Szarotka Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Henio i Lenka mimo mlodego wieku tez siedza w dt. Trzeba poprosic Marinke to ona wstawi Perelke na fb. Quote
plina Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 Pineska, czy możesz zrobić all z tym tekstem? [FONT="]Arystokratyczna, spokojna, łagodna dama czeka na wymarzonego Pana![/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Nie wiadomo, co takiego zrobiła Perełka, że rodzina się jej wyrzekła. Musiało być to poważne, skoro sprawę zamknęło oddanie suczki do schroniska, by dzieliła los innych bezdomnych psów.[/FONT] [FONT="]Chyba wszyscy chcielibyśmy wiedzieć, dlaczego Perła trafiła z ciepłego domu do schroniska, w sam środek szalejącej zimy.[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Perełka ma ok. 5lat. Może więcej, ale któż wie? Ma prześliczną siwą mordkę, ale to niczego nie ujmuje, wręcz dodaje jej uroku. Pięć lat dla tak małego psa jak ona to niedużo. Perełka jest dorosła, nie stara. Pewnie pyszczek osiwiał jej ze stresu i szoku, jaki musiała przeżywać w schronisku. Wiadomo, że złe doświadczenia wpływają destruktywnie na wygląd.[/FONT] [FONT="]Perełka jest spokojna, łagodna, miła i ujmująca delikatnością. Prawdziwa z niej dama. Czasami lubi porządzić, zwłaszcza, jeśli chodzi o godziny wstawania i zarządzanie czasu głaskania. Spanie i głaskanie ubóstwia chyba nad wszystko![/FONT] [FONT="]Sunia jest inteligenta, w mig pojmuje komendy i oczekiwania człowieka.[/FONT] [FONT="]Lubi inne psy, choć odnosi się do obcych zwierząt z dystansem należnym istotom z niższych sfer. Może przodkowie Perły to arystokraci?[/FONT] [FONT="]Ponad siebie Perełka uznaje tylko człowieka.[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Dama Perła czeka niecierpliwie na człowieka, którego oczekiwania mogłaby spełniać ku najwyższemu zadowoleniu. Człowieka, który pogłaskałby jej aksamitną sierść i zaakceptował siwy pyszczek.[/FONT] [FONT="]Czy to Ty, człowieku?[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Piesek przebywa w Malborku, woj. Pomorskie. Możliwy jest transport psa na terenie tego województwa.[/FONT] [FONT="]Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej. [/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]KONTAKT:[/FONT] [FONT="][email protected] 509-662-254 (nie odbieram zastrzeżonych!)[/FONT] Quote
Pinesk@ Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Dlaczego połowa zdjęc znikła z wątku, usuwałaś? nawet nie wiedziałam i na allegro żadnego przez to nie było... ;) Ale podmieniłam na 2 te co znalazłam na wątku: http://allegro.pl/show_item.php?item=1381661350 Quote
plina Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 Nic nie usuwałam... Zaraz zobaczę co zniknęło i wstawię od nowa... Quote
plina Posted December 24, 2010 Author Posted December 24, 2010 Pineska, w tym ostatnim zdjęciu widać przerwę pod bramą... Kinio i Perełka mogą wystawić prze nią tylko głowę. Maja cała przechodzi, ale ona jest mini-mini, waży może 5kg... Ciągle myślimy nad Płoszką.. Quote
plina Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Perełce zostało zakupione ubranko, coby spacerki były dłuższe. Nie konkretnie o to nam chodziło, ale zdaje egzamin na 4+. W planach coś dłuższego i mniej kusego ;) Quote
Szarotka Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Napisalas do Marinki, zeby mala wstawila do klubu czarnego psa na f.b?? Quote
Pinesk@ Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Macie kubraczek od Taks? Chyba coś ją źle pomierzyłas :P Co tam u małej? Quote
plina Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 Co tak, jak tam? Hm.. Ciepło, miziankowo! Teraz Perełka mi leży na kolanach. Lubi strasznie tak siedzieć, kiedy działam na komputerze. Z Majką stały się nierozłączkami. Śpią razem, jedzą razem, razem patrzą w tą samą stronę.. I tak im razem życie upływa ;) Wcześniej pisałam, że Perełka ma problemy z nóżką. Byłam u weta w Tczewie, mówi, że konieczna operacja, bo poważne zmiany zwyrodnieniowe :placz: A to przecież taka starowinka, w książeczce ma wpisane, że jest ośmiolatką, ale nikt w to naprawdę nie wierzy. Mówią, że starsza. Istnieje większe ryzyko związane z narkozą w takim wieku, wet mnie ostrzegał. Oby wszystko było dobrze, bo chyba... się w niej zakochałam... Smutno byłoby bez niej.. :oops: Quote
plina Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Szukam, szukam domu... Ale jakiegoś, z którym miałabym kontakt :cool3: Muszę szukać, bo w kolejce do dt pilnie czeka Płoszka. A nie mogę mieć trzech i pół psa (pół to Maja) bo zwyczajnie nie stać... :roll: Quote
Szarotka Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 To napisz w tytule, ze sunia szuka domu :):) Quote
Pinesk@ Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 A nie możecie przed narkozą zrobić badań krwi żeby sprawdzić ewentualne ryzyko? Trzymam kciuki za małą! Quote
plina Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 O badania zapytam.. nie wiedziałam, ze tak można. A nam, zacytuję piosenkę, "życie przez palce ucieka w nicość".. Zainteresowanie zerowe, ogłoszeń nie ma, bo zajęłam się bazarkiem. Perełka bardziej odżyła po grudniowym mrozie i bardzo lubi dłuugo ganiać się po ogrodzie z Mają. Łapka na razie w porządku, jeśli można tak powiedzieć. Staje na nią, utyka na szczęście, nie kuleje. Ach, moja starowinka kochana :loveu: Quote
plina Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Dzięki, Szarotka, że na wątek zaglądasz.. Czasami w górę podskoczy.... Na innych wątkach wielkie poruszenie, psy do domów jadą, transport załatwiają. A ja cicho podglądam i marzę o domu dla Perełki, choćby na końcu Polski, byleby to był ten jedyny. Cieszę się bardzo, że adopcje ruszyły. Na początku roku taki zastój był. teraz już może byc tylko z górki. Quote
plina Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 I hop do góry.. Chociaż to pewnie nic nie da.. Nie wejdą na wątek nowe ciotki z pomysłami, ruchu nie będzie. Perełka jest za zwyczajna.. Już setny raz będę ją ogłaszać. Może za sto pierwszym się uda? Koszmarnie podniosła mnie na duchu adopcja Lenki!! Quote
plina Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Pierwszy post uaktualniłam o zdjęcia i filmy. Przy okazji zapraszam do obejrzenia nowego filmiku adopcyjnego Perełki... UPS! Wcześniej podałam zły link. Ten jest prawidłowy: http://www.youtube.com/watch?v=MAU20KCtzdk Quote
Szarotka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Moze popros ciotke Cholere o dobry tekst dla suni :):) Quote
Recommended Posts