Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podniosę jej wątek.. To smutne, że nikt się nią nie interesuje... Ale tak to już chyba ludzie mają, że wolą adoptować szczeniaczki i psy w sile wieku...
A może to nie wiek odstrasza?
Tylko wtedy co?...
Chyba jeszcze raz dam ją do Malborskiej. Chociaż wątpię, żeby to przyniosło efekt.

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój tymczas też zainteresowania nie ma. Kompletnie ZERO. Żadnego telefonu, nic. A jest z nami od lipca. 4msc i nawet głupiego maila. Generalnie zakładam, że jak ma się znaleźć odpowiedni człowiek, to znajdzie. Jak nie to znaczy, że to my mamy być właśnie jego odpowiednimi 'człowiekami'. Odnawiam mu właśnie ogłoszenia.
perełcia też szcześcia nie ma.. Chociaż nie. Ma bo trafiła do DT :) O niebo lepsze to niz schron i to w zimę, brr!

• 2 weeks later...
Posted

Przepięknie i przedobrze :) Przy tym całym śniegu podkręciła grzejniczek i jak komuś zimno w domu, słychać tylko "Gdzie Perełka? " :)
Reakcja na śnieg bezcenna! Chyba się nie spodziewała, że spadnie tak szybko! Oczy wielkie, nóżkami stąpa jak na szpileczkach bądź - jak kto woli - na paluszkach. Perełka chętnie uczy się nowych rzeczy. Widać po oczach, że chce zrobić wszystko dla człowieka, żeby był zadowolony, ale <turlaj się> wychodzi jej tylko w połowie :evil_lol:
Teraz chodzi z taką fajną żółtą chustką, świetnie wygląda! Mogę się spodziewać ładnych zdjęć z dobrego sprzęciora, ale jeszcze nie teraz.

PS Tak mnie dawno w schronie nie było, aż dziwnie mi na sercu :roll: Powiedz jak będziesz, żeby spodziewali się niedługo dostawy zabawek, smyczy i karmy. Zbiórkę robiłam w szkole :lol:

Posted

Hehehe pocieszna ta Perełcia :D No a grzejniczek na obecne mrozy w sam raz.
Moja mała też na poczatku tulała się w połowie tylko. Teraz mamy wyćwiczone turlanie w lewą stronę a przewracanie do połowy- na prawą :P

Do schroniska się jutro wybieram i meldunek złożę :)

PS. Misiak powędrował do domciu ;)

Posted

Szarlotka - dziękuję za odwiedzenie wątku :)
Ogłoszenia oczywiście zrobię, pisz PW jak zdobędziesz wszystko.

O rany, jak się cieszę z Misiaka! A dużo psów doszło? Wiele porzucają przed świętami?...

Posted

plina napisał(a):
Szarlotka - dziękuję za odwiedzenie wątku :)
Ogłoszenia oczywiście zrobię, pisz PW jak zdobędziesz wszystko.

O rany, jak się cieszę z Misiaka! A dużo psów doszło? Wiele porzucają przed świętami?...

Witaj Plina :):) to jestesmy kwita, bo ja myslalam, ze masz nic. Pilna a Ty z Szarotki zrobilas Szarlotke :):)

Szarotka to moja 20 letnia kotka Szarotka :):), ale Szarlotke tez uwielbiam do jedzenia :):)
W sumie to chyba mam dwa psy co potrzebuja ogloszen Toffino u Jamora i Grom u Czarodziejki.
Bede pewnie musiala sama te teksty wytworzyc, co dla mnie jest dosyc trudne, bo jestem od marketingu a do tekstow nie mam cierpliwosci ;);)

Posted

O rany, rzeczywiście! Przepraszam za pomyłkę, Szarotka! Do diabła z tymi nickami, mnie często mylono (nawet mylą ciągle) z pilną :evil_lol:

Posted

To milo :):) miejmy nadzieje, ze trafi sie super domek :):)

Ona jest troche chyba podobna do Lenki z mojego banerka ??
Czy masz jakies zdjecia, bo widze tylko jedno w pierwszym poscie.

