosie :D Taka indywidualistka. [/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B]Malwinka wychowuje się z dorosłym psem. Próbuje nawet szczekać i bawić się w przeciąganie liny :D Ze względu na całkowity brak lęku przed psami szukamy jej domku niewychodzącego![/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B]Koteczka może mieszkać z psem :) Towarzystwo innych kotów także mile widziane :)[/B][/CENTER][/CENTER]

[CENTER][CENTER][B]Zobacz filmik!![/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]....link....[/CENTER][/CENTER]

[CENTER][CENTER][B]Malwinka jest odrobaczona, zaszczepiona i w pełni gotowa do adopcji![/B][/CENTER][/CENTER]

[CENTER][CENTER][B]Szukamy dla Malwinki domu z kochającymi, odpowiedzialnymi opiekunami![/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Warunkiem wydania kotki jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]KONTAKT:[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Ania:[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Kamil????[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]mail[/CENTER][/CENTER]

[CENTER][CENTER]Koteczka znajduje się obecnie w Jabłonnie pod Warszawą (w stronę Legionowa).[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B]Można ją obejrzeć na żywo po wcześniejszym umówieniu się z nami :)[/B][/CENTER][/CENTER]