Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='plina']U Perełki jakaś zmiana!! W koncu jakiś porządny odzew, telefon z pod Warszawy. Niestety się nie nadaje dla małej, w domku jest 2 letnie dziecko. Pani obiecała się skontaktować, na wypadek gdyby nie znalazła innej suczki, wtedy uskutecznimy szukanie przez dogomanię.[/QUOTE]

A moze jakis inny piesek mialby szanse.

Posted

Kurczę, obiecałam sobie, że zanim coś napiszę na wątku, to go przeczytam w całości, bo nie jest długi, ale wciąż mi brak czasu. :(
Jak ogłaszana była Perełka? Jakiego domku dla niej szukasz? Jeśli wchodzą w grę ludzie starsi, to trzeba uderzyć z ogłoszeniami bardziej drukowanymi, niż internetowymi - gazeta, plakaty, jakies ulotki.
Ja, co zawsze proponuję, to pomoc w postaci zrobienia zdjęć i filmiku promocyjnego. Tylko, kurczę, do Ciebie mam kawał drogi. :( Może pomyślę o wycieczce na zamek w Malborku, nigdy w końcu nie byłam. :) Tylko pewnie tam nie można z psami, a ja swojego nie mam gdzie zostawić... No mniejsza z tym. ;)
Co jeszcze, to zrobienie plakatów - mój TŻ jest grafikiem i robi ładne. Z tym, że teraz po weekendzie majowym ma sporo zaległości i pewnie dopiero pod koniec maja by coś miał czas zrobić.
Z robieniem ogłoszeń to Ty jesteś specjalistką, więc niewiele tu mogę podziałać.
Jeszcze ja ze "swoimi" psami chodzę na różne imprezy - wczoraj np. na Dniu Ziemi. Niekoniecznie muszą być psie imprezy, a takie, na którym po prostu będą ludzie. Zaopatrzasz psa w chustę 'szukam domu" (mogę załatwić) i po prostu z nim spacerujesz. :) Jeszcze dobry pomysł, który przyciaga uwagę ludzi, to balonik na hel , przywiązany np. do obroży psa, a na baloniku markerem "szukam domu".

Ale czasem po prostu jest pech ze znalezieniem psu domu... sama mam tak z Dastim - charakter wspaniały, jest niesamowicie przyjazny, zrównoważony, kocha dzieci, tylko wygląda przeciętnie. :( Niknie przy tylu psach do adopcji. :(

Posted

Witajcie ciotki Perełkowe i Ty onaż przeszacowna uszowancjowata Perełko! Bandziem kombinować coby Cię gdzieś ogłosić:) (a w któym poscie jest link do najnowszej wersji ogłoszenia?)

Posted

Bonsai napisał(a):

Jak ogłaszana była Perełka? Jakiego domku dla niej szukasz? Jeśli wchodzą w grę ludzie starsi, to trzeba uderzyć z ogłoszeniami bardziej drukowanymi, niż internetowymi - gazeta, plakaty, jakies ulotki.
Ja, co zawsze proponuję, to pomoc w postaci zrobienia zdjęć i filmiku promocyjnego. Tylko, kurczę, do Ciebie mam kawał drogi. :( Może pomyślę o wycieczce na zamek w Malborku, nigdy w końcu nie byłam. :) Tylko pewnie tam nie można z psami, a ja swojego nie mam gdzie zostawić... No mniejsza z tym. ;)
Co jeszcze, to zrobienie plakatów - mój TŻ jest grafikiem i robi ładne. Z tym, że teraz po weekendzie majowym ma sporo zaległości i pewnie dopiero pod koniec maja by coś miał czas zrobić. Zaopatrzasz psa w chustę 'szukam domu" (mogę załatwić) i po prostu z nim spacerujesz. :) Jeszcze dobry pomysł, który przyciaga uwagę ludzi, to balonik na hel , przywiązany np. do obroży psa, a na baloniku markerem "szukam domu".

Perełka była ogłaszana w gazetach, internetowo, na plakatach po całym mieście i we wszystkich lecznicach... Zastanawiałabym się czy pasuje dla osób starszych, bo z czasem opieka nad starszym psem mogłaby zacząć przerastać starszego człowieka. To zalezałoby od indywidualnej jednostki. Jeśli nie byłoby problemu, prosiłabym pana męża ;) o wykonanie plakatu, chciałabym wykorzystać wszystko maxymalnie. W chustce 'szukam domu' chodzi na każdy spacer, ale pomysł z balonikiem jest świetny! Zaopatrzymy się w hel i będziemy wychodzić w turystów :D
Zapraszam do Malborka, nocleg i pół- darmowe wejście na zamek w prezencie :lol:

ŚWIAT napisał(a):
Witajcie ciotki Perełkowe i Ty onaż przeszacowna uszowancjowata Perełko! Bandziem kombinować coby Cię gdzieś ogłosić:) (a w któym poscie jest link do najnowszej wersji ogłoszenia?)

Nie ma żadnej wersji ogłoszeń, dawno jej nie ogłaszałam z braku czasu.
Jedziemy w tym miesiącu na szczepienia i chyba poproszę o ogólne zbadanie, może pobiorą krew... Perełka zrobiła się osowiała, co raz częściej zdarza się jej nie jeść nawet ukochanego miesa z kaszą. Co najbardziej mnie niepokoi- zaczyna łysieć :o Moze powodem jest złe żywienie, może starość??

• 2 weeks later...
Posted

U mnie i Perksona bardzo dobrze, idziemy do weta, bo niepokoi mnie łysienie i trzeba zaszczepić na wściekliznę. Niedługo stworzę dla niej bazarek na karmę...

• 2 weeks later...
Posted

Wątek cos opadł. Do góry, Pereczko! Nikt z ogłoszeń się nie odzywa, ale nie ma co się martwić! W taką pogodę nie sposób stracić nadziei :) Nasze plany na lipiec- sierpień to wypady nad jezioro. Zobaczymy co z tego będzie, bo Perkson może nie przejść 4 bitych kilometrów i w połowie drogi mogłaby chcieć na ręce.... Ciekawe czy w ogóle Perełka weszłaby do wody? W końcu taka z niej dama..:loveu:

Posted

Może jakieś fotki się zrobi ;) Nie wiem tylko czy Perełka by chciała, żeby cioteczki oglądały ją jak będzie wygladac jak gruby szczurek :D

Posted

No, zdjęć na razie nie ma, ponieważ aparat został zabrany przez siostrę do Wawy. Byłam z Perełką nad jeziorem, doszła! Jestem z niej bardzo dumna! :loveu: Na małej plażyczce położyła się i czerpała trochę słońca, pojadła trawki... Przyjemna wycieczka i zadowolona sunia!
Perełka pozdrawia :lol: