plina Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Perełka raczej nigdy nikogo tak nie gryzła, to typ raczej spokojnego psa.. Konflikt osobisty? Hm... I co Perełko z tobą będzie? :-( Quote
plina Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Pisałam z Murką, poleciła - przynajmniej na jakiś czas - klatkę kennelowa. Patrzałam na ceny w internecie nie nie są zachęcające :roll: Quote
kagome19 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Co też może dziać się z Perełcią? Być może to konflikt osobisty, zazdrość???? Quote
plina Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Dzisiaj rano też był spór. Perła zobaczyła przez uchylone drzwi Kinia - na szczęście szybko ją odciągnęłam i złość wyładowała na szmacie. Teraz po domu chodzę ja z Kiniem na smyczy, moja siostra z Perełką. Jakoś jest, przynajmniej drzwi od pokoi będą całe.. Ale co teraz? :( Quote
eve-w Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 plina napisał(a):Pisałam z Murką, poleciła - przynajmniej na jakiś czas - klatkę kennelowa. Patrzałam na ceny w internecie nie nie są zachęcające :roll: z Murką? A kto to jest Murka? Klatka kenelowa - a po co klatka kenelowa? Czy ta Muka może wytłumaczyć dlaczego i po co kenel? Na początek wspólne spacery. Na smyczy. W takcie spacerów dawanie smakołyków, w tym samym czasie wszystko. Głaskanie również jednocześnie, mówienie do obydwojga cieplym głosem. W domu tak samo. Jednocześnie podajemy smakołyki, mają być małe, tak, żeby psy szybko je zjadły. Jeżeli jedno na drugiego zaczyna warczeć wtedy głośne FE, skierowane do warczącego. I nie możesz faworyzować pojedynczo, tylko obydwa jednocześnie. Quote
Pinesk@ Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Kamila jak zawsze niezastąpiona, dzieki! Zaraz sobie podmienie banerek Murka to osoba która ma doswiadczenie z lękliwymi psami, prowadzi hotel dla psiaków ze schronisk. Klatka kenelowa najprawdopodobniej do odizolowania. Ceny- no cóż, tanie to te klatki nie są... EDIT: Czy perełka atakuje tylko Kinia? Jeżeli tak- to jest ewidentnie zazdrośc. Quote
kamilqax95x Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Pinesk@ napisał(a):Kamila jak zawsze niezastąpiona, dzieki! Zaraz sobie podmienie banerek prze4stań bo się zawstydzę :evil_lol: nie ma za co :) robienie banerków jest fajne :) a przy okazji pomaga zwierzakom ;) Quote
plina Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Napiszę później, odpowiem na pytania, mam w domu trochę do zrobienia. Zajrzałam tylko na chwilę. Na razie tylko dziękuję kamilqax95x! :) Quote
Murka Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Podałam propozycję klatki kennelowej jako alternatywę dla powrotu do schroniska a nie jako rozwiązanie konfliktu między psiakami. Na odległość trudno coś radzić w takich sytuacjach, najlepsza byłaby wizyta behawiorysty, ale to bardzo kosztowna sprawa. Jeśli chodzi o klatkę, to myślałam raczej o tym, aby pożyczyć od kogoś. Od nas trochę daleko, ale w razie gdyby suni naprawdę groziło schronisko to możemy wysłać. Tylko musimy mieć 100% pewności, że klatka do nas wróci, bo już parę naszych transporterów rozpłynęło się po Polsce. Quote
plina Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Jestem, jestem. Perełka w ostatnim czasie nie atakuje tylko Kinia, prawie doszło do walki z Mają, suczką sąsiadów. Ale może w tym przypadku chodziło o kontakty suczka-suczka? :roll: Przez jeden dzień było spokojnie, nawet odważyłam się puścić oba psy ze smyczy. Niestety znowu poszło coś nie tak (tym razem zawarczał Kinio) i znowu funkcjonowałam na smyczy. Dziś rano przyszedł do mojego pokoju gdzie śpi Perełka Kino, niestety coś się jej nie spodobało. Efekt: ugryziona noga.. :talker: No ale co miałam zrobić, nawet nie zdążyłam wziąć niczego co można podetknąć pod nos w rękę, zerwałam się z łóżka, żeby ich rozdzielić.. Tak ogólnie licząc straty: jeszcze tylko jedna noga i nie będę mogła żadną kończyną poruszyć :roll: I tu dobra wiadomość: na razie moja mama zdecydowała się na takie "smyczowe" życie z psami :loveu:, ponieważ strasznie żal by jej było Perełki, gdyby miała trafić do schronu. Czas mamy do października lub listopada, kiedy to moja mama podejmie się nowej pracy i nastąpi problem ze strachem przed samotnością Perełeczki. Jednak ciągle szukamy domu, mimo, że mamy czas, trudno tak nieustannie żyć.. :oops: Quote