Posted

plina napisał(a):
(...)

Dużo nie, niestety. W dzień otwarty przyszło może z 5 osób. Chyba wczoraj Rudzia poszła do domu ale głowy nie dam. Ogólnie- kiepsko z adopcjami teraz.

plina napisał(a):
(..) Do diabła z tymi nickami, mnie często mylono (nawet mylą ciągle) z pilną :evil_lol:

Noo ja tez Cię myliłam dopóki nei zwróciłaś mi uwagi :evil_lol:

plina napisał(a):
Ach, zapomniałam wspomnieć, że jest zainteresowanie Perełką. Jeszcze nic poważnego, ale podnosi na duchu :)

Super, oby się w koncu trafił ten jeden jedyny wspaniały domeczek :)

Posted

Takie śnieżne:

[IMG]http://i55.tinypic.com/250v0if.jpg[/IMG]

[IMG]http://i52.tinypic.com/kdrgb8.jpg[/IMG]

I zwróćcie uwagę na jej oczka :loveu:

[IMG]http://i52.tinypic.com/11mclmv.jpg[/IMG]

• 2 weeks later...
Posted

Zabawa z koleżanką

Po wielu zepsutych zabawkach z wszelkiego tworzywa, postanowiłam zakupić na dogomaniackim bazarku za supercenę konga. Świetna zabawka, nawet nie nosi śladów użytkowania - a Perełka nie wie dlaczego? :???: Przecież ta się stara! :D
Równocześnie to też pyszna zabawka ze smakołykami lub mięsną pastą, ale tylko wtedy, kiedy komuś chce się przygotować żarełko :cool3:

Posted

Wiem że z nieśmiałości nikt nie pisze u Perełki, ale wiem, że wszyscy ciekawi co u niej :lol:
Ze zdjęć widać, że żyje i ma się dobrze. Nie wiem jaki ruch poczynić z jej łapką, czasami jak wstaje, długo na jedną z tylnych utyka. Nie wiem czym to spowodowane, czy poważne? :roll: Postępów w trudnej komendzie nie uczyniła, ale się nie poddajemy.
Chyba niezbyt lubi zimno, a ciepło domu jej nie wystarcza. Zaraz po przyjściu z dworu ląduje pod kołdrą czy kocem :loveu:
Podsumowując: kochana psina!

Posted

Ja zawsze ciekawa co u perełki ale się nie zawsze odzywam :eviltong:

No ładna zabawa z koleżanką :diabloti:
A kong to naprawdę fajna sprawa, też poluje na jakaś okazję ale jeszcze się nie załapałam nigdzie. Jak będziesz się chciała kiedyś go pozbyć daj znać :evil_lol:

Łapka moze to jakieś zmiany zwyrodnieniowe, coś ze stawami?

No nie dziwię sie, ze nie bardzo lubi zimno, Perełka to typowy kanapowiec, domowy piesek, w cieplutkim tylko pewnie by siedziała :lol: Dokładnie tak jak moja Nuka. na chwileczkę na dwór a zaraz potem szybko na swój fotelik koło piecyka i się nigdzie nie rusza :lol:

Posted

Tak, wzięłam ją w sierpniu. Zastanawiamy się nad jeszcze jednym czarnulem z tczewa ;)
A cóż to ten klub czarnego psa? Facebooka nie mam, nie orientuję się tam... Ogłoszenia ciągle jej odnawiam, ma na wszystkich portalach jakie znam... Było ostatnio jakieś poważne zgłoszenie, pani wydawała się świetna, ale nie chciała wizyty :-( Przynajmniej od czasu do czasu jest Perełką zainteresowanie - niestety nieduże. Zastanawiam się co odpycha ludzi w takim psie. Chyba tylko wiek!