Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pineska, czy możesz zrobić all z tym tekstem?

[FONT=&quot]Arystokratyczna, spokojna, łagodna dama czeka na wymarzonego Pana![/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]

[FONT=&quot]Nie wiadomo, co takiego zrobiła Perełka, że rodzina się jej wyrzekła. Musiało być to poważne, skoro sprawę zamknęło oddanie suczki do schroniska, by dzieliła los innych bezdomnych psów.[/FONT]

[FONT=&quot]Chyba wszyscy chcielibyśmy wiedzieć, dlaczego Perła trafiła z ciepłego domu do schroniska, w sam środek szalejącej zimy.[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]

[FONT=&quot]Perełka ma ok. 5lat. Może więcej, ale któż wie? Ma prześliczną siwą mordkę, ale to niczego nie ujmuje, wręcz dodaje jej uroku. Pięć lat dla tak małego psa jak ona to niedużo. Perełka jest dorosła, nie stara. Pewnie pyszczek osiwiał jej ze stresu i szoku, jaki musiała przeżywać w schronisku. Wiadomo, że złe doświadczenia wpływają destruktywnie na wygląd.[/FONT]

[FONT=&quot]Perełka jest spokojna, łagodna, miła i ujmująca delikatnością. Prawdziwa z niej dama. Czasami lubi porządzić, zwłaszcza, jeśli chodzi o godziny wstawania i zarządzanie czasu głaskania. Spanie i głaskanie ubóstwia chyba nad wszystko![/FONT]

[FONT=&quot]Sunia jest inteligenta, w mig pojmuje komendy i oczekiwania człowieka.[/FONT]

[FONT=&quot]Lubi inne psy, choć odnosi się do obcych zwierząt z dystansem należnym istotom z niższych sfer. Może przodkowie Perły to arystokraci?[/FONT]

[FONT=&quot]Ponad siebie Perełka uznaje tylko człowieka.[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]

[FONT=&quot]Dama Perła czeka niecierpliwie na człowieka, którego oczekiwania mogłaby spełniać ku najwyższemu zadowoleniu. Człowieka, który pogłaskałby jej aksamitną sierść i zaakceptował siwy pyszczek.[/FONT]

[FONT=&quot]Czy to Ty, człowieku?[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]

[FONT=&quot]Piesek przebywa w Malborku, woj. Pomorskie. Możliwy jest transport psa na terenie tego województwa.[/FONT]

[FONT=&quot]Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]

[FONT=&quot]KONTAKT:[/FONT]
[FONT=&quot][email protected]
509-662-254 (nie odbieram zastrzeżonych!)[/FONT]

Posted

Pineska, w tym ostatnim zdjęciu widać przerwę pod bramą... Kinio i Perełka mogą wystawić prze nią tylko głowę. Maja cała przechodzi, ale ona jest mini-mini, waży może 5kg... Ciągle myślimy nad Płoszką..

• 2 weeks later...
Posted

Perełce zostało zakupione ubranko, coby spacerki były dłuższe. Nie konkretnie o to nam chodziło, ale zdaje egzamin na 4+. W planach coś dłuższego i mniej kusego ;)

• 3 weeks later...
Posted

Co tak, jak tam? Hm.. Ciepło, miziankowo! Teraz Perełka mi leży na kolanach. Lubi strasznie tak siedzieć, kiedy działam na komputerze. Z Majką stały się nierozłączkami. Śpią razem, jedzą razem, razem patrzą w tą samą stronę.. I tak im razem życie upływa ;)
Wcześniej pisałam, że Perełka ma problemy z nóżką. Byłam u weta w Tczewie, mówi, że konieczna operacja, bo poważne zmiany zwyrodnieniowe :placz: A to przecież taka starowinka, w książeczce ma wpisane, że jest ośmiolatką, ale nikt w to naprawdę nie wierzy. Mówią, że starsza. Istnieje większe ryzyko związane z narkozą w takim wieku, wet mnie ostrzegał. Oby wszystko było dobrze, bo chyba... się w niej zakochałam... Smutno byłoby bez niej.. :oops:

Posted

Szukam, szukam domu... Ale jakiegoś, z którym miałabym kontakt :cool3: Muszę szukać, bo w kolejce do dt pilnie czeka Płoszka. A nie mogę mieć trzech i pół psa (pół to Maja) bo zwyczajnie nie stać... :roll:

• 2 weeks later...
Posted

O badania zapytam.. nie wiedziałam, ze tak można. A nam, zacytuję piosenkę, "życie przez palce ucieka w nicość".. Zainteresowanie zerowe, ogłoszeń nie ma, bo zajęłam się bazarkiem. Perełka bardziej odżyła po grudniowym mrozie i bardzo lubi dłuugo ganiać się po ogrodzie z Mają. Łapka na razie w porządku, jeśli można tak powiedzieć. Staje na nią, utyka na szczęście, nie kuleje. Ach, moja starowinka kochana :loveu:

Posted

Dzięki, Szarotka, że na wątek zaglądasz.. Czasami w górę podskoczy.... Na innych wątkach wielkie poruszenie, psy do domów jadą, transport załatwiają. A ja cicho podglądam i marzę o domu dla Perełki, choćby na końcu Polski, byleby to był ten jedyny. Cieszę się bardzo, że adopcje ruszyły. Na początku roku taki zastój był. teraz już może byc tylko z górki.

• 2 weeks later...
Posted

I hop do góry.. Chociaż to pewnie nic nie da.. Nie wejdą na wątek nowe ciotki z pomysłami, ruchu nie będzie. Perełka jest za zwyczajna.. Już setny raz będę ją ogłaszać. Może za sto pierwszym się uda? Koszmarnie podniosła mnie na duchu adopcja Lenki!!