kagome19 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Plina, na watku tczewa podalam ci kolejna stronke gdzie mozesz umiescic ogloszenia Quote
plina Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Perełka na górę! Ostatnio zrobiłam jej 30 ogłoszeń.. Spróbuję ogłosić ją jeszcze raz w Gazecie Malborskiej i.. porobię jeszcze więcej ogłoszeń w internecie.. Quote
plina Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 Ok. Jakoś się żyje, nie jest tak źle. Puszczamy ich co raz częściej razem, ale tylko pod nadzorem dwóch osób z dwoma smyczami i szmatą jako ewentualny zatykacz Perły. Najnowsze, wczorajsze zdjęcia :lol: Quote
Pinesk@ Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Co tam u małej ? :) PS . Odnowiłam jej allegro i alegratkę Quote
kamilqax95x Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Dodałam ją na cafeanimal: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Perelka,22679 Moze do metro ją dadzą Quote
plina Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 Dobra, w końcu mam czas, żeby wejść na ten wątek.. Niedługo porobię Perełce ogłoszenia... Z Kiniem się uspokoiło, nie warczą ciągle na siebie, raczej... unikają kontaktu wzrokowego.. Dziś poszło o zabawkę Perełki, ale to inna sprawa, po prostu kółeczko Kinia wpadło za sofę, a on tak chciał się bawić.. :evil_lol: Jak dla mnie za krótki czas, żeby uwierzyć, że jest ok, więc na wszelki wypadek w każdym pokoju mam jakiś "zatykacz". Informacja dla ciekawskich: nie przestawaj głaskać Perełki po brzuchu, bo podziaba łapką, podziaba, poliże, jak to nie pomoże, pojęczy. Jeśli jęczenie nic nie daje - zwyczajnie się dama obraża. Więc proszę nie głaskać Perełki, jeśli się nie ma czasu! :diabloti: Quote
plina Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 A dzisiaj sukceeees!! Perełka nareszcie zrozumiała daj łapę! :sweetCyb: Dama oczekuje na gromkie brava i trzymanie kciuków za komendę "wstań" :evil_lol: Quote
ifciastu Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 No wreszcie znalazłam wątek czarnej ślicznotki:p Przecież taka piękność już dawno powinna miec dom:) PS. Przepraszam za OT, ale chciałam zapytać o tą malą sunię, ktora mieszka obok Ciebie, jak z tą jej sterylką? Quote
plina Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Nie tylko ona taka piękna i bezdomna.. Co rusz w schronisku mijasz psią piękność i zastanawiasz się dlaczego nie ma jeszcze domu?... Robię Perełce 60 ogłoszeń.. Może ktoś zauważy cudeńko i zaprosi do domu? Co do Maji, to jej wątek. Na nim zaraz najnowsze informacje :lol: Quote
Pinesk@ Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Wrzuciłam nowe zdjecie pannicy na profil schroniska na nk, zaraz jeszcze na facebooka tez wrzucę. Allegro odnowię jej dopiero po weekendzie. Quote
plina Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 Z domkiem nijak. Pan wydawał się być jak marzenie dla Perełki.. Ale widocznie coś mu nie przypasowało. Trudno. Szukam kogoś, kto od razu by się zakochał w tych pięknych oczkach i nigdy nie opuścił. Perełce zrobiłam +20 ogłoszeń, już więcej stron nie znam. Quote
kinia098 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 :oops: Pilnie poszukuję kogoś do wizyty przed adopcyjnej w Słupsku ! 2 małe syjamki ode mnie z Darłowa mają szansę na DS ! Im szybciej, tym lepiej; pada deszcz, wieje wiatr a one na dworze bez schronienia :( takie malutkie 2 miesięczne kuleczki. Proszę kontaktować się ze mną na PW. Quote
Recommended Posts